Kuzenimin okumak için gelmesi !

Merhaba ablalarım. Ben şu anda Lise 3. sınıfa geçeceğim ve ne yapacağımı bilmiyorum Sorun şu :
Bir tane kız kuzenim var. Benimle yaşıt. İşte doğal olarak ikimiz de liseye gdiyoruz. Kendisi Ankara-ŞerefliKoçhisar ilçesinde okuyo. Ani bi kararla bu sene burdaki (Ankarada) bi anadolu lisesine geçiş yapma kararı aldı. bana sürekli burdaki liseli falan soruyor Ben de yardımcı olmak amacıyla anlatıyorum. Asıl sorun şu:
Eğer ankaraya okumaya gelirse bizde kalacak. Ben tek çocuğum. belirli alışkanlıklarım var yıllardan bu güne gelen. Annem çalışıyor. ben neredeyse 3 yaşından beri evde tek kalmaya alışmış ve ona göre alışkanlıkları olan bir kişiyim. Bakıcılar vs. Ama sonuç olarak belli bir düzenim var. Kuzenimle aramız çok iyidir ama ben biliyorum ki aynı ev ortamında olursak hele ki 3 sene.. Kesinlikle birbirimizi yeriz. ondan da geçtim ders çalışmamız da zaten zorlaşır. Sürekli laga luga. Komple düzenim değişecek benim. Arkadaşlarım var, çevrem var. Çalışmaya alıştığım bir ortam var. Evimin içinde yanlızken rahatlığım var. Bütün bunlar değişecek. Annem de farkında ama annem onları benden ayırmaz. yani Benimle İrem arasında pek fark yoktur. Hatta benden çok değer verdiğini söyleyebilirim ireme. Şimdi gidip anneme bunları söylesem "kaprisleniyosun, kıskanıosun, bencillik ediosun" gibisinden şeyler söylecek biliyorum. Çünkü ben annemi tanıyorum. Ama annem benim duygularımı anlayamaz.
İrem 16 yaşına geldi. Yurtta kalacak kadar da uyanık. -.- Aslında iremgilin ailesi yurt düşünüyor ama iremin hiç de öyle bir niyeti yok. Annem de "İrem yurtta nasıl kalacak. Daha küçücük kız" diyo. Ama bana gelince ilk tercihler yapıldığında, 14 yaşımdayken şehir dışındaki yurda yollamayı düşünüodu ! yanlış anlamayın lütfen. ben iremi istemiyorum demiyorum ama tam da söyle zorlu bi lise döneminde düzenimin değişmesini de istemiyorum. Ben de her genç kız gibi evimde rahat olmak, arkadaşlarımı istediğim gibi çağırmak, rahat etmek istiyorum. Kim ister ki birisnin gelip hemen düzenini değiştrmesini. Herkes o evde rahat etmek ister.
Napmam gerek bana bi akıl verirseniz sevinirim. Bencillik ediyorsun demeyin lütfen. benim yerime koyun kendinizi. Tek çocuk olarak büyümüş, belli alışkanlıkları olan bir kişi için hiç de kolay değil. :44:

ablacım liseler ne zaman 5 yıla çıktı lise 3 e geçtim diyip sonra 3 sene bizde kalacak diyosun bu 1. ikincisi de kafana göre anadolu liseleri arası nakil yaptıramazsın bu 2. her okulun belli bir puanı vardır sadece belli sağlık sorunları olanlar aileleri ordaysa,ya da devlet memuru çocukları tayin sebebiyle nakil yaptırabilir.hadi ablacım o kadar insanın dilini elini yorma da ygs var lys var onlara hazırlan.

azıcık paylaşımcı olmayı öğrenmek lazım. tabi insan tek kardeş olunca öğrenemiyor. Yinede tabiki haksız değilsin bu zamana kadar tek yaşamışken birden evde 3 kız olmaktan endişelenebilirsin ,ama belkide güzel bir deneyim olacak kimbilir ...