KV & Kayınlarım ??

Dogacak kizinizi da kendiniz gibi yetistirmeyin. Hadi sizden bir cacik olamayacak ama o evlada yazik.
Söyle ki annesini hizmetci gören bir kiz evladi da o pyikolojiyle büyür. Hizmete fedekarlik der.
Nerden mi biliyorum annemden biliyorum. Onun yaptigini bu meleklik adi altindaki kölelik beni de cok etkilemisti.
Ben de bu sekilde büyüdüm, birilerine yaranmak icin ugrasiyordum. Halbuki herkes isi görülsün yeter mantiginda. Kimsenin melekleri taktir ettigi yok.
O kiza yazik etme. Annesine saygi duysun. Annesini ezilirken hic mi görmeyecek. Dik durun.
Kendiniz icin yapamayacaksiniz o cok belli de kiziniz icin yapin. Ayni kaderi yasamasin.

Okurken daraldım. Şiştim. Zorundaysan bu tip bir ailedeysen allah yardımcın olsun çok yazık. Ama yapmama opsiyonun varken yapıyorsan denecek laf yok. Sanki onlarla evlendin sen 5 kişiyle evlenmişsin yahu. Senin sorumluluğun kendi pisliğini temizlemek. Vicdanlıysan kocana ve annesine de yaparsın. Ama yapmadın mı da üstüne laf söylemek kimseye düşmez. Bu nedir arkadaş ya. Minnettar olup elini ayağını öpeceklerine bir de iftira atmışlar. Kullandırtmayın şöyle kendinizi ya.

Iyyyyy ya okuyamadım tamamını bu nedir .arkadaşım sen temizlikçi olarak mı gittin oraya.sen bu yüzü şimdiden vermişsin sonunu düşünemiyorum çok yazık

Kazık kadar herifin donunu ben mi toplayacağım? Eşiniz hiç engel olmuyor mu bu duruma?

Ben başka bir adamın yatağını toplasam, donunu toplasam eşim kıyameti koparır. Bir de yerlerle kıllar falan, neresinden kestiği belli değil. Tövbe estağfurullah.

Zaten toplamam o ayrı. Hani acil durumda bir gömlek ütüleseniz neyse. KV toplasa siz ardından girip silip süpürseniz neyse, ama siz bu kadar enayi oldukça daha çok iş kitlerler, o kayınlar evlense gitse yine siz evlerine temizliğe gidersiniz.

Ben eşimin bile kıyafetlerini toplamam, toplasın ayol kendisi, benim iki elim varsa onun da iki eli var. Benim bir beynim varsa onun da bir beyni var. Akıl mı edemeyecek, eli mi tutmayacak?

Erkek dağınık olur diye bir şey de yok, kendinize iş kitlenmesinin bahanesini yine kendiniz bulmayın, vallahi benim kocam benden tertipli ve becerikli.

Simdi okudum pes doğrusu ne bu sen toplamak zorunda değilsin hepsi yaşını almış insanlar kaynana ve kayinbaba bir yere kadar temizler yardım edersin
Bu arada senin esin nerede bunları yaparken?

bunlar insan degilmis ki !!!hayvan desen o da degil.acaba ne olaki bunlar?
sende normal degilsin kardes! ben okurken nefesim kesildi,midem bulandi.

Ama sana söylenen önerilere hep yapamam diye cevap veriyorsun.Sen böyle pasif olursan çok ezerler seni.Yaşın da küçük sanırım.Sana şiddet uygulamalarından falan mı korkuyorsun?

Eşim'den korkuyorum.. Biraz da 'ANA KUZUSU' o yüzden. Annesi bu konuda onu etkisi altına aldığı zaman eşim de yaptırır diye korkuyorum. ..

Okurken fenalık geldi bıraktım yarı olmadan
Pardonda nıye sız temızlıyorsunuz kı herkes kendi odasnı toplasn temzlıkcı olsa dayanamaz bu kadarına.

