Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba bayanlar bende duydum bu diyeti kendi çabalarımlara 10 kilo 5 ayda zar zor verdim ama artık diyet diyet çok sıkıldım hala 20 kilo fazlam var yorumları okudum en kısa zamanda başlıyacağım.inşallah bende veriririm.birde kilolu olduktan sonra çok pis boğaz oldum umarım dayanabilirim

Bende bugün başladım. Kesin kararlıyım bu sefer.. daha önce başlayıp sonunu getirememiştim. 70 kiloyum bakalım nolcak.

benim lahana diyetinde 2. günüm. sebze günümdeyim.
sürekli sebze yemek beni mutsuz ediyor. tahıl,karbonhidrat vb. tüketmeyince cidden mutsuz hissediyorum. bende her zaman tatlıdan çok tahıl yeme isteği olur. Aşerme tarzında. tahıl grubundaki besinler beyinde sakinleştirici etki yapıyormuş. vücut bu yüzden aşerme moduna geçiyormuş. gayet mantıklı geldi. hamurlu yiyecekleri yapmak bile bana mutluluk veriyor. yani yapım aşamasında bile beyne mutluluk sinyalleri gitmeye başlıyor.
dün meyve günüydü. meyveleri bozulmasın diye balkonda bekletiyorum. içeri alır almaz yemiyoruz ama dün oda ısısına gelmelerini tam bekleyememiş olbilirim. sanırım soğuk mandalina yemekten midemi üşüttüm.
ilk once midem bulandı ve genzime mandalinanın asitli tadı geldi sürekli.
akşamüzeri yemiştim gece yarısına doğru da ishal başladı. sabaha kadar wc ye taşındım.
bu kadar su kaybına ragmen sadece 500 gr gitmiş. uyandığımdan beri bol sıvı tüketiyorum.
kahvaltıda domates, salatalık ve kapya yedim.
12 de çorbamı içtim( tadı çok kötü geldi.neyseki bu işkence yarın bitiyor. bu diyeti her yaptığımda bir daha yapmayacağım, tadıyla tuzuyla herşeyden azcık yerim, günde 1 saat de yürürüm; haftada 1 kilo mutlu mesut veririm daha iyi diyorum ama . misal geçen hafta öyle yapacaktım. yine porsiyon miktarlarını azaltamadım, yürüyüşte sadece 2 gün yaptım. sonuç sıfır kilo kaybı.
döndük yine kürkçü dükkanına.ilk göz ağrım lahana diyeti imdadıma yetişti. kendime baştan kesin sınırlar koymayınca, sonradan hiç koyamıyorum.)
öğlen yemeği olarak zeytinyağlı bamya yemeği yaptım.domates salatalık kemirdim. akşam çorbadan içeceğim. kıvırcık yerim.
yarın daha iyi ; hem sebze hem meyve yenilebiliyor.meyveyi dünkü gbi abartılı yemeyeceğim. sebzeye ağırlık vereceğim.
çorbanın tadını sevsem 7 güne tamamlardım ama yarın son olacak....

Malzemeleri aldim kizlar...eşim bugun başlama deyip duruyor:) yengem rus Cok lezzetli lahana çorbası yapar onun gibi old.düşündüm bunda salca yok o kadar diyordum kendime aradim Yoookk demezmi bu tam diyetlik haslama tadı ığrenç dedi:KK43:nasil yerim yaaa igrencse dayanabilirmiyim 69 um :KK43:

Bende bu diyeti yapmak istiyorum lütfen birisi bana anlatabilir mi çorbanın da mümkünse tarifini yazar mısınız şimdiden çok teşekkür ederim bol bol kilo vermeniz dileğiyle ...

Malzemeleri aldim kizlar...eşim bugun başlama deyip duruyor:) yengem rus Cok lezzetli lahana çorbası yapar onun gibi old.düşündüm bunda salca yok o kadar diyordum kendime aradim Yoookk demezmi bu tam diyetlik haslama tadı ığrenç dedi:KK43:nasil yerim yaaa igrencse dayanabilirmiyim 69 um :KK43:

canım inşallah içersin bende eskiden bu tür bir çorba içmiştim faydası da cok olmuştu bıraz sabır bence birde bu çorba nasıl dıyet nasıl bana tarifini ve biraz bilgini verir misin ...

