oğluyla ilişkisini kızdan bağımsız tutacak işte. oğlunu yalnız çağırsın, yalnız plan yapsınlar. kız istemiyor diye niye oğlundan da kopuyor kadın? kız ne ki bugün var yarın yok belki de. eşi değil, nişanlısı değil. sevgiliye bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. evli olup da aynı muamele olsa hak verirdim ama şuan veremiyorum. ben de eşimin ailesiyle sevgiliyken, nişanlıyken görüşmedim. kız da istemiyordur. konu sahibinin oğlu istiyor demek ki diğer aileyle görüşmek.
Valla oğlum kızın ailesiyle görüşmek isterken bana aynı nezaketi göstermiyorsa ben de çeker konuşurum.oğluyla ilişkisini kızdan bağımsız tutacak işte. oğlunu yalnız çağırsın, yalnız plan yapsınlar. kız istemiyor diye niye oğlundan da kopuyor kadın? kız ne ki bugün var yarın yok belki de. eşi değil, nişanlısı değil. sevgiliye bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. evli olup da aynı muamele olsa hak verirdim ama şuan veremiyorum. ben de eşimin ailesiyle sevgiliyken, nişanlıyken görüşmedim. kız da istemiyordur. konu sahibinin oğlu istiyor demek ki diğer aileyle görüşmek.
evet bir yandan dediğiniz gibi ama diğer yandan da bu konularda bizim toplumumuza göre çok daha rahat oldukları için de aileler sevgililerini biliyordur çocukların. evlerine gidip geliyordur, tanışıyorlardır diye düşünüyorum. belki de kıza biri türk kayınvalidelerin ününden bahsetmiştir o da olabilirSevgili olmak her kültürde aynı anlama denk gelmiyor yalnız. Bizim kültürümüzde sevgili dediğin kişiyi zaten aileler pek bilmez, ama Avrupa'da sevgilisinden çocuk sahibi olan bir sürü çift var mesela. Bizim kültürümüzle karşılaştırmak yanlış olabilir. Ayrıca kız ailesi ile tanıştırdıysa o da gelip geçici görmüyordur ilişkisini.
Ama evet oğlunu tek görsün kısmına katılıyorum. Kız görüşmek istemiyorsa görüşmesin, oğlunu davet etsin konu sahibi.
Bazı ailelerle tatil eğlenme olmuyor ama belki o tip bir aile ise tatillerini geçirmek istemiyorlardır. Kaldı ki nişanlı değil evli değil kız neden sevgilisinin ailesini ağırlamak planlar yapmak zorunda kalsın? Hemde kendi kültürlerine dinlerine ait özel bir günde. Bende eşimle sevgiliyken ailesiyle görüşmedim 1 senede aynı evde yaşadık, kendisi ailesiyle ne yapmak isterse yapabilir sonuçta. Konu sahibinin kendi oğluyla aradındaki bağ kopuk demek ki. Yani düşünüyorum sevgiliyken evde falan ağırlamadık ki biz Türkiyede yaşıyoruzKesinlikle öyle.
Objektif bakamıyorlar. Burada okuyoruz kızın annesi Şam şeytanından hallice kızın deyim yerindeyse ağzına tükürmüş, aman kocana belli etme ne olursa olsun annen o kadar emek diyorlar. Oğlanın anasına gelince aman ters baktı yan bastı diye küslük arama peşindeler:
Tamam noeli hristiyan tarafla kutlamak istiyorlardır anlaşılır. Ama sonrasında da bir yemeğe alabilirler.
Kadın diğer tarafa hep tatile yemeğe gitmekten bahsediyor.
Elbette sitem etme üzülme hakkı var.
Sanki oğlan anaları taş kalpli. Çocukları ne yapsa umursamıyor.
