Kv beni sinir hastası edecek belki de etti

Bazi insanlarin gorevidir asalak gibi yasamak.
Kendilerine onu amsc edinmislerdir.
Ne bileyim. Ya net ve kati sekilde tavrinizi koyacaksiniz yada sinir olmaya devam...

Yahu dayanamyip birseyler yazacagim tartisma cikacak.. icimde gecenleri yazmamak icin kendimi zor tutuyorum.

Mama verilmesine engel olduysa gayet de kayinvalide yuzunden yogun bakima alinmis olabilir bebek. Neye dayanarak onun yuzunden degil diyorsunuz anlamak mumkun degil.

20 saat sanci cekmis, sezaryenden cikmis kadin niye kendi vermekte israr etmemis diyorsunuz bir de. Biraz mantikli dusunun.

Konu sahibi esiniz kor degilse bu kadar seyden sonra bir seylerinin farkindadir. Restinizde haklisiniz, annesinin yardimi yerine zarari oldugunu gorunce siz gidin demeliydi.

Iki gun oturdum emzirdim kaynanam mama verdirtmedi diyor demekki bilinc yerinde bebek benim mama verilecek diyemiyormuymus mantikli dusundum bu sonuca vardim.

Iki gun oturdum emzirdim kaynanam mama verdirtmedi diyor demekki bilinc yerinde bebek benim mama verilecek diyemiyormuymus mantikli dusundum bu sonuca vardim.

Bilinci yerindedir elbet, ancak olaylara el koyabilecek pozisyonda olduguna inanmiyorum.

Gordugum hastalarin yuzde 90 i hemsireler yerine tecrubesine guvendikleri annelerden/ buyuklerden akil aliyorlar. Bilmedikleri icin korkuyorlar.

Durum anlatildigi gibiyse elbette kayinvalidenin hatasi.

Kendi annesi nerdeymiş bu mama olayında.
Sonuçta hemşire uyarı yapmış hemşire çağırmak zor olmamalı. Ben anneyi hatalı buldum. Bebek ona emanet. Emzirebiliyorsa hemşire de çağırabilir.

Anne hatali kaldiki geride baba ve anneannede var hemsire belirtmis kayinvalide verdirtmemis mamayi baba ve anneanne ne yapiyormusKayinvalide acigi aramak bence bu yoksa cok normal emzirebildigi gibi mamada verdirebilirdi.

Kendi annesi nerdeymiş bu mama olayında.
Sonuçta hemşire uyarı yapmış hemşire çağırmak zor olmamalı. Ben anneyi hatalı buldum. Bebek ona emanet. Emzirebiliyorsa hemşire de çağırabilir.

Konu sahibini tanimadigim icin annesi neredeymis bilemiyorum.

Siz konu sahibini de hatali/eksik bulmus olabilirsiniz, ancak bu kayinvalidenin hatasini degistirmez.

Yani ben hastanede yatarken biri gelip bana ilaclarini icme derse ve daha kotu olursam, benim de hatam vardir ancak bu ilaclari icme diyenin sucudur. O nedenle neyin tartisildigini anlayamiyorum.

Kayinvalide anlatilan 5 olayin 5inde de hatali. Konu sahibini tutumunda hakli goruyorum bu nedenle.

Anne hatali kaldiki geride baba ve anneannede var hemsire belirtmis kayinvalide verdirtmemis mamayi baba ve anneanne ne yapiyormusKayinvalide acigi aramak bence bu yoksa cok normal emzirebildigi gibi mamada verdirebilirdi.

Digerlerinin kayinvalideyi engellememesi neden sucsuz yapsin ki kayinvalideyi?

Anlatilan olayda kayinvalide hatasi aramak goremiyorum ben, anlatildigi gibiyse. Yani gercekten gezmeye gelmis ve lohusa bir kadini yorup uzup desteklememis gibi gozukuyor. Size baska turlu geldiyse onu bilemem.

Kayinvalidesi yuzunden bebek yogun bakima yatti kismini kabullenmek istemiyorum kim dogurduysa o kararlarini vermeli.Olaylara zamaninda tepki verilmeyip sonradan suclu aramak bana hos gelmiyor.Gezme kisimlarina takilmadim torununu dusunmeyen gelinimi dusunecek ben o tarz insanlari takmazdim konu sahibi yerinde olsam.

Ben kv hakkında hatasız vs. yazmadım. Konu sahibi esas hatalı olan taraf bana göre ve tüm suçu kvsine atmış. Okumuş tahsilli insan kv ağzına bakıp hemşirenin uyarısını dikkate almaması yanlış.

Son cumlenize katilmamak elde degil.

Ancak cahilligine bakmayip akil veren kayinvalidenin yaptigi seyi gormezden gelmem mumkun degil.

Bir suru konu var ortada, bu konuya ve konu sahibinin yanlis tutumuna odaklanip kayinvalideyi unutmak bana dogru gelmiyor.

Elbette fikrinize saygi duyuyorum, iyi geceler dilerim.

