Nişan lafraise in bohçasıı geldiii :))

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ya yöreden yöreye farkediyor onlar şimdi ben kıyafet almak istemedigimi söyleyince sadece bunları seçtim ben eğer alsaydım sadece nişanda giyecegim kıyafetimi ve ayakkabımı aldırıcaktım ama bu nişan bohçası düğün bohçasında nolur bilmiyorum yemek olayınıda inan hiç bilmiyorum bizim nişan yemekli olucak zaten yemek vermicek iki tarafta düğünde yemekli olucak salon gibi bi yerde olmicaksa belki o yüzden yemek veriyorlardır. birde altın alışverişinede ayrıca çıktık bileziklerime kadar hepsini ben seçtim ama bu adetten daha ziyade kaynanada bağlı.. bana alınan herşeyi bohçayı bohçadakileri bile hepsi benim seçtiklerim ve begendiklerim oldu.

ayyy allahım bu nası bi zerafet nası güzel eşyalar maşallah ne kadar güzel seçimler hepsi birbirinden güzel bayıldım ya mutlu günlerde kullan işallah allahım bütün isteyenlere nasip etsin

çok teşekküürr ederim çok incesin :)) allah inşallah isteyenlere kat kat güzellerini nasip etsin.

maşallah herşeyin çok çok çok güzel... makyaj kutuna bayıldım... Herşeyini güle güle güzel günlerde kullan inşallah.

ayy çok teşekkür ederim. laf aramızda benimde en çok begendiklerimden biriydi makyaj kutum :)))) aminn insallahhhhh

sagol canim cok yardimci oldun. Utanarak soruyorum ama altin ne kadar normal orduda mesela 10 tane burma bilezik 33 gram tanesi ve 1 hasir seti istesem normal degil mi.

canım ben altın istemedim cünkü bana göre artık o zamanlar geçti ne kadarda durumları olsa altının fiyatı ortada biz beraber gittik bana dediler ki biz bunları yada bu kadarlık alabiliyoruz buna göre begen bende ona göre begendim setimi ve bileziklerimi bana altın isteme ters geldigi için bilmiyorum onu

sagol canim cok yardimci oldun. Utanarak soruyorum ama altin ne kadar normal orduda mesela 10 tane burma bilezik 33 gram tanesi ve 1 hasir seti istesem normal degil mi.

sen peri padişahının kızı eşin de sultan süleyman ın küçük torunu ise gayet normal
altının gram fiyatının 80 tlyi aştıgını düsünürsek bilezik ve setle birlikte sen nerdeyse 35 40 bin tl lik altın istiyorsun
buralardan okugudum kadarı ile hala belli miktarda bilezik isteyenler var her ne kadar bana cok ayıp ve ters gelse de ama
bu zamanda altın bu kadar pahalıyken
böyle gramından tanesine kadar altın istemek hem de bu kadar büyük miktarda inanılmaz ayıp
bu kadar altın alınabilmesi için karsındakinin cok zengin olması lazım
artı bu kadar altın isteyebileceksen bence senin ailenin de durumunun baya iyi olması lazım
ama o kadar zengin olsan zaten bunun muhabbetini yapmazsın
nerden bakarsan yanlış ve normal değil bence.

karşı tarafın maddi gücüne bağlı bu durum
ama direk şunu bunu istiyorum demek sanki biraz ayıp
karşı taraf zenginse 10 tane de alsın 20 tane de...

ama dikkat et kaynanan taksitle alıp taksitleri nişanlına yıkmasın
bir derdim varda az görmüyoruz bunları :))
şimdiki altın sevdan yarın evlendiğinizde sana zarar vermesin

en güzel cevapta bu oldu ...

sizin yazdiklarinizi anliyorum ama olayin baska taraflarida var. Simdi herkezin etrafi cevresi var. Bizim memlekette cok altin takiliyor yani bu soyledigmin kat kat fazlasi.Simdi tanidiklardan istiyenler falan oldu onlari kabul etmedim. Simdi bir cok insan nisanlimdanda en az bizim oralara uygun birseyler beklicekler ve cok az oldugu takdirde nisanlimin ailesinin hakkinda mutlaka konusacaklardir ve bu benim hosuma gitmiyor. Soyle sozler mesela hic kimselere layik bulmadigniz vermedigniz kizi buna mi verdiniz altin dahi takamiyor gibi falan. Hangi cagda yasiyoruz diyeceksiniz ama etrafta normal oldugu surece boyle bir degisik dusunce cok garip gelecektir onlara. Ve zaten benim annem babam sadece bu soyledigimden fazla altin takiyor bana ve nisanlimin taktigi ile ailemin taktigi arasinda daglar kadar fark olursa bu da garip olur. Ben nisanlimdan altin harici baska birsey istemiyorum. Kalicagimiz evi mobilyalari hepsini benim annem babam karsilicak. Dugun masraflarinida ailem yardim eder. Nisanlim zaten bu dediklerimi cok bulmuyor oda biliyor cunku durumu. Ben sadece merak etmistim orduda nasil normalde diye cunku hic bir fikrim yok. Nasil bizim orda cok takiliyorsa orda durum nedir fikir almak istedim. Ve sonucta takilan altinlar yatirimdir nisanlim ve benim icin.

