• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laf sokan lara karşı hemen cevap verememe.

Doğulu özellikle kuzey doğu taraflari ise Erzurum Kars Ardahan Artvin (tanıştım oraların kadınlarıyla) buranın kadınları ile laf yarısında kazanamazsın. Sen Egeli yazık yavrum herkese hoşgörülü herkese kucak açan susan saf... cirkefles azıcık kocan tepki verirse versin inceldigi yerden de koparsa kopsun yok anlamazlar laftan . Onlarda laf bitmez. Yenilirsin hiç girme. Şark kurnazlığı

Buzdolabın iğrenç.
Banyo güzel temizlemmeişsin x eltin olsa buraları nasıl temzilerdi.
Y eltin şu yemeği güzel yapıyor sen yapamıyorsun.
Senin boş boş yatmana izin vermicez iş bulacaksın.
Yemeğe kıyma atmamışsın yiyemedim.
Z eltin iç Anadolu olduğu için kısırı senden güzel yapıyor.
Yemek eskiden güzel yapardın şimdi hiç beceremiyorsun. (Kendisi doğulu ben egeli olduğum için yemek kültürümüz çok ters)
Sürekli her konuda X ve Z eltilerle her fırsatta kıyaslama.
X eltin in kariyeri yüksek çok para kazanıyor X eltinin eşi yani oğlu büyük evi var.
Senin anneler gününü kutlamıcaz eltilerin çocuğu var senin yok diyerek küçümsemek
Diyetisyene gidiyorum diye abisi tek maaşla kardeşimin parasını harcıyorsun falan....
Eee sanane anne bundan fikrini soran olmadı diyin. Hazır cevap olmanın 1. Kuralı. KAYGILANMAMAK. Kaygılanmayacaksın ki cevap veresin.

Yt'de Şahan'in bir tiplemesi var.
"En hızlı laf sokan adam" seklinde aratırsan çıkıyor.
Bir bak bence 😀

Buzdolabın iğrenç.

-Güzellik yarışmasına soksak dolap güzeli olur.]😂😂 dilersen süslemek amacıyla doldurabilirsin iyice. ]

+Banyo güzel temizlemmeişsin x eltin olsa buraları nasıl temzilerdi.

+Eltim kadir ezildi mi? 😂😂]

[+Dilersen bir daha yemezsin. Ben severek yiyorum ellerime sağlık. ]
(Kendi ile olumlu barışık insan hep kıskanılır.)

- Senin boş boş yatmana izin vermicez iş bulacaksın.

+Evimizin ekonomisi ile ilgili kararları eşimle birlikte alırız kendi ev ekonominizle ilgilenin. ]

- Yemeğe kıyma atmamışsın yiyemedim.

+ Senin de hiç damak zevkin yok kocam bayılıyor. ( ki buna çok sinir olurlar.) 😂😂😂

Gibi şeyler derim sanırım ama bu kadını balkondan atma ihtimalim de var Deliha gibi. 😂😂
Şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz ilkokul bebesi ayarında laf sokma denemeleri bunları yaparsanız ya çingene derler ya da beyinsiz😂😂

Yalnız bu laf sokmak değil bu assagilamak , eleştirmek. Direkt yeter bana onu bunu anlatıp durma ,hey gidi ne becerikli , kültürlü, okumuş kaynanalar var beni konuşturma üzülürsün de.
Hiç bir zaman hakkımı helal etmicem öyle yaptı da ne oldu büyük ah aldı.....

Sizin kv ile ciddi sorunlarınız var. Bence araya ciddi bir mesafe koymak lazim.
Ama genel olarak temizlik ve yemekle ilgili laf söylerse ben böyle seviyorum, kocam böyle seviyor deyin.
böyle insanlar zaten sizin canınızı sıkmak için söyler o lafları. O yüzden en önemlisi dalga geçer gibi gülmek. Onun söylediklerinin, beğenmemesinin, eltininkini begenmesinin sizin zerre umurunuzda olmadığını hissettirmeniz gerekiyor. Ben olsam gülerek bence bu yemek çok güzel, ben banyomun temizliğinden çok memnunum derdim.

Bir de siz de başkalarının kv'lerini övün. X'in kv'si recel yapıp vermiş ne iyi kadın yaaa deyin ahahaha

Doğulu özellikle kuzey doğu taraflari ise Erzurum Kars Ardahan Artvin (tanıştım oraların kadınlarıyla) buranın kadınları ile laf yarısında kazanamazsın. Sen Egeli yazık yavrum herkese hoşgörülü herkese kucak açan susan saf... cirkefles azıcık kocan tepki verirse versin inceldigi yerden de koparsa kopsun yok anlamazlar laftan . Onlarda laf bitmez. Yenilirsin hiç girme. Şark kurnazlığı
Direk tehdit ediyorum artık. Ne kadar kötü bir aile düştüm eşim hiç böyle biri değil... Aynen öyle ege de hoşgörülü saf bir insandım evlendim bin pişman oldum... Çirkefleştim lafımı soktum. Evime dahi gelemiyorlar...
Tehdit de ettim. daha önce gelinine de benzer şeyler yapmış diğer elti de hiç kimse bana kaynanalık taslayamaz gerekirse adamı boşar buna yine izin vermem işte o kadar...

Sizin kv ile ciddi sorunlarınız var. Bence araya ciddi bir mesafe koymak lazim.
Ama genel olarak temizlik ve yemekle ilgili laf söylerse ben böyle seviyorum, kocam böyle seviyor deyin.
böyle insanlar zaten sizin canınızı sıkmak için söyler o lafları. O yüzden en önemlisi dalga geçer gibi gülmek. Onun söylediklerinin, beğenmemesinin, eltininkini begenmesinin sizin zerre umurunuzda olmadığını hissettirmeniz gerekiyor. Ben olsam gülerek bence bu yemek çok güzel, ben banyomun temizliğinden çok memnunum derdim.

