• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv anne gibi davranabilir mi? Ben mi alınıyorum?

Sormayın... hep annemi arayacağım. Çoğu zaman ölürsem son kez göremem belki, o ölse yabancı gibi haberi gelir diye düşünüyorum. Kendisi Ankara’da yasıyor.
Tek hayalim benim görmediğim anneliği çocuğuma gösterebilmem.
Allah razı olsun, inşallah, çok sağolun
Bütün bunları düşünmekten vazgecin. Tamamen sağlığınıza kanalize olun.

Üzüldüm sizin icin ama ben inanmiyorum en iyi kv icin bile kızı gibi olamayız bence. Kv de annelerimiz kadar sevemeyiz gibime geliyor ki benim kv iyidir hakkini yiyemem. Tabiki cok seviyorum ama annem kadar sevebilir miyim hayir. O da beni kızıyla bir tutamaz. Benim icin cok sey yapar ama o ayri bu ayrı.
Esin iyiyse bosver gerisini canim.

Bu kişiden kişiye göre değişir bence benim annemden çok kayınvalidem ilgilenir herşeyimle bu durumda içimi yakıyor açıkcası annemi arıyorum hamile kalmadan öncede sürekli çağırırdı şunu yiyelim bunu yiyelim diye hamile kaldım berbat bi gebelik geçirdim sürekli kusuyordum hep kaynanam ilgilendi hastalanırdım çorba yapardı o çorba ilaç gbi gelirdi giderdim uzan hemen der elimi dkundurmazdı bişeye doğuma kadar yedim içim geldm evime bebeğim oldu şmdi gene aynı Allah razı olsun sen çocukla nasıl yapıcaksın yorulma der çocuğun tüm ek gıdalarını yapar gönderir buzluğa koy çıkarır yedirirsin der oğlumun ilaçlarını hemen gider alır her zaman cebime harçlığımı koyar gerçekten Allah razı olsun bi ev aldı bize eşime hep bu ev ...ile torunumun onların üzerine yapıcam der şuan az miktar borcu kaldı onun bitmesini bekliyor üzerimze yapmak içn her kaynana bir olmaz bunu gördüm biz muhakkakki annemizi ararız ama anne gibide olur kayınvalide
Sağolsun kayınvalideniz ne güzel ilgileniyor. Benim kayınvalidem de maddiyat yönünden hakkını yiyemem asla esirgemez ihtiyaç olunca. Ben manevi yönden farklı şeyler bekliyorum sadece.

cok üzüldüm yazdıklarınıza.
en kötü anne en iyi kayınvalideye bin basar bence.
her şey insanlar için, kendi annenize ihtiyacınız varsa eski kırgınlıkları düşünmemeye çalışın cok. annenizle iletişim kurun bence.
öyle kayınvalidenin de ben çarkına...... böyle ikiyüzlülerden nefret ediyorum, benimki seninkinden beter ve görüşmüyorum.

Sağolsun kayınvalideniz ne güzel ilgileniyor. Benim kayınvalidem de maddiyat yönünden hakkını yiyemem asla esirgemez ihtiyaç olunca. Ben manevi yönden farklı şeyler bekliyorum sadece.
İnsanların huylarını düşünce yapılarını değiştiremiyoruz ne yazık ki 😞 keşke beklentilerinizi karşılayabilse umarım günün birinde gerçekleşir bu sizi benimser Allah kalbine güzellik nasip etsin kötülükten fesatlıktan bişey kazanmaz insan umarım iyi olursunuz bebeğinizi sağlıkla elinize alın inşaAllah çabucak toparlanın

uzun uzun cümlelr kurmaya gerek yok . siz gelinsiniz o kızı .kv nizden hiçbir konuda beklentiye girmeyin üzülmemek için ..

Hayir her kayinvalide boyle degil.
Benm kayinvalidem simdi ihtiyscim olsa gelir
Burda yazilan kv söledir boyledir sozleri maalesef gecersiz. Benm annemde gelinlerine öyle degildir.
Ben senin kayinvalideni biraz sana uzak buldum. Yanliş yapiyor bende tup bebek sureci gecirdim benmle üzüldüler onlarda her aşamamda. Bunu inanin nispet olsun diye yazmiyorum herkes boyle degil demek istiyorum.cok ilgisiz buldum senin kayinvalideni..
Bu sürecler okadar zor ki.. destek sefkat cok araniyor.. seni anliyorum. RABBIM senin yüreģine gore versin sen kotu niyetli biri degilsin yazdiklarina gore.
Bebeginle huzurl mutlu ol insallah.
Uzakta grbetteyim tek destekcim eşim varlik olarak yinede yani başindaki hersyin oluyor.

Bence kayınvalide asla anne gibi olamaz. Beklentinizi sıfırlayın.

Doğru söylüyorsunuz. En azından iki yüzlü değil. Ama bekliyorum işte. Çünkü sevgisi çok bi kadın biliyorum. Ya da ben gereksiz alınıyorum...
gereksiz çünkü dediğim gibi zaten başından beri gördüğünüz tavır bu. hani başlarda çok iyi olursunuz, minnet bağınız olur sonradan kesilir, üzülürsünüz. ama bunda öyle değil. kadın neyse o. demek ki sevgisi çok ama size kadar değil. boşverin, bel bağlamayın.

Ben senın yerınde olsam hıc dokunmam ne guzel boyle devam :KK70:

Ya en yakın örnek benim annem gelinini benim kadar düşünmez üzülmez ağlamaz yani.

