Labioplasti ve vajinoplasti ameliyatı sonrası bilgilendirme yazısı

deathless1

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
266
33
38
Merhaba arkadaşlar. Ben eski kullanıcı adı umutsuz_vakaa olan kullanıcıyım. Hesabıma erişim sağlayamadığım için yeni hesap açtım. Amacım tamamen kimsenin benim yaşadığım zorlukları, karar verme sancılarını yaşamaması adına eksiksiz gediksiz net bir bilgi paylaşmak. İsmini vereceğim hiçbir Dr. ile hiçbir bağım olmadığını bilmenizi istiyorum öncelikle ki benim gibi okurken, reklam mı acaba tereddütü yaşamayasınız. Biraz uzun ama inanıyorum faydalı olacak birçok arkadaşa.

Öncelikle forumda yazan yüzlerce msjı okuduktan sonra bugün bir cesaret ameliyata girdim. Burada öyle reklam kokan msjlar okudum ki karar verirken zorlandım. Önce kararım Ebru hanımdan yanaydı. Aradığımda fiyatı pahalı bulduğum için vazgeçmiştim. Kendisini hiç tanımam ama şükrettim burada okuduklarımdan sebep gitmediğim için.

Sonra Özgür bey olsun diye düşündüm. Aradım fiyat bilgisi ve işlemler için. Sekreteri Zeynep hanım çok tatlı, ilgili, alakalı ve çözüm odaklıydı. Fiyatı da 2 işlem için fazlasıyla uygun geldi. Ancak tek sorun İstanbul'da olmaları ve ben başka şehirde yaşadığım için gerek kontrole giderken, gerek ilk aşamada cebimi zorlayacak olmasıydı. Yoksa kesinlikle gözüm kapalı gidecek kadar güven duymuştum konuşma sonrası. Bir işlemin öncesinde en önemli şey güven zira.

Bu isimler daha hiç aklımda yokken bir isim söylüyordu arkadaşlarım sürekli. Hem de yakın çevremin birçoğu. Kadın Doğum Uzm. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu. Kendisi eskiden Antep'teydi ve giden birçok kişi onu öneriyordu muhakkak. Forumda nasıl ismi olmaz şaşırdım hatta. Ben de kafaya koydum ona gidecektim ama Acıbadem Kayseri'ye geçtiğini öğrendim. Hastaneden işlem için fiyat istedim. Uçuk mu uçuk bir fiyat gelince direk elemek durumunda kaldım üzülerek. Çünkü sadece duyduklarıma nazaran söyleyebilirim ki Çağlar Bey gerçekten işinin ustası. Bana nasip olmadı.

Çağlar beyin bir arkadaşı önerildi Antep'ten. Plastik Cerrah Mehmet Doğan. Daha önce bir arkadaşım gitmişti ona. Anlata anlata bitiremedi ama ben sadece tlfnda görüşüp işlemler ve fiyat hakkında bilgi almak için aradığımda pek ikna edici gelmemişti. Çok ilgili olmasına rağmen üstelik. Erteledim önce. 5-6 ay sonra tekrar araştırırken Çağlar Bey'i aradım dedim hastane fiyatta indirim yapmaz mı? Malesef yeteri kadar indirimli verildi fiyat dedi, hastane halkla ilişkileri müdüre hanım da aynı şeyi söyleyince, Çağlar Bey'e Mehmet Bey'i sordum. Siz çok güven veriyorsunuz ama Mehmet Bey'i tanımıyorum ne dersiniz, ona gitmeli miyim işlem için diye sordum. Çağlar Bey o kadar tatlı bir doktor ki hiç ticarethane mantığıyla iş yapan doktorlar gibi kötülemedi Dr. Mehmet Doğan'ı. "Sana şu kadar söyleyeyim o vajinayı tamamen indirir aynısı gibi geri yerine koyar bunu bil yeter" dedi :) Dedim hiç duymuyoruz forumlarda falan. Nasıl etkileniyorsak okuduklarımızdan :) Dr. Bey "sen ona bakma, en iyi plastik cerrahlardandır, madem buraya gelemiceksin o zaman kesinlikle Mehmet Doğan'a gitmelisin" dedi. Ben Çağlar Beyin hekimliğini onlarca insandan iyi bilince onun referans olduğu birisi de kötü olamaz diye verdim kararı 2 gün önce aradım dr. beyi. Bugün icin randevu aldım. Ücreti konuştuk ve atlayıp geldim.

