- 12 Temmuz 2006
- 56.264
- 216.275
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Gebere Jackson
-
Kırmadan biraz zor gibi ama uygun bir dille nişanlınla x bir semti istediğinizi söylersin, uzak olun ne kendi ne nişanlının ailesine yakın bir yerde oturmayın, tatlı tatlı gidip gelmek gibisi yok, hele de madem ev alınacak, ha deyince ne satabilirsiniz ne semt değiştirebilirsiniz, herkes dünya iyisi olsa da evliliklerde herkesten uzak bir yerde yaşamak, ev içi sorunlarını yansıtmamak ya da ailelerle daha az sorun yaşamak adına idealdir.Ya lütfen konuyu saptırmayın, ben zaten çalışıyorum nişanlım gelene kadar ödeyecekleri 5 ay ki, bizim söylediğimiz arabanın parasından bir kısım ayırın ordan ödersiniz kendiniz borca girmeyin.
Ama bir evin tek erkeği bu zamana kadar alıcaz yapıcaz diyorlardı.
Benim ailem nişandan toplanan takıya dahi dokunmadı düğünden sonra bize araba alacaklar diye.
Kimseden yardım beklentim yok tekrar söylüyorum, ama bunca zaman alırız dediler nişanlım parayı eve verdi biriktirdiler hani nerde ?
Gerekirse kirada otur, onlarin yakinina gitme verecekleri paraya tamah etme ne demek senin takilari oesinat yapip toruna ev almak. Boyle tipler kaşikla verir kepçeyle geri alır. 3-5 yardım etti diye herseyde söz sahibi olur.Canım torun dedğim kişi keşke benim çocuğum olmuş olsa, ama değil ablasının eşi vefat etti torun dediği kişi nişanlımın yeğeni.
Torun deyince sizin ilerde olacak çocuğa ev almayı kastettiklerini sanmıştım. Oyyyy oyyy hepsi birbirinden saçma. En güzelini yapmışsın , tek kuruş alma isteme , git hangi semtten hangi evi beğeniyorsan onu al. 3 senede değil 5 senede öde , ama kimseye minnetin olmasın. Beğenmiyorsan dubleksi alıcam mecbur demesi bile "al kendin otur o zaman, ben beğendiğim evi alırım" dememe yeterdi gibi geliyor.Kısaca özet geçeyim.
Torunun şehir dışın da evi var 140bin anca eder.
Bu evi satıp, bizim evin üstüne katmak istiyorlar.
Ben kendi evimin kredisini bitiriyorum, dönüyorum bu çocuğun şehir dışındaki evinin yerine İstanbul gibi pahalı bir şehirden benim takıları peşinat verip güzel bir ev alıyorum onu da ödüyorum.
Keşke imkanımız olsa da o çocuğa yardım edebilsek, ben 20 sene borç ödeyemem, ha diyelim geberdim ben ya bize bişey oldu yetimin hakkıyla mı gidicem
evet geri kafalisiniz disardan bir kiz almak? ne itici bir cümle sizi aliyorlarmiBen çalışıyorum diye belirtmeyi gerekli görmedim iletişim kopukluğu olmuş aramzıda her neyse, ben işin içinden çıkamıyorum nişanlım izne gelmeyecek, kalan bir buçuk ayda tüm her şeyin yetişeceğini sanmıyorum ama başka şansım da yok gibi. İstemediğim bir eve tüm yatırımı hibe etmek yerine beklemek daha mantıklı
bir kere geri kaflaliginizi kendiniz acik acik yaziyorsunuz burda:)
He hanımefendi ben gerikafalı erkek çocuğu ön de tutan yobaz biriyim he.
Yani burdan çıakrdığınız sonuç bu mu ? Onca şey yazdım bir kelimem de bu ima var mı ?
Evet eşler çalışıp alabilir evelrini evet doğru, ama eğer bir aile dışarıdan kız alıyorsa oğluna gerekli öz hazırlığı yapmalıdır.
Kızı zaten ön hazırlıklı bir yere gideceği için şartlar eşit oluyor.
Benim babamın mı ev alması mantıklı nişanlımın babası mı ?
İki de bir bunu yazmışım bide güya.
