Yaşadıklarınızı ve psikolojinizi az çok anlayabiliyorum, Allah yardımcınız olsun. Ama sizi hatalı buldum ben. Bir defa üslup bile çok yanlış geldi. Şimdi o kadar yazdığımın içinde gittin lafı nereye çektin demeyin ama it gibi çalışmak tabiri çok itici bence. Burada bahsettiğinizden daha ağır şartlarda çalışıp o kadar bile para alamayan insanların hepsini it gibi diye nitelemiş oldunuz çünkü. Oysa ki çalışma şartlarından çok memnun olanlar vardır belki de.
Ben 2014-2015 yılında özel bir bankada gişe görevlisi olarak çalıştım. 1450 TL alıyordum maaş. Haftasonu çalışmıyordum istisnai zamanlar hariç ama haftaiçi yeri geliyordu saat akşam 10'da çıkıyordum. Atm'ye para koymak dahil her türlü ağır işi de yaptım. Üstelik bir de hata yapıp kasa açığı verdiğimde kendi cebimden ödedim. Ama hiçbir zaman yaptığım işi it gibi çalışmak olarak nitelemedim, buna da şükür dedim.
Şu an evlenmeyi düşündüğüm erkek arkadaşım da hala bu şartlarda çalışıyor. Anlamadığımı düşünmeyin yani. Evet çok zor oluyor yeri geliyor haftasonu 10 saat çalışıyor. Tabi ki isterim rahat çalıştığı daha fazla kazandığı bir mesleği olsun ama onun kazandığı her bir kuruş benim şimdi kazandığımdan daha değerli geliyor bana.