Poğaçalar Labneli Poğaça (Pınar Labne ile)

Deniz M Gunes

💞Benimsin💞
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
5.911
2.555
373

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket Pınar Labne peyniri
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
Beyaz peynir
maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı ve susam
Yapılışı:
1- Pınar labne peynirini, sıvıyağı, sütü ve yumurtaları yoğurma kabına alın ve karıştırın.
2- Karışımın üzerine azar azar unu ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelmeden tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
3- Hamur kulak memesi kıvamına gelince cevizden biraz büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
4- İç harcı için peyniri ezin, yıkadığınız maydanozları kıyıp peynir ile karıştırın.
5- Hazırladığınız poğaçaların içine hazırladığınız harçtan koyup ve poğaça şekli verin.
6- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizin. Fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
7- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Dene bitanem çok güzel oldu ben denedim ama ikinci yapışımda biraz tarifi değiştirdim sanki daha güzel oldu şöyle; 1 bardak süt yerine ,yarı süt yarı yoğurt,sıvıyağ yerine margarin kullandım :) galiba ben tariflerle oynamayı çok seviyorum ama her iki şekli ilede hoş oldu mutlaka deneyiniz derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…