- 2 Kasım 2023
- 1.730
- 2.725
- 31
Ek olarak şu var çocuklar büyümüş. Yani gelin kaynana derdine düşmek yerine hazır çocuk büyüdü biraz kendimize vakit ayıralım mı deseniz. Gezin tozun. Ben de lamanyadayım birçok spor faliyeti var katılın sosyalleşin. Bahçe vs varsa uğrasın. Yani gelin ağırlama hevesi çok ilginçMerhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Allahtan dik durmuşsun, cici gelinliğe bürünüp kahvaltı hazırlama olayına girmemişsin, akıllı kadınsın vesselam , oğlu kahvaltı hazırlayınca zoruna gitmiş zaar..
Oğlunun takıldığı kızı niye bukadar ciddiye aldın 25 yaşında gençMerhabalar ,
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Teşekür ederim beni anladiğiniz için .Benimki 7 yaşında, sınavı kötü gelse bana yük. Arkadaşına küsüp ağlıyor bazen ben ondan çok üzülüyorum. Sosyal hayata katıldıkça yaşadıkları da bizi yıpratıyor.
Yani insan yetiştirmek cinsiyetten bağımsız çok zor. Bir anne burada üzülmüş ki çok haklı. Hemen ters yerden bakmaya da lüzum yok
Neden sizce bağ oluşmadi ,yeterlice sevdiğimizi gösteremedik mi acaba .Bazı ailelerde o bağ oluşmaz. Bana sizin de ailede öyle bir bağ oluşmamış gibi geldi. Bu saatten sonra değişir mi sanmıyorum. Benim kardeşim de böyle mesela, sevgilisinin ailesine gider kalır gezerler eğlenirler ama bizim aileyle samimiyet kurmazlar. Ailemiz o konuda kopuk çünkü öyle bir bağ kurmamisiz.
Evlat evlat olacak öncelikle..Kesinlikle öyle.
Objektif bakamıyorlar. Burada okuyoruz kızın annesi Şam şeytanından hallice kızın deyim yerindeyse ağzına tükürmüş, aman kocana belli etme ne olursa olsun annen o kadar emek diyorlar. Oğlanın anasına gelince aman ters baktı yan bastı diye küslük arama peşindeler:
Tamam noeli hristiyan tarafla kutlamak istiyorlardır anlaşılır. Ama sonrasında da bir yemeğe alabilirler.
Kadın diğer tarafa hep tatile yemeğe gitmekten bahsediyor.
Elbette sitem etme üzülme hakkı var.
Sanki oğlan anaları taş kalpli. Çocukları ne yapsa umursamıyor.
Evin işini gelin yapar kafasına girmiş demek ki. Ama ne kadar ayıp etmiş ya. İnsan utanır o davranışa. İnsanlar benim dediğim ve düşündüğüm olacak diye ne kadar absürtleşiyor.Ben konu sahibine benzettim bak bu yemek yapmama tepkisi ayni tepki.benim kv normalde misafire acayip sofra kurar ama bana uyuzluk olsun diye kajvaltiya gelin diyip bos eve cagirmisti bir kac defa.
Ama gelecekten bildiryorum şikayet etmek, yemek yapmamak gibi seyler hic biseyi istedigi şekle getirmeyecek oğlunu daha fazla uzaklaştiracak.
Anne-evlat ilişkisi ile karı-koca(Sevgili) ilişkisi ayrı şeyler. Genelde "Erkek dengeyi kuracak" diyoruz ama, kadınlar da bu ilişkilerdeki dengeyi gözden kaçırmamalı, anlamalı. Mesela eşimin anne-oğul ilişkisinin başladığı noktada ben bir adım geride durmayı bilmeliyim (Annesi oğluyla dertleşebilmeli, sitemini edebilmeli, ilişkilerine gardiyan değilim); aynı şekilde kv kişisi de karı-koca ilişkisinin başladığı noktada geri durmayı bilmeli. Böyle olursa tadından yenmiyor.Ben de senin gibi düşünüyorum.
Ama kv oğluyla bir durumu paylaştı diye bir daha asla görüşmem diyen, torununu göstermek istemeyen kişilerle dolu KK. Şaka gibi.
