Kuzenimin okumak için gelmesi !

Cnm annenle konuş diycem ama ebeveynlerle konuşup anlaşmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum,,kuzenlerinde gelirse sakın güvenme,hiçbir sırrını anlatma,yaşlarımızda yakınmış seni çok iyi anlıyorum,,ben en büyük darbemi kuzenim denecek insanlardan yedim,,biri benden 2 yaş büyük biride 10 yaş büyük,yüzüme gülüp arkamdan neler demişler.benim kimseye anlatmaz diye oturup konuştuklarımı sağır sultan duymuştu..cnm ya gelirlerse muhakkak mesafeli ol

pardon sen ne diyosun?
kırılmasınlar diye tamam tamam mı diyosun?
tepkini şimdiden belli ettinn ettin..yoksa gelirlerse biraz zor kurtulursun..herkezle kötü olduğunla kalırsın..kıskanç damgasını işte ozaman yersin..

ne kıyafeti ne laptopunu ver çok istiyorlarsa annen onlara da alsın çok meraklı ya onlara

Burada annelere önemli bir mesaj var tatlım. Çocuklar annelerinin tepkilerini ezberliyorlar.
Biz annelerin yeknesaklıktan çıkıp, sürpriz tepkiler vermeyi öğrenmemiz gerekiyor.
Kendini bu kadar güzel ifade edebildiğin için tebrik ederim canım.
Öngörülerine sonuna kadar katılıyorum.
Hani kuzeninin yaşadığı yerde okul olmaz, eğitimi için biraz fedakarlık yaparsın.
Konu mesajını annene yazılı not olarak versen, tepkisi ne olur acaba?

Ben olsam bende istemezdim..düşünsene senin okulda bi ortamın var,bi düzenin var ve biri bencilce gelip bozuyo..! Ben sert çıkardım..Annene kesin dille söyle..

Annende de iyi cesaret varmış yaa. 1 genç kızın sorumluluğunu nasıl alabildi öyle. Çok zor bir durum. Sadece senin için değil gelen için de zor olmalı. Yani ben bütün düzenimi bırakıp başka bir ailenin yanında düzen kurmak zorunda olsam çıldırırdım herhalde. Büyük konuşmamak lazım tabi ama, katlanılacak hal değil.

Son düzenleme:
Herkes kendi çocuğuna baksın kuzeninin ailesi uyanık !artık o meslek sahibi olur sende baka kalırsın,kuzenin çok hırslı!

Babanla konuşsan,o seni anlar belki.Ayrıca annen nasıl sahip çıkmayı düşünüyor 3 kıza.Sen babanla konuş gerekirse kötüle kuzenlerini,istemediğini,rahatının bozulacağını söyle.Bir de kusura bakma ama kuzenler pek yüzsüzmüş;bakalım sen eşyalarını ortak kullanmak istiyor musun.

Lise donemnide ayni yasta kiz kuzenim gelmisti, ayni evde kaliyorduk, ustelik ailemiz bize sormadan karar vermisti. sen fikirlerini bukadar acik soyleyebiliyorsun, ozamanlar biz soyleyemedik, bu yuzden tebrik ederim seni. Ve kavgali ayrildik, kuzenim evden ayrildigindan beri kuzenimin anne babasi ile benim annem babam hala kusler. o bitmemis gibi, lise sonda, baska bir akrabamiz (hemsire) gezmeye gelmisti bize, is buldu ve bizde kalmaya basladi, babam ve annem onu kendi cocuklarindan ayirmadi, calistigi halde, harcliklar verdi, 2 yil bizde kaldi, ben abla diyordum ona ama bu onu haketmedi, simdi kus degiliz fakat evlenip gitti, ne arar ne sorar, annemlerin okadar hakki gectiki onlara ..... evimizi , yatagimi, odami masami ,herseyimi paylasmistim simdi evlendim 26 yasimdayim, hala icimde bir ukte kaldi aileme karsi kizginim, kac yilimiz onlar yuzunde kizgin, gergin gecti , gecen yillara uzuluyorum sadece...

Ve bekarken kendime bir soz verdim, akraba arkadas vs, bukadar uzun sure misafir agirlamayacagim. Bastan kabul etmesem, incilir kirilirlar, ama daha sonrasi husranla sonuclanmasindan daha iyidir.......

Son düzenleme:
Ne demek senden çok sever saçmalamasın annen.
Diş göster hiç susma aman seviyorum falan deme zorunda değilsin çünkü senin bir hayatın var.
Hakkı olamaz kimsenin yaşantına girmeye.
İstemiyorsan tabii ki...
Bu ciddi bir şey .
Bende tek çocuktum kuzenim geldi deniyelim dedim bir hafta sonra evde kavga çıkarttım gidecek diye..
Dayanamadım yalnızlıktan yabanileştim mi ne sevmem yalnız huzurlu olan insana karışmalarını...

