• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

laporoskopi ve histereskopi tanısının konma süreci;

iden

Arabam 60 model :)
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
4.717
9
116
İstanbul
Arkadaşlar okadar tarifsiz duygular içindeyimki içimdekileri anlatıp belki duanızla belki bilgilerinizle yanımda olun istiyorum...

2011 Haziran ayından beri bebek istiyoruz. İlk günden beri takipte olayım cahillikle yanlış şeyler yapmayayım diye doktorlardayım.. Önce hormon testleri sperm testi herşey normal ( Bağcılar devlet hastanesinde ).. Olmadı rahim filmi NORMAL ( MEDICINE BAĞCILAR ).... 1 Kere klomen ve ovitrelle çatlatma iğnesi ve negatif ( MEDICINE HSPT. Sibel Yavuz ) ... veeee Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi Gonca hanım ile tanışma... ( Tabi bu arada bende küçük çaplı bir infertilite (kısırlık) uzmanı oldum :) )

Gonca hanım bütün testleri tekrarlattı... Rahim filmine baktı ve bu filme normal raporu veren özellere yaptığı yorumlar ile kendime geldim... Zaten özel hastanelere güvenemiyordum artık isimleri duyunca irkiliyorum...

Normal raporu verilen filmde sağ tüp iltihaplı sol tüp geçiş yok rahim perdelii... Geri kalan bütün tahliller normal.. Şef muaynesi için Ali İsmet beye yönlendirdiler oda okeyledi. Ve laporoskopi ile histereskopi ameliyatı olmak için adetimi bekliyorum... Kısmetse 26-27 Kasım gibi olurum diye düşünüyorum.. Adetimin geleceği tarihe bağlı... Ameliyattan sonrada gelişmeleri yazacağım.. İnşallah bu şans banada güler ve kısa zamanda bende kavuşurum hayalime ..

Laporoskopiden hemen sonra hamile kalanları gördükçe içim titriyo... Heycanlanıyorum, sabırsızlanıyorum aynı zamanda sabırla bekliyorum... Sanki yarın bayram ve bayramlıklarımı giymek için sabırsızlandığım çocukluk günlerimi yaşıyorum...

Bu tecrübeyi yaşayanlardan , yarın öbürgün açıp bilgi edinmek isteyecekler için ve benim için detaylı detaylı anlatmalarını istiyorm.. Ben eskiden yazılanlar ile nasıl mutlu olduysam ,allahım korusun kimsenin başına gelmesin ama olurda ihtiyacı olan birisi açsın bir gün okusun mutlu olsun , bilgi sahibi olsun istiyorum...

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.. İnşallah bende mutlu haberlerimle devam ederim yazılarıma....

Merhaba. Benim tüplerinde herhangi bir sorun yoktu. Malesef 3 düşükten sonra rahimde perde oldugu anlaşıldı.
Tabi o kadar düşük ve kürtajdan sonra buna bir de yapışiklik eklendi.
Sonunda Dr histereskopiye karar verdi. İlk histereskopide daha cok yapışiklik alındı. İlkinden sonra Dr um tekrar Yapacaz ama sen bi dene dedi ben hemen hamilelik istemedim.
Bir kac ay sonra denedim olmadı. 2-3 ay kadar denedim olmayınca baska Dr a daha görüneyim dedim. O Dr ikinci kez histereskopi ve laparoskopi yapılacak dedi. Laparoskopiden korktum tekrar ilk histereskopimi yapan Dr uma gittim. Laparoskopiden korktuğumu da söyledim. Sadece histereskopi yapalım dedi bu sefer perdeye daha fazla müdahale edilecekti.
Yapıldı histereskopi. İlk histereskopiden tam 8 ay sonra oldum.tabi histereskopiden sonra 2 ay korunma ve yine rahim filmi isteniyor. 2 ay sonra rahim filmimi gösterdim Dr uma. Tamam dedi korunmayı birakabilirsin. Ve ben o rahim filminden sonra adet olmadım. Ve simdi 1 aylık dünya güzeli meleğim var:)
Tüplerde de sorun oldugu icin laparoskopi gerekiyor olabilir ona bi sey diyemem.
Ama histereskopi ya da laparoskopi gebeliğe engel degil, hemen kalamayabilirsin ama cok geçmeden gerçekleşir. .

