• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ile oturmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Steny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zaten bizim olacağımızda o eşim ailesi varken yüzüme bakamaz ayıp diyo aklımın ucundan geçmezdi böyle
Ailelerimiz benziyor
Cevremde bazi ciftler kv k.p yaninda askim bebegim muck muck
Ben esimin yanina oturamazdim.
Geceligimi giydim yaticam birseylazim oluyor ustumu giyinip cikiyordum odadan
Simdi 3 cocugum var geceligimi giyip nasil gezeyim evde

ben ''hala'' kv ile aynı evde yaşamak hakkında konu açılmasına çok şaşırıyorum. eşiniz gibi insanlara daha çok şaşırıyorum. evde annesi ile ablası var ve hala kabile hayatı yaşamaya hevesleniyor. paşam bir de aynı apartmanda oturmayı bile kabul etmiyor.

sizin bir söz hakkınız varsa aynı apartmanda diretin ama onda bile sorun olacağını bilin. bu kadar anneci bir erkekle ömür boyu sorun kaçınılmaz...

kardeşler aynı şehirdeyse, yaşlıların ev ev göçebe hayatı yaşayıp her ay her ay gezmesini, sürekli ev ve düzen değiştirmesini de doğru bulmuyorum. Hali hazırda geceleri yalnız olmayan bir kadını 9 çocuğu da haftanın 1 er günü ziyaret etse, yeter de artar bile. Ve bir evladına yakın oturması yeter.

Siz şuan için anlaşıyor olabilirsiniz ama ayni evin içinde yasamak başka birşey , tatsızlıklar yaşanabilir bu da haliyle evliliğinize yansır hoş olmaz yani herkes kendi evinde otursun istediğiniz zaman gider gelirsiniz işini de yaparsınız tamam yani...

Sakın kabul etme !! Valla bi he dersen kurtuluşun yok !! Sıra filan hikaye ölene kadar senle olacak emin ol ... Ben bi he dedim herkes misafir gibi geliyor gidiyor bide onların kahrını çekiyorsun hoş tutmaya çalışıyorsun ... 16 senem gitti daha ne kadar gidecek belli değil .!!

Kadının başında eşi yok ve yaşlı... Bekar kızının da kendine hayrı yok diyorsunuz... kadıncağızı tek başına bırakmak olmaz ama 9 kardeş varken ömür boyunca sadece biriyle yaşaması da adil gözükmüyor sanki...

Bir ay sizde, birer ay diğer kardeşlerde kalsa nerdeyse sene biter zaten. Her kardeş senede 1-1buçuk ay annesine bakmalı diye düşündüm ben.

Ama eşiniz illaki benim gözetimimde olacak diye tutturursa o zaman tek çare altlı üstü ya da karşılıklı 2 daire. Ev ev içinde olmaz, evleriniz mutlaka ayrı olmalı.

Allah yardımcınız olsun.
Eltilerle konuşmuştuk geçrn gün onlarda herkeste kalır mecburen diyorlar herkes razı gelip kalmasına ama bu dediğiniz gibi sadece bi kişyle olmaz eşim bunu düşünmüyorki

Ailelerimiz benziyor
Cevremde bazi ciftler kv k.p yaninda askim bebegim muck muck
Ben esimin yanina oturamazdim.
Geceligimi giydim yaticam birseylazim oluyor ustumu giyinip cikiyordum odadan
Simdi 3 cocugum var geceligimi giyip nasil gezeyim evde
Aile yapımız aynı gerçekten biz de öyleyiz yanyana bile oturmayız
haklısınız artık sizin için heyecanı gitmiş herşeyin

Sakın kabul etme !! Valla bi he dersen kurtuluşun yok !! Sıra filan hikaye ölene kadar senle olacak emin ol ... Ben bi he dedim herkes misafir gibi geliyor gidiyor bide onların kahrını çekiyorsun hoş tutmaya çalışıyorsun ... 16 senem gitti daha ne kadar gidecek belli değil .!!
Evet haklısınız inşallah benim düşündüğüm gibi olmaz abiler bu fikire karşı çıkar

Eltilerle konuşmuştuk geçrn gün onlarda herkeste kalır mecburen diyorlar herkes razı gelip kalmasına ama bu dediğiniz gibi sadece bi kişyle olmaz eşim bunu düşünmüyorki

Yahu o kadında yaşlı o da kendi düzenini ister top gibi her ay birinin kucağına mı atacaklar?
Kız kardeş bakamıyorsa, yok illa olmuyorsa eve bir yardımcı tutsunlar herkes bir miktar para versin. Kızının yanında yaşasın kadın. Neden kadının düzenini bozuyorlar?
Kadının kendi öz kızı annesine göz kulak olamıyor ama gelin olacak. Herkes kendini akıllı sanıyor.
9 tane çocuk doğurmuş hepsi tırt.
Hiç birinin aklı çalışmıyor.
Bir tek senin kocan salak diyeceğim o da değil. Seni salak yerine koyuyor kusura bakma.