Son düzenleme:

Senin soyledigine bakilirsa ben o zaman gercekten peri padisahinin kiziyim :). Acikcasi benim ailemin durumu nisanlimin durumundan iyi.Hatta ilk tanisildiginda abisi cok sasirmisti oglum bu kizi sana vermezler durumlari cok iyi diye ama ailem bu konuyu onemsemiyor. Sana ayip gelebilir ama heryerde demekki ayip degilki erkek tarafi fazlasiyla yapiyor. Daha dun bir akrabalarin dugunundeydim ve damadin annesi babasi 70 bin tl lik altin takti.

Son düzenleme:
slm kızlar..

bu konuda bikaç bişey söylemek isterim bende..

öncelikle son bi seneye kadar altın takı vs. şeyleri istemenin aldırmanın çok ayıp olduğunu düşünüyordum bende..
ancak benim söz günüm yaklaşınca ailem içinde ve arkadaşlarımla yaptığım konuşmalardan fikirlerimden bazıları değişti şöyle ki:

ben orduluyum, bizim adetlerimize göre kıza düğünde ne takılacağı
erkek tarafının neler yapılacağı baştan konuşulur.
erkek tarafı yapabileceklerini söyler kız tarafı yapılmasını istediklerini söyler
bi şekilde orta yol bulunur.
daha sonrasında iki ailede birbiri arkasından şunu yaptı bunu yapmadı demesin diyedir bu..
kız tarafı haklı olarak kızlarının hayatları bi şekilde güvenceye almak
rahat bi hayat yaşayacağının emaresi olarak ister altınları tabiki erkek tarafının gücü mükabilinde..
Ama bu altınlar tamamen kıza aittir, kız isterse borcuna harcına harcar isterse saklar buna da karışılmaz..

Yani ben sarikirmizim'a hak veriyorum bi ölçüde ama tabiki karşı tarafın gücünün yettiği kadar..
Ve evlilik gibi bi müessese kurulurken de böyle şeylerin ayıp karşılanmayacağı kanısındayım..

Belki geri kafalı bulabilirsiniz beni ancak,
ailelerin gelenek ve adetlerine saygılı olarak
bu evliliğin onlarında yıllardır hayalini kurdukları şey oldugunu unutmayarak
onlarında gönlünü hoş ederek davranmak gerekir diye düşünüyorum..

Son düzenleme:

durumu olan 70 bin de takar 170 bin de
ama bunu nerden biliyorsunuz
bunun biliniyor olması ya da duyuruluyor olması da bana göre ayıp
her geline duruma göre bir şeyler yapılıyor
senin ailenin durumu da iyiymiş sizin oralar da adetmiş madem
nişanlım da durumn farkında diyorsan zaten ona göre bir sey takıcaktır
ben takılmasın demiyorum ki
sadece bunun tanesi ile gramı ile istenmesi cok ayıptır
ayrıca adet vs kisvesi altına bence biz gelinler işimize gelince sıgınıyoruz bunu genel olarak yazıyorum sarikirmizim direk sana degil
isimize gelince ama adet onu alsınlar bunu alsınlar
peki hangimiz daha 1 2 kusak oncesinde adet oldugu üzere kayınvalidemizin evine gelin gitmeyi kabul ederiz mesela nerdeyse hicbirimiz zorunlu olarak yasamak zorunda olanları saymazsak nerdeyse kime gönüllü degil
bence ayrıca 70 bin tl lik altın takabilicek hakkaten sayılı insan vardır
ama insanlar beklentileri de farklı sanırım
buralarda okuyorum
3 bin tl ye dügün salonu tutuluyor ama 30 bin tl lik takı isteniyor
benim nisan ve dügünün kendisine harcadıgım para toplamda misafilerin de taktılarıile birlikte takılan altınların 3 katından fazladır sanırım
ama benim icin önemli olan takılan altın degildi
ben hayatım boyunca hatırlayacagım cok güzel 2 gece istemiştim.
sevdigi insanla evlenicek insanlar bu tarz konuları bu kadar dert etmemeli bence
burda okuyoruz 1 oda evim 1 bakır bilezigim olsun ama yeter ki sevgilime kavusayım diyen arkadslarımız da cok
ama görücü usulu evlenenler belki daha cok önemsiyordur
yani kızınızı kimseye vermediniz sonunda 3 bilezik bile takamayan adama mı verdiniz diyen insanın agzının payını veremiyorsanız zaten diyecek bir sey yok bence.

