• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LAPAROSKOPI

Teşekkür ederim cnm cevap verdiğin için, benim bir sene oldu işte korunmuyoruz. kan testlerim yapıldı onlar normal çıktı doktor rahim filmi çekelim demedi ama son 3 reglm 2 ayda bir oldu stresse bağlandı yine de ben bir terslik olduğunu hissediyorum çünkü hiç ağrılı olmayan regllerim hep sol kasıktan şiddetli ağrılarla ve az oldu bu nedenle bakılsın istiyorum ama dediğin gibi bir nevi ameliyat oluyor laparoskopi. Bu arada yumurta takibi yapmadı benim doktorum bunu talep edeyim mi bu hafta yumurtlama dönemim inş bir aksilik olmazsa bu arada doktora gitsem mi?
Kesinlikle talep et cnm bana 2 yada 3 ay yumurta takibi yapıldı gebelik olmayınca rahim filmi çekildi. ayrıca laparoskopide ameliyat sonuçta 1 gün hastanede kaldım narkoz aldım bir sürü serum antibiyotik iğneler falan yorucu iş yani. Önce yumurta takibi eğer olmazsa rahim filmi talep et cnm. inşallah gerek kalmaz hemen hamiş kalırsınnn

Canım kist oluşmuş olabilir doktorunu aksatma bide evet her doktor rahim filminden anlamıyor ben rahim filmimi geçen yıl çektirdim özelde...
Yine aynı şekilde özelde başka bi doktora sonucumu gösterdim hiç bir sorun yok adet olunca gel aşılamaya geçelim demişti..

Ama biz yinede tüp bebek doktoruna gittik aynı sonuçları onada gösterdim kanalların çok hafif açık dar yani dedi...
Gelecek ay laparoskopi olucam..
kistim yok bakıldı :( gerek kalmaz inş ama ben de gelecek ay bir rahim filmi çektireyim en iyisi.

Kesinlikle talep et cnm bana 2 yada 3 ay yumurta takibi yapıldı gebelik olmayınca rahim filmi çekildi. ayrıca laparoskopide ameliyat sonuçta 1 gün hastanede kaldım narkoz aldım bir sürü serum antibiyotik iğneler falan yorucu iş yani. Önce yumurta takibi eğer olmazsa rahim filmi talep et cnm. inşallah gerek kalmaz hemen hamiş kalırsınnn
amin inş Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın inş. rahim filmi çektirmek daha mantıklı o zaman olmazsa onu da yaptırırız.

Canım ben süt ve maydanoz buharına oturdum dün bugünde yapıcam yarın çatlatma iğnemi vurdurcam inşallah ilişki öncesi yarında son kez yapıcam inşallah tutar bu ay :KK66:
ay onu nasıl yapıyorsun nereye koyup nasıl oturuyorsun ben de mi yapsam 15'i gibi yumurtlama tarihim. ben bu ay hayıt ekstraktı ve incir kürü başladım ama bu süt ve maydanoz kürü ne işe yarıyor onu da yaparız gerekirse.

ay onu nasıl yapıyorsun nereye koyup nasıl oturuyorsun ben de mi yapsam 15'i gibi yumurtlama tarihim. ben bu ay hayıt ekstraktı ve incir kürü başladım ama bu süt ve maydanoz kürü ne işe yarıyor onu da yaparız gerekirse.
aynen bende yapayım ya detaylarını anlatırmısın cnm :)

Ayyyy hadi inşallah cnm bende soğan kürüne başladım gerçi biraz geç başladım ama olsunnn
Bende biraz geç başlamış oldum canım normalde adet günleri yapılıyormuş ama olsun tüpleri açıyormuş belime kalın bi şal doladım ayağımda da çorap sanki kışın ortasında kaldım inşallah faydasını görürüz canım ya..
Birbirimize haber verelim gelişmelerden... ;)

Bende biraz geç başlamış oldum canım normalde adet günleri yapılıyormuş ama olsun tüpleri açıyormuş belime kalın bi şal doladım ayağımda da çorap sanki kışın ortasında kaldım inşallah faydasını görürüz canım ya..
Birbirimize haber verelim gelişmelerden... :KK66:
Vajine bölgesi çıplak kalıyor dimi cnm bide nezaman başlamamız gerek ve kaç gün yapmamız gerek

