• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve Kp yakınlarında ev tutmamızı istiyor

Canım torun dedğim kişi keşke benim çocuğum olmuş olsa, ama değil ablasının eşi vefat etti torun dediği kişi nişanlımın yeğeni.
Torunların zaten evi yokmuydu onlara neden alacak ki yoksa evi sattılar mı birde krediyi kim çekecek sen mi kayınpeder mi kayınpeder çekerse tapu onun üstüne olur.

Ağır saçmalamışlar yardım edip ev almak istıyorlarsa kendileri etsinler sizin altınlar ne alaka. Sen kendi çocuğunun geleceği için saklarsın kullanırsın onu tavrını net belli et sonu gelmez bu davranışların.
Kısaca özet geçeyim.
Torunun şehir dışın da evi var 140bin anca eder.
Bu evi satıp, bizim evin üstüne katmak istiyorlar.
Ben kendi evimin kredisini bitiriyorum, dönüyorum bu çocuğun şehir dışındaki evinin yerine İstanbul gibi pahalı bir şehirden benim takıları peşinat verip güzel bir ev alıyorum onu da ödüyorum.
Keşke imkanımız olsa da o çocuğa yardım edebilsek, ben 20 sene borç ödeyemem, ha diyelim geberdim ben ya bize bişey oldu yetimin hakkıyla mı gidicem

Ya gerçekten çok yoruldum perim bunca işin içinden çıkamıyorum. Şimdiden söylüyorlar senin takını paşinat yapar toruna da ev alırız diye:KK14:
Toruna ev almak için senin takını neden alıyorlar ki?
Kuzum kabul etme. Çocuğa ev almak onların değil öncelikle sizin işiniz. Onlar alacaksa senin takınla değil, kendileri alırlar.
Takınla çocuğuna ev peşinatı sen kendin de yapabilirsin zaten onlara gerek yok.

Torunların zaten evi yokmuydu onlara neden alacak ki yoksa evi sattılar mı birde krediyi kim çekecek sen mi kayınpeder mi kayınpeder çekerse tapu onun üstüne olur.
Kp çekiyor krediyi, ne güzel ev satılmıycaktı nişanlım askere gitti Kv tekrar bu konuyu hortlattı

torun sizin doğacak çocuğunuz mu ?
peşinatın parası kimde ben pek anlayamadım.. sizdeyse gidin istediğinizi alın değilse nişanlınızı bekleyin süpriz olmıyıversin..
Torun nişanlımın ablasının oğlu, peşinat nişanlımın arabası. Yani aileyle alakası yok.
Ama onlar beni beğendireceğine ben evi allayıp pulluyorum resmen

Kısaca özet geçeyim.
Torunun şehir dışın da evi var 140bin anca eder.
Bu evi satıp, bizim evin üstüne katmak istiyorlar.
Ben kendi evimin kredisini bitiriyorum, dönüyorum bu çocuğun şehir dışındaki evinin yerine İstanbul gibi pahalı bir şehirden benim takıları peşinat verip güzel bir ev alıyorum onu da ödüyorum.
Keşke imkanımız olsa da o çocuğa yardım edebilsek, ben 20 sene borç ödeyemem, ha diyelim geberdim ben ya bize bişey oldu yetimin hakkıyla mı gidicem

Yani satılan evin karşılığında ileride sizin altınlarınız peşinat verilmek isteniyor.
Kendiniz bir ev taksidine girseniz daha mantıklı bence torunun da evi satılmamış olur senelerce borç ödemekten kurtulursunuz. Borç gerçekten uzun vadede çekilecek bir yük değil.

Kp çekiyor krediyi, ne güzel ev satılmıycaktı nişanlım askere gitti Kv tekrar bu konuyu hortlattı
Eğer krediyi çekebilirsen sen çek tapu senin üzerine olsun kayınpeder çekerse olası bir boşanma durumunda evde hak iddia edemezsin hayat bu ne olacağı hiç belli olmaz ayrıca tapu kayınpederin üzerine olduğu için diğer çocuklarda mirasçı olur.