yok canim senide anliyorum sonucta benimde hosuma gitmiyor. Zaten o takilarin hangisini takiyoruz ki bilezikleri altinlari takip mahalle gezmesine cikmiyoruz. Gercekten o kadar cok takiliyor ki gunah yani gosterise giriyor bende biliyorum cunku bazi kizlar var onda var benim neyim eksik bende o kadar istiyorum diyor. Bu yanlis gercekten herkezin maddi durumu iyi degil. Ama benim bilezigin gramini belirtmemdeki maksadim baska annemle babamin aldigi bileziklerle ayni olmasini istiyorum yani o modeli begenmistim ben. biliyorsunuz degisik degisik modeller var o maksatla soylemistim. Simdi birde hic bir fikrim yok diger sehirlerde nasil ne kadar normal simdi kayinvalidem beni sarrafa goturcek kizim takilarini begen dicek ve ben kafamda normal bir miktar bilmem lazimki ona gore begeniyim seciyim asiriya kacmiyim normali neyse o bolgede ona gore secerim takilarimi bende. Artik boyle cozmeye caliscaz etrafin dedikodusunu haklisin agzinin payini veriyorsun ama bazen en yakinlarina soylenmiyor buna emin ol veya soylensede anlamiyorlar. Babam ve annem cok destekliyor beni soylenenlerin agzinin payinida veriyor adam gibi adam yetistirdinizde kizimi vermedimmi diyor ama yinede soylemeleri hosuma gitmiyor.Yani duygusal olarak insan uzuluyor. Ve sonucta ben nisanlimla gorucu usulu tanismadim bu da bir etken eger gorucu usulu olsaydi sanirim daha kolay olurdu. Ben nisanlimin durumunu bilerek kabullendim onu. Zaten nisanlim kendi bile dalga gecer hale geldi o kadar zengin varken nerden buldun benim gibi adami diyor, sendeki ne sans diyor bula bula beni buldun diyor.

Ve moni senin mutlu olmana cok sevindim onemli olanda bu mutlu olmak insan sevdigiyle guzel bir hayat gecirmeli. Tanidigim biri var kiz evlendi esinin ailesi cok varlikli kiz hic hesap kitap yapmadan harciyor ama mutsuz esini sevmiyor esinin herseyinden irite oluyor, ama ikiz kardesi severek normal bir ailenin cocuguyla evlendi bolluk icinde yasamiyorlar ama mutlular. Iste canli bir ornek bu.
Suna emin olun herkezin bir sorunu var kimse sorunsuz evlenmiyor disardan bakinca simariklik olarak gelebilir ama peri padisahinin kizinda bile sorun vardir. Herkez her problemini anlatmiyor, veya bilmiyoruz. Rabbim herkezi sevdigiyle bir omur boyu mutlu etsin insallah

peki herkesin ne kadar altın taktığını izleyip bunu eleştirmeye meraklı insanlar bütün eşyaları sizin ailenizin aldığını bilmiyor mu? buna laf etmiyor mu?
bana nişanımda senin söylediğinin çok çok üstünde altın takıldı (sadece kayınpederim ve kaynanamdan bahsediyorum), inşallah sana da çok takılır lütfen beni yanlış anlama ama, nişandan önce bana 'gel sana set alıcaz sec de onu alalım kızım' dediler, ben seçmem dedim, siz hediye olarak alıyosanız çok mutlu olurum, hediyeyse sizin seçmeniz lazım ama sırf geline set takılır şu takılır bu takılır gibi klişe düşünceler yüzünden zorunlu hissediyorsanız lütfen almayın dedim, bunu gayet içten gayet samimi söyledim, kaç bilezik takılcak dediler, yine aynısını söyledim, size ne uyuyorsa o olsun, bu işin bi kuralı kitabı mı var anne? ben size nasıl 3 tane alın 5 tane alın diyeyim ki dedim. kaynanamla aram çok çok iyi zaten
madem nişanlında durumu normal karşılıyor, sence zaten alıp takmazlar mı? 33 gram yok bilmem kaç tane diye söylemek bence çok çirkin
ben bu şekilde istesem utanıp yüzlerine bakmam herhalde bir daha
gerci kimseye ''ancak 2 bilezik takana mı verdiniz kızı'' gibi laflar da ettirmezdim. mal mıyım ben çok altın takana veriliyorum? seviyorum derim ve biter.

çok güzel olmuş bohçaların güle güle kullan inşallah. geceliğinin aynısını bende almıştım. pierre cardin değil markası eminim. ama bende hatırlamıyorum.

maşşalllah canım, Allah ağız tadı ile güzel günlerde kullanmayı nasip etsin, güzel heycanlar olmalı bunlar, Allahım inşallah bizlere de nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…