merhaba,
benim doktorum bir hafta buz uygulamamı önerdi. birinci haftada kontrole gittim bir taraftaki dikişte hala şişlik vardı, yine buz önerdi ve ben gerçekten faydasını gördüm.
kullanımı kolay olduğu için ben aşağıdaki linkte verdiğim üründen kullanıyorum. bu saatte bunu alamazsınız ama evinizde buz vardır. buzları bir buzdolabı poşetine ya da plastik eldivene doldurun. bir kaç kat kağıt havluya sarın, sakın doğrudan uygulamayın. çamaşırınızın üzerine biraz daha bol bir çamaşır giyip buzu iki çamaşır arasına yerleştirin. sabaha kadar kalabilir. serinliğinin gelmesi yeterli, donduracak kadar olması gerekmiyor. tüm gün evdeyseniz eridikçe yenileyerek tüm gün de kullanabilirsiniz. ben ilk bir hafta 24 saat uyguladım. çok faydasını göreceksiniz. hem şişiliğinizin inmesine yardımcı olacak, hem de sızlama ve acımayı azaltacak.
buz uygulamadan nasıl kanamanız olmadı çok şaşırdım. doktorun söylediğine göre o bölge damar açısından çok zenginmiş. normalde de sıcak bir bölge olduğu için damarlar genişleyip kanama yapıyormuş. buz damarların genişlemesini engelleyip hem şişlik hem de kanamayı azaltıyormuş. sanırım sizin morluklarınız da bu yüzden oluştu.
benim 8. günde falan şişliklerim neredeyse normale döndü. moralinizi bozmayın, son halini alması zaman alacak, şu anki hali gibi kalmayacak. ama buzu ihmal etmeyin, çok faydası olacağını düşünüyorum. geçmiş olsun
jel buz torbası:
Nexcare Soğuk-sıcak Kompres Paketleri Küçük Boy | Atlaskamp.com