o ev aynı zamanda konu sahibinin oğlunun da ama. kendi ailesini kendi ağırlayabilir. kızlık bir durum yok. kız buna mani oluyorsa o sıkıntı. ama çocuk da anam babam gelecek diye kızdan bekliyorsa ağırlamasını, daha çok bekleyecekler anladığım kadarıyla. gerçi o muameleyi bizim kızlara yaparlar anca, yabancılara sıkar biraz.Bazı ailelerle tatil eğlenme olmuyor ama belki o tip bir aile ise tatillerini geçirmek istemiyorlardır. Kaldı ki nişanlı değil evli değil kız neden sevgilisinin ailesini ağırlamak planlar yapmak zorunda kalsın? Hemde kendi kültürlerine dinlerine ait özel bir günde. Bende eşimle sevgiliyken ailesiyle görüşmedim 1 senede aynı evde yaşadık, kendisi ailesiyle ne yapmak isterse yapabilir sonuçta. Konu sahibinin kendi oğluyla aradındaki bağ kopuk demek ki. Yani düşünüyorum sevgiliyken evde falan ağırlamadık ki biz Türkiyede yaşıyoruz
İşte o yüzden dedim oğluyla arasındaki bağla ilgili bi durum diye. Demek ki ailesini ağırlamak istemiyor hemen kızın ailesi geliyor ben gidemiyorum diye tribe giriliyor. Halbuki oğluna diyebilir neden bize zamanınız yok diye. Kızın ailesiyle gezip eğleniyolar bizimle yapmıyor diye yarışa girerse çok üzülür daha. Her insanla gezip eğlenilmiyor kafa dengi de olması gerek, aile olarak saygı duyar yemeğe alırsın sohbet edersin vs artık ne ile güzel zaman geçiyorsa. Sevgiliyken elin kızından bir şey beklenip ailesiyle yarışa girilmez. Valla yabancı kızlar bu konuda daha cool, işte kapı işte sapı derler bakarlar yoluna.o ev aynı zamanda konu sahibinin oğlunun da ama. kendi ailesini kendi ağırlayabilir. kızlık bir durum yok. kız buna mani oluyorsa o sıkıntı. ama çocuk da anam babam gelecek diye kızdan bekliyorsa ağırlamasını, daha çok bekleyecekler anladığım kadarıyla. gerçi o muameleyi bizim kızlara yaparlar anca, yabancılara sıkar biraz.
katılıyorum size. kız neden sevgilisinin ailesini ağırlamak zorunda olsun ki dediğiniz için yazdım ben de. oğlundan bekleyecek ağırlamasını. kızlık bir durum değil diye. kız ve ailesi konu sahibini bağlamamalı dediğiniz gibi. oğlunu davet edecek, kız istemiyor belli. evine gitmek istiyorsa oğluna söyleyecek, oğlu sorumluluğu alacak, ağırlayacak vs. ama işte aynı evin içindeyken de tamamen kızdan bağımsız plan da yapamaz orası da var. en iyisi oğlunu tek kendi evlerine çağırması.İşte o yüzden dedim oğluyla arasındaki bağla ilgili bi durum diye. Demek ki ailesini ağırlamak istemiyor hemen kızın ailesi geliyor ben gidemiyorum diye tribe giriliyor. Halbuki oğluna diyebilir neden bize zamanınız yok diye. Kızın ailesiyle gezip eğleniyolar bizimle yapmıyor diye yarışa girerse çok üzülür daha. Her insanla gezip eğlenilmiyor kafa dengi de olması gerek, aile olarak saygı duyar yemeğe alırsın sohbet edersin vs artık ne ile güzel zaman geçiyorsa. Sevgiliyken elin kızından bir şey beklenip ailesiyle yarışa girilmez. Valla yabancı kızlar bu konuda daha cool, işte kapı işte sapı derler bakarlar yoluna.
Bence oğlu annemi yemeğe davet edelim diye laf bile geçirmemiştirkatılıyorum size. kız neden sevgilisinin ailesini ağırlamak zorunda olsun ki dediğiniz için yazdım ben de. oğlundan bekleyecek ağırlamasını. kızlık bir durum değil diye. kız ve ailesi konu sahibini bağlamamalı dediğiniz gibi. oğlunu davet edecek, kız istemiyor belli. evine gitmek istiyorsa oğluna söyleyecek, oğlu sorumluluğu alacak, ağırlayacak vs. ama işte aynı evin içindeyken de tamamen kızdan bağımsız plan da yapamaz orası da var. en iyisi oğlunu tek kendi evlerine çağırması.
Konu sahibi oğlunun gelmemesine değil ailelerin tanismamasina sitem ediyorİşte o yüzden dedim oğluyla arasındaki bağla ilgili bi durum diye. Demek ki ailesini ağırlamak istemiyor hemen kızın ailesi geliyor ben gidemiyorum diye tribe giriliyor. Halbuki oğluna diyebilir neden bize zamanınız yok diye. Kızın ailesiyle gezip eğleniyolar bizimle yapmıyor diye yarışa girerse çok üzülür daha. Her insanla gezip eğlenilmiyor kafa dengi de olması gerek, aile olarak saygı duyar yemeğe alırsın sohbet edersin vs artık ne ile güzel zaman geçiyorsa. Sevgiliyken elin kızından bir şey beklenip ailesiyle yarışa girilmez. Valla yabancı kızlar bu konuda daha cool, işte kapı işte sapı derler bakarlar yoluna.
