• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lahana Suyu Kürü (İbrahim Saraçoğlu tarifi)

bugün bende başlıcam bu suya. işten çıkınca bi lahana almam lasım. bide bişey merak ediyorum. tarifte hergün taze olarak yapıp için diyo. Mesela sabah içeceksiniz ama ben örneğin sabahın köründe evden çıkıyorum yapmam zor. siz hergün mü hazırlıyosunuz arkadaşlar. bide spor yapıyomusunuz diye sorabilirmiyim:utangac: ay çok soru sordum galiba:utangac:

tarif şöyle, saraçoğlu kitabından alıntıdır:
kaynamakta olan 500ml suya 4-5 lahaa yaprağını doğramadan büyük parçalar halinde at.kapağı kapat. 3dk kaynasın. sonra aç yarım demet maydonoz at,2 dk kaynasın. kapat. aç karnına gün boyu bitir. iiçerken 2 yemek kaşığı limon suyu ilave et.

aslında ben daha cok kilo veririm ama eşimin işi dolayısı ile cok ögünsüz yiyoruz gercekten acayip iştah kesiyo ve yag atımı oluyo ben diyet yapmıyorum sadece içiyorum sabah akşam göbek eritiyo ama diyet yapsak tabiki daha cok veririz benim 3 kilom kaldı inş onuda yaza kadar veririm .bu arada bitkisel bir macun var onu denemeyi istiyorum ama fırsat bulup alamadım ayda diyetsiz 3 kilo verdiriyo.eger alır kullanırsam sonuclarını paylaşırım.

Arkadaşlar, ben lahana kürünü yaptım, hatta aynı zamanda lahana çorbasıda yapıp yedim öğlenleri.
5 gün yapıp 3 gün ara verip 5 gün daha yaptım. Ve 3 kilo verdim. Undan şekerden uzak durdum ama rejim yaptım denemez. Akşamda normal evde ne pişiyosa onu yedim çünkü. "Saraçoğlunun dediğine göre asıl amacı kilo verdirmek değil toksit attırmakmış." Sanırım o 3 kilo vucudun suyundan falan gitti. Ama toksin attığıma eminim çünkü afersiniz dışkınızın yağlandığını bariz bi şekilde hissediyorsunuz ve yağlı yağlı terliyorsunuz, bu yüzden sivilcelenme olabilir her gün hatta sabah akşam banyo yapmak gerek bu yüzden. Ben faydasını gördüm tavsiye ederim. Kendimi daha iyi hissettim. Zaten Saraçoğlu yurtiçinde ve yurtdışında tescilli bir tıp prof. u.

Arkadaşlar, ben lahana kürünü yaptım, hatta aynı zamanda lahana çorbasıda yapıp yedim öğlenleri.
5 gün yapıp 3 gün ara verip 5 gün daha yaptım. Ve 3 kilo verdim. Undan şekerden uzak durdum ama rejim yaptım denemez. Akşamda normal evde ne pişiyosa onu yedim çünkü. "Saraçoğlunun dediğine göre asıl amacı kilo verdirmek değil toksit attırmakmış." Sanırım o 3 kilo vucudun suyundan falan gitti. Ama toksin attığıma eminim çünkü afersiniz dışkınızın yağlandığını bariz bi şekilde hissediyorsunuz ve yağlı yağlı terliyorsunuz, bu yüzden sivilcelenme olabilir her gün hatta sabah akşam banyo yapmak gerek bu yüzden. Ben faydasını gördüm tavsiye ederim. Kendimi daha iyi hissettim. Zaten Saraçoğlu yurtiçinde ve yurtdışında tescilli bir tıp prof. u.

ben de neden sivilcem çıktı diyordum:S

arkadaşlar ben verilen fazla kilolardan biraz tırstım açıkçası :1shok:
o nedenle selülitler için olan versiyonunu denemeye başlayacagım yarın ...
bakalım başarabilecek miyim ?????
selülit için olanın formülü şöyle :

3-4 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan, kaynamakta olan yarım litre suya atın ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sabah ve akşam aç veya tok bir su bardağı için. Her üç günde bir 3 gün ara vererek 21 gün devam edin. Bu uygulamadan sonra 21 gün yeniden ara verin. Sadece haftada bir defa sabah ve akşam bir su bardağı şeklinde selülitler yok olana kadar devam ettirin.

ya benim kafam acayip karıştı. ne bu böyle. herkes başka bişey sölüyo. ben 5 gün sabah akşam içip 3 gün ara sonra 5 gün daha içip bırakçaz biliyodum. ama bir sürü bişey söylemiş arkadaşlar. ben saraçoğlunun sitesinede baktım ama kafam çok karıştı benim. hem sitede 10 günlük kürü senede 4 defada fazla yapmayın diyo. şimdi mesela ben bu selülit için sölediğinizi yapmaya kalksam selülitlerim bi senede yok olsa misal bi senemi içicem yani nasıl olcak şimi bu?:uhm::uhm:

Valla sazi,ben de senin inceledigin siteden okudum,yazdım buraya ...
Benim de kafam cok karıstı ama sen de benim gbi yap , kafana en çok yatan neyse onu yap.
Bana kısa sürede 4-5 kilo ve belki de daha fazlasını vermek sağlıklı gelmedi , ben de selüliti gidermek için olanını yapayım dedim hem kilo da vermiş olurum,fazla olmamak kaydıyla ...

bırakan arkadaşlar geri aldımı giden ödemmi sadece, kilomu?. gerçi 5 kilo ödemde olmaz mümkün değil ama bütün sayfaları okudum böyle bi geri dönüş olmamış. 7 hafta takip edip bu suyu içmeme imkan yok. yarın pazardan alıp 5 gün içip bakıcam sonuca. verdim ne ala sigarayıda bırakıyorum vermezsem toksin atarım hiç olmazsa. atarım dimi öle yazmışsınız size güvendim a.s.

arkadaşlar pazara gidicem 1 saat sonra. soğan suyumu lahana suyumu daha çok antioksidan. hangisi daha çok toksin atıyo bilgisi olan varmı. sigarayı bırakmaya çalışıyorum hemen kullanıcam lütfen bilgisi olan varsa yazsın a.s.

bırakan arkadaşlar geri aldımı giden ödemmi sadece, kilomu?. gerçi 5 kilo ödemde olmaz mümkün değil ama bütün sayfaları okudum böyle bi geri dönüş olmamış. 7 hafta takip edip bu suyu içmeme imkan yok. yarın pazardan alıp 5 gün içip bakıcam sonuca. verdim ne ala sigarayıda bırakıyorum vermezsem toksin atarım hiç olmazsa. atarım dimi öle yazmışsınız size güvendim a.s.

Ben de aynı fikirdeyim , toksin atmaya yardımcı olur en azından ..
Benim bugün ikinci günüm , gayet iyi gidiyor ....

ben de eşime yaptırıyorum, bu ikinci haftamız, ilk hafta bi buçuk kilo verdi,bu hafta sonuç nasıl olucak bilmiyorum ama umarım 3 hafta sonunda iyi bi sonuca ulaşırız..buarada ben bununla birlikte dereotu yedirmeye de başlicam çünkü yemeklerden 10-15 dakika önce yenen bi tutam dereotu tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı oluyomuş bunu da saraçoğlunun sitesinde okudum..ama olduğum ilçede dereotu bulmak ne mümkün:) neyse bakıcaz artık..

Back