Kızlar ben de dün aldım malzemeleri ve annem sağolsun hazırladı ve bugün diyetimin 1. günü.Bu lahana çorbası bildiğin rezil bişi.Sabaha 1 kaseyi tamamen bitiremedim açıkçası.1 greyfurt doydum bir kaç dilim attım ağzıma ve 1 elma yedim.Sonuçta bugün meyve günü.Ağzım tatlansın istedim. Ayrıca bu diyet yanında ben lahana detoksuna da başladım bugün. Lahana ve maydonoz u haşlayıp suyunu içiyorsunuz. Günde 3 defa fakat kesinlikle aç karnınaymış. ve her bardağın içine içerken taze sıkılmış 2 yemek kaşığı limon sıkıyorsunuz. Aslında çorba da bir nevi detoks.Fakat bu kilolar üstüme yapıştı. Spor da yaptım yediklerime ddikkat de ettim fakat yok gitmiyorlar. Çorbanın tadı her ne kadar kötü olsada motivasyonumu arttırmak için fit insanların resimlerine bakıyorum ve sabret sadece 7 gün diyorum kendime.Üstelik sadece çorba içilmiyor meyve ve sebzeni de yiyebiliyorsun yeri gelince muz ve etini de. Çok fazla spor yapmayı seven bir insan değilim fakat ufak egzersizler hareketler yapıyorum. Bu diyete başlama kilom 64.Olabildiğince her gün kilomu yazmaya çalışacağım.

canım inşallah içersin bende eskiden bu tür bir çorba içmiştim faydası da cok olmuştu bıraz sabır bence birde bu çorba nasıl dıyet nasıl bana tarifini ve biraz bilgini verir misin ...

Bir sürü tarif var Nette hangisi iyi bilemedim yengem içeriği tam hatırlamıyor AmA tarifteki gibi tum malzemeyi dograyip hasluyosun tuz Cok az tat tuz yok yani dedi ...ben soğan lahana biber domates maydanoz dograyip hasliycam da ne zaman bilmiyoruummm heralde pzt ur yine:) bir de ben sabah aksam sirkeli ılık su içiyorum elma sirkesi tavsiye ederim

dün kocaman bir lahana aldım birazdan çorbayı pişireceğim sabah normal kahvaltı yaptım aslında tam anlamıyla yarın başlayacağım ama çprbamı bu gün yapıp bu saatten sonra içeceğim 2 yıl önce yapmıştım eşimle bareber 5 gün uygulamıştık ben 2 kilo vermiştim eşim 4 kilo vermişti bende şu anda 58 - 59 kiloyum ve 55 e inmeye çalışıyorum şimdiye kadar uyguladığım lyöntemlere 71 kilodan 58 e inmeyi başardım ama aynı yöntemlerle 55 e inerim diye planlamıştım ama 2 haftadır 58 den aşağı inemiyorum bende lahana başlamaya karar verdim 2 kilo bile versem bana yeter destek çok önemli bana destek ve lahana çorbası diyeti arkadaşı olacak birirlerini arıyorum

ne kadar surede o kiloları verdiniz çok merak ettim :) yardımcı olursanız sevinirim

Bir sürü tarif var Nette hangisi iyi bilemedim yengem içeriği tam hatırlamıyor AmA tarifteki gibi tum malzemeyi dograyip hasluyosun tuz Cok az tat tuz yok yani dedi ...ben soğan lahana biber domates maydanoz dograyip hasliycam da ne zaman bilmiyoruummm heralde pzt ur yine:) bir de ben sabah aksam sirkeli ılık su içiyorum elma sirkesi tavsiye ederim

teşekkür ederim canım bende muhtemelen yarın başlarım şuan kendimi tam başlama modunda hissediyorum istersen birlikte başlayalım hem bize hırs olur ne dersin

Kızlar ben de dün aldım malzemeleri ve annem sağolsun hazırladı ve bugün diyetimin 1. günü.Bu lahana çorbası bildiğin rezil bişi.Sabaha 1 kaseyi tamamen bitiremedim açıkçası.1 greyfurt doydum bir kaç dilim attım ağzıma ve 1 elma yedim.Sonuçta bugün meyve günü.Ağzım tatlansın istedim. Ayrıca bu diyet yanında ben lahana detoksuna da başladım bugün. Lahana ve maydonoz u haşlayıp suyunu içiyorsunuz. Günde 3 defa fakat kesinlikle aç karnınaymış. ve her bardağın içine içerken taze sıkılmış 2 yemek kaşığı limon sıkıyorsunuz. Aslında çorba da bir nevi detoks.Fakat bu kilolar üstüme yapıştı. Spor da yaptım yediklerime ddikkat de ettim fakat yok gitmiyorlar. Çorbanın tadı her ne kadar kötü olsada motivasyonumu arttırmak için fit insanların resimlerine bakıyorum ve sabret sadece 7 gün diyorum kendime.Üstelik sadece çorba içilmiyor meyve ve sebzeni de yiyebiliyorsun yeri gelince muz ve etini de. Çok fazla spor yapmayı seven bir insan değilim fakat ufak egzersizler hareketler yapıyorum. Bu diyete başlama kilom 64.Olabildiğince her gün kilomu yazmaya çalışacağım.
Canim benim de kilolar yerlesti sormaa...spor yapacak halim de kalmıyor ufakliktan..69 kiloyum hedefim 60 şimdilik inşallah bu corba işe yarar...zaten dört aydir yemeği azalttim çaylar elma sirkesi kullanıyorum bazen elmalı odem dokucu çay var ya onu yapıyorum boyle boyle toplam 6 kilo verdim kızlar gelin pzt başlayalım hep birlikte daha iyi olur Burda kar tatili var ev curcuna hem diyetler pzt baslarya :)