Yahu o kadında yaşlı o da kendi düzenini ister top gibi her ay birinin kucağına mı atacaklar?
Kız kardeş bakamıyorsa, yok illa olmuyorsa eve bir yardımcı tutsunlar herkes bir miktar para versin. Kızının yanında yaşasın kadın. Neden kadının düzenini bozuyorlar?
Kadının kendi öz kızı annesine göz kulak olamıyor ama gelin olacak. Herkes kendini akıllı sanıyor. Eşinde seni enayi sanıyor kusura bakma.
9 tane çocuk doğurmuş hepsi tırt.
Hiç birinin aklı çalışmıyor.
Bir tek senin kocan salak diyeceğim o da değil. Seni salak yerine koyuyor.
Aslında diğer erkeklerde eşim gibi hepsi anneci
Maddi olarak sıkıntı yok herkes çok iyi durumda
Yardımcının alacağı para söz konusu bile edilmez zaten
Sorun eşimin fikri ama çok saçma
Ve burda iş abilerde biter hep sende kalmaz olurmu öyle deseler abimler doğru diyo der öyle bi mantık var
Belirttiğim gibi alt üst ev yads yakın ev razıyım ama aynı evi kabul etmem çünkü tek değilim onca gelin var görümce var

Ve burda iş abilerde biter hep sende kalmaz olurmu öyle deseler abimler doğru diyo der öyle bi mantık var
Belirttiğim gibi alt üst ev yads yakın ev razıyım ama aynı evi kabul etmem çünkü tek değilim onca gelin var görümce var

Bu iş abilere kalırsa vay haline.
Ne hayat ne de insanlar adaletli değil. Kimse senin hakkını savunmaz, sen mum gibi payına düşeceğini sandığın adaleti beklerken.
Bu iş sende biter.
Kocan tutturmuş anam bizle kalacak diye.
Aç gözünü bekar kızı annesine bakmıyor abiler ve eşleri size atmak varken ses eder mi sanıyorsun?
Hayat öyle toz pembe değil.
Senin dert ettiğini eltilerin etmiyor mu?
Eşlerine onlar bunları söyleyecek.
Hangi elti baskın çıkarsa ezilenin sesi çıkmayacak. İhale ona kalacak. Ve sen ihaleye çok yenik başlamışsın.
Bu işten suya sabuna dokunmadan çıkamazsın.