aynen bende yapayım ya detaylarını anlatırmısın cnm :)
1 litre süt ve 1 demet maydanoz..
1 litre sütü tencereye döküp kaynatıyoruz daha sonra doğradığımız maydanozları içine atıyoruz birde öyle kaynatıyoruz...
Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz daha sonra hani şu banyolarda olan uzun ince plastik kovalar oluyor ya onun aynısının küçükleride oluyor bizim burda ev yoğurtları satılıyor o küçüklerinde belki biliyorsunuzdur..
Işte o kovayı bi güzel yıkadım bu arada sütün de ilk sıcaklığı geçsin diye bekledim kovaya döktüm çok sıcak olmamalı bi 10 dk falan bekleyin..
Daha sonra üzerinizdeki kıyafetleri çıkartın ve kovaya oturun belinizede battaniye dolamalısınız asla üşümemelisiniz yoksa tam tersi enfeksiyon kaparmışız...
Ben 40 dk kadar falan oturdum keşke biraz daha otursaydım ama ayaklarım uyuşmuştu :(:(

1 litre sütü tencereye döküp kaynatıyoruz daha sonra doğradığımız maydanozları içine atıyoruz birde öyle kaynatıyoruz...
Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz daha sonra hani şu banyolarda olan uzun ince plastik kovalar oluyor ya onun aynısının küçükleride oluyor bizim burda ev yoğurtları satılıyor o küçüklerinde belki biliyorsunuzdur..
Işte o kovayı bi güzel yıkadım bu arada sütün de ilk sıcaklığı geçsin diye bekledim kovaya döktüm çok sıcak olmamalı bi 10 dk falan bekleyin..
Daha sonra üzerinizdeki kıyafetleri çıkartın ve kovaya oturun belinizede battaniye dolamalısınız asla üşümemelisiniz yoksa tam tersi enfeksiyon kaparmışız...
Ben 40 dk kadar falan oturdum keşke biraz daha otursaydım ama ayaklarım uyuşmuştu :KK43::KK43:
Çok sağol canım peki nezaman başlamamız gerekiyor ve kaç gün yapmamız gerekiyor ?

Ben 40 dk kadar falan oturdum keşke biraz daha otursaydım ama ayaklarım uyuşmuştu :KK43::KK43:
İnş faydasını görürsün. Kırk dakika maşallah iyi oturmussun benim tutulur her yerim.

Çok sağol canım peki nezaman başlamamız gerekiyor ve kaç gün yapmamız gerekiyor ?
Canım bunu yapıp şuan ikizlere hamile olan bi bayanla tanıştım burda o anlattı banada...
O normalde adetin 1.günü yapmaya başlıyormuşsun 7 gün boyunca ama kesinlikle daha fazla olmamalı hamile kalırsak düşük olurmuş..
Ama ben araştırdım yumurtlamaya yakın 3 gün yapıp hamile kalanlarda olmuş...
Benim şuan yumurtalar büyüyor klomen içtim yarında çatlatma iğnem olucak..
Dün yaptım bugünde yapıcam yarın iğneden sonra ilişkiden önce son kez daha yapıcam...
İlişkiden sonra yapmak kesinlikle yasak bide kesinlikle üşütülmeyecek...

İnş faydasını görürsün. Kırk dakika maşallah iyi oturmussun benim tutulur her yerim.
Ayy napim canım ya 4 yıl bekledim artık bi an önce sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar versin Allah'ım...
Amin canım inşallah faydasını görürüm...
Ama bunu uygulayanlar genelde kanalları tıkalı veya dar olanlar içinmiş kızlar...
Bana bunu anlatan arkadaşında aynen benim gibi kanalları çok darmış ve doktorlar tüp bebek dışında olmaz demişler gelecek ay laparoskopi için hazırlıklar yapıyormuş bi kadına gitmiş bu tarifi vermiş karnına masaj gibi bişey yapmış ve bi çay tarifi vermiş bunları uygula kanalların açılır demiş ve şuan ikizlere hamile :)))
Allah'ım inşallah sağ salim kucağına almayıda nasip etsin...
Bizlere de nasip etsin...

Canım bunu yapıp şuan ikizlere hamile olan bi bayanla tanıştım burda o anlattı banada...
O normalde adetin 1.günü yapmaya başlıyormuşsun 7 gün boyunca ama kesinlikle daha fazla olmamalı hamile kalırsak düşük olurmuş..
Ama ben araştırdım yumurtlamaya yakın 3 gün yapıp hamile kalanlarda olmuş...
Benim şuan yumurtalar büyüyor klomen içtim yarında çatlatma iğnem olucak..
Dün yaptım bugünde yapıcam yarın iğneden sonra ilişkiden önce son kez daha yapıcam...
İlişkiden sonra yapmak kesinlikle yasak bide kesinlikle üşütülmeyecek...
Çok teşekkür ederim cnm benim yumurtlama dönemim geçti eğer bat 21 temmuz eğer adet olursam bende adet bitince yumurtlama dönemine yakın mutlaka yapayım