Bir de siz de başkalarının kv'lerini övün. X'in kv'si recel yapıp vermiş ne iyi kadın yaaa deyin ahahaha
Galiba bundan sonraki en doğru çözüm bu onlar yüzünden sinir hastası olamıcam. Gülerek kısa cevap vermek sen ne dersen de seni tınlamıyorum mesajı 😄🤗 Madem huyu değişmicek... Bende onu tınlamam.... Hayatımı mahvetti ders almıyor daha önce ilk gelini var onunlada tartışmış hep bir de oğluma söyleme tamam mı demiş eşime söylememek mi sadece elim kalsa iyi ya 7 düvele anlatırım.....

Buzdolabın iğrenç.
Yemek eskiden güzel yapardın şimdi hiç beceremiyorsun. (Kendisi doğulu ben egeli olduğum için yemek kültürümüz çok ters)
X eltin in kariyeri yüksek çok para kazanıyor X eltinin eşi yani oğlu büyük evi var.
Senin anneler gününü kutlamıcaz eltilerin çocuğu var senin yok diyerek küçümsemek
Diyetisyene gidiyorum diye abisi tek maaşla kardeşimin parasını harcıyorsun falan....
Bunlara tek çözüm evimden defolun bir daha ayak basmayın demekten başka çare yok. Ben normalde çabuk kızarım sonra yumuşarım ama bunların affedilir yanı yok. Ev sizin hayat sizin. Eşiniz birşey demiyorsa onlara ne!? Ama size bu kadar ağır laf edenlere eşinizin tepkisi nasıl hiç mi cevap vermiyor ailesine? Size ne diyecek ya!

Bunlara tek çözüm evimden defolun bir daha ayak basmayın demekten başka çare yok. Ben normalde çabuk kızarım sonra yumuşarım ama bunların affedilir yanı yok. Ev sizin hayat sizin. Eşiniz birşey demiyorsa onlara ne!? Ama size bu kadar ağır laf edenlere eşinizin tepkisi nasıl hiç mi cevap vermiyor ailesine? Size ne diyecek ya!
Sessiz kalıyor genelde onu da eleştiriyorlar... Seni eziyorlar diyorum ona sana saygıları yok diyorum. Hala ben onları dinlemiyorum deyip kenara çekiliyor....

Ben tepki gösterince sen alıngansın ve eleştirdiysek ne olmuş deyip beni manüpüle ediyor.... Bunlar zor insan dediğimiz insan türü....

Evet sizi mutsuz etmek başka ne olabilir baksanıza bunları insan neden söyler
Doğru söylüyorsun onlara inat mutlu olucam. Bundan sonra laflarını alay ederek cevap vericem el mi yaman ben mi görürüz. Madem amaçları mutsuz etmek onlara inat mutsuz olmayacağım hodri meydan....

Merhaba arkadaşlar benim sorunum şu ya bana laf sokma eleştiri veya kıyas yapan olduğunda hemen nasıl cevap verilir uygun cevap bunun bir yolu yöntemi var mı veya bununla ilgili kişisel gelişim kitabı var mı bildiğiniz..özellikle kaynana eleştirisi hemen anında cevap vereyim ki içime atıp atıp patlama yaşamayayım sonra.
O hazır cevap olmakla alakalı açıkçası. Pek sonradan öğrenilecek birşey değil
Ha gözünüzü açarsınız içinizden gelir o başka

Ha şöyle işte boşver 👍👏
Teşekkür ederim ben çözümü buldum alay ederek cevap vermek. Nasıl olsa kocam benim yanımda onlardan nefret ediyor... Bende bunu kullanır kocama dır dır edeceğime tam tersi onu daha cok mutlu ederim... Onlarda her laf soktuklarında alaya alarak cevap veririm benim kocam beğeniyor. Biz beğeniyoruz. Biz seviyoruz gibi bundan sonraki mutluluk için savaşıcam. 1 be mutluysam onlara inat daha fazla mutlu olucam yanlarında kocamın yanında cilve yapayım da görsün orospum karı....

Bunlarla laf dalaşına girsen ne girmesen ne küs bunlarla görüşme bı bahaneyle ya görüşmek zorunda değilsin yani gitme gelme arama sorma eşin gitsin gelsin çok lazım değiller
Arayıp sormuyorum zaten hiç bir şekilde.zaten bayram dan bayrama idi artık bayram dan bayrama da görüşmüyoruz.

Yalnız bu laf sokmak değil bu assagilamak , eleştirmek. Direkt yeter bana onu bunu anlatıp durma ,hey gidi ne becerikli , kültürlü, okumuş kaynanalar var beni konuşturma üzülürsün de.
Ben onları öyle bir şey yapıcan ki beni le uğraşmanın ne demek olduğunu görücekler onlara alay ederek öyle konuşucam ki beni yanlarında bile istemeyecek hale gelecekler öyle yani...

Buzdolabın iğrenç.

Bu sözlere sanane demek bile nefes, kelime israfı...

Her söze cevap vermek marifet değil yada laf sokmak. Ne yazıkki bizim insanlarımız laf sokmayı marifet zannediyor, başka meziyetlerinin olmadığını sanıyorum. İnsan kendini geliştiremediyse yada geliştirmeye çalışmıyorsa etrafındakilere sarar. O yüzden hiç uğraşmayın siz takmadıkça onlar kudurur zıvanadan çıkarlar bir yerde bir şekilde kendi kendilerine patlarlar ve en büyük zararı kendilerine verirler.

Back