Hayir her kayinvalide boyle degil.
Benm kayinvalidem simdi ihtiyscim olsa gelir
Burda yazilan kv söledir boyledir sozleri maalesef gecersiz. Benm annemde gelinlerine öyle degildir.
Ben senin kayinvalideni biraz sana uzak buldum. Yanliş yapiyor bende tup bebek sureci gecirdim benmle üzüldüler onlarda her aşamamda. Bunu inanin nispet olsun diye yazmiyorum herkes boyle degil demek istiyorum.cok ilgisiz buldum senin kayinvalideni..
Bu sürecler okadar zor ki.. destek sefkat cok araniyor.. seni anliyorum. RABBIM senin yüreģine gore versin sen kotu niyetli biri degilsin yazdiklarina gore.
Bebeginle huzurl mutlu ol insallah.
Uzakta grbetteyim tek destekcim eşim varlik olarak yinede yani başindaki hersyin oluyor.

İki halam var annem ve yengem. Babannem annem ben yengeme hep farklı davrandı. Kızlarına almazdı annemle yengeme alırdı. Hep nasihat verirdi babamlara tartıssalar “o bize emanet sus bakıyım”diyip azarlardı babamla amcamı. ben hatırlarım.
Ha kayınvalidem kötü biri değil. Ama ben bileyim işte bazen fazla ilgi bekliyorum demek ki....

Son paragrafta gözyaşlarımı tutamadım. Sana sımsıkı sarılmak istedim. Sen annenin eksikliğini kayınvalidende arıyorsun ama senin kayınvaliden o kişi değil. Boşver eşin iyi olsun, emin ol etrafında akıl veren her şeye karışan bir sürü insan olacağına eşinle yalnız ol daha iyi. Bebek bakımı ile ilgili videolar var onları izle, biraz doğum yapmış annelerin yorumlarını oku, aklına bir şey takılınca buraya sor.
Madem o takmıyor sen de fazla yüzgöz olma kv ile. Yaralarını çok gösterme, daha çok üstüne gelir, sen de alıngan damgası yersin.

Öncelikle sen anne eksikliğini dolduracak birini arıyorsun ama ne yazık ki hiç kimse öyle olamaz. Kayınvalidelerin sen de benim kızımsın laflarına hiç bakma. Kimse kimsenin anası gibi kızı gibi olmaz.

Bunu kayınvaliden kötü anlamında söylemiyorum dünyanın düzeni bu. Mesela benim için de allah korusun bir hastalığı olsa böbreğimi vermem gerekse anneme düşünmeden veririm ama kayınvalideme bilemiyorum, muhtemelen vermem.

O yüzden eşinle birbirinize destek olun kimseden bir beklentin olmasın allah sağlıklı önür versin sizin bebeğinize de

Her kayınvalide kötü değildir.
Gelininin de bir annenin evladı olduğunu unutmayan,evlat gibi davrananlar var.
Sizinki onlardan değilmiş ne yazıkki.
Keşke biraz daha özenli sevecen davransa sizi fethetse.
Olmayınca olmuyor demekki.
Çok üzüldüm özel durumunuza.
Annenin yeri dolmaz malesef.
Allah evlatlarınızdan güldürsün,doğumunuzda da eşiniz varsa korkmayın gerisinden.
Kolaylıklar dilerim gönlünüzce olsun herşey.

Üzüldüm durumunuza kv.anne gibi olması çok zor sizi anlıyorum şuan hormonlardan dolayı duygusallık ta var tabi ilgi bekliyorsunuz haklı olarak ama çok nadiren vardır anne gibi davranan .Ne olursa olsun evlatları önce geliyor artık oda benim evladım diye düşünen az malesef.Doğumu da çok düşünmeyin Rabbim bir şekilde yardım ediyor .Ben gurbetteydim iki aileden uzakta çokta zorlanmadık açıkçası siz dua edin Allah büyük kimseyi sahipsiz bırakmaz.Kv yide fazla düşünmeyin netten doğum sonrası için bebek bakımı için kendinizi geliştirmeye bakın lazım olacak sevgiler.

Elbette kendi kızı gibi davranan kayınvalideler var genellemek istemiyorum tabi ama çok az sayıdadır. Yalnız bana aralarındaki ilişkide garip geldi kızı sanki fazla ajite ediyor kendini. İlkini zaten annesi büyütmüş hala bakıyormuş şimdiki naz niye? Benim size tavsiyem eşinizden başka kimseye minnet etmeyin. Böyle insanlar genelde yaptıklarını çok söylüyorlar hayrı kalmıyor. Bebeğiniz doğunca zTen bunları düşünmezsiniz yoldaş olur size

İki halam var annem ve yengem. Babannem annem ben yengeme hep farklı davrandı. Kızlarına almazdı annemle yengeme alırdı. Hep nasihat verirdi babamlara tartıssalar “o bize emanet sus bakıyım”diyip azarlardı babamla amcamı. ben hatırlarım.
Ha kayınvalidem kötü biri değil. Ama ben bileyim işte bazen fazla ilgi bekliyorum demek ki....
Tabi kotü biri değildir ama hepsi ilgili olmaz elbette.
Anne var anne var.. her anne sefkat duygusu nihayetinde taşiyabilir bazen tasimiyor
Bu vicdan ve insanlikla alakali bi durum.
Terimlerin bi onemi yok bu durumda..
Sen hassassin şuan boyle hissetmen normal.
Hep boyleyse yapisi cokta beklememek lazm birseyler. Ben yardim etmk istedklerin dusunsemde kendi işimi kendim gormek her zsman ilk seceneģim yinede. Benm guclu olmam lazm kendime yetebilmem lazm fikrim her zaman ağir basar. Destek gormek kimseyi zarara ugratmaz elbette

Back
X