• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ile oturmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Steny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Steny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2018
96
42
3
merhabalar arkadaşlar forumu uzun yıllardır takip ediyorum ama üyelik açmamıştım çoğu zamanda bdv yi okuyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
Yeni evliyim 3 aylık eşim 9 kardeş 5 tane eltim var görümcelerin 2si hariç hepsi evli
Görümcelerle ve eltilerle aramız çok iyi belki yeniyim ama yıllardır beraber olanlarda kardeş gibi hiçbir sıkıntımız yok hepsi arkadaş gibi
Görümceler de aynı hepsi birbirinden iyi kayınvalidemde aynı şekilde sağolsunlar
Bizim erkekler birbirine çok bağlı o yüzden araya soğukluk girmiyor
Şimdi görümcelerden biri evleniyor kp vefat etmiş seneler önce
Diğer bekar görümcemde çalışıyor ve baya içine kapanık biri
Eşimde bi dublex daire alıp annemlerle otururuz diyor
Öyle olursa özelimiz olmaz ama altlı üatlü daire tut razıyım ben arkadaş olurum ama ev yinede ayrı olsun diyorum oda durum ne gerektirirse o ablam anneme bakamaz içine kapanık ve çalışıyr diyor
Görümce çalışmazsa olmaz çünkü gerçekten işe gidip gelince biraz açılıyor yoksa psikolojisi bozuluyor
Kayınvalidemde yaşlı eli ayağı tutuyor çok şükür ama rahatsızlıkları var o yüzden eşim tedirgin
Bir çocuğu o mu diğerleri baksın derseniz hepsi zaten benle kaldın der ona eminim ama eşim fazla ısrarcı ve bizim daha çocuğumuz bile yok onların çocukları var ilgilenemezler annem kaldıramaz diyebilir
Ve hepsi aile içinde birbirine inanılmaz bağlı
Ben diğer abilerin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ama olabilirdr kabul de edebilirler
Eşimse altlı üstlü daire değilde dubleks konusunda kararlı gibi
Bunu üstelerse nr yapabilirim ben daha yeni evliyim evimde istediğim gibi dolaşıyorum yatıyorum kalkıyorum yarın öbürgün hamile olsam rahat edemem ve eşim ailesinin yanında inanılmaz resmi öyle görmüşler ve öyle gidiyor onlara gittiğimizde birbirimizle az konuşuruz mesela
Yani aynı evin içine girersek evliliğimiz resmileşecek
Ve kv şuanda yalnız değil diğeri evlensede bi kızı yanında çalışsa bile akşam yanında bir arkadaşı var
Birde evlenen görümcem annesiyle arkadaş gibiydi kv hiç iş yapmaz görümcem yemek temizlik ütü misafir herşey ona aitti
Ben canım isteyince iş yapıyorum canım istemezse çıkıp hava alıyorum komşuya çıkıyorum ama o varken öyle Olmaz ki
Ben ne yapabilirim eşim aile konusunda aşırı inatçı belki boşuna dert ediyorum ama kendisi öyle birşey söyleyincede içime oturdu
Şuan belli değil ama yinede bir ihtimal var aynı ev için nasıl bi konuşma yapabilirim eşime konu açıldığında
Kv yalnız olsa gelsin kalsın bizimle dedim ama diğer abilerde bırakmazlar zaten sırayla herkeste kalır
Ama şuan kızı varken aynı ev ne olur bilmiyorum kv ile oturmak yine neyse oda evlenirse mecbur herkeste kalcak ama görünce ile aynı evde inanın hiç istemem
Umarım anlatabilmişimdir yine dediğşm gibi aike olarak bağlılar o yüzdende diğer abiler sadece bizimle oturmasını kabul etmeyebilirler ama bilmiyorum çok üzgünüm gerçekten
Yorumlarınızı bekliyorum

Ben kabul etmezdim
Kv ile oturunca bunca kardes size gelecek
Bunca kisinin yemegi temizligi ikrami yipranacaksin
2 kisi yerine 4 kisi olacaksiniz buda ayri bir yuk
Hamile kalsan hasta olsan depresyonda olsan kalkip onca kisiye hizmet edeceksin
Gelme diyemezsin annelerini gormek isteyecekler
Altli ustlu neysede ayni evde 40 yillik evli gibi olacaksiniz
Yani heyecaniniz ozeliniz bitecek
agiz tadıyla kavganizi bile edemeyeceksiniz hepsi yetmezmis gibi yuzgoz olup birbirinizden nefret ederek ayrilacaksiniz

