- 17 Aralık 2015
- 26.543
- 48.343
hristiyanlikla yeni yıl kutlamayı nasıl bagdastirdiniz?Yorumları okumadım . İlk yorumunuza göre; inancınıza bağlı olarak değişir. Hristiyansanız birlikte kutlamak istemeniz mantıklı. Konuşabilirsiniz. Ama Müslümansanız sizinle kutlamak istememeleri konusunda haklılar. Dininiz değil sonuçta. Ramazanda kurbanda birlikte vakit geçirirsiniz
bence öyle şeyler yapmayın ne kadar kırılsanızda oğlunuz o sizin cahillik etmiş olabilir. Konuşursunuz aranızda halletmeye çalışın. Böyle yaparak kendinizi daha çok üzersinizMerhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Ha işte dediğimi noeli biz kutlamiyoruz yılbaşında da beraber olalim dedimhristiyanlikla yeni yıl kutlamayı nasıl bagdastirdiniz?
Yeni yıla sadece hristiyanlar girecek biz 2024 yılındamı kalacagiz?
Noeli zaten kutluyorlarmış ( Muslumanlarsa noelde yanlarinda olmanin bir anlami yok ) yılbaşında da hep birlikte olacaklarmış.
Yorumları okumadımı belirttim. Yıl başını siz kutlayabilirsiniz, ben şahsen kutlamıyorum. İnancınıza göre değişir diye de belirttim. Amacınız farklıdır, sizin bilirsiniz. Yargılamam… kimsenin kimseyi yargılamak da haddi değil.hristiyanlikla yeni yıl kutlamayı nasıl bagdastirdiniz?
Yeni yıla sadece hristiyanlar girecek biz 2024 yılındamı kalacagiz?
Noeli zaten kutluyorlarmış ( Muslumanlarsa noelde yanlarinda olmanin bir anlami yok ) yılbaşında da hep birlikte olacaklarmış.
Problem kızın ailesi değil. Oğlun...Kızın ailesi sizin davetinize rağmen bir türlü müsait olamıyorsa oğlunuza soracaksınız? Oğlum davete neden icabet edilmiyor? Görüyorum ki senin de bu konu pek umrunda değil. Bu şekilde aile bağı kurulamaz. Kafandaki düşünce ne?Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Noel şeklinde kutlamak istedigi dönemi ailesiyle geçirmek istemisi doğal zaten. Çunku onlar 25 aralık noel gününde İsa nın doğumunu kutlarlar bizim gelenek olarakda o bayramda ne yaptıkları hakkinda bir bilgimiz yok sonuçta ama madem bir şeyleri kutluyorlar yeni yılın gelişinide konu sahibesiyle kutlayabilirlerdi.Yorumları okumadımı belirttim. Yıl başını siz kutlayabilirsiniz, ben şahsen kutlamıyorum. İnancınıza göre değişir diye de belirttim. Amacınız farklıdır, sizin bilirsiniz. Yargılamam… kimsenin kimseyi yargılamak da haddi değil.
Bu yıl başı meselesi hristiyanlara özgü, gelin de hristiyan sanırım. O tarafta kutlamak istemesi gayet doğal geldi bana. Ağaç süslerler, hindi yerler. Zaten gelin de oğluda 2 günde bir kvalide adayına uğruyorlarmış.
Anlatmak istediğim de tam bu. Sosyal medyada Müslümanların yılbaşını kutlamasını eleştiren çok hristiyan var.Biz böyle diyoruz da belkide o kız içinde bizim yeni yıl kutlamamızın bir anlamı olmuyor onun icin gelme geregi duymuyordur.
Zaten 2 günde 1 uğruyolarmış tatilede gitmeyiverin. Böyle kıskanç davranırsanız oğlunuzu kaybedersiniz. Ayrıca bir şey yapmıyormuşsunuz işte sıkıcı sıkıcı sizle tv mi izleyecekler, belki sohbetizde sarmıyo saygıdan uğrayıp gönlünü ediyorlar.Hristiyanlarin eleştirdiği özellikle türkiyede yilbaşini ayni onlarin noelli kutlanmasi .
Biz,çok gurbetci ,ağaç süslemeyiz extra hediyeler almak
Oysaki türkiyeyi görüyorum ,tv, her yer ayni noel gibi süslenmiş işiklandirilmiş ağaç dikilmiş, insanlar gec kalmiş noelle yetişe bilmek gibi hediye koşturmasinda .
Belki bizimki monoton olabilir, ama amaç güzel vakit geçirmek ,yemek ,sohbet ve belki bir oyun eğlence .
Hmm ...olabilir yani .Zaten 2 günde 1 uğruyolarmış tatilede gitmeyiverin. Böyle kıskanç davranırsanız oğlunuzu kaybedersiniz. Ayrıca bir şey yapmıyormuşsunuz işte sıkıcı sıkıcı sizle tv mi izleyecekler, belki sohbetizde sarmıyo saygıdan uğrayıp gönlünü ediyorlar.
Biz normalde dışarıda eğlence mekanına gideriz ama bu sene evde olacağız eşim nöbetçi o gün, sonrasına kısa bi tatil ayarladım. Biz noel yada yılbaşı diye değil tamamen resmi tatilleri değerlendirmek için kutlarız. Kafa dağıtmaya değişikliğe bahane oluyor yani kısaca. Ayrıca mesela benim kvler de kutlamaz evde tv çay geçirir, üstlerde yazmıştım bende sevgilimle 1 sene aynı evde yaşadım kendi kuzenlerimle görüştük tatiller yaptık ama eşimin tarafıyla yapmadık çünkü aile binasında kuzenler falan komple yüz göz olmak istemedim.Hmm ...olabilir yani .
Sizler napiyorsunuz yilbaşi ?
Sikıci olmak istemem burdanbgenclerden fikir alayim