lasz (Antidepresansz)Yaam isteyenlerin paylam alan

İlaçsız yaşam isteyenlerr yada yapamam diyenler buyrunn anketimize

• Ankete Katılan
    314
arkadaslar bilinen tum antıdepresanları kullanmıs ankara ve ıstanbuldakı bir sürü psikolog ve psıkıyatrıste gıtmıs ve zerre fayda gormemıs bırıyım
ıntıharın esıgınden kendı cabamla kurtuldum
baktım olmuyor kendımı kurtardım
ınanclı olanlar kesınlıkle daha kolay kurtuluyor
bos kalmamaya bakın, bosken hayat daha zor ve beyın garıp dusuncelere meyledıyor
bazı besınler de bu surecte onerılıyor yanı beyındekı hormonları aktıf etmesı
ve duzenlemesı ıcın
ben uzun bır sure balık yagı kullandım-kg aldırmaz
ılacla cok asırı kg almıstım ve verdım -dr ılac kg aldırmıyor dıyordu
halbukı metabolızmamı bozdu
cınko ıcerdıgı ıcın kabak cekırdegı, balık yagı, ceviz ve omega turu yag ıceren besınler
bu surecte sıze cok faydalı olacaktır ben kendım yedım ıctım sız de kurtulun ıstıyorum
yine süt, cok guzel sakınlestırıyor
sarı kantaron tabletleri ictim, 3 ay sonra geri donusu olmaksızın ıyılestım
ılacı da oncesınden bıraktım
ancak bırden ılacı bırakmayın gerı cekılme sendromu yapar
ve daha daha kotu olursunuz-ben oyle bıraktım ve hastanelık oldum
dra bırakıcam dozu duzenle dersınız
azaltarak keser kurtulursunuz
antıdepresanla ıyılesen bır tek adam gosterın bana
drlar kendılerı aynı durumda olmadıkları ıcın asla anlamıyorlar
yasayan bılır
kıtapta yazanı okumak kolay ama o hastayı anlamak ıcın yetersız
sımdı cok guclu bır ınsanım, sanki 9 canlıyım, ölsem tekrar dirilirim tekrar ölsem dirilirim
haha artık bana karada ölüm yok
sizlerin de kurtulmasını dılıyorum

bilmiyorum kaç sene ve ne sebepten içtin ilaç ve ne kadar süre gittin terapilere.ilaçlar kimi iyileştirmiş ki ilaçlar diyosun.bence ilaçlar bazen hayat kurtarıyo bazende hayatı daha yaşanılır hale getiriyo.tamam bırakaması zor ve tak başına bişi ifade etmiyo ama bence bu tarz rahatsızlıklar da ilacın rolü çok büyük.ben ilaç içmeye başlayalı 6 yıl olcak hemen hemen.bırakma aşamasındayım.ve hiç te kolay olduğunu düşünmüyorum.napcam nasıl yapcam bilmiyorum.bide psikiyatrist ve psikologa gittim faydasını görmedim demişsin nasıl yani neden görmedin onu da anlamadım.hiç mi faydası olmadı yani bütün bunların

bana konulan teshis major depresyondu antı depresan olarak bılınen ılacların hemen hepsını ıctım sanırım 2 ılac var kullanmadıgım
Vem-har eger ilacların faydası varsa, neden 6 yıldır ıyılesemedın? bunu hıc dusundun mu?
grip oluyoruz 2 haftada geciyor, bronsıt, zaturre bile ıyılesıyor
neden antıdepresanlar bu hastalıgı ıyılestıremıyor?
benım sahsı gorusum antıdepresanların hastanın duygu durumunu ve hayatı algılayısını bozdugu yonunde
ben antıdepresan ıcerken cok daha mutsuzdum- hastalıgın ılk basladıgı devreye gore
ınsanlar depresyona gırıp ılacab aslıyor ılac daha kotu edıyor ve ılacın yarattıgı ıluzyondan cıkmak ıcın careler aranıyor

bazı ılacların ınsanları ıntıhara ıttıgını de bılıyoruz
benım tanıdıgım 7-8 yıldır bu ılacları kullanan, kontrolsuzluk hıssı yasayan, hastalıkları baska hastalıklara dogru evrılen ınsanlar var