merhabalar arkadaşlar forumu uzun yıllardır takip ediyorum ama üyelik açmamıştım çoğu zamanda bdv yi okuyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
Yeni evliyim 3 aylık eşim 9 kardeş 5 tane eltim var görümcelerin 2si hariç hepsi evli
Görümcelerle ve eltilerle aramız çok iyi belki yeniyim ama yıllardır beraber olanlarda kardeş gibi hiçbir sıkıntımız yok hepsi arkadaş gibi
Görümceler de aynı hepsi birbirinden iyi kayınvalidemde aynı şekilde sağolsunlar
Bizim erkekler birbirine çok bağlı o yüzden araya soğukluk girmiyor
Şimdi görümcelerden biri evleniyor kp vefat etmiş seneler önce
Diğer bekar görümcemde çalışıyor ve baya içine kapanık biri
Eşimde bi dublex daire alıp annemlerle otururuz diyor
Öyle olursa özelimiz olmaz ama altlı üatlü daire tut razıyım ben arkadaş olurum ama ev yinede ayrı olsun diyorum oda durum ne gerektirirse o ablam anneme bakamaz içine kapanık ve çalışıyr diyor
Görümce çalışmazsa olmaz çünkü gerçekten işe gidip gelince biraz açılıyor yoksa psikolojisi bozuluyor
Kayınvalidemde yaşlı eli ayağı tutuyor çok şükür ama rahatsızlıkları var o yüzden eşim tedirgin
Bir çocuğu o mu diğerleri baksın derseniz hepsi zaten benle kaldın der ona eminim ama eşim fazla ısrarcı ve bizim daha çocuğumuz bile yok onların çocukları var ilgilenemezler annem kaldıramaz diyebilir
Ve hepsi aile içinde birbirine inanılmaz bağlı
Ben diğer abilerin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ama olabilirdr kabul de edebilirler
Eşimse altlı üstlü daire değilde dubleks konusunda kararlı gibi
Bunu üstelerse nr yapabilirim ben daha yeni evliyim evimde istediğim gibi dolaşıyorum yatıyorum kalkıyorum yarın öbürgün hamile olsam rahat edemem ve eşim ailesinin yanında inanılmaz resmi öyle görmüşler ve öyle gidiyor onlara gittiğimizde birbirimizle az konuşuruz mesela
Yani aynı evin içine girersek evliliğimiz resmileşecek
Ve kv şuanda yalnız değil diğeri evlensede bi kızı yanında çalışsa bile akşam yanında bir arkadaşı var
Birde evlenen görümcem annesiyle arkadaş gibiydi kv hiç iş yapmaz görümcem yemek temizlik ütü misafir herşey ona aitti
Ben canım isteyince iş yapıyorum canım istemezse çıkıp hava alıyorum komşuya çıkıyorum ama o varken öyle Olmaz ki
Ben ne yapabilirim eşim aile konusunda aşırı inatçı belki boşuna dert ediyorum ama kendisi öyle birşey söyleyincede içime oturdu
Şuan belli değil ama yinede bir ihtimal var aynı ev için nasıl bi konuşma yapabilirim eşime konu açıldığında
Kv yalnız olsa gelsin kalsın bizimle dedim ama diğer abilerde bırakmazlar zaten sırayla herkeste kalır
Ama şuan kızı varken aynı ev ne olur bilmiyorum kv ile oturmak yine neyse oda evlenirse mecbur herkeste kalcak ama görünce ile aynı evde inanın hiç istemem
Umarım anlatabilmişimdir yine dediğşm gibi aike olarak bağlılar o yüzdende diğer abiler sadece bizimle oturmasını kabul etmeyebilirler ama bilmiyorum çok üzgünüm gerçekten
Yorumlarınızı bekliyorum
Sakın sakın bile bile lades deme....
Söyle iyi felan onuda geç canim yeri geliyor annemizle anlaşamıyoruz yakında otursun madem ama aynı ev olmazz

Ben kabul etmezdim
agiz tadıyla kavganizi bile edemeyeceksiniz hepsi yetmezmis gibi yuzgoz olup birbirinizden nefret ederek ayrilacaksiniz
Aynen hele bayramdır seyrandir toplanildigi zamanları düşün senin evin herşey senin ustune

Ben kabul etmezdim
Aynılarını düşündüm inanın o kadar kalabalık çoluk çocuk ama eşim bunu görmezden geliyor ona göre bunlar zor şeyler değill

Sakın sakın bile bile lades deme....
Söyle iyi felan onuda geç canim yeri geliyor annemizle anlaşamıyoruz yakında otursun madem ama aynı ev olmazz
Evet bende ilk başta yakın bir ev dedim sonra altlı üstlüye bike razıyım dedim en azından evleri atrı olur gerekirse bi yardımcı alırız haftalık gelir ama eşim diretti baya ben nasıl ikna edebilirim

Dünya iyisi baldan tatlı olsalar yine kabul etmem. Geçinmekten korkum yok. Herkesin evi yurdu farklı yakın oturmak ayrı aynı evin içinde oturmak ayrı. Kocanla hiç bir özelin olmayacak herşeyde her planda onlar olacak.

Yok ya olmaz kesinlikle. Bana göre değil.

Ablası içine kapanıksa kapanık. Kendine yemek yapınca annesinin önüne de bi tabak koysun. Alla alla mantığa bak. Sen napıcan fazladan tüm gün kv gönlünü mü eyliycen?
Eşinle de konuşmayı bir sürü kardeşin varken yeni evliyken ben niye birlikte yaşıyomuşum istemiyorum de. Sankim yatalak sankim özel destek ünitesine bağlı da çocuğu olan bakamayacak.
Esas sorun eşin anasını özlemiş ille de yanında olsun istiyo.

