- 28 Aralık 2018
- 797
- 3.374
- 63
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Bence ödemen daha iyi olurMerhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
esimin faizleri silinip ana parayi yapilandirdilar kyk borclarinin silinmesi icin onerge falanda veriyorlar ama ne olur bilemiyorumMerhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Bende 17 mezun oldum iki yıl sonra temmuzda ödemeye başladım Allah herkese ödeme borcu da çabucak bitirme kolaylığı versin insaAllah AminBen 17 de mezun oldum 2 yıl dolduğu için temmuzdan beri düzenli olarak ödüyorum. Faizim yok ama olanların da silinsin isterim. Ama sileceklerini sanmıyorum çok fazla insan var ve devlet bu gelirden vazgeçmek istemez. Bence yakın zamanda ödesen iyi olur. Günler geçtikçe artacak
Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Seçim vs olsa yapılandırma oluyor o zamanlar ama şu aralar sanmamMerhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Geç ödeyen yine iyi, borçları tamamen silinsin isteyenler var.Borcunu bilerek geç ödemek hırsızlıktır. Söz konusu devlet olunca insanlar sallamıyor ancak başka bir öğrencinin hakkına giriyorlar.
Çok haklısınız.ben de geç odedim.ama hep bir engelim oldu ödemek için.insan is hayatına ilk atildigi zamanlarda ay sonunu zor getiriyor.mesela ben büyük bisehirde tek başıma yasiyordum.kira faturalar vs sonrasında bişey kalmıyordu elimde.ogrenciyken giyilebilen kıyafetlerde giyilmiyor çalışmaya baslayinca malum.ben bankaciyim.ama zaman içerisinde az az birikim yapma fırsatım oldu bireysel emeklilikte.3 yıl o şekilde biriktikten sonra besten çıkıp borcumu kapattim.Ben de bunu anlamıyorum. Kredi alırken geri ödemesinin hangi koşullarda yapılacağı kabul edilerek alınıyor. Konu ödemeye gelince “boşuna çalışmış olacağım”. Bireysel ahlak sahibi olanın aklına dahi gelmemesi gereken bir şey. Adı üstünde kredi, hibe, burs veya sadaka değil. O paranın size verilmesi için birilerinin tüm vergilerini zamanında ödemiş olduğunu aklınızın bir ucuna getirin ki sizden sonraki öğrenciler de faydalanabilsin.
Çok haklısınız.ben de geç odedim.ama hep bir engelim oldu ödemek için.insan is hayatına ilk atildigi zamanlarda ay sonunu zor getiriyor.mesela ben büyük bisehirde tek başıma yasiyordum.kira faturalar vs sonrasında bişey kalmıyordu elimde.ogrenciyken giyilebilen kıyafetlerde giyilmiyor çalışmaya baslayinca malum.ben bankaciyim.ama zaman içerisinde az az birikim yapma fırsatım oldu bireysel emeklilikte.3 yıl o şekilde biriktikten sonra besten çıkıp borcumu kapattim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?