Merhaba arkadaşlar. Ben eski kullanıcı adı umutsuz_vakaa olan kullanıcıyım. Hesabıma erişim sağlayamadığım için yeni hesap açtım. Amacım tamamen kimsenin benim yaşadığım zorlukları, karar verme sancılarını yaşamaması adına eksiksiz gediksiz net bir bilgi paylaşmak. İsmini vereceğim hiçbir Dr. ile hiçbir bağım olmadığını bilmenizi istiyorum öncelikle ki benim gibi okurken, reklam mı acaba tereddütü yaşamayasınız. Biraz uzun ama inanıyorum faydalı olacak birçok arkadaşa.
Öncelikle forumda yazan yüzlerce msjı okuduktan sonra bugün bir cesaret ameliyata girdim. Burada öyle reklam kokan msjlar okudum ki karar verirken zorlandım. Önce kararım Ebru hanımdan yanaydı. Aradığımda fiyatı pahalı bulduğum için vazgeçmiştim. Kendisini hiç tanımam ama şükrettim burada okuduklarımdan sebep gitmediğim için.
Sonra Özgür bey olsun diye düşündüm. Aradım fiyat bilgisi ve işlemler için. Sekreteri Zeynep hanım çok tatlı, ilgili, alakalı ve çözüm odaklıydı. Fiyatı da 2 işlem için fazlasıyla uygun geldi. Ancak tek sorun İstanbul'da olmaları ve ben başka şehirde yaşadığım için gerek kontrole giderken, gerek ilk aşamada cebimi zorlayacak olmasıydı. Yoksa kesinlikle gözüm kapalı gidecek kadar güven duymuştum konuşma sonrası. Bir işlemin öncesinde en önemli şey güven zira.
Bu isimler daha hiç aklımda yokken bir isim söylüyordu arkadaşlarım sürekli. Hem de yakın çevremin birçoğu. Kadın Doğum Uzm. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu. Kendisi eskiden Antep'teydi ve giden birçok kişi onu öneriyordu muhakkak. Forumda nasıl ismi olmaz şaşırdım hatta. Ben de kafaya koydum ona gidecektim ama Acıbadem Kayseri'ye geçtiğini öğrendim. Hastaneden işlem için fiyat istedim. Uçuk mu uçuk bir fiyat gelince direk elemek durumunda kaldım üzülerek. Çünkü sadece duyduklarıma nazaran söyleyebilirim ki Çağlar Bey gerçekten işinin ustası. Bana nasip olmadı.
Çağlar beyin bir arkadaşı önerildi Antep'ten. Plastik Cerrah Mehmet Doğan. Daha önce bir arkadaşım gitmişti ona. Anlata anlata bitiremedi ama ben sadece tlfnda görüşüp işlemler ve fiyat hakkında bilgi almak için aradığımda pek ikna edici gelmemişti. Çok ilgili olmasına rağmen üstelik. Erteledim önce. 5-6 ay sonra tekrar araştırırken Çağlar Bey'i aradım dedim hastane fiyatta indirim yapmaz mı? Malesef yeteri kadar indirimli verildi fiyat dedi, hastane halkla ilişkileri müdüre hanım da aynı şeyi söyleyince, Çağlar Bey'e Mehmet Bey'i sordum. Siz çok güven veriyorsunuz ama Mehmet Bey'i tanımıyorum ne dersiniz, ona gitmeli miyim işlem için diye sordum. Çağlar Bey o kadar tatlı bir doktor ki hiç ticarethane mantığıyla iş yapan doktorlar gibi kötülemedi Dr. Mehmet Doğan'ı. "Sana şu kadar söyleyeyim o vajinayı tamamen indirir aynısı gibi geri yerine koyar bunu bil yeter" dedi :) Dedim hiç duymuyoruz forumlarda falan. Nasıl etkileniyorsak okuduklarımızdan :) Dr. Bey "sen ona bakma, en iyi plastik cerrahlardandır, madem buraya gelemiceksin o zaman kesinlikle Mehmet Doğan'a gitmelisin" dedi. Ben Çağlar Beyin hekimliğini onlarca insandan iyi bilince onun referans olduğu birisi de kötü olamaz diye verdim kararı 2 gün önce aradım dr. beyi. Bugün icin randevu aldım. Ücreti konuştuk ve atlayıp geldim.
Ameliyat öncesi içimde bir tırsma bir korkma, ya yaptırmasam mı soruları ameliyathaneye inene kadar devam etti. Ben genel anestezi olcak sanarken belden uyuşturdular sezaryandaki gibi ama sanırım uyuşukluk halim olması için de bir şey verildi ilk 10 dkdan sonra bi mayıştım uyudum. Uyandığımda devam ediyordu işlem. Doktor bey bitmek üzere deyip sonrasında yanıma gelerek elindeki iç dudak kenarlarını ve vajina daraltma işleminde içten kesilen parçayı göstererek bitirdik dedi. Fotosunu çeker misiniz dedim, elbette dedi. O heyecanı anlatamam. Ne görcem acaba diye güp güp :) Ay size yemin ederek söylüyorum daha yeni dikiş atılmış olmasına rağmen inanamadım. Bu ne yaa dedim. Harika olmuş çünkü. Klitorise dokunmamış, ama klistoris kenarından aşağı inen kısımla iç dudağı birleştirmiş. Yaa var ya uçacaktım nerdeyse ama bacaklarımı hissetmiyordum uyuşmadan :) Dedim hemen atın fotoyu bana :)
Sonra odaya çıkarıldım. Yalnızım da refakatçim yok. Çıkcam diye ďüşündüm dr. bey yola çıkma hemen kal bugün, yarın pansumanını yaptıralım öyle gidersin dedi. O güvenemediğimi sandığım adam şaheser çıkarmış olunca ikiletir miyim :) Öyle teşekkür ettim ki, açıp açıp fotoya bakıyorum falan. Zaten aşırı uzun değildi iç dudaklar ama ben hiç belirgin olmasın istiyordum. Beklediğimin ötesinde de olunca çok çok çooook mutluyum. Böyle devam etmesi umudundayım. Umarım erken konuşmuyorumdur. Amin :)
Bunun dışında akşama kadar hiç şikayetim yoktu ama sonra tabii biraz sızı başladı. O da olacak içimden parça çıktı yani. 2. Ağrı kesicim verildi, antibiyotik bir de. Tekrar hafifledi. Ama acırken bile dayanılmaz değildi Allah'a şükür.
Şu an hastanede yatıyorum ve ağrım hiç yok. Muhtemelen gece olur biraz yine dindirilir diye düşünüyorum, inşaAllah.
Ben ameliyatı olana kadar burayı yalayıp yuttuğum için dedim ki hayırla çıkarsam hemen yazacağım. İnşaAllah sonrasında da sorunsuz iyileşme geçiririm. Dua beklerim herkesten.
Sorusu olan, süreci anlattım ama buna rağmen merakı olan varsa seve seve cevaplarım. Sonraki süreç hakkında da girip bilgilendirme yaparım merak edenler için.
Hepimize sağlıklı, özgüvenli günler olsun