- 17 Şubat 2015
- 7.879
- 21.123
- 348
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
İlla ki gelir yapilandirma.borcunu geciktiren değil zamanında ödeyen cezalandırılır bu memlekette
alırken imzaladığınız belgelerde krediyi geri ödeyeceğiniz, üstüne faiz ekleneceği yazmıyor muydu? kredi alan herkeste ne bu krediyi ödememe çabası ya hu anlamıyorum. zorla aldırmadılar size, kendi iradenizle aldınız. borcu da ödemeniz gerekiyor uyanıklık yapmadan.
bağı bahçesi evi damı olanlar
Yanlış hatırlamıyosam bu sene bi yapılandırma oldu zaten. 1 taksit geciktirdim diye vergi dairesine düşürdüler kredi borcumu. Şimdi aydan aya 330 ödüyorum. Son ödeme tarihini geçirirseniz 15-20 lira faiz geliyo. Bankada paranız varsa paranızada haciz gelebilir. Ben korkarım öyle şeyden. Ama kimisi yıllarca ödemiyo bişey olmuyoMerhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
O kadar haklisin ki. Takir takir odedim ben. Bu odemeyip silinmesini bekleyenlere de ben bir vatandas olarak asla hakkimi helal etmiyorum. Parayi al ye sonra silinsin diye bekle. Insan biraz korkar hakka girmekten.Borcunu bilerek geç ödemek hırsızlıktır. Söz konusu devlet olunca insanlar sallamıyor ancak başka bir öğrencinin hakkına giriyorlar.
Aynı durumdayım valla ama faize birakamam sanırım haciz geliyor hesaplara bu yıl gelmiş.Evet ödemeliyiz ama nasıl ? Borç yiğidin kamçısı .. Biz de biliyoruz borcumuzu , ödememiz gerektiğini ama o kadar okuduğumuz halde bir işe giremiyoruz nasıl ödeyeceğiz ?
Almayanlar ya da ödeyenler hep aynı kafada eğer bu kyk bursları verilirken aileler incelense gerçek gelir durumları kardeş sayıları gibi şartlar gerçekten araştırılarak verilse eyvallah boynumun borcu ödeyeyim ama benden daha az kardeş sayısına sahip olup bağı bahçesi evi damı olanlar burs alıp ben onlardan daha düşük durumdayken bana kredi veren kurum devlet. Sanki kuradan cıkmış gibi saçma sapan düzenlemelerle siz burs/kredi dağıtın millet o parayla tatile gitsin yesin geri ödemesin ben ay da bi kere aldığım parayla kit kanaat geçinip sonrada tepeme borç yapanlar haram zıkkım olsun inşallah ödediğim ya da öreceğim her kuruş. Ilk önce adalet öğrenirsin ona gore dağılım yapılsın sonra benim gibi vatandaştan vicdan merhamet kul hakkı bilmem ne arasınlar
İşsiz arkadaşlara lafım yok. Ancak bireysel olarak çalışıyorsanız ödeyin ben de ödedim ki yüksek lisans ta vardı bende Bi hayli ödedim yaniMerhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Kesinlikle katılıyorum. Yok zamanimizda zar zor ödedik.. ama milyonlar bekliyor ödemiyor hatta bir devlet memuru vardı buraya başlık açmıştı. Durumu var ama ödemiyor.. yazık.İlla ki gelir yapilandirma.borcunu geciktiren değil zamanında ödeyen cezalandırılır bu memlekette
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?