Kvdeme neden müdahale edip bebegime mama verilmediğini sormussunuz. Çünkü kadin 4 çocuk dogurmus bi bildiği vardır dedim zaten sancı ve sezeryan beni yeterince yipratti birde mama vercem deseydim beni sınır edecekti iyice ayrıca hemşire geldi göğsümü sıktırdı sütüm geldi ben sütüm var zannettim çünkü bebegim emdi kv süt gelmese emmez dedi. 2 gün annem kaldı yanımda 3.gün kv bebek 2 günlük bu arada kv varken açlık cekti bence çünkü kv gece gitti ve geceannem geldi bebegin sabaha kadar hiç kaka ve çiş yapmadığını söyledi hemşire ye. dr kontrol etti kilo kaybı çok olduğu için serum verecez dedi. Yani önceki gün bebeğim aç olsaydı annem bilirdi ve mama verdirirdi kadin bezlerinden farketti durumu. Peki kv napti bütün gün şimdi bebek durmuo ya ben varken sürekli aglio ya gece annen gelince susar. Kadın bunun hesabını yaptı ve defalarca söyledi. Eşime gelince annen bütün gün bebek aç die kucağıma verdi bence bnm sütüm yetmio dedim ve bunu hüngür hüngür ağlayarak anlattım eşim de annesi gibi sütün gelmese emmez dedi.
Napsamdim yani onca acı cekmisim ölmek istemişim resmen onlara laf mi yetistirseydim o halimle.
Ha ayrıca yogun bakimdan çıkıp eve geldiğimde banyoya girerim ona bile laf söylerdi banyoya girip durma die halimi hatrımı sormaz ama laf söylemeye gelince var.
Eşim ameliyat olduğunda başka şehirden halasi gil geldi ben evde pijama lar la gezio rum lohusa hali malum. Kv ler yine gezmelere gitti. Sonra kapı çaldı bi açtım kapıda kv kp ve 5 kişi falan. Evime kapıma kadar 2 saat uzak şehirden misafir gelio ben kapıda ogreniorum inanabilio musunuz. Hala ya emzirmio demiş çünkü dr hastaneden çıkarken bi kaç gün mama verin sütün yetmio dedi biz mama aldık. Tabi bu o gün gitti. Ama soruo emzirio musun die tlf evet diyorum. Hala bi geldi emio mu dedi bende evet dedim. Kvye e hani emzirmio kuruyacak göğsü diosun emziriomus dedi kvden ses yok. Birde bebeğini emzirmio die iftira attı.
En çok sinirime dokunan da bunca olaydan sonra hala bana yavrum canım demesi.
Çünkü kadin herkese karşı öyle tatlı dilli ama alttan alta da çok güzel laf sokar ben de bunu oğluna anlatana kadar canım çıkar.

Ya bakın benim kv görümce herşeye karışır
Bebeğim yok
Ama söz konusu bebek olursa kendi annemi dahi dinlemem
Hemşire söylemiş o emzir dedi diye suçlu değil
Siz bu ihtimali düşünmediğiniz için suçlusunuz
Anne sizsiniz
Ya bide kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil
Lütfen ailelere buna zorunluymus gibi davranmayı bırakın

bende ablam dogum yapinca yaninda kaldim tabi sut yeterli gelmiyordu abla mamaya alistirmayalim biberona alisir seni unutur diye diye epey bi mama vermedik kendide anne sutu alsin istiyordu ancak yavrucak acmis..enistem dahil kv ve sulalesi mama da verelim hep diyordu.. doktora gittik kontrole kilosu dusmus.doktor mama verecegim dedi.
yegenim 6 yasina geldi hala vicdani rahatsizlik duyuyorum karistigim icin.gerci biberona alisti 4 ay sonra anneyi birakti.
demem o ki insan etrafindaki insanlari dinleyebiliyor etkisinde kaliyor..
ayrica memursunuz bilmem ne falan diyenlervolmus memur olunca ne oluyor insan baskasindan etkilenemez mi..
konu sahibi boyle bebek yeniyken sorunlar yasanabilir kv normalde size de iyi davraniyormus..bence buyutmeyin esinizle de aranizi bozmaya gerek yok.

kaynana melek olsa kanadı çarpar diye bir söz duymuştum, haklısınız ne diyelim ki Allah yardımcınız olsun

Aman bırakın siz varken gelmesinler de yokken geleceklerse gelsinler.

Ne çok biliyorlar her şeyi.

aklıma takıldı. o bebek komalık olana kadar hemşireler anlamadı mı Allah aşkına. hadi siz veya kv anlamadı. hemşireler en az sabah akşam gelip bakıyorlar bebeğe. kan alıyorlar şekerine bakılıyor.
benimkide hep uyurdu. bir sabah şekerine baktılar düşük dediler. emzirdim tekrar. sonra düzeldi.
o nasıl hastaneymiş öyle. yazık olmuş zavallı masuma. Rabbim korumuş.

Bence çok haklısınız düşüncesizlik edip erkenden gelmişler eviniz küçükmüş. Annenizle dönüşümlü kalabilirlerdi amaçları gerçekten yardım etmek olsaydı. 20 saat sancı çekmiş sonrasında sezeryan olmuş bir kadın çok yorgundur sağlıklı düşünemez düşünsede büyüklerin bir bildiği vardır psikolojisine girer, bebeğin aç kalmasının bu kadar büyük sorunlar yaratacağını belki hesaplayamaz, eşinin annesini dinlemediği için göstereceği tepkiden çekinebilir o ruh hali doğru olmasada bunları yaptırabilir. Bir kere kim ne derse desin lohusa kadının evinde babada olsa erkeğin işi yoktur. Ev müsait olur falan neysede. Dede, Doğacağı günün en fazla bir kaç gün öncedinde gelir bir kaç gün görür gider. Kadının annesi de evde. Onun ki koca değil mi kaldıki Amaç yardımcı olmaksa annesi gider sonrasında da o kalır bende hiç iyi niyet göremedim. Bunlar küçük görünsede insanın sinirlerinin bozulması için gayet yeterli sebepler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…