Mecbur kaldim demissin bazi yorumlarda, nasil bir mecburiyetti bu?
Kafana silah mi dayadilar?
Annen baban zorla mi verdi seni?
Tehdit mi ettiler, zincire mi vurdular?
Eger hicbiri degilse, mecbur kalma nedenin sevgiyse bu bir mecburiyet degil tercih, biliyorsun degil mi?
Ve insanlar tercihlerinin sonuçlarına katlanmalari gerektigini boyle boyle ogrenirler.
3-5 sene bekleyebilirdin, bir ev kurup oyle evlenebilirdin.
O zaman sana koca adamlarin kirli donlarini toplamak layik gorulmezdi.
Ama su an sana layik gorulen hayat bu, bicilen deger bu, ve sen o eve girerken bunu goze almaliydin.

Kendi ailem beni istemiyordu, ve 'KURTULACAĞIMIZ GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ' diyorlardı yüzüme?? Mecbur kaldım evlenmeye. Babam Üni. sınavlarına da göndermeyince evlenmek zorunda kaldım. Çünkü Üvey annem ve babamın arası benim yüzümden yeterince açılıyordu zaten. Ben böyle olacağını tahmin etmezdim hiç...

Kocan sana ne hakla odaya girersen kapının önünde bulursun kendini diyor?
Kaynina bıçak çekiyor ve sen temizlemeye devam ediyorsun. Nasıl bir aile anlamadimki. Sende odadan çık kaynanam çıkınca başım ağrıyor de hem sen hamilemisin?
Evet 7.5 aylık..

Bu kadar yorumdan sonra ne yapmaya karar verdin konu sahibi hala temizlige devam mi ???

Yok geçen gün bişey söylemedi KV. "Oda toplanacak, odanın haline bak!!" diye sabahtan, akşama kadar söylendi durdu. Bana laf söylüyor yani yorgan altından. En sonunda benim yapmadığımı görünce kendi girdi yapmaya başladı. Bütün battaniye, yorgan vs. bi kenara sokmuş.. Şişeleri yatağın altına itmiş :KK70: "Noldu anne, yoruldun mu ?" dedim. "Aman banane, kendileri toplasın" dedi, çıktı. "Anne, böyle toplanmaz ki, battaniye ve yorganları bi kenara koymuşsun, şişeler de yatağın altında, ben vöyle mi topluyordum, kızarlar sonra, böyle toplanmaz" dedim. "Ne yapayım kızım, eşşek kadarlar. Ben topal ayağımla bu kadar yapabiliyorum" dedi. Bende "acıyor mu ayağın çok" dedim. "Hissetmiyorum zaten" dedi

peki senin anan baban demedi mi 4 tane erkeğin içine biz 18 lik kızımızı nasıl yollayalım diye?
bikaç kişi sormuş geçiştirmişsin, cidden evde o kadar adam varken sevişmek, banyo yapmak falan nasıl rahat ediyorsun? ev kalabalık olunca tuvalete giremiyorum ben, bu kadar insanın içinde nasıl yaşanır da çocuk yapılır...
diğer konuna yazmıştım, kızın böyle bir ailede böyle bir babaya sahip olarak doğacağı için hayata 1-0 yenik başlayacak diye, şu an yine ve sadece ona üzüldüm.
sen bu hayatı kendin seçmişsin onun suçu ne?
kız olursa sevmem diyen bir baba, kafile halinde yaşayan bir aile, kirli donlarını yere atan amcalar, annesini hizmetçi olarak kullanan bir babaanne ve daha kendi hakkını savunmaktan aciz bir anne... çok yazık...

Haklısınız. Pişmanım. Babam demişti. "Oğlanın biri ordan çıkar, biri ordan çıkar, ben öyle istemem" demişti. Bu yüzden babama çok kızmışlardı. "Bizim oğlanlar namussuz mu?" diye. .

X