Yani satılan evin karşılığında ileride sizin altınlarınız peşinat verilmek isteniyor.
Kendiniz bir ev taksidine girseniz daha mantıklı bence torunun da evi satılmamış olur senelerce borç ödemekten kurtulursunuz. Borç gerçekten uzun vadede çekilecek bir yük değil.
Kv ve Kp o kadar iyi insanlar ki ciddi anlamda çok seviyorum ama bu ev konusunda beni çıldırttılar.
Nişanlıma çok bahsetmek istemiyorum asker psikolojisi üzülmesin diye.
Sizden uzak ev bakmak istiyorum nasıl diyebilirim ki:KK51:

Bnce herkes kendi evini kendi alsin herkesin parasi kendinde kalsin ne kadar sacma isler pesindeler anlamadim

Ayrica esiniz icin tek cocuk demistiniz simdi ablasi var diyorsunuz

Kv ve Kp o kadar iyi insanlar ki ciddi anlamda çok seviyorum ama bu ev konusunda beni çıldırttılar.

Sizden uzakta istiyorum demeyeceksin zaten. Gidip kendin beğendiğin bir ev bulacaksın karşılarına ben evi buldum beğendim buna karar verdim diyeceksin. Onlarla dolaşıp bakarsan onların dediği olur malesef.

Torun nişanlımın ablasının oğlu, peşinat nişanlımın arabası. Yani aileyle alakası yok.
Ama onlar beni beğendireceğine ben evi allayıp pulluyorum resmen

peşinatı anladım da kimde duruyor şu an?
torunlarına sizin altınlarla mı ev alacakmış.. :KK53:
en uzak semt nereyse oradan bul evi bence..

iyi insanlar gibi gelmedi bana.. müdahalekar insanlar..onların istediklerini yaptığın sürece iyiler.. hangi evde oturacağınıza, takılan altınlarla ne yapıcakları üzerine plan yapan insanlar iyi olmaz.. ancak seslemezsen iyi olurlar..

Kızlar çok yorgunum artık, bitkinim..
Nişanlım askere gitti 8 ay sonra düğünümüz var, o gelene kadar ev ve eşyaların hazır olması gerekiyor, hem ona sürpriz yapıcam hemde o dönemde sıkışmak istemiyorum.
Kv ve Kp ile ev bakıyoruz 15 gündür falan.
Sürekli yakınlarından ev bakmamı istiyorlar.
Dün bir yere gittik onların çapraz sokağı ev dubleks ama beş para etmez, fiyatı uygundu.
Boya yap gir 0 tadilat dedi x abi 'Boyaya bile gerek yok dedi' Kp
'Yeni gelin giricek eve boya da yapılsın bi zahmet dedim
Başka bir yere gittik 2 odası kör odaydı ben beğenmedim dedim.
'Beğenmediysen o dubleksi alıcam yapıcak bişey yok dedi Kp:KK57:
Emlakçı benim ailemin aile dostu, anladı orda bozulduğumu. İleride bir yer daha var oraya bakalım dedi.
'Olmaz orası uzak dedi bu defa da!:KK57:
Oraya baktık,eski bina kredi az çıkar dedi x abi. Beğenmediğim halde beğendim dedim, dayatma yapmasınlar ev için.
Vereceğimiz peşinat nişanlımın kendine aldığı araba, bir kuruş emekleri yok. Daha bizim ev alınmadan, bide toruna ev alıcam diyor kv. Kimseden yardım beklentim yok, ama gürledilerse, yağmayı bilecekler.
Alırız yaparız ederiz, ee nerde ev eşya o zaman ?
Bunların mahalle örümcek ağ gibi hep birbiriyle akraba beni de o ağa katmak istiyorlar, ama asla kabul edemem.
Zaten çalışıyor olucam, o kadar misafir temposunda dinlenemem bile.
Nişanlım giderken tembihledi, evi uzaktan bak uzaktan bak diye.
Bugün civar semtlerden birinden ev baktım, beğendim aradım kv yi ev buldum güzel yere benziyor akşam bakalım x yerde dedim.
Neee x yer miiii dedi.
Evet buralar daha iyi dedim sesi değişti.
Ya kızlar ben kv ve kpyi çokseviyorum, kötü olmak istemiyorum.
Ama benim evim benim hayallerim..
Zaten bir yanım yarım bakıyorum, tek başıma yetişmeye çalışıyorum.
İşten çık emlakçı emlakçı gez.
Onları kırmadan, kimseyi gücendirmeden bu işin içinden nasıl çkarım?:KK61:
Çok zor. Keşke nisanlin askere gitmeden ev işini ayarlasaydiniz. Ya da izne gelemez mi o geldiğinde en azından sadece evi halletseniz kardır. Seni kötü bilirler. Nisanlin konussun ailesiyle.

Back