12-13-14-15. Günler
12. gün bir AVM'de yaklaşık 2 saat kadar dolaştım. Onun öncesinde de arkadaşımla bir kafede bir saat kadar oturdum. Sadece oturup kalkarken dikkat etmem gerekti. Yürürken de bazen ameliyatlı olduğumu bile unuttum.
13. Gün 1,5 saat civarı alışveriş yaptım. Sonra da yine arkadaşımla bir kafede 2 saat kadar oturdum. Bunu yaparken adetim 2 gündür devam ediyordu.
14. Gün bir arkadaşımla yaklaşık yarım saat yürüyüp, 2 saat kadar bir kafede oturup ardından 1 saat kadar daha yürüdüm. Tabi hala otururken biraz arkama yaslanarak ya da öne eğilerek oturmam gerekiyor. Tam üzerine oturmak istemiyorum ne olur ne olmaz diye. Bu arada tavsiyem şu ki direkt pedle temas ettirmeyin ameliyat alanını. Ben pedle arasına pamuk bez koyuyorum 2 katlı.Taşacak sızacak diye endileşelenmeyin. 2 saatte bir falan değiştirmeniz yeterli oluyor. Bu arada doktorum, adet kanının yaraya iyi geldiğini iddia edenlerin bulunduğunu söylemişti. Galiba haklı, çünkü inanın hiç rahatsız olmadım. Eğer hijyene dikkat ederseniz problem olmuyor. Bugün 15 gün doldu, tamamen normal bir insan gibi yürüyebiliyorum. Ama dikkat etmek gerekiyor tabii ki. Mesela kendimi koltuğa pat diye bırakmıyorum ya da oturduğum yerden sıçrayarak kalkmıyorum, çok dikkatliyim.
Bugün 3 gün aradan sonra ilk defa pansuman yaptım ne olur ne olmaz diye. Önceden batticon ve kremi sürünce bir süre yanma oluyordu galiba açık yara olduğu için ama bugün yanmadı, ben de bunu yaranın kapandığına yordum.
Bu arada internetteki örneklere bakıyorum, inanılmaz ödem toplamış, morarmış siyahımsılaşmış görüntüler var, benim hiç öyle bir görüntü olmadı çok şükür. Evet şişlik kızarıklık vardı ama koyu değildi öyle. Bugün renginin artık eskisi gibi olduğunu fark ettim. Dikişler de kendini baya bırakmış görünüyor. Zaten 2 dikiş görüyorum ben dışardan, içerisini bilemiyorum 15 gün sonra kontrolüm var bakalım ne olmuş dikişlerin akıbeti :))
Umarım faydası olmuştur günlüğümün, sevgiler selamlar.