• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve Kp yakınlarında ev tutmamızı istiyor

canım benim;
Öncelikle allah kavuştursun.
Bence nişanlınla konuş ailesine bi şekilde uzak yerden ev almak istediğini söylesin
bence onun söylemesi daha iyi olacaktır, sen arada kendin uzak yerlerden bak onlardan ayrı
ne yap ne et onlardan uzak ol
valla benden söylemesi
bu arada mutluluklar diliyorum..

"Nişanlım görmeden, seçmeden ömür boyu oturacağımız evi almak içimize sinmedi. Biz onunla konuştuk, o da size söylemiştir herhalde. O askerden döndükten sonra bakacağız. Düğün tarihini de ona göre ayarlayacağız" dersiniz.

Nişanlınız geldikten sonra da dediğim gibi kiralık ev bakıp araba ve takılarla ev almayı düğün sonrasına erteleyebilirsiniz. Veya illa düğünden önce almak isterseniz:
1) Arabayı satıp,
2) Üzerine tüketici kredisi çekip peşinat yapıp,
3) Kalanı için ev kredisi çekip,
4) Evi nişanlınız ve sizin üzerinize ortak alabilirsiniz.
5) Evlenince takıları bozdurup tüketici kredisini kapatabilirsiniz.

Böylece kimseye de eyvallahınız olmaz. Onlardan para çıkmadığı için kimsenin de karışmaya hakkı yok.

Bu yüzden, bence evi önceden alıp nişanlınıza sürpriz yapmaya çalışmayın. Çünkü bu gidişle hoş bir sürpriz değil kötü bir sürpriz olacak gibi görünüyor.

Torun meselesini yeni okudum. Sizin yerinizde olsam bu şartlarda asla ev almam.
Düşünün o evi sattınız,
sonra o muhit değerlendi,
Veya ablanın veya torunun acil ihtiyacı çıktı,
Veya ...
Bir sürü ihtimalde hep siz suçlu olacaksınız, veya çözüm bulması gereken kişi olacaksınız. İşte onlar için satılmasaydı şimdi o ev satılırdı da şu problem çözülürdü diyecekler veya siz öyle hissedeceksiniz. Ne gereği var da sinir stres sahibi olacaksınız daha şimdiden.
Ayrıca nişanlınız olmadan ev almak da büyük cesaret, ya o beğenmezse, onun hiç mi hayali yok evinize dair, kira olsa tamam max 3-5 yıl kalınır da ev alınca ömürlük bile olabilir.

Kısaca bu plandan acilen cayın bence, hatta hayalinizdeki evi bile bulsanız mutlu olamazsınız diye düşünüyorum.

Kısaca özet geçeyim.
Torunun şehir dışın da evi var 140bin anca eder.
Bu evi satıp, bizim evin üstüne katmak istiyorlar.
Ben kendi evimin kredisini bitiriyorum, dönüyorum bu çocuğun şehir dışındaki evinin yerine İstanbul gibi pahalı bir şehirden benim takıları peşinat verip güzel bir ev alıyorum onu da ödüyorum.
Keşke imkanımız olsa da o çocuğa yardım edebilsek, ben 20 sene borç ödeyemem, ha diyelim geberdim ben ya bize bişey oldu yetimin hakkıyla mı gidicem
Alınacak ev kimin üzerine alınacak???? Ev evlenmeden alınmasın bence
Diğer konunu hatırladım, hiç bulaşma bulaştırma
Arabanız peşinat, kredilerinde siz ödeyeceksiniz,eeee onlara ne bu durumda,torunun evinin parasını katmıyorsunuz ki

Kp çekiyor krediyi, ne güzel ev satılmıycaktı nişanlım askere gitti Kv tekrar bu konuyu hortlattı
Arkadasım hiç girme bu işe nişanlınla sonradan papaz olacağına şimdi ol, sen bu stresi yaşarken aman o üzülmesin falan diye düşünme senin yetmediğin yerde o ailesine söz gecirsin

Şu durumda ev almanız çok mantıksız geldi bana. . Gerekirse düğünü erteleyin nişanlınızı bekleyin. Nişanlınıza sürpriz yapıcam derken asıl sürpriz ile siz karşışamayın da.. kb nın üstüne olacak ev için bir sürü borca girip bide üstüne toruna ev almak için borca giriceksiniz. Bide yarın öbür gün kv lerle aranız bozulsa evi satıp taşınma gibi bir lüksünüzde yok. Ayrıca uzak oturmak istiyorum diye siz değil nişanlınız konuşmalı. .