merhabalar arkadaşlar forumu uzun yıllardır takip ediyorum ama üyelik açmamıştım çoğu zamanda bdv yi okuyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
Yeni evliyim 3 aylık eşim 9 kardeş 5 tane eltim var görümcelerin 2si hariç hepsi evli
Görümcelerle ve eltilerle aramız çok iyi belki yeniyim ama yıllardır beraber olanlarda kardeş gibi hiçbir sıkıntımız yok hepsi arkadaş gibi
Görümceler de aynı hepsi birbirinden iyi kayınvalidemde aynı şekilde sağolsunlar
Bizim erkekler birbirine çok bağlı o yüzden araya soğukluk girmiyor
Şimdi görümcelerden biri evleniyor kp vefat etmiş seneler önce
Diğer bekar görümcemde çalışıyor ve baya içine kapanık biri
Eşimde bi dublex daire alıp annemlerle otururuz diyor
Öyle olursa özelimiz olmaz ama altlı üatlü daire tut razıyım ben arkadaş olurum ama ev yinede ayrı olsun diyorum oda durum ne gerektirirse o ablam anneme bakamaz içine kapanık ve çalışıyr diyor
Görümce çalışmazsa olmaz çünkü gerçekten işe gidip gelince biraz açılıyor yoksa psikolojisi bozuluyor
Kayınvalidemde yaşlı eli ayağı tutuyor çok şükür ama rahatsızlıkları var o yüzden eşim tedirgin
Bir çocuğu o mu diğerleri baksın derseniz hepsi zaten benle kaldın der ona eminim ama eşim fazla ısrarcı ve bizim daha çocuğumuz bile yok onların çocukları var ilgilenemezler annem kaldıramaz diyebilir
Ve hepsi aile içinde birbirine inanılmaz bağlı
Ben diğer abilerin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ama olabilirdr kabul de edebilirler
Eşimse altlı üstlü daire değilde dubleks konusunda kararlı gibi
Bunu üstelerse nr yapabilirim ben daha yeni evliyim evimde istediğim gibi dolaşıyorum yatıyorum kalkıyorum yarın öbürgün hamile olsam rahat edemem ve eşim ailesinin yanında inanılmaz resmi öyle görmüşler ve öyle gidiyor onlara gittiğimizde birbirimizle az konuşuruz mesela
Yani aynı evin içine girersek evliliğimiz resmileşecek
Ve kv şuanda yalnız değil diğeri evlensede bi kızı yanında çalışsa bile akşam yanında bir arkadaşı var
Birde evlenen görümcem annesiyle arkadaş gibiydi kv hiç iş yapmaz görümcem yemek temizlik ütü misafir herşey ona aitti
Ben canım isteyince iş yapıyorum canım istemezse çıkıp hava alıyorum komşuya çıkıyorum ama o varken öyle Olmaz ki
Ben ne yapabilirim eşim aile konusunda aşırı inatçı belki boşuna dert ediyorum ama kendisi öyle birşey söyleyincede içime oturdu
Şuan belli değil ama yinede bir ihtimal var aynı ev için nasıl bi konuşma yapabilirim eşime konu açıldığında
Kv yalnız olsa gelsin kalsın bizimle dedim ama diğer abilerde bırakmazlar zaten sırayla herkeste kalır
Ama şuan kızı varken aynı ev ne olur bilmiyorum kv ile oturmak yine neyse oda evlenirse mecbur herkeste kalcak ama görünce ile aynı evde inanın hiç istemem
Umarım anlatabilmişimdir yine dediğşm gibi aike olarak bağlılar o yüzdende diğer abiler sadece bizimle oturmasını kabul etmeyebilirler ama bilmiyorum çok üzgünüm gerçekten
Yorumlarınızı bekliyorum
Bekar bir abim var annem yalnız kalmasın diye evlenmiyor annemde bende hatta bizden çok eşim bizimle kalsın istiyor.Annem gerçekten iyi bir kayınvalide ama balda olsa biliyorum ki olmaz.Kendi kayınvalidemle bir arada olmayı hayal bile edemiyorum.Tek kalan anne yada babaların ordan oraya gitmesine evlat evlat gezmesine karşıyım benim anneannem yaşadı bu durumu çok acıydı Allah'ın izniyle o gün olsun iki abim var onlara asla koymam anneme bunu yaşatmam biz kalabalık bir sülaleyiz ben razıyım eşim razı ama her gelin razı olmuyor kalabalığa en iyisi ayrı kızı olmayan anne babalarında Allah yardımcısı olsun elden ayaktan düşürmesin ne diyelim.

Herkes söylemesi gereken her şeyi söylemiş tek yapacağım ek şu aklın varsa altlı üstlü için üsteleme direk hayır de alt üst oturmakla aynı evin hiçbir farkı yok senin o kocan o kafayla evini anca yatmadan yatmaya gördürür sana bir üye demiş 9 çocuk hepsi tırt kızı baksın gerçekten haklı o kadar kızı oğlu varken sana mı kaldı

Vallahi mahvolursun.sakin kabul etme berbat birsey dir heralde.evlenip kabile giu yasamak neden ya.kv nin huyu farkli senin farkli.sen genc o yasli birkere dusun yani.esin degil sen cekiceksin eziyeti brn hayatta tahammul edemezdim.kv ye den gelince soyle bir ohhh cekiyorum kaldiki beraber yasamak...

Allah'ın izniyle o gün olsun iki abim var onlara asla koymam anneme bunu yaşatmam biz kalabalık bir sülaleyiz ben razıyım eşim razı ama her gelin razı olmuyor kalabalığa en iyisi ayrı kızı olmayan anne babalarında Allah yardımcısı olsun elden ayaktan düşürmesin ne diyelim.