Ameliyat öncesi içimde bir tırsma bir korkma, ya yaptırmasam mı soruları ameliyathaneye inene kadar devam etti. Ben genel anestezi olcak sanarken belden uyuşturdular sezaryandaki gibi ama sanırım uyuşukluk halim olması için de bir şey verildi ilk 10 dkdan sonra bi mayıştım uyudum. Uyandığımda devam ediyordu işlem. Doktor bey bitmek üzere deyip sonrasında yanıma gelerek elindeki iç dudak kenarlarını ve vajina daraltma işleminde içten kesilen parçayı göstererek bitirdik dedi. Fotosunu çeker misiniz dedim, elbette dedi. O heyecanı anlatamam. Ne görcem acaba diye güp güp :) Ay size yemin ederek söylüyorum daha yeni dikiş atılmış olmasına rağmen inanamadım. Bu ne yaa dedim. Harika olmuş çünkü. Klitorise dokunmamış, ama klistoris kenarından aşağı inen kısımla iç dudağı birleştirmiş. Yaa var ya uçacaktım nerdeyse ama bacaklarımı hissetmiyordum uyuşmadan :) Dedim hemen atın fotoyu bana :)

Sonra odaya çıkarıldım. Yalnızım da refakatçim yok. Çıkcam diye ďüşündüm dr. bey yola çıkma hemen kal bugün, yarın pansumanını yaptıralım öyle gidersin dedi. O güvenemediğimi sandığım adam şaheser çıkarmış olunca ikiletir miyim :) Öyle teşekkür ettim ki, açıp açıp fotoya bakıyorum falan. Zaten aşırı uzun değildi iç dudaklar ama ben hiç belirgin olmasın istiyordum. Beklediğimin ötesinde de olunca çok çok çooook mutluyum. Böyle devam etmesi umudundayım. Umarım erken konuşmuyorumdur. Amin :)

Bunun dışında akşama kadar hiç şikayetim yoktu ama sonra tabii biraz sızı başladı. O da olacak içimden parça çıktı yani. 2. Ağrı kesicim verildi, antibiyotik bir de. Tekrar hafifledi. Ama acırken bile dayanılmaz değildi Allah'a şükür.

Şu an hastanede yatıyorum ve ağrım hiç yok. Muhtemelen gece olur biraz yine dindirilir diye düşünüyorum, inşaAllah.

Ben ameliyatı olana kadar burayı yalayıp yuttuğum için dedim ki hayırla çıkarsam hemen yazacağım. İnşaAllah sonrasında da sorunsuz iyileşme geçiririm. Dua beklerim herkesten.

Sorusu olan, süreci anlattım ama buna rağmen merakı olan varsa seve seve cevaplarım. Sonraki süreç hakkında da girip bilgilendirme yaparım merak edenler için.

Hepimize sağlıklı, özgüvenli günler olsun​

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an spinal anestezi ile ameliyata girdiğim için çok pişmanım yalnız. Ameliyat yerimde hicbir sorun yokken, belim ve sol bacağımda ağrı kesici ile bile gecmeyen, adet sancisi cekerken hissedilen o tarifsiz acidan var. Doktorumu aradim islem sebebiyle olmaz dedi. Muhtemelen anestezi ile ilgili bu durum. InsaAllah gecici bir seydir. Keske genel anestezi alsaydim diyorum.

Arkadaşlar bugün taburcu oluyorum. Dr. Bey gece bel ağrım olduğunu söyleyince ve uyuyamadıgımı iletince kuvvetli bir ağrı kesici ve uyumam icin bir ilac soyledi hemsirelere. Cok sukur rahat uyku cektim. Sabah da bizzat kendisi gelip hastaneye pansumanimi yapti. Vajen icine kadar serum iceren bir sey ve batikon surdu. Serumlarin hortumu var ya, onunla. 1 ay sonra da kontrole gelecegim nasip olursa.