bırılerı artık su gercegı gormelı,antıdepresanlar ınsan beynının kımyasını bozuyor
prospektuste yazmıyor bu, yaşayan bilir
bunu asla yasamayan anlayamaz ben senden daha uzun sure ılac kullandım
bana etkısı ıntıhar etme ıstegı, ölüm korkusu, ruhum bedenımden ayrılıyormus hissi..
sanırım kullanmadıgım 1 ya da 2 antıdepresan vardır -hepsını kullandım
hıcbırınden de bır fayda gormedım
hem psıkıyatrıstlerle terapı aldım- 1 kadın drdan bir erkek doktordan- 8 ay bırınden
6 ay bırınden
ayrıca psıkologlarla gorustum
hıcbır faydası olmadı
en son ya ölücem ya kurtulucam diye, ilacı bıraktım 4 gün ölüm korkusu daha da agırlasarak
-cekılme sendromu nedenıyle tabı- yatakta hic durmadan agalayarak yasadım sonra bu hıs azalarak gectı
sarı kantaron hapına basladım,
ilk gunler tabı kı cok ıyı degıldım fakat 1 haftaya toparlandım, korkudan 3 ay hıc bırakmadan ıctım
bu arada çayını da ıcıyordum bu bıtkını
sonra gecti
nasıl oldugunu anlamadım
hayatımın bır bolumu yok olmus gıbı, çok uzun sure cok acı cektım
fakat su an hayattayım ve mutluyum
herkesın hıkayesı ayrı,benımkı de bu

Son düzenleme:

yani şimdi kademeliolarak bırakırsak bu ilacı en fazla 1 hafta 10 gün mü zorluk çekeriz diyosun.özelden msn vereyim ben sana istersen

ven har, senin rahatsızlığın nedir?

4 senedir sadece p.atak tı 2 sendir de depresyon var.ilacımı daha kolay bırakabilmek için terapi alıyorum ağustostan beri.baya azalttık mg ları düşürdük.en düşük dozundayım ilacımın hatta haftada 3 gün almıyorum 4 gün alıyorum.yani en fazla 1 ay içerisinde hatta 3 hafta da olabilir bırakmış olcam ilacı ALLAH'ın izniyle.ama korkuyorum nasıl olcak hem fizyolojik hem psikolojik olarak nasıl etkilencem die

Özel mesaj gönderdim ; )

baya yazışmışsınız kızlar.
bu durum ilacıon fayda etmesı ya da etmemesi kişiden kişiye göre değişiyor.ben ilaçlarımı aldıgımda ç.ok iyiyim ama ilaçlar yokken ı ıh .olmuyor kısa süreli oluyor .ama şuna ben de inanıyorum bu ilaçlar kesin çözüm değil,kalıcı etkisi yok yani.Bırakınca hoppp başa dön

asinaz sen nasılsın

arkadaslar mesajlarımdan alıntı YAPMADAN sorularınızı bana yoneltırsenız sevınırım
venhar bırden bırakma
her ılacın cekılme sendromu farklıdır
bırakma suresı sanırım degısık oluyor
gıt dr a soyle ben bırakıcam kademelı olarak kes de lutfen
ben en son cplx diye yazayım adını, anlayan anladı
bunu kullandım 2 yıl, hıcbır ılerleme olmadıgı gıbı daha da kotulesıp şişmeye basladım
44 beden gıymeye baslamıstım dusunun, 36 dan 44 bedene cıktım
dr once hayır ılac kg aldırmıyor dıyordu, sonra ılacını kesıcem cok kg aldın demeye basladı
ama ben duba gibi olmustum ve yürürken topuklarım agırıyordu
kendı agırlıgımı tasıyamıyordum, cok ama cok uzgundum
anlatamam bunun bende actıgı yarayı
yanı depresyon bır yana bu kg mevzu benı perısan edıyordu
son gıdısımde drla kavga ettım, madem kg aldırıyordu neden bana yalan soyledın dedım
o da ılacsız yasadıgın durumu kaldıramazsın sandımi hayatta ama kglu olman ölmenden ıyıdı dedı

baska ılaca gecseydın dedım son 6 aydır ılac kg aldırıyor aldırmıyor bunu tartısıyoruz dedım
ben zayıflama hapı alıcam dedım- su saglıga zararlı olan hızla kg verdıren ama olum rıskı de olan tarz ılaclar vardı ya bırara onlardan
o da icemezsin izin vermiyorum dedi
ben de ıcıcem ıste dedim
dr da dosyana yazarım dedi, yazarsan yaz ben gidiyorum bir daha da gelmicem dedim

eve geldim cok agladım, ılacı ıcmıcem dedım
bırkac gun hıc ıcmedım, duygusal olarak durumum aynıydı
cuma gunuydu, yuruyus ıcın dısarı cıktım, aksamustuydu
yolda yururken bırden nefesım kesılmeye basladı -bende panık atak yoktu
ölecekmisim gibi his, ve eve zor döndüm
odama gırdım dırek yataga attım kendımı, ınanılmaz bır aglama krızı
ve sankı bırı canımı alıcak basımda belıyormus gıbı sanıyorum
yanı halusınasyon yok, sadece zan bu sekılde

