- 2 Temmuz 2018
- 2.204
- 2.676
- 133
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
He canım var var ondan şuan 5 çocukla oyunlar oynuyorum ama benim haberim yok . Asıl şark kurnazlari belli sen kafanı yorma aldığınız ahlar bir gün bulurÖzel hastanede tüp bebek yapmaya gelince para var, devletten yani bizlerin cebinden çıkan paralarla aldığınız krediyi ödeyin deyince intihar eşiğine geliniyor.
Devlette o zenginlere burs çıkaran kimse mahşerde hesabını katmerli ödeyecek. Tıpkı aldığı parayı gasp etmeye çalışan, borcuna sadık olmayan şark kurnazları gibi.
He canım var var ondan şuan 5 çocukla oyunlar oynuyorum ama benim haberim yok . Asıl şark kurnazlari belli sen kafanı yorma aldığınız ahlar bir gün bulur
Aşılama bu ay hazırlıklara başlayacağız . İşte eşim askere gidecek . Hiç istemiyorum ama onunda kiramiyorum . Yaram vardı yakıldı. Onu bekliyorum. 26 ya gircem bir kaç ay sonra . Sosyal güvence tek eşimin sigortası . Zaten bende devlete gitmem . İkinci sınıf muamelesi gormektense özele gider veririm o parayı :)))
Zor ama napim kiramiyorum . Şimdi ülke durumu belli gidipte gelmemek var en azından baba olacağım desin diye işte . Yoksa askerden sonra olsa daha iyi benim için. .inşallah hepimiz ikiz dördü Z üçüz dogururz bir seferde de bir daha bu stresi cekmeyiz
Alın bence ev fiyatları düştü kredilerin faiz oranlarida düştü tam almanın vakti bir aya ev fiyatları yine firlayacak . Bizimde evimiz var 135 bine aldık şuan 110bine satılmıyor zarar sırf . Başka yerden almak için fiyatların yükselmesini bekliyoruz derken krediler düştü şuan fiyatı yine yukseltecegiz hareketlenme olur olmaz. Tavsiyem daha uygun bir ev almanız olur o kadar paraya burda çiftlik alınıyor :))
Kızlar bu arada eşi asker olan varsa asker maaşı ve eş sigortası diye birşey varmış . Başvurun bence . Sigorta genel sağlık sigortası imiş . Tüp bebeği de karşılar mı diye düşünüyorum şuan . Bide ücretsiz muane olabiliyormusuz
He canım var var ondan şuan 5 çocukla oyunlar oynuyorum ama benim haberim yok . Asıl şark kurnazlari belli sen kafanı yorma aldığınız ahlar bir gün bulur
Evet evimiz var napim napim ölim mi ne diyim kayınbaba ya niye aldın yıllar önce bı evi mi diyim . Ne. Aşılama kaldı ne para siz nasıl bir varliksiniz satabilsek zaten o borcu bile düşünmedim ve evet çocuğum olsun diye evi bile satacaktik bunu niye kullandiniz çocuğum olsun diye yazdıklarımı niçin kullandınız olmadığını birkez daha yüzüme vurmak için mi
Ben sizin canınız değilim.
Evet evimiz var napim napim ölim mi almasıydı mi diyim kayınbaba ya . Ne. Aşılama kaldı ne para siz nasıl bir varliksiniz
Evet evimiz var napim napim ölim mi ne diyim kayınbaba ya niye aldın yıllar önce bı evi mi diyim . Ne. Aşılama kaldı ne para siz nasıl bir varliksiniz satabilsek zaten o borcu bile düşünmedim ve evet çocuğum olsun diye evi bile satacaktik bunu niye kullandiniz çocuğum olsun diye yazdıklarımı niçin kullandınız olmadığını birkez daha yüzüme vurmak için mi
Bu salaklik degildir. Lutfen boyle dusunmeyin. Durusluk, dogruluktur. Siz olmasi gerekeni yapmissiniz. Ben de ise girmedigim halde vaktinde odememi yapmistim. Herkes dogru olsa, hint kurnazligi dusunmese ulkesi de refah icinde olur. Kyk bursunu alirken iyi ama odemeye gelince bahane bulunmadi acı... oysa bir bankadsr kredi cekse idi o bahaneleri kabul olmayacakti. Taahhutunu yerine getirmek bir erdemdir.Alemin salağı olarak işe girer grmez hemen başladım ödemeye.
Şurayı anlayamadım? Birikiminiz nasıl boşa gidecek? Insanlar zaten borçlarını ödemek veya yeni bir şeylar almak için para biriktirmez mi?