Neden sadece siz üstlenesiniz ki? Abilerinizde annenizle ilgilenmeli.
Gelin bakmak zorunda değil. Sizde bir gelinsiniz. Bakın annenize bakmaktan kendi annenize bakmaktan bahsediyorsunuz.
Siz kayınvalidenize bakmak zorunda olsanız annenize kim bakacak?
Kabahatli gelin değil burada.
Kabahatli olan erkekleri öküz gibi yetiştiren ana babalar.
Her gün annenizi biriniz kontrol etseniz,
Hastane doktor işi olunca sırayla götürseniz,
Her hafta biriniz annenizin mutfak alışverişini yapsa?
Haftada bir gün her kardeş ayrı ayrı gün annenizi ziyaret etse?
Hafta içi bir gün her birinizin akşam sofrasına müdahil olsa onun için güzel olmaz mı? Yine dolu dolu bir hayatı olur.
O yaştaki insanların kafası bir yerden sonra çocuğa dahi tahammülsüz oluyor belki kendi düzenini isteyecek?
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin başkasının bakımına muhtaç etmesin diyorum. Gerisi hallolur...

Okudukça içim kabardı inan bide bunların ayni evde yaşandığını hayal ettim daha beter oldum. Öyle bi teklifle gelirse sakın kabul etme. Altlı üstlü otur ama aynı ev çok zor

Neden sadece siz üstlenesiniz ki? Abilerinizde annenizle ilgilenmeli.
Gelin bakmak zorunda değil. Sizde bir gelinsiniz. Bakın annenize bakmaktan kendi annenize bakmaktan bahsediyorsunuz.
Siz kayınvalidenize bakmak zorunda olsanız annenize kim bakacak?
Kabahatli gelin değil burada.
Kabahatli olan erkekleri öküz gibi yetiştiren ana babalar.
Her gün annenizi biriniz kontrol etseniz,
Hastane doktor işi olunca sırayla götürseniz,
Her hafta biriniz annenizin mutfak alışverişini yapsa?
Haftada bir gün her kardeş ayrı ayrı gün annenizi ziyaret etse?
Hafta içi bir gün her birinizin akşam sofrasına müdahil olsa onun için güzel olmaz mı? Yine dolu dolu bir hayatı olur.
O yaştaki insanların kafası bir yerden sonra çocuğa dahi tahammülsüz oluyor belki kendi düzenini isteyecek?
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin başkasının bakımına muhtaç etmesin diyorum. Gerisi hallolur...
Kayınvalideme bakmak zorunda olan kişi eşim olur ki işin orası çok kolay maddi imkan var benim annem için öyle bir maddi imkan yok ayrı ev gibi ben buna razıyım annem bizi çok güzel şekilde yetiştirdi öyle olmasa sanırım onu evlenip kapıya olan bir oğlu olurdu şuan yada ben kara kara düşünürdüm ne yapacağım şimdi diye.Büyük abim evli senede bir iki kez gelir oda maksimum 3-5 günlüğüne bayram olur genelde bu zamanlar biz akrabalarımıza yakın oturuyoruz anne tarafı iki saat baba tarafı bir saat uzaklıkta ve bayramda genelde gelirler sağolsunlar sabahtan kahvaltıya gelip akşama yemek yiyip dönerler evli abimler için hep sorun oluyor bu oysa ki onlar için gelen bile oluyor hergün başka akrabaların geldiğide yok maksimum iki aile geliyor oluyoruz evde yaklaşık 20 kişi yemek annemden hizmet benden masraf bekar olan abimden rahatsız olansa diğer abim ve yengem anlıyorum herkes böyle görmemiş olabilir sevmiyor olabilir buna saygı duyuyorum ama sırf onların morali bozulacak diyede kimseye gelmeyin demeyiz herşey akkrabayla olur bayramda düğünde ölüde bizde böyle...

sizden önce kendi oğullarının kızlarının düşünmesi gerek annelerini eğer çok yaşlı rahatsız kendi işlerini karşılayamayacak durumda olsa gelir kalır sizde bakarsınız ama artı kızı var bekar ev içine ev kurmak iyi değildirr her ne kadar iyi de olsalar iki iki dört bu böyledir.. kayınvalidenizin yerinde olsam oğlum dese bile ben kabul etmezdim rahatsız etmezdim sonuçta yeni evlisiniz yeri gelcek özel anlar yaşıycaksnız yeri gelcek kavga edip barışacaksınız bunların onun gözünün önünde olması hoş bişey değil normal hayatta bişeye canınız sıkkın olsa kayınvalideniz kendi üzerine alınıp surat astığınızı düşünür devamlı hizmet ve hürmet etmek zorundasınız annelerini görmeye gelicekler devamlı siz ağırlayacaksınız ev sahibi olarak aklınız estiğinizde dışarıya çıkamayacak yakın arkadaşınızı ya da misafirlerinizi davet edip karşılıklı iki çift laf edemeyeceksiniz rahat rahat kendinize ait bir alanınız olmayacak bunları düşünün yakın ya da alt üst oturun ama daima kapınızı örteceğiniz eviniz ayrı olsun uzun oldu ama umarım ifade edebilmişimdir..