Tek bunlar olsa keske 8 sene kv ile oturdum kocamla yanyana elele oturamazdik canim cicimli laflar edemezdik en guzel yillarimizi mesafe icinde yasadik
Sonra kendi evimize gectik ama ilk yillarin heyecanida gecti gitti

Ablası içine kapanıksa kapanık. Kendine yemek yapınca annesinin önüne de bi tabak koysun. Alla alla mantığa bak. Sen napıcan fazladan tüm gün kv gönlünü mü eyliycen?
Eşinle de konuşmayı bir sürü kardeşin varken yeni evliyken ben niye birlikte yaşıyomuşum istemiyorum de. Sankim yatalak sankim özel destek ünitesine bağlı da çocuğu olan bakamayacak.
Esas sorun eşin anasını özlemiş ille de yanında olsun istiyo.
Aslında sadece eşim değil bunu bir kaç tün önce diğer abiside söylemiş eltime eltimde kaldım resmen bişey diyemedim dedi

Uzun uzun ne kadar iyi olduklarını anlatmanız gereksiz.
Kendi anasına bakamayacak futbol takımı kadar kardeş var bir tek siz mi bakacaksınız?
Bunların bu samimiyetiyle ilerde ne olur biliyor musunuz?
Hepsi anam anam diye senin evine doluşacak.
Sende hepsine hizmet edeceksin.
Ne tatilin ne akşamın olur.
Aşiret gibi yaşarsınız.
Nasıl razı geliyorsunuz anlamıyorum?

Bukadar nie kafana takiyosun anlamiyorum istemyosan seni zorlayamaz tepkini koy seninle anesine baktirmak icinmi evlenmis hayir tabiki bakarsin yardimci olurrsun ama sen istersen kimse mecbur edemez birlikte yasamaya sen desen annemi alcaz yanimiza birlikte yasiycaz diye hayatta kabul etmez ama niye o erkek ama kadin mecbur birlikte dediyse birlikte yasiycaksiniz oylemi ozaman butun gun otursun aneciyle evde bakalim durabiliyomu

Tek bunlar olsa keske 8 sene kv ile oturdum kocamla yanyana elele oturamazdik canim cicimli laflar edemezdik en guzel yillarimizi mesafe icinde yasadik
Sonra kendi evimize gectik ama ilk yillarin heyecanida gecti gitti
Zaten bizim olacağımızda o eşim ailesi varken yüzüme bakamaz ayıp diyo aklımın ucundan geçmezdi böyle beraber oturma fikri

Aslında sadece eşim değil bunu bir kaç tün önce diğer abiside söylemiş eltime eltimde kaldım resmen bişey diyemedim dedi
İyi eltin bişey demiyosa eltinde kalsın. Eşine de söyle abinde istemiş anneni, biz yeni evliyiz şimdilik onlarda kalsın sonra ben hazır olursam bize gelir diye.
Ayrıca hiç mantığım almıyor, yemeği temziliği ben yapıyosam hiç kimse bana ısrarla birine baktıramaz. Gönlüm isterse bakarım. Eşin illa istiyosa annesini çek elini eteğini işlerden. Aç televizyonu otur. Buyur canım sen yap her şeyi anneni de çağır ona da bak. Ben sana zor bakıyorum de

Evet bende ilk başta yakın bir ev dedim sonra altlı üstlüye bike razıyım dedim en azından evleri atrı olur gerekirse bi yardımcı alırız haftalık gelir ama eşim diretti baya ben nasıl ikna edebilirim

Her verdiğiniz tavizde daha fazlasını diretmiş adam.
Eşiniz kafayı koymuş siz dik durmazsanız daha neler yaşayacaksınız.

Bu konu açıldığında net söylemeliyim bunu ama kırılırsak diye korkuyorum aramıza soğukluk girmesin istiyorum nasıl bir yol izlemeliyşm

Kırılmadan bu iş zaten olmaz. İleride siz kırılıp dökülüp mahvolacağınıza şimdi kırılıp dökülüp mahvolun daha iyi. En azından olacağı neyse olur zamanınızı ömrünüzü ruh sağlığınızı kaybetmezsiniz.

Kadının başında eşi yok ve yaşlı... Bekar kızının da kendine hayrı yok diyorsunuz... kadıncağızı tek başına bırakmak olmaz ama 9 kardeş varken ömür boyunca sadece biriyle yaşaması da adil gözükmüyor sanki...

Bir ay sizde, birer ay diğer kardeşlerde kalsa nerdeyse sene biter zaten. Her kardeş senede 1-1buçuk ay annesine bakmalı diye düşündüm ben.

Ama eşiniz illaki benim gözetimimde olacak diye tutturursa o zaman tek çare altlı üstü ya da karşılıklı 2 daire. Ev ev içinde olmaz, evleriniz mutlaka ayrı olmalı.

Allah yardımcınız olsun.

Back