Hayır sadece o değil kızın ailesiyle yemek tatil düzenlemişler ama konu sahibini evlerinde ağırlamamışlar yada tatil planı yapmamışlar oda buna alınmış. Hatta bu yüzden evime geldiklerinde bende aç mısınız diye sormayıma getirmiş. Hatta bi mesajında eşim çat kapı git masaya otur dedi yazmış yani alındığı sadece aileler neden tanışmadı konusu değil. Oğlunun kızın ailesiyle geçirdiği zamanı kendi ile geçirmeyişiKonu sahibi oğlunun gelmemesine değil ailelerin tanismamasina sitem ediyor
Sizde neden Noel kutlasonlarki. Bu onlarda ramazan bayramı gibi birşey ailece buluşuluyor ben olsam ben de size ailece gelmem. Aile tanışmasını istemiyorlardır. Onlarda öyle bir olay yokki. Kızo davet etsaniz anlarım. Evlilik evresinde aileler tanışıyor. Onlarda sevgili olup ayrılma çok çünkü.Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Evet çok saçma ya kurbanıda polonyalı kayın ailesiyle kessin damat öyleyseSizde neden Noel kutlasonlarki. Bu onlarda ramazan bayramı gibi birşey ailece buluşuluyor ben olsam ben de size ailece gelmem. Aile tanışmasını istemiyorlardır. Onlarda öyle bir olay yokki. Kızo davet etsaniz anlarım. Evlilik evresinde aileler tanışıyor. Onlarda sevgili olup ayrılma çok çünkü.
Bu da ayıp ama oglunuz nasıl ailemi de cagıralım dememis?Elbette ben illaki gençlerle yilbaşina girelim demedim .
Sordum neyapiyorsunuz eğlenceye gitmeyi düşünüyormusunuz diye .
Kizda ailem gelecek bize dedi şaşirdim .
Onlarda bizle yaşit yani
Yerden göğe kadar haklısınız. Ama iş oğlunuzda bitiyor. Ya sizinle doğru düzgün anısı bağı yok.Elbette ben illaki gençlerle yilbaşina girelim demedim .
Sordum neyapiyorsunuz eğlenceye gitmeyi düşünüyormusunuz diye .
Kizda ailem gelecek bize dedi şaşirdim .
Onlarda bizle yaşit yani
Cevap veriyorum evet kv moduna girmişsiniz.çıkın.Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.
Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .
Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .
Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Yalnız kızın ve ailesinin dini bayramı aynı zamanda. Bizde ramazanı kurbanı sevgilimle baş başa geçircez diyor muyuz? Resmi olarak tanışmayan aileler noelde mi tanışacaklar, kız belli ki istemiyor henüz tanışma olmasını. Bi taraf çağrıldı bi taraf çağrılmadı dediğiniz şey doğum günü kutlaması değil noel bayramıYerden göğe kadar haklısınız. Ama iş oğlunuzda bitiyor. Ya sizinle doğru düzgün anısı bağı yok.
Ya kız çok fena.. Kendi ailesi aile de sevdiği adamın ailesi tu kaka.. Allah böyle kadınlara akıl fikir versin.
Hadi, başbaşa vakit geçirseler okey de kendi ailesini dahil ediyor ama size sorulmuyor.
İnşallah Oğlunuz bu kızla evlenmez.. Yoksa işiniz iş..
Komşumuzun da oğlunun karısı Polonyalıydı kız aynı bizim Türk kızları gibiydi eşinin ailesine yapmadığını bırakıyordu. Komşumuz da ailece kızın etrafında pervane oluyorlardı oğlumuz yabancıyla evli diye uçuyorlardı fakat
gelini çok çıkarcı ve fenaydı.
Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .
Kiz ailesiyle hem yemek davetleri hemde tatil var .
Bence oglunzla acik acik konusun. Net bir sekilde bize anlattiginiz gibi anlatin.Yanliş anlaşilmişim ,taniştirilmadik diye triplere girmiyorum sadece bizi kiz ailesini ağirladiklari gibi hiç davet etmediklerinden bahsediyorum .
Kiz ailesiyle hem yemek davetleri hemde tatil var .
Tam bu sekilde oglunuzla konusun.Bencilce değilmi kizin anasi babasi sayiliyor görüşülüyor bizle değil
Evet sorun oğlumda deseki ailemizde çağıralım belki bu sefer kiz trip ataçak .
Zaman ne getirir belli olmaz nasil başlarsa öyle gider .
Ben sadece onlarin beş dakika ayak üstü görüşülecek insan değilim .
Evlilikte de aynisi düşünürüm ,adaletli olunmali .
Her kesin annesi babası var niye bir tarafi küstürelim.