- 24 Ocak 2021
- 11.242
- 25.316
Kız şimdiden sizle samimi olmak istememiştir, kendi ailesi ile de oğlunuzun isteği ve rızası doğrultusunda ailesiyle tanıştırmış ve samimiyet kurmuştur, genelde kızlar erkek arkadaşı ile yüzük takmadan görüşmek istemiyor haklı olarak ...Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .
Kiz ailesiyle hem yemek davetleri hemde tatil var .
Yerim Noel bayramlarını.. Ailelerin tanışmasını o kadar da önemsediklerini düşünmüyorum.Yalnız kızın ve ailesinin dini bayramı aynı zamanda. Bizde ramazanı kurbanı sevgilimle baş başa geçircez diyor muyuz? Resmi olarak tanışmayan aileler noelde mi tanışacaklar, kız belli ki istemiyor henüz tanışma olmasını. Bi taraf çağrıldı bi taraf çağrılmadı dediğiniz şey doğum günü kutlaması değil noel bayramı
Kahvaltıya çağırıp kahvaltı hazırlamamak, gerçekten çok ayıp etmiş, belli ki kayınvalide sana bilenmiş baya , bu konudaki gelin sana benziyor , kayınvalide de konuyu açanEsimle birlikte yaşasak bizim ailelerde tanismazdi acikcasi gerekli bir sey degil haklilar.
Bizim ailelerde evlilik surecinde bir araya geldiler mecburen onun disinda 10 senedir evliyiz ve aileler 10 kere bir araya gelmemişlerdir Turkiyedeyken bile.
Benim ailemle tatile vs gittik esimin ailesiyle gitmedik ama deger vermedigimizden kaynakli degildi.
Ha eşimin annesi de bizi kahvaltiya cagirip kahvalti hazirlamiyorduayni sizin kafada demek ki ama bunlar size deger katmaz kaybedersiniz.
Senin kaynana gerçekten numunelik ha hakkını vermek lazım.Esimle birlikte yaşasak bizim ailelerde tanismazdi acikcasi gerekli bir sey degil haklilar.
Bizim ailelerde evlilik surecinde bir araya geldiler mecburen onun disinda 10 senedir evliyiz ve aileler 10 kere bir araya gelmemişlerdir Turkiyedeyken bile.
Benim ailemle tatile vs gittik esimin ailesiyle gitmedik ama deger vermedigimizden kaynakli degildi.
Ha eşimin annesi de bizi kahvaltiya cagirip kahvalti hazirlamiyorduayni sizin kafada demek ki ama bunlar size deger katmaz kaybedersiniz.
ya çıkın bu kafadan. kız zaten adamin anasiyla danasiyla cok muhatap olmak isteseydi nikah kiyar evlenirdi. bunu yapmamis. ortada yüzük yok, erkek tarafından teklif yok. tamam okey. ama neden bu halde erkegin ailesi icin ekstra düşünsün fedakarlik yapsin kj?Bencilce değilmi kizin anasi babasi sayiliyor görüşülüyor bizle değil
Evet sorun oğlumda deseki ailemizde çağıralım belki bu sefer kiz trip ataçak .
Zaman ne getirir belli olmaz nasil başlarsa öyle gider .
Ben sadece onlarin beş dakika ayak üstü görüşülecek insan değilim .
Evlilikte de aynisi düşünürüm ,adaletli olunmali .
Her kesin annesi babası var niye bir tarafi küstürelim.
Kıza daha önce bi kaç kez teklif etmiş ama bu durumu istemediği net bi durum yani. Oğlu kendisiyle vakit geçirmek istemiyorsa anne oğul ilişkilerini sorgulamalı. Her durumda hemen kıza suç atılıyor nedense.Yerim Noel bayramlarını.. Ailelerin tanışmasını o kadar da önemsediklerini düşünmüyorum.
Onlar bizim gibi bakmıyorlar ilişkilere..
Burda konu sahibi artık oğluyla vakit geçirmek istiyor. Eminim kız ve ailesi oglanla her vakitlerini birlikte geçiriyorlardır.
Ama erkek, ailesiyle vakit geçirmeyi teklif bile edemez.
Oğullarında da hata var kendi ailesi ile de vakit geçirseydi konu sahibi o geceyi önemsemezdi..
haklisiniz uzucu bir durum. ozellikle kiz kizin ailesi ve oglunuz beraber vakit gecirecekse. ama bu kizin sucu degil oglunuzun sucu bence. genelde kaynanalar kiz yuzunden oglum gelmiyor diyor ama oglunuzun dusunmesi gerekiyor. bence onunla konusunMerhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Senin kaynana gerçekten numunelik ha hakkını vermek lazım.
Kahvaltıya çağırıp kahvaltı hazırlamamak, gerçekten çok ayıp etmiş, belli ki kayınvalide sana bilenmiş baya , bu konudaki gelin sana benziyor , kayınvalide de konuyu açan
Aynen birlikte yaşamalarına saygı duyacak kadar medeni iş kv olmaya gelince hemen Türk adetleriya çıkın bu kafadan. kız zaten adamin anasiyla danasiyla cok muhatap olmak isteseydi nikah kiyar evlenirdi. bunu yapmamis. ortada yüzük yok, erkek tarafından teklif yok. tamam okey. ama neden bu halde erkegin ailesi icin ekstra düşünsün fedakarlik yapsin kj?
hic mantikli degil. siz gelincilik oynamak istemissiniz ama o gelininiz degil, oglunuzun sevgilisi. istese evinize bile gelmez çünkü sadece sevgili. kaynanalik yapmak istiyorsaniz oglunuzu sıkıştırın evlilik teklif etsin. kiz da kabul ederse tamam - ailesini asgari duzeyde saymak zorunda. ama su an sadece sevgililer. kizin umru bile degilsiniz, boşuna kuruntu yapmayın.
