Kuzenimin okumak için gelmesi !

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba ablalarım. Ben şu anda Lise 3. sınıfa geçeceğim ve ne yapacağımı bilmiyorum Sorun şu :
Bir tane kız kuzenim var. Benimle yaşıt. İşte doğal olarak ikimiz de liseye gdiyoruz. Kendisi Ankara-ŞerefliKoçhisar ilçesinde okuyo. Ani bi kararla bu sene burdaki (Ankarada) bi anadolu lisesine geçiş yapma kararı aldı. bana sürekli burdaki liseli falan soruyor Ben de yardımcı olmak amacıyla anlatıyorum. Asıl sorun şu:
Eğer ankaraya okumaya gelirse bizde kalacak. Ben tek çocuğum. belirli alışkanlıklarım var yıllardan bu güne gelen. Annem çalışıyor. ben neredeyse 3 yaşından beri evde tek kalmaya alışmış ve ona göre alışkanlıkları olan bir kişiyim. Bakıcılar vs. Ama sonuç olarak belli bir düzenim var. Kuzenimle aramız çok iyidir ama ben biliyorum ki aynı ev ortamında olursak hele ki 3 sene.. Kesinlikle birbirimizi yeriz. ondan da geçtim ders çalışmamız da zaten zorlaşır. Sürekli laga luga. Komple düzenim değişecek benim. Arkadaşlarım var, çevrem var. Çalışmaya alıştığım bir ortam var. Evimin içinde yanlızken rahatlığım var. Bütün bunlar değişecek. Annem de farkında ama annem onları benden ayırmaz. yani Benimle İrem arasında pek fark yoktur. Hatta benden çok değer verdiğini söyleyebilirim ireme. Şimdi gidip anneme bunları söylesem "kaprisleniyosun, kıskanıosun, bencillik ediosun" gibisinden şeyler söylecek biliyorum. Çünkü ben annemi tanıyorum. Ama annem benim duygularımı anlayamaz.
İrem 16 yaşına geldi. Yurtta kalacak kadar da uyanık. -.- Aslında iremgilin ailesi yurt düşünüyor ama iremin hiç de öyle bir niyeti yok. Annem de "İrem yurtta nasıl kalacak. Daha küçücük kız" diyo. Ama bana gelince ilk tercihler yapıldığında, 14 yaşımdayken şehir dışındaki yurda yollamayı düşünüodu ! yanlış anlamayın lütfen. ben iremi istemiyorum demiyorum ama tam da söyle zorlu bi lise döneminde düzenimin değişmesini de istemiyorum. Ben de her genç kız gibi evimde rahat olmak, arkadaşlarımı istediğim gibi çağırmak, rahat etmek istiyorum. Kim ister ki birisnin gelip hemen düzenini değiştrmesini. Herkes o evde rahat etmek ister.
Napmam gerek bana bi akıl verirseniz sevinirim. Bencillik ediyorsun demeyin lütfen. benim yerime koyun kendinizi. Tek çocuk olarak büyümüş, belli alışkanlıkları olan bir kişi için hiç de kolay değil. :44:

canım ben hak verdim sana..benzer bi olaya şahit olmuştum..amcamın kızı halamlarda kalmıştı okumak için..ve halamında aynı yaşta bi kızı vardı..3 yıl kalmak için gelmişti ama 1 yıl kalabildi amcamın kızı onlarda..sonuç seneler geçti hala konuşmazlar...iyi olmuyo yani..bence uygun bir dille ailenle konuş onları ikna et..ders durumunun kötüye gideceğinden bu durumdan olumsuz etkileneceğinden bahset...ailen istemezse bi bahane bulur...

Annem için benim düşündüklerimin bi önemi yok. Şöyle ki bu konu açıldığında hemen dayıma "iremi ben yanıma alırım tamam" diyip geçiyo. Kendi kafasına göre karar veriyo. Hiç kızım sen ne dersin bu işe. nasıl düşünürsün diye fkrimi almak yok. Sanki o evde sadece kendisi yaşıyomuş gibi davranıyo. Fikrimi soran yok. zaten çıksam anne ben istemiyorum düzenimin değişmesini desem ortaya atacağı tek kelime "Kıskanıosun, bencillik ediyosun" olacak. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