Içerinin durumu hakkinda bilgim yok henuz, tecrube etmeden bilemem ama ic dudaklarin muntazamligi daha simdiden beni benden aldi.

Fiyati soylemeyi unuttum 2 islem için de totalde 6 bin lira. Hastane yatis dahil.

Hocaya buradan bahsettim, canim benim ya haberi bile yok boyle sitelerden. Mukakkak hastalarinizi yonlendirin memnuniyetlerini yazsinlar dedim. Kimse yazmasa bile ben bizzat sahidim arkadaslar ne bir sisme ne sekil bozuklugu var ic dudaklarda. Gozunuz kapali guvenin.

Bugun 3. Gunum. Felaket bir mide bulantisi ve bas agrisi ile hastaneye yattim. Spinal anestezinin yan etkileriymis. Keske genel anestezi olsaydim diyorum. Boyle bir bas agrisi yok. Ameliyat yerimde cok sukur sisme, yanma, agri vs. yok ama diger agrilar beni benden etti. Bir de huzursuz bacak sendromum var daha da zorlastiriyor durumu. Spinal anestezi yaptirmayin diyorum.

Dün gece sabaha kadar zerre uyuyamamış olmam, feryat figan uyumak istiyorum diye ağlamam, duvarların üstüme gelişi, gözümden uyku akmasına rağmen icim cikar gibi bir huzursuzluk sebebiyle asla uyuyamamis olmamin sebebi mide bulantim icin kullandigim medpamid denen pislik ilacmis. Hem hastanede damardan verildi hem de evde kapsulunu aldigim icin sabahi zor etmisim. Biraz once eksi sozlukte okuduklarim icimi rahatlatti ve derhal attim ilaci. Varsin mide bulantisi olsun, yasattigi huzursuzluk cildirtmalik. Madem bu kadar sikayetci insanlar ne diye zart diye medpamid dayiyorsunuz insana midesi bulaniyor diye. Allahtan erken farkina vardim yoksa delirecektim.

Bu başlık altında cinsel perhiz asamasindan sonraki sureci de anlatacagim nasip olursa. Isteyen sorularini iletebilir. Umarim esimle beraberligimiz de rahat ve istedigim gibi gecer. Selamlar

Ben ağrısız sikintisiz atlattim cok sukur bu sureci yani simdilik oyle gibi ama esim daha simdiden soylenmeye basladi. Ihtiyacin mi vardi da yaptirdin diyor. Ben sikayetci olsam soylerdim sana diye kiziyor, tabi iznini almam gerekirdi sonucta uzun bir cinsel perhiz donemi baslamis oldu. Sonucu merak ediyorum umarim pisman olmam bekleyis sureci sonrasi

Bugun 1 hafta 1 gun oldu islem yaptirali. Ara kanamalarim ve hafif sizlamalar mevcut. Dikis kaynamasidir diye dusunuyorum o sizi tarzi kasinmali durumun. Dr. Lekelenme kanamalari icin normal dedi. Ama bazen bir anda adet kanamasi gibi anlik bir kanama oluyor. Ic dudaklar iyi gorunuyor ancak sanki sol tarafta 1 dikis atmis gibi. Emin degilim belki de bana oyle geliyor. Kontrolde ogrenecegim bakalim. Yalniz vajinoplasti durumu biraz korkutuyor. Sanki tumden kapanmis gibi hissediyorum. Buradaki iliskide sorun yasayanlari okuyunca da nasil gececek bu surec diye dusunmuyor degilim. Allah pisman etmesin.

Arkadaşlar ben cok erken konusmusum agri sizi konusunda. 1 hafta gectikten sonra vajinamin sol dudak kisminda ic kisimda asiri bir odem olustu. Boyle bi igrenc agri da yok. Agri degil tam olarak aslinda sizi ama oturtmuyor. Davul gibi sisti. Hematom mu diye aradim dr. u pimpirikliyim cunku. Hayir odemdir ve normal olacak tabi dedi. Beni dusunduren 1 hafta gectikten sonra odem olmasi normal mi? Yani ilk gunler olmaz mi odem? Ilaclara devam dedi. Kullaniyorum ama bununla beraber maydanoz suyu kaynatiyorum. Sanirim o da hafifletiyor biraz. Dikislerim hala dusmedi ara ara kasinti yapmaya devam ediyor. Bunun icinde krem aldim. Ama oyle basta yazdigim gibi sifir agrili bir sey degilmis. Onu yasiyorum su an. Hayatimi aksatmiyor ama super rahat da degilim.