merhabalar arkadaşlar forumu uzun yıllardır takip ediyorum ama üyelik açmamıştım çoğu zamanda bdv yi okuyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
Yeni evliyim 3 aylık eşim 9 kardeş 5 tane eltim var görümcelerin 2si hariç hepsi evli
Görümcelerle ve eltilerle aramız çok iyi belki yeniyim ama yıllardır beraber olanlarda kardeş gibi hiçbir sıkıntımız yok hepsi arkadaş gibi
Görümceler de aynı hepsi birbirinden iyi kayınvalidemde aynı şekilde sağolsunlar
Bizim erkekler birbirine çok bağlı o yüzden araya soğukluk girmiyor
Şimdi görümcelerden biri evleniyor kp vefat etmiş seneler önce
Diğer bekar görümcemde çalışıyor ve baya içine kapanık biri
Eşimde bi dublex daire alıp annemlerle otururuz diyor
Öyle olursa özelimiz olmaz ama altlı üatlü daire tut razıyım ben arkadaş olurum ama ev yinede ayrı olsun diyorum oda durum ne gerektirirse o ablam anneme bakamaz içine kapanık ve çalışıyr diyor
Görümce çalışmazsa olmaz çünkü gerçekten işe gidip gelince biraz açılıyor yoksa psikolojisi bozuluyor
Kayınvalidemde yaşlı eli ayağı tutuyor çok şükür ama rahatsızlıkları var o yüzden eşim tedirgin
Bir çocuğu o mu diğerleri baksın derseniz hepsi zaten benle kaldın der ona eminim ama eşim fazla ısrarcı ve bizim daha çocuğumuz bile yok onların çocukları var ilgilenemezler annem kaldıramaz diyebilir
Ve hepsi aile içinde birbirine inanılmaz bağlı
Ben diğer abilerin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ama olabilirdr kabul de edebilirler
Eşimse altlı üstlü daire değilde dubleks konusunda kararlı gibi
Bunu üstelerse nr yapabilirim ben daha yeni evliyim evimde istediğim gibi dolaşıyorum yatıyorum kalkıyorum yarın öbürgün hamile olsam rahat edemem ve eşim ailesinin yanında inanılmaz resmi öyle görmüşler ve öyle gidiyor onlara gittiğimizde birbirimizle az konuşuruz mesela
Yani aynı evin içine girersek evliliğimiz resmileşecek
Ve kv şuanda yalnız değil diğeri evlensede bi kızı yanında çalışsa bile akşam yanında bir arkadaşı var
Birde evlenen görümcem annesiyle arkadaş gibiydi kv hiç iş yapmaz görümcem yemek temizlik ütü misafir herşey ona aitti
Ben canım isteyince iş yapıyorum canım istemezse çıkıp hava alıyorum komşuya çıkıyorum ama o varken öyle Olmaz ki
Ben ne yapabilirim eşim aile konusunda aşırı inatçı belki boşuna dert ediyorum ama kendisi öyle birşey söyleyincede içime oturdu
Şuan belli değil ama yinede bir ihtimal var aynı ev için nasıl bi konuşma yapabilirim eşime konu açıldığında
Kv yalnız olsa gelsin kalsın bizimle dedim ama diğer abilerde bırakmazlar zaten sırayla herkeste kalır
Ama şuan kızı varken aynı ev ne olur bilmiyorum kv ile oturmak yine neyse oda evlenirse mecbur herkeste kalcak ama görünce ile aynı evde inanın hiç istemem
Umarım anlatabilmişimdir yine dediğşm gibi aike olarak bağlılar o yüzdende diğer abiler sadece bizimle oturmasını kabul etmeyebilirler ama bilmiyorum çok üzgünüm gerçekten
Yorumlarınızı bekliyorum
Konuyu okumak bile ruhumu sıktı. Kabul etme diyeceğim de eşin pek dinleyecek gibi gelmedi. Ne oluyormuş görümcen çalışıyorsa. Bebek mi bu kadın her daim yanında biri mi olmalı?

Seni kandırmış eşin ben sana diyeyim. Bunlar evlenmeden konuşulacak konular. Görümcenin evliliği 3 ayda mı oldu hemen planlar yapılmış. Eşimi kırmak istemiyorum diyorsun ama eşin güzellikten anlayacak olsa idi sana danışmadan kararım dublex daire diye sana diretmezdi. Dik dur S Steny

Back