ayrica teklif etmissiniz aileler tanissin diye, nazikce gecistirmis. tekrar tekrar sormanin ne alemi var? alt tarafi sevgililikte ailelerin tanismasina ne gerek var? yasadiginiz ulkenin kültürünü bilmiyor degilim, benim sevgilim de orali buraya göç etti. Gayet tanidigim yillarca ayni evde yasayan ciftler var. oyle iki aile tanissin bilmemne moduna girmiyor kimse coluk cocuk bile yapsalar.
siz istiyorsunuz ki almanyada gavur gibi özgür yasayalim ama türk gibi gelenegimizi, örfümüzü adetimjzi de bilelim. ama bu mümkün degil. madem örf adet peşindesiniz oglunuzun iki yıldır nikahsız kadinla ayni yatakta isi ne? madem örfü adeti sallamislar size de normal gelmis bugünkü "beni de saysinlar" telaşıniz ne?
asimile olmussunuz ama tam da olamamissiniz. kalmissiniz ortada
Kv haklıysa hak veririm ben Naucum ne gelinciyim ne kvciyim, ne elticiyim, ne görümceciyim. Oğlana "O yelloz evde istemiyo beni de ondan böyle oldun çıktın sen, huyunu suyunu bozdu! Elin kızına, kaç yıllık ananı değiştin tüüü sütüm zehir zıkkım harağğm olsuuğn! Pırlanta gibi oğlumu zehirledi yılan!" deyin demiyoruz ki, oğlana yapın siteminizi, davet etmiyorsa o davet etmiyor, demiyordur demek ki diyoruz. Oğul konu sahibinin oğul, napsın kadın memnun olmadığı şeyi oğluşuyla paylaşamasın mı? Atsın içine içine şişsin mi? Kadına "Duygularını bastır, duygularını değiştir, yok say, yanlış duygular hissediyorsun" demeye getirmeye hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Dışlanmış hissediyor, sayılmadığını hissediyor ve bunu da oğluyla gayet paylaşabilir ve dertleşerek sağlıklı bir şekilde giderebilir, gelinlik bir durum bile yok ortada.
Oğlu gidiyorsa konu sahibi istemiyorsa oğlu ile konuşacak. Ama kızın ailesine kurulmuş. Kurbanda siz oglunuzun sevgilisinin ailesine gider misiniz mesela . Onlarda Noel akşamı çok önemli. Evlerini süslüyorlar genç yaşlı tüm aile toplanıyor vs . Saçma yani noelde gelmelerini beklemek.Evet çok saçma ya kurbanıda polonyalı kayın ailesiyle kessin damat öyleyse
vayyy vay yillarca yedir icir buyup totondan ayrilmasin ama iki dakka sitem edince bunalsinlarAnayım ben anaaa çağırılmak benimde hakkım neden beni davet etmiyorsunuz bizden sıkılıyor musunuz kafasına girerseniz sizi asla davet etmezler. Trip atarak istediğinizi elde edemezsiniz
Malesef öyle. Yıllarca yedirip içirmek doğuranın mecburiyeti. Külfet geliyorsa doğurmamak lazımvayyy vay yillarca yedir icir buyup totondan ayrilmasin ama iki dakka sitem edince bunalsinlar
Oğlum neden benimle vakit geçirmiyor derdine düşmek yerine kaynanacılık oynamak saçma geliyor banada. Kız sadece sevgiliyken neden kayın aile işe uğraşsın plan yapsınOğlu gidiyorsa konu sahibi istemiyorsa oğlu ile konuşacak. Ama kızın ailesine kurulmuş. Kurbanda siz oglunuzun sevgilisinin ailesine gider misiniz mesela . Onlarda Noel akşamı çok önemli. Evlerini süslüyorlar genç yaşlı tüm aile toplanıyor vs . Saçma yani noelde gelmelerini beklemek.
Allahtan dik durmuşsun, cici gelinliğe bürünüp kahvaltı hazırlama olayına girmemişsin, akıllı kadınsın vesselam , oğlu kahvaltı hazırlayınca zoruna gitmiş zaar..Evet bana gicikligindan yoksa kimseye oyle bir sey yapmaz ama mutfaga her seferinde eşim girip tek basina kahvalti hazirlayinca oyle yapmayi birakti
Bu kafasan çıkmazsanız size torun bile sevdirmezler. Ne demek adaletli olun bilmem ne valla herkes istediği ile istediği kadar görüşür. Evlat mosınoz siz de size adil davransonlar diğer aile ile. Bu triplerle kaçarlar sizden bakış acınızı değiştirinBencilce değilmi kizin anasi babasi sayiliyor görüşülüyor bizle değil
Evet sorun oğlumda deseki ailemizde çağıralım belki bu sefer kiz trip ataçak .
Zaman ne getirir belli olmaz nasil başlarsa öyle gider .
Ben sadece onlarin beş dakika ayak üstü görüşülecek insan değilim .
Evlilikte de aynisi düşünürüm ,adaletli olunmali .
Her kesin annesi babası var niye bir tarafi küstürelim.
E siz de kızı tatile davet edin. Kızın ailesini neden davet ediyorsunuz aile ne alaka. Kaldıki kız istemezse yine gelmez. Oğlunuzu da bu şekilde darlıyor olabilir misiniz diğer aile daha rahat diye oraya gitmeyi seviyor olabilir. Çocuklarımız bizim malımız eşyamız değil.Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .
Kiz ailesiyle hem yemek davetleri hemde tatil var .