canım bence değişmeli düzenin.. bak belki kızacaksın ama bu senin içinde iyi gelecek gibi geldi bana.. sana biraz kendimden bahsedeyim.. ben 23 yasındayım üniv okuorum yurttayım ve yurtta son 2 günüm.. cok güzel bir yurtta kalmama ragmen ilk zamanlar cok zordu. Çünkü alışkanlıklar vardı bazı olaylara tahammülüm cok sınırlıydı. Ama öncelikle kendim için hosgörümü geliştirmeye çalıştım. Öyle çok şey ögrendimki burada, şimdi hersey gözümün önünden geçiyor. Gülümseyerek hatırlıyorum.. Hatta son dönem oda arkadasımın biri gitti yeni bir kız geldi. Bir dönem muhteşem anılarla geçti gitti yeni arkadasımla.. Şimdi ondan nasıl ayrılacagımı düşünüyorum.. Bazen hayattan korkmamak gerekiyor.Bırak ta ne güzellikler yaşayacaksın gör.. Lisede yatılı kalmak cok zor olabilir ama hem insana çok şey katıyor hem lise arkadaslıkları cok güzel oluyor.. Bence bir daha düşün, belki annen senin biraz yanlızlıgını paylaşman gerektigini düşünüyordur.. Yok hiç hosuna gitmiyorsa bu fikir, o zmn net bir şekilde bir daha konuşursun annenle.. zorla alacak değil ya. sonuçta sen kızısın onun..

Aslında endişelenmekte haklısın.Ama bir de şöyle düşün,belki çok iyi anlaşırsınız,birlikte güzel zaman geçirirsiniz.Veya belki kuzenin de kendine özel zamanlar ayırmayı seviyordur,seni rahatsız etmez.O da yeni arkadaşlar edinecektir,her zaman seninle olmayabilir.
Annen açısından,güzel bir sevap.Ama şu da var ki bir genç kızın sorumluluğunu almak kolay değil.Kuzenin sizin evin ve ailenin kurallarına,alışkanlıklarına uymazsa annen senden önce vazgeçebilir.Bakarsın kuzenin okula ve Ankara'ya iyice alışınca,yurda çıkar.Hiç belli olmaz.

Kuzenimle çok da iyi anlaştığımız söylenemez.
Yani biz ne zaman brilikte ders çalışmaya başlasak durduk yere sacma sacma gülüo. Mümkün değil zaten onunla bişey falan konuşmak. En ufak kelimeye 2 saat gülüyo. Tamam çocukluğumdan beri var. severim ederim ama yanında olabileceğimi sanmıyorum. En basitinden özel bi arkadaşım falan gelecek olsa oda evde olacak. Ya da o da isteyecek bi arkadaşını falan getirmek. Belki ben müshait olmayacağım. Gerçekten yanlız ve özgür büyümüş bi çocuk olarak bi şeylerimin kısıtlanacak olması yada düzenimin değişecek olması beni çok geriyor. Bi yere gitmek istesem annem hemen iremi de al, yanlız kalmasın. İremi de götür şöyle olmasın. Kuzenim de özentidir. kendime bişey alsam gidip o da alacak. Ki o evde kavga çıkmaması imkansız. Anneme noluosa bide. İremin kendi ailesi yurda çıksın diyo. Annem hemen "Daha küçücük kız" dio. Ama kendisi beni 14 yaşımdayken çankırılara bi bilmem nerelere yurda vermeyi göze alıyordu. Çok kırgınım şahsen anneme. Hiç sormuyo benim fikirlerimi. onunla aynı evde klacak olan benim. Sadece irem gelsin bize diyip son noktayı koyuyo. Şimdi gidip konuşsam kıskanç durumuna düşücem. O daha bi ayrı zaten. Şimdi gidip ane düzenimin değişmesini istemiyorum desem "o benim kardeşimin çocuğu sen ne karışırsın" türünden şeyler söyleyip iyice moralimi bozacak. :85:

ama bu düşüncelerinden kurtulman gerektigini biliyorsun dimi tatlım? sadece bu konuda değil her konuda pozitif olmak yapıcı olmak bizim için her zaman daha iyidir. Bizim ne yaşadıgımız değil bakıs acımız önemli olan.. sen böyle düşünmeye devam edersen sadece mutsuz olursun. irem yurtta kaldıgında size haftasonları gelecek ve ayrıca ilgi görecek kısa süre için geldigi için. o zmn da sinirleneceksin.. etrafımızdakileri her zmn sevmeyebiliriz ama insanları oldugu gibi kabul etmeyliyiz.. bence iremin gelip gelmemesinden cok her sartta mutlu olmaya çalış oo irem gelene kdr 3 ay var şimdiden derdi sarmıs seni kıyamam

