Yazan kisi kimse, yüregine saglik. Cok güzel ifade etmis. Bende son zamanlar cok kitablar okuyorum yada nette arastiriyorum.
Bende sürekli depresyon, panik atak gibi piskolojik tuhafliklarla ugrasiyorum.
Almanyada dogup yasadigim icin kendimi istedigim sekilde ifade edemiyorum, anlatmak istediklerimi, düsündüklerimi cümlelere dökemiyorum, umarim beni anlarsiniz.
Cok ilginc, artik tesadüf mü yoksa kismet mi bilmiyorum ama bir kac gündür kendi kendime düsündüklerimi bu yazinin bir kisminda buldum.
Hep niye mutlu olamiyorum, niye hep huzursuzum, niye hep korkuyorum vs diyordum ve isyanda ettigim oluyordu (allahim af eder insallah). Sürekli sucu yanlis yerlerde ariyordum..ne bilim eski sevgili, eski dostlar, ailem...herkesi sucluyordum, beni bu hale getirdikleri icin.
Evliligim ilk günden beri hep olumsuz gecti,hic mutlu olamadim. Bir dönem ayri yasadik.7 aydir yine beraberiz ama hep icimde kacip gitme duygusu "olmuyor iste" diyorum sürekli.
Annemle paylasiyorum tabi dertlerimi. Sonra annem bana süpriz olsun diye beni ve kendisini ümreye yazdirmis. Tabi amac sadece süpriz degil, belki orda icimde biseyler olusur diyedir galiba.
Elhamd. müslümanim ama dinim icin ne yapiyorum? hic! Ve bu bende zaman zaman vicdan sizlamasi yapiyordu ama bu düsüncegi hemen siliyordum..niye mi..bilmem, galiba namaz kilmak, oruc tutmak isime gelmiyordu. Belkide süphelerim vardi.
Neyse annem beni ümreye yazdirdigni ögrendigim günden sonra bende panik ataklar basladi. Uzun yillardir yoktu, sadece depresyonla ugrasiyordum.
Allah allah dedim kendime, bu nerden cikti. Yaklasik 3 hafta oldu. Simdi artik bir kac gündür anladim ki, benim imanim zayif ve vicdanim rahat degil. Nette arastirdim ve gercekten imani zayif olan insanlar ruhsal bozuklluklari cikmasi cok normal. Bende artik dinim icin ve sonucta kendim icin elimden gelenleri yapmaya karar verdim. 5 vakit namaz kilamasam bile, icimden geldikce yapicam. Aklima geldikce günde kac kez olursa artik abdest alcam. Dini kitablar okucam, daha cok dualar okuyup ibadet edicem.
Insallah bu dediklerim/yazdiklarim sözde kalmaz.
Cok uzattim kiusura bakmayin ama paylasmak istedim.
/