Bugun 1 hafta 1 gun oldu islem yaptirali. Ara kanamalarim ve hafif sizlamalar mevcut. Dikis kaynamasidir diye dusunuyorum o sizi tarzi kasinmali durumun. Dr. Lekelenme kanamalari icin normal dedi. Ama bazen bir anda adet kanamasi gibi anlik bir kanama oluyor. Ic dudaklar iyi gorunuyor ancak sanki sol tarafta 1 dikis atmis gibi. Emin degilim belki de bana oyle geliyor. Kontrolde ogrenecegim bakalim. Yalniz vajinoplasti durumu biraz korkutuyor. Sanki tumden kapanmis gibi hissediyorum. Buradaki iliskide sorun yasayanlari okuyunca da nasil gececek bu surec diye dusunmuyor degilim. Allah pisman etmesin.
merhaba bende 2 kasımda Dr.Tuğrul abacıoğluna vajinoplasti ameliyatı oldum doktorumdan çok memnu kaldım bazı doktorlar işlem bitikten sonra hastasıyla ilgilenmiyor fakat ben her hafta pimpirikliğimden kontrole gittim doktorum da ilgilendi..ilk haftalar özellikle ilk 3 hafta ödemli ve sağ tarafımda daha çok ağrı vardı şuanda hiç bir ağrı sızı kalmadı,ilk 1 hafta çok önemli oturmak yerine uzanmak dikişlere zarar vermemek gerekiyor,ilk 6 hafta ilişki yasak geçmiş olsun merak etme hepsi geçecektir:)

merhaba bende 2 kasımda Dr.Tuğrul abacıoğluna vajinoplasti ameliyatı oldum doktorumdan çok memnu kaldım bazı doktorlar işlem bitikten sonra hastasıyla ilgilenmiyor fakat ben her hafta pimpirikliğimden kontrole gittim doktorum da ilgilendi..ilk haftalar özellikle ilk 3 hafta ödemli ve sağ tarafımda daha çok ağrı vardı şuanda hiç bir ağrı sızı kalmadı,ilk 1 hafta çok önemli oturmak yerine uzanmak dikişlere zarar vermemek gerekiyor,ilk 6 hafta ilişki yasak geçmiş olsun merak etme hepsi geçecektir:)

Teşekkur ederim insaAllah iliski sonrasi da ayni sekilde memnuniyet duyarim. Sislik indi sukurler olsun ama simdi de ara ara bir akinti geliyor. Sizde de olmus muydu? Iltihap olmadi hic ama akinti olunca korktum.

Dr. a gelince kesinlikle ilgili alakali olmayan biriyle yapilacak bisi degil. Insan korkuyor bise mi oldu diye. Benim dr saolsun gece gunduz demeden cevap verdi. 1 hafta sonra kontrol bakalim. Her sey yolundadir umarim :)

Teşekkur ederim insaAllah iliski sonrasi da ayni sekilde memnuniyet duyarim. Sislik indi sukurler olsun ama simdi de ara ara bir akinti geliyor. Sizde de olmus muydu? Iltihap olmadi hic ama akinti olunca korktum.

Dr. a gelince kesinlikle ilgili alakali olmayan biriyle yapilacak bisi degil. Insan korkuyor bise mi oldu diye. Benim dr saolsun gece gunduz demeden cevap verdi. 1 hafta sonra kontrol bakalim. Her sey yolundadir umarim :)
Akıntı bende de oldu 3 hafta sonra gözle görülür şekilde iyileşme süreci başlıyor. Ben daraltma, labioplasti, klitoris hepsini bi arada oldum. Akıntıyı çok düşünme inşallah ilişkin güzel başlar ben 2 hafta daha beklemeyi düşünüyorum 6 hafta yeterli diyor doktorlar ama ne olur ne olmaz işi sağlama alıyım diyorum :)

