- Konu Sahibi yalnizkus_
-
5 milyondan fazla kişinin borcu olduğu için borçlarını ödesinler diye yapılandırma gelebilir diyenler var.E sütten ağzın yanmadı mı? Bence bir an evvel öde. Devlet bu durumdayken öyle bir güzellik bekleme.
Devlet borçları affetmeyecek bence o yüzden daha fazla faize binmeden odeyin ayrıca taksitlenince faiz olmuyor taksidi geç odersen faiz işliyor bana öyle olmuştuMerhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Yok arkadaşım ben 2013 senesinde faizle.hepsini ödedim taksitlendirmedim bile ben ödedikten sonra ilk seçimde biriken faizleri sildilerBizim insanımız devleti gerizekalı sanıyor. Ama değil. Ödeyin yoksa zararlı çıkacaksınız.
Hicbisey olmaz.ogrenim kredisi borcu istisna gibi sanki ben de geç ödedim ama maaşıma bisey olmadiÇalışıyorsanız ve borcunuz vergi dairesine bildirildiyse, hesaplarınız dondurulur ve borcunuzu kapatana kadar paranıza dokunamazsınız
Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Ben de bunu anlamıyorum. Kredi alırken geri ödemesinin hangi koşullarda yapılacağı kabul edilerek alınıyor. Konu ödemeye gelince “boşuna çalışmış olacağım”. Bireysel ahlak sahibi olanın aklına dahi gelmemesi gereken bir şey. Adı üstünde kredi, hibe, burs veya sadaka değil. O paranın size verilmesi için birilerinin tüm vergilerini zamanında ödemiş olduğunu aklınızın bir ucuna getirin ki sizden sonraki öğrenciler de faydalanabilsin.
Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım
Borcunu bilerek geç ödemek hırsızlıktır. Söz konusu devlet olunca insanlar sallamıyor ancak başka bir öğrencinin hakkına giriyorlar.
Banka hesabına haciz gelebilir vergi dairesine gönderiyor kyk. Vergi dairesi de bankadaki parana el koyuyor, blokenin kalkması için ödeme yapılması gerekiyor. Yani bu durumda biriktirdiğin para banka hesabından gidebilir kullanamayabilirsin. Bi an önce yapılandırmaya gitmelisin peşin ödersen faizi silebiliyorlar. Bence bekletme. Çünkü bize aynen böyle anlattığım gibi oldu.Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?