Ya lütfen konuyu saptırmayın, ben zaten çalışıyorum nişanlım gelene kadar ödeyecekleri 5 ay ki, bizim söylediğimiz arabanın parasından bir kısım ayırın ordan ödersiniz kendiniz borca girmeyin.
Ama bir evin tek erkeği bu zamana kadar alıcaz yapıcaz diyorlardı.
Benim ailem nişandan toplanan takıya dahi dokunmadı düğünden sonra bize araba alacaklar diye.
Kimseden yardım beklentim yok tekrar söylüyorum, ama bunca zaman alırız dediler nişanlım parayı eve verdi biriktirdiler hani nerde ?

konuyu saptırmıyorum dikkat ederseniz ilk konuyu açış cümlenizde kendinizin ödeyeceğinden bahsetmediniz. O zaman en iyisi açık açık konuşmak. ben bu semtten istiyorum bitti diyeceksiniz. yoksa önünü alamazsınız

Aceleniz ne ki bekleyin nisanliniz gelsin askerden ,onunla bu isleri halledin ,
Varsin 6 ay gec evlenin ,
Ailesiyle o muhatap olsun ,
Dertsiz basiniza dert ariyorsunuz ,bu kv ,kp ikilisi ile eninde sonunda kotu olursunuz ,
Bastan bozulsun durumlar

Kötü olmadan yapamazsın.
İstemiyorum hayır demek zor gelmesin. Gerekirse düğünü erteleyin. Nişanlınla beraber bakın. Çok saçma bir iş bu. Sen daha şimdi ses çıkaramıyorsan evlenince neler neler yaparlar.

Nişanlına ne olur bilemiyorum ama bu böyle giderse seni düğünden sonra çok değişik süprizler beklediği kesin.:KK11:
Nişanlın uzaktan bak demiş giderken neden kendi belirtmiyor bu durumu??Ev için acele etmeyin bence yoksa daha cok başınız ağrır bu insanlarla.

Kısaca özet geçeyim.
Torunun şehir dışın da evi var 140bin anca eder.
Bu evi satıp, bizim evin üstüne katmak istiyorlar.
Ben kendi evimin kredisini bitiriyorum, dönüyorum bu çocuğun şehir dışındaki evinin yerine İstanbul gibi pahalı bir şehirden benim takıları peşinat verip güzel bir ev alıyorum onu da ödüyorum.
Keşke imkanımız olsa da o çocuğa yardım edebilsek, ben 20 sene borç ödeyemem, ha diyelim geberdim ben ya bize bişey oldu yetimin hakkıyla mı gidicem
masallah senin takina bile göz koymuslar.aklin varda evlenme

Canım torun dedğim kişi keşke benim çocuğum olmuş olsa, ama değil ablasının eşi vefat etti torun dediği kişi nişanlımın yeğeni.
Ay burada bittim iste.yemin ediyorum boyle bir cumleden sonra kiyameti koparirdim.ne munasebet benim takilarimla kizinin cocuguna ev almak.ilerde kendi cocuguma alirim evi takilarimla.sakin ama sakin ev alirken bir kurus yardim kabul etmeyin onlardan.gec alin kirada oturun ama nisanlinizla birlikte alin evi.cunku ileride verdikleri o bir kurus olur trilyon.evi onlar almis olur sen onlarin evinde oturuyor olursun ufacik bir surtusme olsa aranizda birde bizim aldigimiz evde oturuyor nankor derler vs.. Olur da olur yani.aynisi basima geldi cunku.evliligimizin ilj ayinda alisma devresi simdi hatirlamiyorum bile esimle kavga ettik bosancam senden dedim.kaynanam bana 1 hafta icinde o wvi terket dedi(onlarin aldigi evde oturuyorduk)10 yillik evliyim tum olumsuz yasananlari unuttum.o lafi hala unutmam.o laftan sonra gittim ev tuttum kendime o sinirle aldim altinlarimi birde o altinlarla bir guzel o evi dayadim dosedim esime ben ananin evine hayatta girmwm daha dedim .1 gun icinde yaptim bunlari sinirden.altinlarimda oyle gitti.esim mecburen kabul etti.bir de ayrica esimle ev baktik tekrar ev tuttuk (cunku benim tuttugum ev kucucuktu)o gun aldigim esyalari yari fiyatina anca satabildik falan filan ama hicbirinden pisman degilim varsin giden altinlarim olsun.cunku hicbiri benden boyle birsey beklemiyordu onlar nereye gitcem ben falan dememi beklediler ya da susup oturmami.oh iyi uaptim

Kesinlikle krediyi kp cektirtme. mirastan tüm kardeşler pay alacak bu durumda. Torunun evi kendine kalsın, evlendikten sonra ev al siz çekin krediyi.

Nişanlım yokken ev almak içime sinmiyor diye ayak yap işin içinden sıyrıl.

