KV moduna mı giriyorum

Türk kadınlarında bir şey var yabancı kızlara karşı anlayışlısınız o öyle diye kabul edersiniz ama aynısını Türk bir kız yapsa şimdi burnundan gelmişti her şey adı da çıkmıştı sülalede.

Kız isterse zaten aileleri tanışsın diye bir araya getirmek için organize eder zaten neden ısrar ediyorsunuz ? Ben mesela yılbaşını ailelerle torun torba karışık kutlamak istemezdim baş başa sevgilimle kutlamak isterdim çağırın ama ısrar etmeyin gelin diye.
Eve gelene de yemek vermemek vs çok ayıp böyle yapacaksanız hiç davet etmeyin zaten...Pasif agresif durmadan oğlunuzla konuşmayı deneyebilirsiniz.

Oğlunla konuş diyenleri; kaynanam kocama beni şikayet etmiş temalı konularda hele bir göreyim :KK70:
Kv haklıysa hak veririm ben Naucum ne gelinciyim ne kvciyim, ne elticiyim, ne görümceciyim. Oğlana "O yelloz evde istemiyo beni de ondan böyle oldun çıktın sen, huyunu suyunu bozdu! Elin kızına, kaç yıllık ananı değiştin tüüü sütüm zehir zıkkım harağğm olsuuğn! Pırlanta gibi oğlumu zehirledi yılan!" deyin demiyoruz ki, oğlana yapın siteminizi, davet etmiyorsa o davet etmiyor, demiyordur demek ki diyoruz. Oğul konu sahibinin oğul, napsın kadın memnun olmadığı şeyi oğluşuyla paylaşamasın mı? Atsın içine içine şişsin mi? Kadına "Duygularını bastır, duygularını değiştir, yok say, yanlış duygular hissediyorsun" demeye getirmeye hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Dışlanmış hissediyor, sayılmadığını hissediyor ve bunu da oğluyla gayet paylaşabilir ve dertleşerek sağlıklı bir şekilde giderebilir, gelinlik bir durum bile yok ortada.

Bana kendi ailesiyle noel planı yapması normal geldi. Şimdi sizi tanımıyoruz ama klasik Türk annesi iseniz, alkol almayan vs. Sizin yanınızda nasıl eğlensinler. Noel zaten onların kültürü belki geleneksel yemekleri olacak onlar için özel olduğundan oğlunuzda katılıyor, tatil desen eğlenceli insanlarla yapılır. Sizde bizim bayramlarda öncü olursunuz.
Ayrıca aileler tanıştığında evlilik gibi adımlar atılması beklenir fazla yüz göz olunur ne gerek var bunlara. Kız sadece sevgilisiyle yaşayan, sevgilisini ailesiyle tanıştıran vakit geçiren biri bu kadar. Hemen gelincilik moduna girmeyin. Ben kızı tebrik ediyorum, evli değilken benim ailem geldi senin ailende gelsin ayıp olmasın moduna girmiyor.

Oğlunla konuş diyenleri; kaynanam kocama beni şikayet etmiş temalı konularda hele bir göreyim :KK70:

Şikayet etsin etsin kız nereli acaba 😃 o şikayetlerle gaza gelip annesinin dedigini yaptirma işi her yerde geçmez. 😄 1,5 sene emek verdim ilklerimi yaşadim demez adami annesinin evine yollama ihtimali olabilir. 😄
Adamin durumdan rahatsizligi olsa simdiye kadar olurdu cunku

Valla oğlum evlendiğinde kafamı bozarlarsa kendi kendimi yemem. Açıkça sorarım, açıkça söylerim.
Oğlan anasıyız diye oğlumuzla derdimizi konuşamayacak değiliz. Gayet de sıkıntım olursa oğlum sen hayırdır derim

Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.

Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .

Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .

Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Aileler tanışınca işler ister istemez ciddileşiyor, belki bu yüzden henüz istemiyor olabilirler.

Siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama biz "klasik" türklerde yılbaşı genelde evde tv karşısına falan geçiyor, yabancılar daha özenli ve onlara göre eğlenceli kutluyorlar, ayrıca noel de yine onların dini anlamda özel günleri, bu yüzden onlarla vakit geçirmeyi tercih edebilirler.

Fakat evde misafir etme konusunda haklısınız, oğlunuzla konuşabilirsiniz bu konuyu.