Baştan sona okudum, son duruma göre bi değişiklik olmamış ve irem ve esra kuzenin sizde yaşayacaklar.
annem şimdi başlar kıskanıyosun demeye falan diyosun, annenin tepkileri belli.
kuzenleriin tepkileri de bell.
bu durumda sen tepkilerini değiştirceksin.
annene bişey deme boşver tamam.
ancak kuzenlerinin, hele ki bu yaşta otlakçılığa başlamışlar, eşyalarını kullanmalarına baştan izin verme, tepkini koy.
ne kadar sert olursan o kadar mesafeli olurlar ve bıkarlar, yakın zamanda kalmayı göze alamazlar.
bu davranışların karşısında annen sinirlenebilir, ancak annen önce seni dinlemeli ve senin de görüşünü almalıydı.
her zaman büyükler haklıdır diye bir kaide yok, bunu unutma, ve bi arkadaşın yazdığı yorum gibi, çok seviyosa onlara da alsın bilgisayar veya kıyafet vs.

eşyalarımı kullanma de açıkça.demezsen eğer sen üzülürsün ve kendi evinde zaman geçirmek sana işkence olur.buna katlanmak zorunda değilsin, tam tersi onlar katlanmak zorunda.

arkadaşlarınla buluştuğunda annen iremi de götür sıkılır pıkılır derse, çok düşünüyosan sen götür arkadaşlarına de.belki kafasına dank eder yavaştan yavaştan.

kendini sıkıntıya sokma, tok cevaplar ver.kullanmalarını istemediğin eşyalarına dokundurtma bile.
zaten kuzenlerin saygılı, hoş görülü ve laçka olmasalardı sen seve seve eşyalarını kullanmalarına izin verirdin ve gözünde bile olmazdı.
boşver seni öyle bilsinler, önemli olan sensin burda.

baban yok mu canım senin babana aç durumu. Sonuçta 3 kişinin sorumluluğunu almak o da istemez herhalde.

Kesinlikle kabul etme.Bir kaç sene önce babamın arkadaşı memeleketlerine gitti karısıyla bi süreligine.Kızlarını da bize bıraktı.Babam da iyi niyetinden hemen kabul etti.Bir tanesi benimle yaşıt.Aşırı kavgacıydı.Bende inatım biraz.1 hafta filan kaldılar ama burnumuzdan getirdiler yani.Her gün kavga ettik.Hatta bizim akvaryumumuz vardı büyükçe bişey.İçine balık yemi yerine fıstık kabukları atmıştı.Annem kızdı ama ne çare misafir sonuçta.
Biz de artık yatılı misafir almamaya çalışıyoruz.
Azcık yüz bulurlarsa tepene çıkıyorlar valla.

byza bakış açısıyla haklı, ben tek çocuk değilim ama uzun zman tek çocuk gibi yaşadım, üniversitede de yurtta kalmadım ve bu bana çok şey kaybettirdi. Eğer kalabalık ortamda yaşamayı öğrenseydim bugün insanlara ve olaylara karşı daha tahammüllü olurdum diye düşünürüm hep. Bu nedenle bu istenmeyen durum sana insan idare edebilmek gibi çooook önemli bir yeteneği kazandırabilir.

razuat da kendi bakış açısıyla haklı, akrabalarla fazla içli dışlı olmak bazen ayrılık getiriyor. Kızlar genelde baba ile daha iyi iletişim kurarlar (ya da en azından ben öyleyim) babanla konuşup anneni ikna etmesini istesen. Annene İrem'i senin değil de kendisinin istemediğini söylese belki annen düşüncesinden vazgeçebilir.

zorlu bi dönemdesin şu an canim büyüyorsun ve ne yalan söyliyim bence haklısın ama dur bakalım sanırım daha kesin değil belki gelmez bile . Yaşadıklarını anlayabiliyorum ve zor bir durum ve bence senin yaptığın bencillik falan değil 16 yaşında da olsan kendi özel eşyaların vs. var olaki gelirse çizgini koru canm kozmetik ürünlerini, saç maşası, tarak vb. şeyleri kullandırtma en başta sağlık için. Ya da bu yazdıklarımın hepsini unut eğer gelirse bi dene bakalım belki sandığında güzel olur yani hemen ön yargılı olma hem ömür boyu öyle gitmiycek ki. Ama ne olursa olsun sen rahatından ödün verme orası senin evin her ne kadar kuzende olsa sınırını bilmeli kullandırtmak istemediğin bişeyi sırf annen istedi diye verme sende bireysin artık. çok zoruna giderse hiiiiç onları görme bile evde yoklarmış gibi ol ve rahatına bak hatta eskisinden dahada rahat ol evde onlar kassınlar kendilerini sende arkadaşlarını eve getir onlarla vakit geçir vs. canını sıkmaaaa

Son düzenleme:

Su anlattıklarından sonra haklı oldugun kanaatindeyim. Kendimden örnek verdim ama unuttugum birsey var benim kuzenim asla böyle düsüncesiz olamaz!
Senin esyalarına karısması bu sekilde konusması hic hos degil..

Bende tek büyüdüm çalışan anne çocuğuydum tek başıma alıştım 2abim var hiç bi paylaşımımmız olmadı( kıyafet ayakkabı).Benimde kuzenler geliyo. Ya ben herşeyine takıyorum onların yemek yemelerine banyoyu kullanmalarına kıyafetlerimi giymelerimi çantalarmı vs vs. Annemde aynısını dyor tek büyüdüğün için böylesin ama alakası yok ben kimsenin kıyafetini almam kullanmak için kimsede bnim kıyafetimi almasın!!!.Birde kendine göre düzeni oluor insanı gelenler bozuyo ve otomatikmen huysuzlaşma tahammülsüzlükler başlıyo.Bu seferde hem ev ahalisi hem misafir hemde kendini üzmüş oluyor insan

ne demek ya senin kıyafeti ben giyicem ipleri ellerine almış gözüküyorlr ama sakın pes etmek yok ben sana düşman gözüyle bak demiyorum belki ama sakın ha istemediğin sürece yok ayıp olmasın yok annem kızar babam döver diye verme eşyalarını gitsin annesi-babası alsın zaten evinde kaldığı yetmiyomuş gibi.

ne demek ya sen giyme ben giyicem demek ?

annenler az yesinde sana da elbise alsınlar de

ya babanla konuş bence o da rahatsız olabilir

anlamıyorum yetim değil öksüz değil niye sizde kalacaklar ya ? ben bile sinir oldum

kesinlikle tepkini koy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…