kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

Yapılandırınca faizi silinmiyor, yanlışınız var. Ben de yapılandırıp ödedim durumum müsait değildi. Gecikme faizinin faizi gibi bir şey biraz düşüyor. Başlayın ödemeye

İlla ki gelir yapilandirma.borcunu geciktiren değil zamanında ödeyen cezalandırılır bu memlekette

aynen bana oldu boyle. ucretli ogretmen maasiyla odedim. kadrolu arkadasim odemiyordu. ben haciz gelecek korkusuyla odedim hemen ucretliye baslayinca. sonra yapilandirma gibi bisi oldu. o odemeyen arkadasima bir suru kolaylik gelmiş oldu. ben o ara odemeye devam ediyordum. ben faydalanamadim cunku her odeme periyod unda oderken 1-2 gun geciktirmisim. yillarca geciktirenler faydalandi 1-2 gun icin ben faydalanamadim. cok zorlanmistim öderken.

Zaten bu uyanik olayim, bir ben mi akilsizim da ödeyeyimciler yuzunden durumlar berbat

bağı bahçesi evi damı olanlar

Bu durumda evi, damı olmayanlar; evi, damı olanlardan ödeyeceğine söz vererek aldığı borcu ödemeyip üzerine “Ama sizin eviniz, damınız var” diyebilir.

Hırsızlık suçtur. Borç namustur. Ve bazı şeyler sizden çıkmasa da yedi göbek yakınınızdan çıkar; şaşar kalırsınız.

Yanlış hatırlamıyosam bu sene bi yapılandırma oldu zaten. 1 taksit geciktirdim diye vergi dairesine düşürdüler kredi borcumu. Şimdi aydan aya 330 ödüyorum. Son ödeme tarihini geçirirseniz 15-20 lira faiz geliyo. Bankada paranız varsa paranızada haciz gelebilir. Ben korkarım öyle şeyden. Ama kimisi yıllarca ödemiyo bişey olmuyo

Borcunu bilerek geç ödemek hırsızlıktır. Söz konusu devlet olunca insanlar sallamıyor ancak başka bir öğrencinin hakkına giriyorlar.
O kadar haklisin ki. Takir takir odedim ben. Bu odemeyip silinmesini bekleyenlere de ben bir vatandas olarak asla hakkimi helal etmiyorum. Parayi al ye sonra silinsin diye bekle. Insan biraz korkar hakka girmekten.

Bizde eşimle ödemedik ve tabiki faiziyle ödemek zorunda kaldım.odeyince içim huzur doldu diyebilirim.bence bir anda ödeyip bitirin

Eliniz rahatken bir an önce ödemelisiniz. Ben geciktirdiğimde bir anda bütün hesaplarıma haciz gelmişti toplu olarak ödemek zorunda kalmıştım. Bekledikçe durum kötüleşiyor ertelemeyin

Burs ve kredilerin hakkaniyetli dağıtılmadığına ben de katılıyorum ancak burada bahsedilen şey baştan şartları belli olan ve ödeme taahhütü verilen borcun ödenmemesi. Bu durumda zengin bir arkadaşınızdan borç aldığımızda da ödememiz gerekmiyor. Dünyada gelir dağılımı adaletsiz, senin daha çok paran var benim sana vereceğim paraya ihtiyacın yok ödemeyeceğim mi diyeceğiz?

Ayrıca bursu sonradan krediye dönenler veya durumu çok çok iyi olduğu halde kredi çekenler de mi ödemesin?

Son düzenleme:
İşsiz arkadaşlara lafım yok. Ancak bireysel olarak çalışıyorsanız ödeyin ben de ödedim ki yüksek lisans ta vardı bende Bi hayli ödedim yaniyakın zamanda yeni bir vergi yapılandırması söylentisi duymadım, ancak ödemem sarktığında maaşım bloke kondu ve ödemeyi yapıp bloketi kaldırabildim.biz ödicez ki üniversiteli kardeşlerimize de burslar krediler verilebilsin.

Ben ödüyorum 2 bin küsür liralık enflasyon tutarı ile birlikte. Ödemenin başlamasından önceki 2 yıl için enflasyon tutarı eklenmiyor ve aylık ödeme yapıldığı düşünüldüğünde ödediğim tutar günden güne enflasyon ile eriyor.
Ödeme planı sanırsam 3 yıldı. Taksit taksit ödemek, toplu ödemeden daha karlı hale geliyor yani.

Ben yerinizde olsam ödemeye geçen yıl başlardım. Yanlış yapmışsınız.

İlla ki gelir yapilandirma.borcunu geciktiren değil zamanında ödeyen cezalandırılır bu memlekette
Kesinlikle katılıyorum. Yok zamanimizda zar zor ödedik.. ama milyonlar bekliyor ödemiyor hatta bir devlet memuru vardı buraya başlık açmıştı. Durumu var ama ödemiyor.. yazık.

Bence geç kalmadan borcunuzu yapılandırıp taksitle ödemeye başlayın. Bazen banka hesaplarına bloke geliyor yani beklenmedik zamanda olursa mağdur olursunuz. Bankadaki paranıza dokunamazsınız sonra blokeyi kaldırmak için uğraş dur.

Eninde sonunda ödeyeceksiniz zaten. Geciktirmeden başlayın kafanız rahat etsin.

Bence devlet kyk borçlarına af getirmeli. Ama öğrenci kredisi almayanlara da almadıkları parayı toplu ödesinler böylece eşitlik sağlansın ve cebime para girsin Herkes çok mutlu olmaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…