• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Poğaçalar Labneli Poğaça (Pınar Labne ile)

Deniz M Gunes

💞Benimsin💞
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
5.911
2.555
373
$pinar_labneli_pogaca.jpg

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket Pınar Labne peyniri
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
Beyaz peynir
maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı ve susam
Yapılışı:
1- Pınar labne peynirini, sıvıyağı, sütü ve yumurtaları yoğurma kabına alın ve karıştırın.
2- Karışımın üzerine azar azar unu ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelmeden tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
3- Hamur kulak memesi kıvamına gelince cevizden biraz büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
4- İç harcı için peyniri ezin, yıkadığınız maydanozları kıyıp peynir ile karıştırın.
5- Hazırladığınız poğaçaların içine hazırladığınız harçtan koyup ve poğaça şekli verin.
6- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizin. Fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
7- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Dene bitanem çok güzel oldu ben denedim ama ikinci yapışımda biraz tarifi değiştirdim sanki daha güzel oldu şöyle; 1 bardak süt yerine ,yarı süt yarı yoğurt,sıvıyağ yerine margarin kullandım :) galiba ben tariflerle oynamayı çok seviyorum:9: ama her iki şekli ilede hoş oldu mutlaka deneyiniz derim :34:

Back