Merhaba. Benim tüplerinde herhangi bir sorun yoktu. Malesef 3 düşükten sonra rahimde perde oldugu anlaşıldı.
Tabi o kadar düşük ve kürtajdan sonra buna bir de yapışiklik eklendi.
Sonunda Dr histereskopiye karar verdi. İlk histereskopide daha cok yapışiklik alındı. İlkinden sonra Dr um tekrar Yapacaz ama sen bi dene dedi ben hemen hamilelik istemedim.
Bir kac ay sonra denedim olmadı. 2-3 ay kadar denedim olmayınca baska Dr a daha görüneyim dedim. O Dr ikinci kez histereskopi ve laparoskopi yapılacak dedi. Laparoskopiden korktum tekrar ilk histereskopimi yapan Dr uma gittim. Laparoskopiden korktuğumu da söyledim. Sadece histereskopi yapalım dedi bu sefer perdeye daha fazla müdahale edilecekti.
Yapıldı histereskopi. İlk histereskopiden tam 8 ay sonra oldum.tabi histereskopiden sonra 2 ay korunma ve yine rahim filmi isteniyor. 2 ay sonra rahim filmimi gösterdim Dr uma. Tamam dedi korunmayı birakabilirsin. Ve ben o rahim filminden sonra adet olmadım. Ve simdi 1 aylık dünya güzeli meleğim var:)
Tüplerde de sorun oldugu icin laparoskopi gerekiyor olabilir ona bi sey diyemem.
Ama histereskopi ya da laparoskopi gebeliğe engel degil, hemen kalamayabilirsin ama cok geçmeden gerçekleşir. .

çok teşekkür ederim ilgin için...

Benim için hem laporoskopi hem histereskopi denildi...aslında akıntım çok olduğu için bana çok mantıklı geliyo tüplerde iltihap olması... inşallah temizlendiğine herşey güzel olur...bugün yarın adet olurum.. belkide haftaya bugün hastanede olurum.. ve sonrasında sizin gibi bende meleğime kavuşurum...şu mübarek günlerde dualarınıza ihtiyacım var.

mrh 3.düşük yaşamızsınız bende 2 düşük yaptım düşükleriniz kaçıncı haftada oluyordu, bende rahim agzı yetmezliği denildi ama yeterlimi bilmiyorum, bende arastırmak istiyorumda nedenlerini korkuyorumda

mrh 3.düşük yaşamızsınız bende 2 düşük yaptım düşükleriniz kaçıncı haftada oluyordu, bende rahim agzı yetmezliği denildi ama yeterlimi bilmiyorum, bende arastırmak istiyorumda nedenlerini korkuyorumda

canım nerde tedavi oluyosun... ben hiç gebelik elde edemediğim için bu konuları pek bilmiyorum ama arkadaşımız görüce tecrübeleri ile sana yardımcı olcaktır eminim.. Hakkında hayırlısı olsun inşallah..

Canım bende ilk önce gebeliğimi Bağcılar Yeni İklime gittim, hamileliğimde çok önemsemeden yeni evliydim 2.ayında hamile kaldım, dr. cok önemsemedim ama kontrollere gittim.14.haftasında suyum geldi, düşük gerceklesti.2 .gebelikte erken doğum oldu Güngören hastanesine gittim ölü doğum gerceklesti.Şimdi 2 ay gecsin yeni açılan Medipol Mega Hastanesine gitcem sanada öneririm o hastaneyi şimdi ssk olanlara ücretsiz gid fiyatlarınıda ögrenirsin canım Üniversitese hastanesi

