• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ile oturmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Steny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kabul etmeyin. Sadece misafir degil ki. Sen gec yatacaksin, kadin uyuyor olacak gurultu yapamazsin. Kadin erken kalksa bu sefer onun gurultusu baslar. Cocuk oldugunda gece gunduz aglamasi var, daginikligi var.
Evin isi, temizligi senden beklenecek, yapmazsan gelin pis, pasakli diyecekler. Hiiic bulasma.

merhabalar arkadaşlar forumu uzun yıllardır takip ediyorum ama üyelik açmamıştım çoğu zamanda bdv yi okuyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
Yeni evliyim 3 aylık eşim 9 kardeş 5 tane eltim var görümcelerin 2si hariç hepsi evli
Görümcelerle ve eltilerle aramız çok iyi belki yeniyim ama yıllardır beraber olanlarda kardeş gibi hiçbir sıkıntımız yok hepsi arkadaş gibi
Görümceler de aynı hepsi birbirinden iyi kayınvalidemde aynı şekilde sağolsunlar
Bizim erkekler birbirine çok bağlı o yüzden araya soğukluk girmiyor
Şimdi görümcelerden biri evleniyor kp vefat etmiş seneler önce
Diğer bekar görümcemde çalışıyor ve baya içine kapanık biri
Eşimde bi dublex daire alıp annemlerle otururuz diyor
Öyle olursa özelimiz olmaz ama altlı üatlü daire tut razıyım ben arkadaş olurum ama ev yinede ayrı olsun diyorum oda durum ne gerektirirse o ablam anneme bakamaz içine kapanık ve çalışıyr diyor
Görümce çalışmazsa olmaz çünkü gerçekten işe gidip gelince biraz açılıyor yoksa psikolojisi bozuluyor
Kayınvalidemde yaşlı eli ayağı tutuyor çok şükür ama rahatsızlıkları var o yüzden eşim tedirgin
Bir çocuğu o mu diğerleri baksın derseniz hepsi zaten benle kaldın der ona eminim ama eşim fazla ısrarcı ve bizim daha çocuğumuz bile yok onların çocukları var ilgilenemezler annem kaldıramaz diyebilir
Ve hepsi aile içinde birbirine inanılmaz bağlı
Ben diğer abilerin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ama olabilirdr kabul de edebilirler
Eşimse altlı üstlü daire değilde dubleks konusunda kararlı gibi
Bunu üstelerse nr yapabilirim ben daha yeni evliyim evimde istediğim gibi dolaşıyorum yatıyorum kalkıyorum yarın öbürgün hamile olsam rahat edemem ve eşim ailesinin yanında inanılmaz resmi öyle görmüşler ve öyle gidiyor onlara gittiğimizde birbirimizle az konuşuruz mesela
Yani aynı evin içine girersek evliliğimiz resmileşecek
Ve kv şuanda yalnız değil diğeri evlensede bi kızı yanında çalışsa bile akşam yanında bir arkadaşı var
Birde evlenen görümcem annesiyle arkadaş gibiydi kv hiç iş yapmaz görümcem yemek temizlik ütü misafir herşey ona aitti
Ben canım isteyince iş yapıyorum canım istemezse çıkıp hava alıyorum komşuya çıkıyorum ama o varken öyle Olmaz ki
Ben ne yapabilirim eşim aile konusunda aşırı inatçı belki boşuna dert ediyorum ama kendisi öyle birşey söyleyincede içime oturdu
Şuan belli değil ama yinede bir ihtimal var aynı ev için nasıl bi konuşma yapabilirim eşime konu açıldığında
Kv yalnız olsa gelsin kalsın bizimle dedim ama diğer abilerde bırakmazlar zaten sırayla herkeste kalır
Ama şuan kızı varken aynı ev ne olur bilmiyorum kv ile oturmak yine neyse oda evlenirse mecbur herkeste kalcak ama görünce ile aynı evde inanın hiç istemem
Umarım anlatabilmişimdir yine dediğşm gibi aike olarak bağlılar o yüzdende diğer abiler sadece bizimle oturmasını kabul etmeyebilirler ama bilmiyorum çok üzgünüm gerçekten
Yorumlarınızı bekliyorum
ne demek görümce calısıyor calısmazsa psikolojisi bozulur , kv deye bakamaz
senın psikolojın ne olacak
sakın bu durumu kabul etme
kv kendı kendıne kalamıyor mu evınde bakıma muhtac mı?

Annesi kaç yaşında?

Kv 1 yıl oturdum .
Hayatımın en B*Ktan yılıydı .
Kocamla evliliğimiz ilk yılı olmasına ragmen 40 yıllık karı koca gbiydik .
Ne kavgamızı edebılırdık . Ne özel şeylerı yapabılırdık .
Banyoyu bile okdr zor yapardım ki. Sürekli su faturası çok gelıyo derdi.

Sakın ama Sakın ne yap ne et eşini ikna et .
Karşı taraf Melek bile olsa aynı evde OLMAZ.
Her evin sadece 1 tane kadını olur ...