Merhabalar ,
Oğlum 25 yaşinda bir yabanci kizla birbuçuk senedir beraber yaşiyorlar .
Biz onlara çok yakınız ,arada gelirler yeriz içeriz .
Geldiklerinde çokta sevinirim
Kizin aileside 1 saatlik uzaklikta ,ayda bir giderler .
Aileler tanişmadi ,kiza söyledim birkaç kez annengili davet etmek istiyorum diye ,şimdilik kaldi öyle.

Neyse beni biraz rahatsiz eden konu ,kizin ailesini bir kaç kere yemeğe davet ettiler sonra beraber bir kaç gün tatilede gittiler .
Biz sorduğumuzda uygun zaman bulamıyorlar.
Şimdi hem noel hemde yilbaşinda beraberler oysa ki gelin beraber bizde kutluyalim dedim .

Demek bu kadar az değer görüyorsak bende aynisini yapacağim.Geldilermi ne sorarim açmisiniz diye nede extra yemek yaparim .

Oğlumla konuşsammi ne diye bilirim ki?
Şimdiden kv moduna mi giriyorum?
Karışma ya nasıl mutlu oluyorlarsa öyle mutlu olsunlar.🤣🤣

Valla oğlum evlendiğinde kafamı bozarlarsa kendi kendimi yemem. Açıkça sorarım, açıkça söylerim.
Oğlan anasıyız diye oğlumuzla derdimizi konuşamayacak değiliz. Gayet de sıkıntım olursa oğlum sen hayırdır derim
O kadar doğurduk değil mi😂😂gizliden gizliye değil ama birlikte oldukları bir zaman üslubu münasip bir şekilde konuşulmali

Bildiğim kadarıyla Polonyalı’lar epey dindar. Almanlar gibi düşünmeyin. Adet yerini bulsun die değil inanç çerçevesinde kutluyorlardır. O yüzden tanımadığı etmediği insanlarla bi arada olmamak istemeleri gayet normal.
İnsanları gelin gidin tanışalım diye darlamayın. Siz bir iki söylemişsiniz artık ısrarcı olmayın. Vardır onların da bi düşündükleri

daha evli değiller nişanlı değiller. sırf oğlunuzla aynı evde yaşıyor diye şimdiden bu beklentilere girmeyin bence. iki gün sonra ayrılacaklar belki de. o kız şuan sizin hiç bir şeyiniz. oğlunuzun nikahlı karısı muamelesi yapmaya gerek yok. hele yabancılar çok daha rahattır o konularda aynı evde yaşıyoruz evleneceğiz kafasında değildir illa. siz kızla neden görüşmek istiyorsunuz ki? belli ki o istemiyor, siz de çift olarak değil oğlunuzu davet edin, oğlunuzla görüşün. kayınvalidelik bir konu yok yani, anneliğinizle ilgili bir konu var. siz oğlunuzla olan ilişkinizden o kızı çıkarın bence. öyle ayak üstü beş dakika falan uğramaları oğlunuzun yapmaması gerekiyor. oğlum seni perşembe günü akşam yemeğine bekliyoruz müsaitsen, bitti. kızı olaya dahil etmeyin. oğlunuzun kızın ailesiyle görüşmesi de kendi insiyatifinde bir şey, istiyor demek ki.

O kadar doğurduk değil mi😂😂gizliden gizliye değil ama birlikte oldukları bir zaman üslubu münasip bir şekilde konuşulmali
Ay tek doğursak yine bir derece. Seviye seviye zorluklardan geçtik. Emzirmesi, tuvaleti, ateşli hastalığı, okula alışması, ödevleri, kalp kırıklıkları, başarısızlıkları hep yordu. Valla kusura bakmasın kimse ararım sorarım gerekirse sitem ederim gerekirse kızarım.
Bu konuyu kız annesi açsa ay neler derlerdi: oğlan anası diye ne sıkıcılığı kalmış kültürsüzlüğü.

Evlilik düşünmüyor iseler sizi aileleri tanıştırmamaları gayet normal, ne konusacaksınız siz kızın ailesiyle bunların evliliğinden başka... Biraz ağır olun ya, birlikte yaşıyorlar diye kıza niye gelin muamelesi yapıyorsunuz ki?
Kız yılbaşinda ailesiyle olmak istemiş onları çağırmış gayet normal, niye böyle özel bir günü sizinle geçirsin... Oğlunuz sizi ilgilendiren kısım, o çok istiyorsa ben de ailemle geçiricem diyebilirdi ama o da tercihini kızdan yana yapmış, bu da normal. Bir şikayetiniz nazınız olacaksa sadece oğlunuza karşı olabilir. Ailesiyle tanışmakta hiç aceleci ve ısrarcı olmayın lütfen.