Canım bende ilk önce gebeliğimi Bağcılar Yeni İklime gittim, hamileliğimde çok önemsemeden yeni evliydim 2.ayında hamile kaldım, dr. cok önemsemedim ama kontrollere gittim.14.haftasında suyum geldi, düşük gerceklesti.2 .gebelikte erken doğum oldu Güngören hastanesine gittim ölü doğum gerceklesti.Şimdi 2 ay gecsin yeni açılan Medipol Mega Hastanesine gitcem sanada öneririm o hastaneyi şimdi ssk olanlara ücretsiz gid fiyatlarınıda ögrenirsin canım Üniversitese hastanesi

yaaa canım sende bağcılardasın sanırım... ben iklimi zaten hayatta önermem ameliyathanesinde arkadaşım çalıştı bizzat duydum.. güngöreni bilmiyorum. ama medipole gittim orasıda fos bi hastane emin olabilirsin. arkadaşım doğum yakın gitti hemde profesörüne ciğerlerde büyüme var demiş bebeğe şimdi 2 aylık bebek hiç bi sorunu yok çok şükür... ben kanuni devlet hastanesini öneririm usta bi kadrosu var... kesinlikle devlet hastanesi

bende medipol mega üniversite hastanesi özel diye onda tedavi olurum demiştim. ya ben calısıyorum sürekli izin almak istemiyorum o zaman bana önericeğin dr adı verebilirmisin aralıkta o dr gidim canımmm

bende medipol mega üniversite hastanesi özel diye onda tedavi olurum demiştim. ya ben calısıyorum sürekli izin almak istemiyorum o zaman bana önericeğin dr adı verebilirmisin aralıkta o dr gidim canımmm

Kanunide Gonca Yetkin Yıldırım var infertilite ekibinin bölüm başkanı. internetten rahatlıkla randevu alabiliyosun. gittiğinde bütün tahlilleri yeniden istiyorlar. yeniletmeden tedaviye başlamazlar. rahim filmi isterler. varsa yanında o ve bütün tahlilleri götür istersen adetinin ikinci günü git hormon tahlillerinide yaparlar o gün. benim ameliyat olmam gerektiği için ali ismet tekirdağa yönlendirdiler.. hepsi çok iyi doktorlar evet yorucu ama değiyo.. bende çalışıyorum iş yerimle görüştüm özelleri kaldırcak durumum yok haftaiçleri doktora gidebilirim dedim anlayışla karşıladılar...

medipolde hormon tahlillerine 250 tl istediler .. bedava yaptırmak varken gerek duymadım.. bence sende görüş iş yerinle anlayışlı olacaklardır. tabi sen bilirsin belki sana iyi gelir hastane bi git dene.. görümcem mesela medipol betül yorgunlar ile takip etti hamileliğini geçen hafta doğum yaptı sağlıklı çok şükür bebeği....

Kanunide Gonca Yetkin Yıldırım var infertilite ekibinin bölüm başkanı. internetten rahatlıkla randevu alabiliyosun. gittiğinde bütün tahlilleri yeniden istiyorlar. yeniletmeden tedaviye başlamazlar. rahim filmi isterler. varsa yanında o ve bütün tahlilleri götür istersen adetinin ikinci günü git hormon tahlillerinide yaparlar o gün. benim ameliyat olmam gerektiği için ali ismet tekirdağa yönlendirdiler.. hepsi çok iyi doktorlar evet yorucu ama değiyo.. bende çalışıyorum iş yerimle görüştüm özelleri kaldırcak durumum yok haftaiçleri doktora gidebilirim dedim anlayışla karşıladılar...

medipolde hormon tahlillerine 250 tl istediler .. bedava yaptırmak varken gerek duymadım.. bence sende görüş iş yerinle anlayışlı olacaklardır. tabi sen bilirsin belki sana iyi gelir hastane bi git dene.. görümcem mesela medipol betül yorgunlar ile takip etti hamileliğini geçen hafta doğum yaptı sağlıklı çok şükür bebeği....