Aynı yeri defalarca okudunuz galiba çifter görüyorsunuz
Bunu benim annemler yapmıştı evleneceğimiz zaman. Onlara yakın her yere bakıldı. Durmadan yok orası uzak ne gerek varlar falan. Eşimle gülüyorduk artık biz. Ama biz ikimiz de kararın onların kararı olmadığı konusunda nettik. Bence siz de net olun. Nişanlınız hem arkanızda hem size vekalet vermiş giderken, uzak bak demiş. Beraber bakalım da değil, bir siz gidin bakın. Ben beğendim, burayı almayı düşünüyorum bir de siz bakın deyin. Bir sürü sorun bulacaklardır, yok o öyle iyilerle falan geçiştirin. Emlakçı anlasın evet diyenin siz olacağınızı. Ama direk uzak istiyorum deyip kırmayın. Spesifik bir ev üzerinde burayı beğendim, uzak ama olsun, arabayla kaç dakikacık yol falan deyin.Kızlar çok yorgunum artık, bitkinim..
Nişanlım askere gitti 8 ay sonra düğünümüz var, o gelene kadar ev ve eşyaların hazır olması gerekiyor, hem ona sürpriz yapıcam hemde o dönemde sıkışmak istemiyorum.
Kv ve Kp ile ev bakıyoruz 15 gündür falan.
Sürekli yakınlarından ev bakmamı istiyorlar.
Dün bir yere gittik onların çapraz sokağı ev dubleks ama beş para etmez, fiyatı uygundu.
Boya yap gir 0 tadilat dedi x abi 'Boyaya bile gerek yok dedi' Kp
'Yeni gelin giricek eve boya da yapılsın bi zahmet dedim
Başka bir yere gittik 2 odası kör odaydı ben beğenmedim dedim.
'Beğenmediysen o dubleksi alıcam yapıcak bişey yok dedi Kp
Emlakçı benim ailemin aile dostu, anladı orda bozulduğumu. İleride bir yer daha var oraya bakalım dedi.
'Olmaz orası uzak dedi bu defa da!
Oraya baktık,eski bina kredi az çıkar dedi x abi. Beğenmediğim halde beğendim dedim, dayatma yapmasınlar ev için.
Vereceğimiz peşinat nişanlımın kendine aldığı araba, bir kuruş emekleri yok. Daha bizim ev alınmadan, bide toruna ev alıcam diyor kv. Kimseden yardım beklentim yok, ama gürledilerse, yağmayı bilecekler.
Alırız yaparız ederiz, ee nerde ev eşya o zaman ?
Bunların mahalle örümcek ağ gibi hep birbiriyle akraba beni de o ağa katmak istiyorlar, ama asla kabul edemem.
Zaten çalışıyor olucam, o kadar misafir temposunda dinlenemem bile.
Nişanlım giderken tembihledi, evi uzaktan bak uzaktan bak diye.
Bugün civar semtlerden birinden ev baktım, beğendim aradım kv yi ev buldum güzel yere benziyor akşam bakalım x yerde dedim.
Neee x yer miiii dedi.
Evet buralar daha iyi dedim sesi değişti.
Ya kızlar ben kv ve kpyi çokseviyorum, kötü olmak istemiyorum.
Ama benim evim benim hayallerim..
Zaten bir yanım yarım bakıyorum, tek başıma yetişmeye çalışıyorum.
İşten çık emlakçı emlakçı gez.
Onları kırmadan, kimseyi gücendirmeden bu işin içinden nasıl çkarım?
Bende bu tek erkek sozune hastayim.noluoyo tek erkek olunca butun mal varligi erkeginmi olacak erkek olinca noluyo onuda anlamis degilim zaten.kizkardesler evlattan sayilmiyor galiba.bizim de boyle bir gelinimiz var ama anyayi konyayi gordu ki bizim ailede erkek merkek ayrimi olmaz katiyyen.ikiside ayni kefeye koyulur.tek erkek cocuk olmak bütün mal varligi ona kalcak anlamina gelmiyor ablasi kiz kardesleribede hak düsüyor elbet. tek erkek olunca ne oluyormus niye ikide bunu yazmisiniz anlamadim
Hanımefendi gerçekten sizinle uğraşamıycam nasıl anladığınız benim umrumda değil.evet geri kafalisiniz disardan bir kiz almak? ne itici bir cümle sizi aliyorlarmihayir herhangi bir mantik göremedim kimse size ev almak zorunda degil. kendiniz calisin alin. haa aliyorsada burun kivirip burda laf etmiceksin istedigi semten alir tapusunuda üzerine alir ben cift görmüyorum siz bolca tek erkek cocugu diye yazmisiniz ) üstelik üslübunuz cok itici
Kız almak deyimini ilk defa mı duyuyorsunuz?evet geri kafalisiniz disardan bir kiz almak? ne itici bir cümle sizi aliyorlarmihayir herhangi bir mantik göremedim kimse size ev almak zorunda degil. kendiniz calisin alin. haa aliyorsada burun kivirip burda laf etmiceksin istedigi semten alir tapusunuda üzerine alir ben cift görmüyorum siz bolca tek erkek cocugu diye yazmisiniz ) üstelik üslübunuz cok itici
Kız almak deyimine itici diyen dünya üzerindeki tek varlık. Bugün de KK dan bişey öğrendim kız almak kötü, kız almak zalım, kız almak iticiKız almak deyimini ilk defa mı duyuyorsunuz?