SeYanlışları toplayinca doğru etmiyor. Filanca şöyle yapti ben de yapayım deyince de durumun niteliği değişmiyor. Size bunu aciklamaya calisiyor yorum yapanlar. İster odee ister ödeme. Durum bu.O zaman niye süper zenginler futbolcular yada markalar ödemiyor borcunu. Biri bunu bana açıklasın ya . Ben askeri ücreti bile bulamazken neden borç batağına bir okul okudum diye batiyorum bunuda açıklasin. Vergi affı çıkan firmalara niye ses cikarmiyorsunuz onuda açıklayın . Allah'a şükür bulgur pilavı yiyoruz hergun şükür ki o var . Ama yok şark kurnazlari biziz ya ekmeğin içine para koyup yiyoruz yalanciyiz ya. Bir çocuk hayalimiz oldu diye şark kurnazida olduk ya Allah'a havalesiniz . Bunu bile araştırıp gelmiş laf ebeliği yapmak için . Beni böyle ağlattıniz ya ne diyim bir gün aynı durumu yaşarsınız umarim
Elimde olsa ödemem hangi zengine burs diye gidiyorsa da hakkım h. Z.. olsun
büyük kul haklarını yiyenlere söylenin. (Örnek veremiyorum politik olacak çünkü) Çalışamadığı ya da geçinemediği için kredisini ödeyemeyenlere değil. On yıl geciktirdim iyi de ettim.
Size karşı olduğumu dusundunuz galiba.bir daha okuyun isterseniz.herkes uyanık diyorum.elmayla armutu karıştırmak değil aynı sepete koymak benimki.hibe alanin amacına uygun kullanmaması da etik değil kredi borcunun ödenmemesi de.diyorum ki memlekette böyle ornekler şaşırtmıyor beni. çünkü çok fazla vaf.borcun geri ödenmemesi noktasinda gevşek olduğumu düşündüğünüz nokte neresi bilemedim herhalde başkasıyla karistirdiniz.elmalarla armutları karıştırıyorsunuz. adı üstünde zaten hibe. bir iş kurulması için veriliyor. alan kişilerin doğru yanlış kullandığı tartışılır, bundan bahsetmiyorum ben. ama kredi öyle değil. ben de öğrenci oldum. sırf geri ödeme sıkıntısı yaşamamak için kredi almadım. çünkü o para bana hibe edilmeyecekti. aldıktan sonra enflasyon parayı yesin de borcum azalsın diye beklemem ne kadar ahlaklı bir davranış olurdu? sizinle bazı noktalarda ortak paydada buluşsak da anlaşamadığımız yerler var. ben biraz daha katı bakıyorum sanırım. ödemeyenlerin, yolsuzluk yapanların olması konu sahibi gibi arkadaşların borcunu ödememesine bir bahane olamaz benim gözümde.
Size karşı olduğumu dusundunuz galiba.bir daha okuyun isterseniz.herkes uyanık diyorum.elmayla armutu karıştırmak değil aynı sepete koymak benimki.hibe alanin amacına uygun kullanmaması da etik değil kredi borcunun ödenmemesi de.diyorum ki memlekette böyle ornekler şaşırtmıyor beni. çünkü çok fazla vaf.borcun geri ödenmemesi noktasinda gevşek olduğumu düşündüğünüz nokte neresi bilemedim herhalde başkasıyla karistirdiniz.
Derdiniz ne sizin düşünce özgürlüğü diye birşey var hayırdır ? Ben ödemem demiyorum iş yok atama yok ama devlet olunca sağolsunlar savunma hep hazır . Elde varmı yokmu umrunizda değil demi . Evi satalım tüp bebek yapalım dedik onuda dilinize dolabınız burda nesiniz siz .Yok zenginlerin borcu siliniyor, futbolcuların siliniyor bizim niye silinmiyor. Ne yapalim onların borcu siliniyor diye vergi mi ödemeyelim. El mecbur herkes ödüyor. Kimse öderken mutlu değil emin olabilirsiniz.
Son olarak şunu söyleyeyim. Durumları kötü olup, sırf ödeyemem diye kredi almayan insanlar belki de onlarda size hakkını helal etmiyordur.
Boşuna çalışmış olmayacaksınız "zamanında bol bol yediğiniz devlete olan borcunuzu ödeyeceksiniz"Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Öde bence. Ben esimi dinledim odemedim onunda vardi borcu. Sonra once esimin banka hesabina sonra bana haciz geldi. Sonra taksitlendirerek dahada faizli odedik. Vergi dairesine gidersenjz taksitlendiriyolar. Odeyebilcegin sekilde taksitlendirirsin gunu gecmis borclari. Gelecekteki borclari da aylik gunu geldikce ode derim benMerhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Yapılandırma gelsin gelmesin bu önemli değl. Birilerini dinlediniz ve sonrası pişmanlık. Maddi durumunuzu gidişatınızı bilen sizsiniz. O borçt eninde sonunda ödenecek. Ben sizin yerinizde olsam öderdim. Şöyle düşünün, bir eşya aldınız ve borç günü geldi onu birilerini ağzına bakıp erteliyor musunuz? Hayır. Ee konu kyk olunca neden böyle oluyor?Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?