Kızlar bugün 2 kase çorba içtim.Çok içemedim açıkçası yalan söyleyemem. elma ve greyfurt yedim 1 er tane.1 tane de küçük salatalık yedim.kuru kayısı attım bir kaç tane de ağzıma.birazdan da kivi yemeyi düşünüyorum.Fakat babam diyet yaptığımı öğrendi ve çok kızdı gidip kokoreç almış hey allam yareppim dedim delirtçek bu adam beni. ve yedim :KK43: fakat çeyrek kokoreç düşünün öyle yedim.öğle yemeği gibi oldu resmen benim için ve o yüzden anca 2 kase çorba içebildim.Sabah ayaklarımda pofuduk ayakkbılarla tartıldığımdan mı 64 geldim yoksa cidden öylemiydim bilmiyorum ama demin tartıldım 63 kilo gösteriyor tartı.pofuduk ev ayakkabılarımı çıakrttım öyle tartıldım.ben de eski tartılardan var.dijital olmadığı için gram olarak bilemiyorum.bugün harifyen uyamadım dediğim gibi fakat kokoreç dışında her şeye uydum ne atıştırmalık bişi ne başka bişi.yarın sebze günü.çorba ilk başta iğrençti fakat akşam içine bir damla zeytin yağı ve çok az ucunda tuz attım tadı biraz olsun güzelleşti.çünkü yağsız ve tuzsuz pişirmiştim. ayrıyetten bugün 3 bardak lahana-maydonoz-limon suyumu da aç karnına içtim. umarım bu diyet sırasında aşırı gazdan havaya uçmam :KK70: şimdilik bir problem olmadı bugün.geriye kaldı 6 gün :)

Dün uzun uzadıya mesajların bir çoğunu okudum, sonrasında kilolar geri alınır mı, normal bünyelere sağlıksız olur mu bir sürü düşündüm ettim ama dayanamadım, sonuç: şu anda ocakta kaynıyor :)
Bulyonun kokusu çok güzel geliyor, bir arkadaş daha yazmıştı içindeki sebzeleri çok severim diye, ben de öyle düşünüyorum ama bakalım çorbası nasıl olacak, nedense bana içebilirim gibi geliyor... Ama kereviz koymadım ben de.

Bir de bana bu 1 haftalık çorba diyeti normal bünyelere ağır gibi geldi. Kilo vereceğiz diye vücudumuzu da çok sarsmamak gerek diyorum.
Şu anda hafta sonu diyet kahvaltıma ek olarak öğle ve akşam çorba içmeyi, hafta içi ise çalıştıgım için sadece akşam çorba içmeyi planlıyorum, hafta içi kendi diyetime de dikkat ederek tabi...
Herkese kolaylıklar...

Yok arkadaş, ben sebzeyi severim, haşlanmış sebzeleri de çok severim zaten falan filan (ki ben diyordum bunları) hepsi hikaye. Tadı gerçekten kötüymüş... :KK25: Bakalım ne kadar dayanabileceğim... :26:

Niye bende böyle oldu bilmiyorum ama yediğimden beri midem bulanıyor, gitti bir tencere sebze yazık.. Allahtan denemeden çok yapmayayım diye hepsini yapmamıştım, ben yine yavaş yavaş kilo vermeye devam edeyim, buna devam edemeyeceğimi anladım...

Yine de bu benim bünyemle alakalı birşeydir herhalde, bir haftayı tamamlayabilen olduğuna göre kişiye göre değişir.

Yok arkadaş, ben sebzeyi severim, haşlanmış sebzeleri de çok severim zaten falan filan (ki ben diyordum bunları) hepsi hikaye. Tadı gerçekten kötüymüş... :KK25: Bakalım ne kadar dayanabileceğim... :26:

ALLAH desene yandik:)ben de senin hobo dusunmekteyim...sebze Cok severim haslanmis cig fark Etmez yerim amaaa sen de boyle diyosan nasil yenir bu corbaaa ..limon sikar icerim artk napalim ...salca konsa olurmu ki?

Kızlar bu zıkkım içilmiyor. En güzel şey ekmeği kesmek porsiyonları küçültüm aburcubur yememek.Öf be yeter gına geldi.

ALLAH desene yandik:)ben de senin hobo dusunmekteyim...sebze Cok severim haslanmis cig fark Etmez yerim amaaa sen de boyle diyosan nasil yenir bu corbaaa ..limon sikar icerim artk napalim ...salca konsa olurmu ki?

Limon da sıktım yahu, yedim, ama o kadar, daha yiyemem, döktüm bile geri kalanını :KK43:
Bu ancak yağla soğanı bir güzel kavurup, havuçları da şöyle bir çevirdikten sonra lahanayı ekleyip kavurup, içine kıyma, salça, tuz, su eklenip yenebilir :KK53: ki ona da zaten kapuska diyoruz :)

X