Ay tek doğursak yine bir derece. Seviye seviye zorluklardan geçtik. Emzirmesi, tuvaleti, ateşli hastalığı, okula alışması, ödevleri, kalp kırıklıkları, başarısızlıkları hep yordu. Valla kusura bakmasın kimse ararım sorarım gerekirse sitem ederim gerekirse kızarım.
Bu konuyu kız annesi açsa ay neler derlerdi: oğlan anası diye ne sıkıcılığı kalmış kültürsüzlüğü.

12 yıldır bu forumdayım, forumda ne zaman bir kv konusu açıldıysa %100 haksız çıkıyor ne söylerse söylesin.Aynısı görümceler için de geçerli.

Güldüğüme bakma bebem 5 yaşında dun sabah 5 de uyudum 8 de uyandım yazınca gulesim tuttu hakliya haklı demekten başka çarem yok😁

12 yıldır bu forumdayım, forumda ne zaman bir kv konusu açıldıysa %100 haksız çıkıyor ne söylerse söylesin.Aynısı görümceler için de geçerli.
Kesinlikle öyle.
Objektif bakamıyorlar. Burada okuyoruz kızın annesi Şam şeytanından hallice kızın deyim yerindeyse ağzına tükürmüş, aman kocana belli etme ne olursa olsun annen o kadar emek diyorlar. Oğlanın anasına gelince aman ters baktı yan bastı diye küslük arama peşindeler:

Tamam noeli hristiyan tarafla kutlamak istiyorlardır anlaşılır. Ama sonrasında da bir yemeğe alabilirler.
Kadın diğer tarafa hep tatile yemeğe gitmekten bahsediyor.
Elbette sitem etme üzülme hakkı var.
Sanki oğlan anaları taş kalpli. Çocukları ne yapsa umursamıyor.

Güldüğüme bakma bebem 5 yaşında dun sabah 5 de uyudum 8 de uyandım yazınca gulesim tuttu hakliya haklı demekten başka çarem yok😁
Benimki 7 yaşında, sınavı kötü gelse bana yük. Arkadaşına küsüp ağlıyor bazen ben ondan çok üzülüyorum. Sosyal hayata katıldıkça yaşadıkları da bizi yıpratıyor.
Yani insan yetiştirmek cinsiyetten bağımsız çok zor. Bir anne burada üzülmüş ki çok haklı. Hemen ters yerden bakmaya da lüzum yok

Bazı ailelerde o bağ oluşmaz. Bana sizin de ailede öyle bir bağ oluşmamış gibi geldi. Bu saatten sonra değişir mi sanmıyorum. Benim kardeşim de böyle mesela, sevgilisinin ailesine gider kalır gezerler eğlenirler ama bizim aileyle samimiyet kurmazlar. Ailemiz o konuda kopuk çünkü öyle bir bağ kurmamisiz.

Benimki 7 yaşında, sınavı kötü gelse bana yük. Arkadaşına küsüp ağlıyor bazen ben ondan çok üzülüyorum. Sosyal hayata katıldıkça yaşadıkları da bizi yıpratıyor.
Yani insan yetiştirmek cinsiyetten bağımsız çok zor. Bir anne burada üzülmüş ki çok haklı. Hemen ters yerden bakmaya da lüzum yok
oğluyla ilişkisini kızdan bağımsız tutacak işte. oğlunu yalnız çağırsın, yalnız plan yapsınlar. kız istemiyor diye niye oğlundan da kopuyor kadın? kız ne ki bugün var yarın yok belki de. eşi değil, nişanlısı değil. sevgiliye bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. evli olup da aynı muamele olsa hak verirdim ama şuan veremiyorum. ben de eşimin ailesiyle sevgiliyken, nişanlıyken görüşmedim. kız da istemiyordur. konu sahibinin oğlu istiyor demek ki diğer aileyle görüşmek.

Kız-erkek çocuk fark etmez; bin bir emekle büyüt, annecim annecim kıçından ayrılmasınlar; sonra sevgili yapıp ayrı eve çıkınca da bir yemeğe çağıramasın. Bana ne gelininden damadından; çocuğumla aramdaki bir olay bu neresinden bakarsanız bakın. Karısının/kocasının/sevgilisinin lafıyla da eve alınmıyorsam elin çocuğuna niye gönül koyayım, bileneyim? Kendi evladıma kırılırım. "Tamam huzurlu olun yavrum." der çekilirim o saatten sonra, "Nasıl bir çocuk yetiştirmişim ben? Nerede hata yaptım?" derim otururum aşağı. Ya hüzünlendim ya. :KK53:

X