Çok teşekkür ederim cnm benim yumurtlama dönemim geçti eğer bat 21 temmuz eğer adet olursam bende adet bitince yumurtlama dönemine yakın mutlaka yapayım
Tamam canim hatta bu kür ebru destanın kitabında da yazıyormuş onun tariflerini uygulayarak hamile kalan çok insan oluyor instagram hesabından baktım :))

Ama o bu kürü: su, süt ve rakı olarak yapmış ben içinde rakı olunca yapmak istemedim bazı kişiler rakısız yapıp uygulamış hamile kalmış...
Inşallah benimde laparoskopiye ihtiyacım kalmaz :KK43:

Tamam canim hatta bu kür ebru destanın kitabında da yazıyormuş onun tariflerini uygulayarak hamile kalan çok insan oluyor instagram hesabından baktım :))

Ama o bu kürü: su, süt ve rakı olarak yapmış ben içinde rakı olunca yapmak istemedim bazı kişiler rakısız yapıp uygulamış hamile kalmış...
Inşallah benimde laparoskopiye ihtiyacım kalmaz :KK43:
İnşallah canım ya inşallah gerek kalmaz ve bu ay birbirimize hamiş haberlerimizi veririz inşallah:dua:

Tanısal amaçlı laparoskopi nasıl oluyor. Rahim filmi çekildi mi daha önce? Bunu şu nedenle soruyorum rahim filminde alınan ufak da olsa radyasyon ve tam olarak sorunun teşhis edilememesi nedeni ile laparoskopiye yönledirmeleri sonucunda rahim filmi çektirmeden laparoskopi yapılabilir mi? Ben gelecek aylarda gebelik sağlanamazsa tüplerin tıkalı olup olmadığına baktırmak ve varsa başka sorunları anlayabilmek için rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum tabi doktoruma da soracağım ama genelde ağrı yaşanmıyor ama yaşayan da çok yaşıyor ve radyasyon alınıyor ve her doktor da kendi çektiği filmi okuyamıyor gibi çok yorum duyuyorum bu nedenle rahim filmi yerine Laparoskopi yaptırmak mantıksız bir düşünce mi arkadaşlar beni aydınlatır mısınız?
Merhaba öncelikle bebek için gidiyoruz zaten ilk ay hormonlara bakıldı normal ikinci ay hsg yapalım tuplere bakalım dediler ilaç tuplerden geçmiş karın boşluğuna dokulmemisti o zaman kesin sonuç laparoskopi....ki yapildi ayni zamandada histereskopi de yapildi kamera yoluyla rahimı incelemek hepsi temizDi kafamda soru işareti kalmadı.. şimdi isin asilama kısmındayiz....sana tavsiyem rahım filmi çektir kasma biraz acı olur kişiden kişiye değişir. Hem ufak tıkanıklık vs varsa açılır. Herşey in normal olursa lap. Gerek kalmaz kist polip ters rahim rahim de perde olması gibi durumlarda da bunlar rahim filmi sonucu ortaya çıkıyor bunlar içinde laparoskopi yapılıyor... rahim filminde işin laparoskopide bildigin anastezi ağrı kesiciler ve antibiyotik alıyorsun bildiğin ameliyat oluyorsun ama detaylı inceleniyor orası ayrı Allah yardımcın olsun

Merhaba öncelikle bebek için gidiyoruz zaten ilk ay hormonlara bakıldı normal ikinci ay hsg yapalım tuplere bakalım dediler ilaç tuplerden geçmiş karın boşluğuna dokulmemisti o zaman kesin sonuç laparoskopi....ki yapildi ayni zamandada histereskopi de yapildi kamera yoluyla rahimı incelemek hepsi temizDi kafamda soru işareti kalmadı.. şimdi isin asilama kısmındayiz....sana tavsiyem rahım filmi çektir kasma biraz acı olur kişiden kişiye değişir. Hem ufak tıkanıklık vs varsa açılır. Herşey in normal olursa lap. Gerek kalmaz kist polip ters rahim rahim de perde olması gibi durumlarda da bunlar rahim filmi sonucu ortaya çıkıyor bunlar içinde laparoskopi yapılıyor... rahim filminde işin laparoskopide bildigin anastezi ağrı kesiciler ve antibiyotik alıyorsun bildiğin ameliyat oluyorsun ama detaylı inceleniyor orası ayrı Allah yardımcın olsun
Canım sende son durum ne ??

Back