O eşi bırakır giderim. Bu kadar net! Kimse başıma sonradan plan açamaz. Neymiş görümce içine kapanıkmış, e bundan banane? Çalışıyorsa içine kapanık da değildir sizi yiyordur.
Asla kabul etme gerekirse çık git annenin evine. Yoksa çekeceğin çileyi sana burdan sayfalarca anlatsam az kalır.

Dublex eve kadar okudum. Kesinlikle isteme. Ne kadar iyi de olsanız ev üstüne ev olmaz.

Kayınvalide ya da gelin farketmez melekte olsalar aynı evde yaşayamazlar.

Bu konu açıldığında net söylemeliyim bunu ama kırılırsak diye korkuyorum aramıza soğukluk girmesin istiyorum nasıl bir yol izlemeliyşm

Eşin bunu sorun etmiyor ama. Aramiza soğukluk girecekse girsin diyor. Karşindaki kişi sana hasas davranmazsa, sende karşindaki kişiye hasas davranma.

Bunda kirilcak felan birşey yok. Beraber yaşamak istemiyorsun nokta. Ha çok istiyorsa boşanir kendisi annesine bak, kardeşleri geldiğinde hizmetini yapar.

Sakin sakin taviz verme. Kv'de ile beraber yaşamak, yavaş yavaş ölmektir demek. Ve 50 yaşina, çok yipranmiş hale geldiğinde kimse seni tebrik etmez, emin ol. "Sen ne yaptinki?' olur, "Eh, sende kabul etmeseydin, zorla getirmedim ya seni" olur. Yani sakin sakin kabul etme.

Kayınvalideyi geçtim annesi bile 90 küsür yaşında, yalnız yaşıyordu kayınvalidenin kız kardeşi yanına alana kadar. Ki yanına aldığında bile 94 yaşındaydı!
Annannem alzheimer başlayana kadar 80 yaşına kadar yalnız yaşadı, kimseden yardım beklemez bir de millete yardıma giderdi.
Az önce yaşı o sebeple sordum, tahminimce daha 50’lerinde bir kadın.
Yalnız bile yaşayabilir.
Ben burada kv ile yaşıyorum diyip de mutlu olan tek bir kadın bile görmedim.
O sebeple baştan tavrını net şekilde koy, kesinlikle istemiyorum de, alt daire, yan daire karıştırma bile bırak onlar sana çözüm yoluyla gelsin.

Yorumlarınızı tek tek okudum teşekkürler herkese
Kırıcı yorum yapanları çok dikkate almıyorum
Eşim bana bunu dün akşam laf arasında söyledi ve konu hemen kapandı çok konuşmadık
Tekrar açılırsa ve diretirse ben anlatacağım durumu
Benim yaşım çok genç daha çocuğum yok kendimize anca bakıyorum ve yapı olarakta rahat biriyim kv varken dikrn üstünde bir ömür geçiremem üstelik kalabalığız ve gelen gideni ortalığın nr olacağını benim gelenin hepsine hizmet edemeyeceğimi çocuğum olduğunda ona bile vakit ayıramayacağımı söyleyeceğim
Ya kavga gürültüyü hesaba katıp ortak bir aile apartmanı olur yada yakın bir ev olur en azından yardım ederiz ama ben bu yaşta üstelik yanında kızı varken hem kv hem görümce ile yaşayamam ablanın bakamadığı annene ben nasıl ne kadar bakabilirim ve bu sorumluluğu t k başıma alamam diyeceğim
Üstelik kv bizle kalırsa sadece ona ve görümceme değil gelen herkese ben bakmak zorundayım bunun sorumluluğunu alamam diyeceğim
Görümce olmasa ve kv yalnız olsa kendi evi oldun yine ve yine istediği yerde istediği kadar kalsın
Evet bir yaşlı kadının (75) yaşında elinde çantasıyla dolaşması hiç hoş değil bende istemezdim ama bu kadar kardeş içinden sorumluluğu sadece bir kişiye yüklemenin yanlış olduğunu anlatacağım ona
Dediğim gibi tekrar konu açılırsa bunları dile getireceğim belki ilk kavgamızo edeceğiz belkidr oda hak verecek baika birşey düşünecek ama nr olursa olsun dik duracağım çünkü ne böyle bir sorumluluğu alacak yaşta ve yapıdayım nede kendimi yıpratacağım çünkü kimse için değmediğini bende biliyorum
Teşekkürler herkese umarım iş bu konuşmayı yapmaya varmadan başka bir yol bulunur diğer abilerle de konuşarak
Ve eklemek istiyorum abilerde eltilerde ses çıkarmaz diyenler var aile yapısını bilmedikleri için böyle düşünülebiliyor haklılar ama bir zamanlar kv kp ile birlikte oturmazken gelinlerde sırayla kalmış o sırada birisinde çok kalsa diğer abi alıp bizde kalsın diye ısrar ediyormuş bizde neden kalmıyp rahatmı edemiyo diye eltilerle tartışıyorlarmış
Yani gelinler için fark etmez kimde kalırsa kalsın ama abiler bırakmaz o yüzden biraz içim rahat
Hayırlısı diyorum artık inşallah bu konuşmayı yapmadan başka birşey düşünülür teşekkürler herkese

Back