ben de aynı haldeyim.. evet artık mutlu olacağıma inanmıyorum.. ve şu anda bunları yazarken ağlıyorum.. lanetlendim kesinlikle ben de.. en iyisi bu durumu kabullenip ölümün gelişini beklemek.. başka çare yok gibi..Kimi insanın ailesinden yana yüzü güler kimi insanın işten yana kimide aşktan yana şanslıdır... Peki ya hiçbirisinden yana şansı olmayanlar? Hem işi, hem mutlu bir ilişkisi yada evliliği hemde sağlam aile bağları olan insanlar varken bunlardan bir tanesine bile sahip olamamak okadar acı ki.. Etrafta birbirine sımsıkı bağlı ve birbirinin iyiliğini isteyen kardeşler görünce hayattaki en büyük kötülükleri kardeşlerimden gördüğümü hatırlıyor, yüreğim burkuluyor benim neden böyle kardeşlerim yok diye içim acıyor yada birbirine aşkla bakan sevgililer, evliler görünce aklıma önce peşimden koşup sonrada beni nedensiz yere aşağılayan, kendimi değersiz hissettiren adam gibi gitmeyi bile beceremeyen, adice terk eden eski sevgililerim geliyor. Sevgi ile bakan 2 çift göze hasret ölecek olma ihtimali kahrediyor. İyi bir işi geliri olup tatil alışveriş planları yapan insanlar gördükçe bir ekmek alacak param bile olmadığını hatırlıyor kendimi öylesine lanetlenmiş hissediyorum ki... En çokda 31 yaşında bu durumda olmak koyuyor çünkü 20 li yaşların başında ileride düzelecek şansım dönecek diye kendimi teselli ediyordum, ümitlerim yeşeriyordu ozamanki hayalini kurduğum gelecek geldi ama hiç birşey değişmediği gibi ümitlerim günden güne daha da azaldı.. yaşamla bağım iyice koptu... Erken kalmak için nedenimin olmadığı, gelecek diye beklediğim birinin olmadığı ve vitamin alamadığım için umarım saçlarım dökülmez dişlerim çürümez diye korkarak yapayalnız geçirdiğim günler... Şimdi söylermisiniz? Hayat gerçekten herşeye rağmen güzel ve yaşamaya değer mi? Pencereden baktığımda kendimi bu hayatın neresinde göreyim?
İşiniz yok mu?
Damdan düşenin halinden damdan düşer anlar bende tüm gün ağladım daha yeni sustum Allah yardımcımız olsunben de aynı haldeyim.. evet artık mutlu olacağıma inanmıyorum.. ve şu anda bunları yazarken ağlıyorum.. lanetlendim kesinlikle ben de.. en iyisi bu durumu kabullenip ölümün gelişini beklemek.. başka çare yok gibi..
hayır yok sırf bi işim olsun diye 23 yaşımdan sonra üniversiteye gittim maddi olarak çok zorlanmama aç kaldığım günler olmasına rağmen direndim binbir zorlukla okulu bitirdim ama yine bulamadımİşiniz yok mu?
Evet elbette çabaladım armut piş ağzıma düş mantığında biri değilim denemediğim yol kalmadı Türkiye'nin durumunu biliyorsunuz sorun benim çabalamamış olmam değil benim gibi milyonlarca genç var...İnsan istedigi hayati kendisi cizer
Yani bende kendimi 10 sene sonra pembe panjurlari olan göl kenarinda bir evde hayal edebilirim ama bu eve sahip olmak icin hicbirsey yapmazsam , 10 sene sonrasi oldugunda allah allah hani benim pembe panjurlu evim olacakti demem cok sacma olur
Siz hayalleriniz icin cabaladiniz mi? Neler yaptiniz da olmadi?
Kitapları okumaya çalışacağım... teşekkür ederim sizi hayata bağlayan bir oğlunuz olduğu için çok şanslısınız. ALLAH bağışlasın...Kitap okuma isteğiniz var mı bilemiyorum ama 2 kitap önerisinde bulunacağım birisi Ahmet Ümit Bab-ı Esrar diğeri David Burns-İyi Hissetmek.. Bab-ı Esrar da bir cümle var ki hep çok sevmişimdir "Beşeri aşk ölümlüdür tıpkı beden gibi" Benim de hiçbirinden yana şansım olmadı ama çok şükür az maaşlı da olsa bir işim var gücüme güç katan da oğlum var.
Bu konuda haklisiniz maalesef ulkenin durumu cok kotu , cok uzuluyorum bende buna , piril piril gencler issiz yada kapasitelerinin cok altinda islerde calisiyorlarEvet elbette çabaladım armut piş ağzıma düş mantığında biri değilim denemediğim yol kalmadı Türkiye'nin durumunu biliyorsunuz sorun benim çabalamamış olmam değil benim gibi milyonlarca genç var...
Evet bir insanın hayatında herşey bukadar ters gitmemeli bende bunu sorun ediyorum ya zaten... mutlu bir ailem olmaması sorunlu bir ailenin içinde doğmuş olmamda, büyüdüğümde beni sevebilecek iyi birinin karşıma çıkmamış ve bu yüzden de evlenememiş olmamda sırf bir işim olsun diye üniversite okuyup iş için başvurmadığım kapının kalmamasında hepsinin biz sizi ararız diye yalan söyleyip aramamasında ne gibi hatam olabilir söylermisiniz? Yani içine girdiğim dönüp dolaşıp durduğum bir çıkış yolu bulamadığım labirentin de mi suçlusu benim?Bu konuda haklisiniz maalesef ulkenin durumu cok kotu , cok uzuluyorum bende buna , piril piril gencler issiz yada kapasitelerinin cok altinda islerde calisiyorlar
Ama bir insanin hayatinda hersey bu kadar ters gitmemeli , bir yerlerde hata yapiyorsunuz , is olmasa bile en azindan ask , sosyallik vs ne biliyim , hepimiz buyuk sikintilar yasiyoruz , dertler vs , ama hicbiri kalici degil ve mitlaka guzellikler de olmali
Hayır yalnız yaşıyorumAnneniz babanız yanınızda değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?