Kızlar çok yorgunum artık, bitkinim..
Nişanlım askere gitti 8 ay sonra düğünümüz var, o gelene kadar ev ve eşyaların hazır olması gerekiyor, hem ona sürpriz yapıcam hemde o dönemde sıkışmak istemiyorum.
Kv ve Kp ile ev bakıyoruz 15 gündür falan.
Sürekli yakınlarından ev bakmamı istiyorlar.
Dün bir yere gittik onların çapraz sokağı ev dubleks ama beş para etmez, fiyatı uygundu.
Boya yap gir 0 tadilat dedi x abi 'Boyaya bile gerek yok dedi' Kp
'Yeni gelin giricek eve boya da yapılsın bi zahmet dedim
Başka bir yere gittik 2 odası kör odaydı ben beğenmedim dedim.
'Beğenmediysen o dubleksi alıcam yapıcak bişey yok dedi Kp:KK57:
Emlakçı benim ailemin aile dostu, anladı orda bozulduğumu. İleride bir yer daha var oraya bakalım dedi.
'Olmaz orası uzak dedi bu defa da!:KK57:
Oraya baktık,eski bina kredi az çıkar dedi x abi. Beğenmediğim halde beğendim dedim, dayatma yapmasınlar ev için.
Vereceğimiz peşinat nişanlımın kendine aldığı araba, bir kuruş emekleri yok. Daha bizim ev alınmadan, bide toruna ev alıcam diyor kv. Kimseden yardım beklentim yok, ama gürledilerse, yağmayı bilecekler.
Alırız yaparız ederiz, ee nerde ev eşya o zaman ?
Bunların mahalle örümcek ağ gibi hep birbiriyle akraba beni de o ağa katmak istiyorlar, ama asla kabul edemem.
Zaten çalışıyor olucam, o kadar misafir temposunda dinlenemem bile.
Nişanlım giderken tembihledi, evi uzaktan bak uzaktan bak diye.
Bugün civar semtlerden birinden ev baktım, beğendim aradım kv yi ev buldum güzel yere benziyor akşam bakalım x yerde dedim.
Neee x yer miiii dedi.
Evet buralar daha iyi dedim sesi değişti.
Ya kızlar ben kv ve kpyi çokseviyorum, kötü olmak istemiyorum.
Ama benim evim benim hayallerim..
Zaten bir yanım yarım bakıyorum, tek başıma yetişmeye çalışıyorum.
İşten çık emlakçı emlakçı gez.
Onları kırmadan, kimseyi gücendirmeden bu işin içinden nasıl çkarım?:KK61:
ev almakta çok acele etmişsiniz.
bu işin içinden bundan vazgecerek çıkabilirsin ancak.
nişanlın gelsin askerden beraber bakarsınız.
tavırları böyle ise yapacak bişey yok.
nişanlın bulsun uzaktan ev ve o kabul ettirsin ailesine.
sen neden bu işi tek başına yüklenmeye kalktın anlamadım.
çok gereksiz.

konuyu saptırmıyorum dikkat ederseniz ilk konuyu açış cümlenizde kendinizin ödeyeceğinden bahsetmediniz. O zaman en iyisi açık açık konuşmak. ben bu semtten istiyorum bitti diyeceksiniz. yoksa önünü alamazsınız
Ben çalışıyorum diye belirtmeyi gerekli görmedim iletişim kopukluğu olmuş aramzıda her neyse, ben işin içinden çıkamıyorum nişanlım izne gelmeyecek, kalan bir buçuk ayda tüm her şeyin yetişeceğini sanmıyorum ama başka şansım da yok gibi. İstemediğim bir eve tüm yatırımı hibe etmek yerine beklemek daha mantıklı

tek erkek cocuk olmak bütün mal varligi ona kalcak anlamina gelmiyor ablasi kiz kardesleribede hak düsüyor elbet. tek erkek olunca ne oluyormus niye ikide bunu yazmisiniz anlamadim
He hanımefendi ben gerikafalı erkek çocuğu ön de tutan yobaz biriyim he.
Yani burdan çıakrdığınız sonuç bu mu ? Onca şey yazdım bir kelimem de bu ima var mı ?
Evet eşler çalışıp alabilir evelrini evet doğru, ama eğer bir aile dışarıdan kız alıyorsa oğluna gerekli öz hazırlığı yapmalıdır.
Kızı zaten ön hazırlıklı bir yere gideceği için şartlar eşit oluyor.
Benim babamın mı ev alması mantıklı nişanlımın babası mı ?
İki de bir bunu yazmışım bide güya.
Aynı yeri defalarca okudunuz galiba çifter görüyorsunuz

Back