Canım bende 2.gebelikte hamile kalmakta şükür sorun olmuyor, ama düşük ve erken doğum oluyor.Bende neden oldugunu aractırmak istiyorum,bana medipol hastanesinde dr. betül hnmı öneriyorsun,sen kaç yıllık evlisin canım?

Canım bende 2.gebelikte hamile kalmakta şükür sorun olmuyor, ama düşük ve erken doğum oluyor.Bende neden oldugunu aractırmak istiyorum,bana medipol hastanesinde dr. betül hnmı öneriyorsun,sen kaç yıllık evlisin canım?

ben 2,5 yıllık evliyim... ben sana ısrarla devlet hastanesini öneriyorum... en iyi araştırma maddi kaygı güdülmeden orada yapılacaktır..

inana ki artık doktorlara da güvenim kalmadı, hepsi ayrı bir telden calıyorlar inş. senin Allah gönlüne göre evlat verir canım 2013 te hamiş kalırsın :)

inana ki artık doktorlara da güvenim kalmadı, hepsi ayrı bir telden calıyorlar inş. senin Allah gönlüne göre evlat verir canım 2013 te hamiş kalırsın :)

inşallah canım... bende senin gibi düşünüyorum artık bu işle uğraşan doktorlar ne de olsa gelecekle mecburen diyip muayne ücretlerini 300 den aşağı biçmiyolar , özel hastanelerde birsürü işlem yaptırıyolar sırf para kazanalım die.. inanki devlet hastanesinden memnunum ben.. eskiden de korkardım özellerden artık nefret ediyorm.. allah iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah cümlemizi...

peki rahim filmini nerde yaptırdın, bende kürtaj oldum ya rahimde sorun var belki isterler

peki rahim filmini nerde yaptırdın, bende kürtaj oldum ya rahimde sorun var belki isterler

medicine hospitalde çektirdim.. Radyomarda 370 tl idi medicinede 170 tlydi.. bende sandımki sadece acısı farklı olur.. medicinede çektirdim çok para harcıycaz buda boşuna olmasın dedim.. acısıda hiç farketmedi hiç acı çekmedim oh dedim boşuna para ödemedim.. ama teknik okadar kötüymüşki hiç bişey anlamadılar.. bana normal raporu verdiler.. bak şimdi hem laporoskopi em histereskopi olucam ..

devlet hastanesindeki gonca hnm medicinedaki rapordamı sonucu gördü, tekrar mı cektirdin

devlet hastanesindeki gonca hnm medicinedaki rapordamı sonucu gördü, tekrar mı cektirdin

Gonca hanım filmde görebildi zar zor ali beyde muayne etti histereskopi dedi.. Ben Gonca hanıma dedim bunları mahkemeye vericem kötü film çekiyolar ve olanı görmüyolar temiz raporu veriyolar dedim.. Gonca hanımda teknisyenler biraz acemice davranmış olsada doktorların görmesi gerekiyodu dedi.. Şu ameliyatımı olayım araştırcam bu konuyuda ....

anladım canım sen bir ol kasımda mı olucan aralıktamı , bende senin bilgilerinle tedavi olurum bende aralıkta regl olum öle tedavi için başvurucam neden 2 düşük oldu diye biri 4 aylık, 2.bebegim 6.aylıktı rahimde ne gibi sorun var bana rahim agzı yetmezliği denildi ama başka nedenleride varmıdır diye içimde şüpheler var .

anladım canım sen bir ol kasımda mı olucan aralıktamı , bende senin bilgilerinle tedavi olurum bende aralıkta regl olum öle tedavi için başvurucam neden 2 düşük oldu diye biri 4 aylık, 2.bebegim 6.aylıktı rahimde ne gibi sorun var bana rahim agzı yetmezliği denildi ama başka nedenleride varmıdır diye içimde şüpheler var .

canım ben muhtemelen haftaya olucam bi aksilik çıkmazsa.. gelir gelmez yazarım ayrıntıları.. ben şimdi eski yazılanları okyup bilgi sahibi oluyorum.isterim yeni gelenler bu derde düşenlerde bilgi sahibi olsun...

Back