Yeri gelirse bi laf arasında sıkıştırıp kötülükten kimseye fayda gelmez diyebilirsiniz.işe yarar mı bilmiyorum ama belki dank eder diye aklıma geldi.size laf soksa neye faydası var yani bu fenalığı yapiyor zaten hayat zor bi de insana diliyle eziyet verip daha da zorlaştırıyorlar hayatı ya kıskançlıktan hep.Merhaba arkadaşlar benim sorunum şu ya bana laf sokma eleştiri veya kıyas yapan olduğunda hemen nasıl cevap verilir uygun cevap bunun bir yolu yöntemi var mı veya bununla ilgili kişisel gelişim kitabı var mı bildiğiniz..özellikle kaynana eleştirisi hemen anında cevap vereyim ki içime atıp atıp patlama yaşamayayım sonra.
Merhaba arkadaşlar benim sorunum şu ya bana laf sokma eleştiri veya kıyas yapan olduğunda hemen nasıl cevap verilir uygun cevap bunun bir yolu yöntemi var mı veya bununla ilgili kişisel gelişim kitabı var mı bildiğiniz..özellikle kaynana eleştirisi hemen anında cevap vereyim ki içime atıp atıp patlama yaşamayayım sonra.
Bende sizin gibiyimBen de sizin gibiydim.kafamı böyle şeylere çalıştırmadığım için laf sokulduğu zaman sadece üzüldüğümle kalırdım,o insandan uzaklaşırdım. Ben incitmenin marifet olmadığını düşünürdüm hep.simdi yine uzak duruyorum ama artık yaş geçtikçe,bu tür insanlarla muhatap olmak zorunda kaldıkça ben de ara ara kendi silahıyla vurdum fark ettim ki onun da çok canı sıkılıyor çok kafaya takıyor. Bi yandan görsün nasılmış kalp kırmak diyorum ama bi yandan yine de vicdanım rahat etmiyor.elimden geldiğince görüşmeyi azalttım.gorusunce çok yüzeysel konuşuyorum gerekmedikçe bir şey söylemiyorum. Konuşmayı minimuma indirmek gerekiyor bence böyleleriyle.Ben şeytanlaşmak istemiyorum sürekli o şekilde iletişim kurup.serhat yabancı zarar gördüğümüz halde görüşmek zorunda olduğumuz insanlar diye videosu vardı tavsiye ederim.
Buzdolabın iğrenç.Bu ogrenilecek birsey degil malesef
Insanin icinden gelen birsey
Ama kaynana az cok benzer konulardan laf sokuyordur sen konulari ve sokulan laflari soyle 3 5 cumle bulalim onlari kullanirsin zor durumlarda
Amaçları kendi egolarını tatmin etmek. Kıskançlık ve baskı yönetme arzusu bizim dediğimiz olsun hakimiyet kurmakBende sizin gibiyim
Bunları okumak istemezdim. Gerçek mi bu sözler?Buzdolabın iğrenç.
Banyo güzel temizlemmeişsin x eltin olsa buraları nasıl temzilerdi.
Y eltin şu yemeği güzel yapıyor sen yapamıyorsun.
Senin boş boş yatmana izin vermicez iş bulacaksın.
Yemeğe kıyma atmamışsın yiyemedim.
Z eltin iç Anadolu olduğu için kısırı senden güzel yapıyor.
Yemek eskiden güzel yapardın şimdi hiç beceremiyorsun. (Kendisi doğulu ben egeli olduğum için yemek kültürümüz çok ters)
Sürekli her konuda X ve Z eltilerle her fırsatta kıyaslama.
X eltin in kariyeri yüksek çok para kazanıyor X eltinin eşi yani oğlu büyük evi var.
Senin anneler gününü kutlamıcaz eltilerin çocuğu var senin yok diyerek küçümsemek
Diyetisyene gidiyorum diye abisi tek maaşla kardeşimin parasını harcıyorsun falan....
Güzelim bunlara hazır cevap olmayacaksın.Eli maşalı olacaksın.Kocan ne diyor bu durumlara?Buzdolabın iğrenç.
Yemek eskiden güzel yapardın şimdi hiç beceremiyorsun. (Kendisi doğulu ben egeli olduğum için yemek kültürümüz çok ters)
X eltin in kariyeri yüksek çok para kazanıyor X eltinin eşi yani oğlu büyük evi var.
Senin anneler gününü kutlamıcaz eltilerin çocuğu var senin yok diyerek küçümsemek
Diyetisyene gidiyorum diye abisi tek maaşla kardeşimin parasını harcıyorsun falan....
Buzdolabın iğrenç.
Yani sürekli kocanla vur onları anladın mı en iyisi bu yoksa susmazlar
- yenisini al anne bende sıkıldım bu dolaptan.
- tüh anne görüyor musun ben ondan temizlik dersi alayım hatta söyleyelim ikimize versin benim takildigim yerde sen yardım edersin belki.
- kıymayı sevmiyorum hem fazla et gut yapar sende çok yeme.
- tamam anne bundan sonra kısırı orada yersin ben yapmam sana kocam böyle seviyor kocama yaparım.
- ah anne kocamın damak tadına göre değiştirdim yemek yapısımi ondan.
- kocam çalışmamı isterse çalışırım buna başkası karar veremez.
- Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur zira gerisi şirke girer kutlamaniza gerek yok vs
- kocam değil mi tabii ki onun parasını harcarim kiyamiyorsan sen ver diyetisyenin parasını diyebilirsin
Gerçek tabi abartısızBunları okumak istemezdim. Gerçek mi bu sözler?
Helal oldun
- yenisini al anne bende sıkıldım bu dolaptan.
- tüh anne görüyor musun ben ondan temizlik dersi alayım hatta söyleyelim ikimize versin benim takildigim yerde sen yardım edersin belki.
- kıymayı sevmiyorum hem fazla et gut yapar sende çok yeme.
- tamam anne bundan sonra kısırı orada yersin ben yapmam sana kocam böyle seviyor kocama yaparım.
- ah anne kocamın damak tadına göre değiştirdim yemek yapısımi ondan.
- kocam çalışmamı isterse çalışırım buna başkası karar veremez.
- Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur zira gerisi şirke girer kutlamaniza gerek yok vs
- kocam değil mi tabii ki onun parasını harcarim kiyamiyorsan sen ver diyetisyenin parasını diyebilirsin
Ben yokken gidip temizlik konusunda eleştirmeyin eşim rahatsız oluyor diye kibar kibar konuşuyor baktım. Olmuyor bunlara ben ters cevap verdim olmadı bağırdım en sonunda hepsini toplayıp tartıştım hepsiyle ve bu yıllar içinde olaylar yaşandıkça oldu kibar kibar cevap veriyor.Güzelim bunlara hazır cevap olmayacaksın.Eli maşalı olacaksın.Kocan ne diyor bu durumlara?
Evet mantıklı yoksa ben ters biriyim laf çakmak yerine direk olay çıkartırım kavgaya dönüşür bir zaman sonra patlarım...Yani sürekli kocanla vur onları anladın mı en iyisi bu yoksa susmazlar
Canım işte kavga çıkınca eşinle boşuna gerilirsin. En mantıklısı fare gibi olmak ısırmadan önce üfürürmüs ya fareler isirdigini hissettirmemek için sende öyle tatlı tatlı yapacaksın susup kalır, bir zaman sonra susarlarEvet mantıklı yoksa ben ters biriyim laf çakmak yerine direk olay çıkartırım kavgaya dönüşür bir zaman sonra patlarım...
Eşime de sürekli eleştiriyorlar.Bunları okumak istemezdim. Gerçek mi bu sözler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?