http://www.tdk.gov.tr/index.php?opt...&cesit=1&guid=TDK.GTS.5797031d1b7c38.71654656Kız almak deyimine itici diyen dünya üzerindeki tek varlık. Bugün de KK dan bişey öğrendim kız almak kötü, kız almak zalım, kız almak itici
Acaba dışarıdan kız alınması dedim ona mı itici dedi, Aaa dur pardon içerden kız almamız lazım değil mi, içerden türeyelim sağlıksız çocuklarımız olsun. Yok yok nerden bakarsam bakayım ben itici olamadım yahu
Ayy o geri kafalılık mıydı kısss valla haberim yoktu beni de dışarıdan aldı eşim. Bak çok huzursuz oldum şimdi :)Acaba dışarıdan kız alınması dedim ona mı itici dedi, Aaa dur pardon içerden kız almamız lazım değil mi, içerden türeyelim sağlıksız çocuklarımız olsun. Yok yok nerden bakarsam bakayım ben itici olamadım yahu
Kızlar çok yorgunum artık, bitkinim..
Nişanlım askere gitti 8 ay sonra düğünümüz var, o gelene kadar ev ve eşyaların hazır olması gerekiyor, hem ona sürpriz yapıcam hemde o dönemde sıkışmak istemiyorum.
Kv ve Kp ile ev bakıyoruz 15 gündür falan.
Sürekli yakınlarından ev bakmamı istiyorlar.
Dün bir yere gittik onların çapraz sokağı ev dubleks ama beş para etmez, fiyatı uygundu.
Boya yap gir 0 tadilat dedi x abi 'Boyaya bile gerek yok dedi' Kp
'Yeni gelin giricek eve boya da yapılsın bi zahmet dedim
Başka bir yere gittik 2 odası kör odaydı ben beğenmedim dedim.
'Beğenmediysen o dubleksi alıcam yapıcak bişey yok dedi Kp
Emlakçı benim ailemin aile dostu, anladı orda bozulduğumu. İleride bir yer daha var oraya bakalım dedi.
'Olmaz orası uzak dedi bu defa da!
Oraya baktık,eski bina kredi az çıkar dedi x abi. Beğenmediğim halde beğendim dedim, dayatma yapmasınlar ev için.
Vereceğimiz peşinat nişanlımın kendine aldığı araba, bir kuruş emekleri yok. Daha bizim ev alınmadan, bide toruna ev alıcam diyor kv. Kimseden yardım beklentim yok, ama gürledilerse, yağmayı bilecekler.
Alırız yaparız ederiz, ee nerde ev eşya o zaman ?
Bunların mahalle örümcek ağ gibi hep birbiriyle akraba beni de o ağa katmak istiyorlar, ama asla kabul edemem.
Zaten çalışıyor olucam, o kadar misafir temposunda dinlenemem bile.
Nişanlım giderken tembihledi, evi uzaktan bak uzaktan bak diye.
Bugün civar semtlerden birinden ev baktım, beğendim aradım kv yi ev buldum güzel yere benziyor akşam bakalım x yerde dedim.
Neee x yer miiii dedi.
Evet buralar daha iyi dedim sesi değişti.
Ya kızlar ben kv ve kpyi çokseviyorum, kötü olmak istemiyorum.
Ama benim evim benim hayallerim..
Zaten bir yanım yarım bakıyorum, tek başıma yetişmeye çalışıyorum.
İşten çık emlakçı emlakçı gez.
Onları kırmadan, kimseyi gücendirmeden bu işin içinden nasıl çkarım?
Ayy dışardan mı alındın çok iticisinAyy o geri kafalılık mıydı kısss valla haberim yoktu beni de dışarıdan aldı eşim. Bak çok huzursuz oldum şimdi :)
Ama haberim yoktuuu bilmiyordummmAyy dışardan mı alındın çok iticisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?