İki tarafa da esit davranilmali esit zaman ayirilmali tabiki bence haklisiniz bu konuda. Ama su da bi gercekki yabi en azindan bizde boyle genelleme yapmiyim.. ben de esimin ailesinden cok kendi ailemle vakit geciriyorum. Yani adam kadina duskunse, kadin ne istiosa oyle oluo genelde. Ben olsam oglumla da konusmam acikcasi cunku soyledikten sonra yapilanin bir anlami yok.. trip atsaniz yine siz suclu cikarsiniz. Ben olsam oluruna birakirdim heralde. Ayy benim de oglum var daha cok kucuk anasinifina gidiyor henuz ama ilerde basima geliceklerden cok korkuyorumMerhabalar ,
Çanim korkamayin ,korktuğumuz başimiza geliyorİki tarafa da esit davranilmali esit zaman ayirilmali tabiki bence haklisiniz bu konuda. Ama su da bi gercekki yabi en azindan bizde boyle genelleme yapmiyim.. ben de esimin ailesinden cok kendi ailemle vakit geciriyorum. Yani adam kadina duskunse, kadin ne istiosa oyle oluo genelde. Ben olsam oglumla da konusmam acikcasi cunku soyledikten sonra yapilanin bir anlami yok.. trip atsaniz yine siz suclu cikarsiniz. Ben olsam oluruna birakirdim heralde. Ayy benim de oglum var daha cok kucuk anasinifina gidiyor henuz ama ilerde basima geliceklerden cok korkuyorum
Burda çoğu kişi yazmiş : niye oğlunun sevgilisiyle vakit gecirmek istiyorsun ,niye onlari ağirlamak istiyorsun.
Şimdi almanyada yaşiyoruz ve oğlum önce sevgilisi olduğunu bile söylemedi .
Rahat edemeyiz istemeyiz diye düşünmüş.
Ve almanlarda gayet normal sevgililer aileleriyle
Vakit gecirirler .
Yani davet ve geziler yapilir .
Biz buna uymazsak asil ters cevirmiş oluruz ,onu istememiş oluruz .
Gerçekçi olmak gerekirse iki güne bir uğrarlar
Kizda gelir hep
Evleri iki cadde arkada "iki günde" deyim olarak görün .Almanyada iki gunde bi sevgilisinin annesine mi gidiyomuş herkes "gercekci olursak"
Iki günde bir nasil geliniyor ya iki gunde bir her iki aileye de gitmeye kalksalar bu insanlar evde ne zaman duracaklar kendi evilerini kapatip direkt iki aileyi de alip buyuk bir eve yerleşseler daha zahmetsiz olur.
Kendi cocugu geliyor deseniz hadi neyse...
Evleri iki cadde arkada "iki günde" deyim olarak görün .
Öyle saatlerce kalmiyorlar ,anca bir saat kahve tamam.
Belki biraz kıskandım kiz ailesiyle yemek daveti tatil var diye .Baskalarindan mi bahsediyorsunuz kendi oglunuzdan mi? Bu kadar sık evinize geliyorlarsa ve hala kizin 1 saat uzakliktaki ailesiyle planlari tatili sizi rahatsiz ediyorsa bayaaa bayaaa kaynana durumundasiniz. O kadar zirt pirt size geliyorlarsa o kizi öpün basiniza koyun ben evliyken dahi bu kadar kaynana görmeye gitmedim gitmem 1 saat dahi olsa.
Boşuna ortalik karistirmayin. Herkeste 2 gunde bir gelmez Almanyada da.
Yani 2 günde bi şöyle kapıdan bile uğrasalar bence gayet de sık görüşüyor oluyorsunuz. Kızın ailesi uzaktaymis, müsaade etseniz de arada bir de onlarla tatile çıksınlar yani çok mu gerçekten? Size de uzak olup birkaç ayda bir görürseniz sizinle de farklı bir planlama yaparlardı demek ki. Konuya başlama şekliniz ve ilerlediği şekle bakarak evet gerçekten kaynanalik ediyorsunuz diye düşünüyorum şu an.Evleri iki cadde arkada "iki günde" deyim olarak görün .
Öyle saatlerce kalmiyorlar ,anca bir saat kahve tamam.
Çoktan girmişsinMerhabalar ,