Akıntı bende de oldu 3 hafta sonra gözle görülür şekilde iyileşme süreci başlıyor. Ben daraltma, labioplasti, klitoris hepsini bi arada oldum. Akıntıyı çok düşünme inşallah ilişkin güzel başlar ben 2 hafta daha beklemeyi düşünüyorum 6 hafta yeterli diyor doktorlar ama ne olur ne olmaz işi sağlama alıyım diyorum :)

Burada 5 ay boyunca iliskiye giremeyenler var :KK43: insaAllah onlardan olmayiz. Gecmis olsun size de tekrar

Canım ben sanırım ben sanırım vazgecıcem ne yapalım çirkin kalsın orası

Ben labioplasti konusunda şu an çok memnunum tatlim. Vajinoplasti de istedigim gibi olmussa rahatlikla yaptirin derim, su an o konuda yorumum yok. Bakalim. Hemen pes etme, iyi arastirirsan kotu bir sey yasamazsin Allah'in izniyle.

Ne guzel gun gun yazmissin herseyi.. kimi cok agrili diyo kimide agrisiz diyo. Artistlik mi yapiyolar dersiniz:) ben anesteziden tutun oranin islem gormesinden tutun hepsinden tirsiyorum resmen..buna ragmen saglik bu ihmale gelmez.. ihtiyac varsa yaptirabilen herkes yaptirsin. Allah iyi doktorlarla karsilastrsin bizleri

Ne guzel gun gun yazmissin herseyi.. kimi cok agrili diyo kimide agrisiz diyo. Artistlik mi yapiyolar dersiniz:) ben anesteziden tutun oranin islem gormesinden tutun hepsinden tirsiyorum resmen..buna ragmen saglik bu ihmale gelmez.. ihtiyac varsa yaptirabilen herkes yaptirsin. Allah iyi doktorlarla karsilastrsin bizleri

Ben bu surece karar verene kadar cok arastirdim. O yuzden anlatmak da istedim merak edenlere. Evet cok dikkat istiyor ama gercekten korkulacak ya da cok cok buyutulecek bir sey degil benim yasadigima gore. Ama iste herkesin yapisi farkli. Sahsen dogum yapmis birisi icin sinek viziltisi gibi kalir diye dusunuyorum. Ben anestezi disinda bir sikinti yasamadim. Seklinden de cok memnunum. Vajinoplasti icin hala yorum yapamiyorum. O da iyi ise rahatlicam

Ben bu surece karar verene kadar cok arastirdim. O yuzden anlatmak da istedim merak edenlere. Evet cok dikkat istiyor ama gercekten korkulacak ya da cok cok buyutulecek bir sey degil benim yasadigima gore. Ama iste herkesin yapisi farkli. Sahsen dogum yapmis birisi icin sinek viziltisi gibi kalir diye dusunuyorum. Ben anestezi disinda bir sikinti yasamadim. Seklinden de cok memnunum. Vajinoplasti icin hala yorum yapamiyorum. O da iyi ise rahatlicam
Sex yapamadigin icin mi yorum yapamiyosun? Dogumda baska caren yok bi sekilde cocugu dogurcan ve dogal bi surec.. yirtilcakmisin kesilcekmisin bilinmez. Bunda dusunce su: eskisinden kotu olursam? Ben iki oglanda inanir misin bilmem ama hic degisiklik yoktu.. hatta genislik diyenlere yok oyle birsey derdim. Ama dogum sayisi arttikcada olabiliyomus bu durum. Ha sık cinsellikten bile olabiliyomus bu durum.

Ben labioplasti konusunda şu an çok memnunum tatlim. Vajinoplasti de istedigim gibi olmussa rahatlikla yaptirin derim, su an o konuda yorumum yok. Bakalim. Hemen pes etme, iyi arastirirsan kotu bir sey yasamazsin Allah'in izniyle.
Arkadas cirkinlik demis ama.. vajinoplasti estetik ameliysti degil bence. Bu kategoriye dahil edilmeside syrica garip. Bu bi saglik sorunudur, cunku normal islevini gormuyor.

X