duygumun aptalca oldugunu bılıyorum ama dayanılmaz bır acı duyuyorum
ve hıc uyuyamadan 3 gun aglayıp yatakta kaldım
pztsı annem dra sürüyerek götürdü ayaga kalkamıyordum
dr a benı uyut dedım,dr gülüyor bak gecicek dıyor
ben de icimden ulan pzvnk ilacı versene diye aklıma gelen tüm küfürleri sayıyorum
yanı kalkabılecek gucum olsa adama saldırıcam
o kadar rahat olması benı cıldırtıyordu

hıc uyuyamıyordum -hıc uyumadan olum korkusu bu panık atak krız belırtısı gıbı
ama ılacı anıden bıraktıgım ıcın oldu - dr znx verdi,
bundan sonrakı surecı tam hatırlamıyorum
znx ı cok kısa sure kullandım sureklı alma dedı
o sıra sarı kantoran hapına basladım
gunde 3 tablet 300 mg alıyordum
ve allaha sukurler olsun duzeldı

eger dr a sormadan kendı basınıza ılacı kesersenız aynen benım gıbı olursunuz
sakın oyle bırsey yapmayın
o 3 gunluk donemde ıntıharı bıle dusundum yanı aslında öledebilirdim
ılacı anıden bırakmak sızı ıntıhara surukleyebılır aman yapmayın
bunu aa haha bana olmaz dıye dusunmeyın, ne oldugunu anlamıyorsunuz
ölür gidersiniz sakın ha

Son düzenleme:
jayjay sarı kantoron çayını da içtin değil mi
ben melısa cayı ıctım ama faydasını gormedım

ece ılk zamanlarda cay benı aniden toparlıyordu 2-3 saat kadar
baktım cayla olmucak dk bası cay ıcemem
tablet aldım
melıse dan ben de hıcbır fayda gormedım

ece ılk zamanlarda cay benı aniden toparlıyordu 2-3 saat kadar
baktım cayla olmucak dk bası cay ıcemem
tablet aldım
melıse dan ben de hıcbır fayda gormedım

tabletleri kilo yaptı mı canım peki

İyi olmaya çalışıyorum canım benim.
Çok sıkıntılarım var, savaşıyorum.
Sen nasılsın?

İyi olmaya çalışıyorum canım benim.
Çok sıkıntılarım var, savaşıyorum.
Sen nasılsın?

ben de aynı
ilacı bıraktım ben 2 haftayı gectı
arada çok bunlarısam yarım alıyorum
sıkıntıların neden evde yanlızmısın

ben de aynı
ilacı bıraktım ben 2 haftayı gectı
arada çok bunlarısam yarım alıyorum
sıkıntıların neden evde yanlızmısın

Evet, okuduğum yerde evde yalnız yaşıyorum.
Ama bu gidişe galiba daha kalabalık bir ortama geçeceğim.
Ben de normalde ilaç içmiyorum, senin de dediğin gibi çok bunalırsam yarım alıyorum.
Ben kafama göre kullanıyorum aslında. Doğru değil tabii. Ama eski yorumlarımda da yazmıştım ben de antidepresanlara karşıyım.
Öyle işte.
Sen neler yapıyorsun?

super bir tespitŞeniz

jay jay seni tzebrik ederim kardesim inan o kadarduygulandimki gozlerim yasardi insan cok zor gunler geciriyor 4 yilda ben cektim bende biraktim sari kantaron iciyorum onuda birakacam su an o kadsr guzel kendimi ifade ediyorumki kendime guvenim geldi hasta psikolojisinden kurtuldum cunku ben hasta degildim bir donemdi gecirdigim zor bir donemdi geldi gitti ama sunu farkettim topluma karistigimda ben diger insanlardan daha normaldim:ecrin_bebek:

herkes ne kadar farklı yaşıyo ben bişi sorcam burda herkese.özellikle son zamanlrada bana olan bi şey bu.hem ölmekten korkmak hemde intihar etmekten korkmak.bu oldumu size hiç yoksa sadece bana mı oldu:)

herkes ne kadar farklı yaşıyo ben bişi sorcam burda herkese.özellikle son zamanlrada bana olan bi şey bu.hem ölmekten korkmak hemde intihar etmekten korkmak.bu oldumu size hiç yoksa sadece bana mı oldu:)

bence hepimize oldu
hem ölmek istiyor hem de nasıl ölecegimizi bilmiyor intiharı deneyimlemekten korkuyor
ve ölümün gelip bizi almasını beklıyorduk
ama o günler eskide kaldı :lepi: delikafadulden
simdi antidepresan jayjay olarak toplumsal hizmeti vermekteyim:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…