bıze bu soyledıklerını annenede anlat ozaman oda hak verır tatlım anlatamıosan yaz bı kagıda ver boylece seni yanlış anlamaz belkı haklı kızımda der dusuncesı deıgısır ne dersın

bence al karşına anneni konuş kıskançlık yapmadığını da üstüne basa basa belirt.valla çok zor işin,aynı bedenseniz senin kıyafetlerini de giymeye başlar.off çok zor annenle yalnızca konuş.ben tek olmaya alıştım dersin bir anda hayatımı alt üst ederseniz bocalarım eğitimimde zorlaşır dersin.sonra sorumlusu siz olursunuz anne dersin.güzel güzel anlat bunları

Ben olsam bende istemezdim, o yaşta kızın ailesi nerede ise orada okumalı ve dizinin dibinden ayrılmamalı, Allah korusun vefat, hastalık vs. gibi şeyler olmadıkça akraba yanında kalmak çok saçma, küçük yerlerde de liselerde gayet başarılı olup, üniversitelerde iyi bölümlere yerleşenler var, olmaz bence bu iş yaş :44:

vallahi bu aralar herkes kuzenlerinden dertli..
bende kuzenlerimi pek sevdiğim söylenemez..bide bana sürekli kardeşiz derlerdi..
benden 10yaş falan büyük kuzenim üstelik..çok önemli bir sırrımı anlattım ona..neyaptı ne etti annesine kardeşlerine anlattı onu..neden?dediğimde de iyi niyetindenmiş..öyle yardım için anlatmış..
neyse ki ben üstün zekamla olaydan sıyrılmıştım

diycem o ki..bi şekilde sizin evinize falan gelirse hiç bir sırrını anlatma..
unutma ki o senin kardeşin değil..
ben olsam bende istemem..teyzenin düşünmesi gerek bunları..
bende dayımı bizim evde istemiyorum ama aynen senin annen gibi beni dinlemiyo bile bende çok sinir oluyorum ve seni çok iyi anlıyoruminşallah gelmez

aslında o yaşlarda bir kızın mecburi bir durum olmadıktan sonra ailesinin yanında okuması en doğrusuşahsen ben böyle bir sorumluluğu almak istemezdim.başkasının çocuğuna yeğenimde olsa 3 sene evimde bakmak ondan her türlü sorumlu olmak hiç de kolay değil
bu anlamda annen de iyi cesaret varmış diyorum:97:
sana gelince bir yandan kendince haklısın ama diğer taraftan kuzeninle yaşadığında bir nevi yurt ortamına ev arkadaşlığına yavaş yavaş hazırlanmış olursun.sonuçta sürekli ailenin yanında kalmayacaksın başka şehirde okuduğunda mecburebn başkalarıyla ortak yaşam alanın olacak şimdiden farklı insanlara tahammülü kendi rahatından ödün vermeyi öğrenmek aslında senin için daha iyi olur

Yorumlar için teşekkür ederim.
Biliyorum ki kendi hareketlerimde kısıtlanacak. Bir yere falan gitmek istesem annem hemen "İremi de al evde yanlız, irem de gelsin yanında olur, irem de söyle irem de böyle" diyecek. Özelim olmayacak herşeyden önce. zaten okul saatlerimiz denk gelecek. Arkadaşlarımı eve çağırsam bile irem de olacak. Ortak eşyalar kullanıcas. Biliyorum kendisini tanıyorum ki her eşyama çökme çabasında olacak. Bi aradığımı bakıcam onun odasından falan çıkacak. (Arkadaşın birisnden aldığını geri teslim etme gibi bi huyu yoktur. özellikle kuzenlerinde). Evimin içinde rahat davranamayacağım. Bilgisayar için sürekli odama gelecek. yada yakın arkadaşlarımla bir yere rahatlıkla çıkamayacağım. hemen irem de ortaya çıkacak. Yada telefon görüşmeleri falan.
Off gerçekten düşündükçe çıkmaza giriyorum.
Annemle konuşmaya da korkuyorum çünkü gelip bana "Sen kızımsan o da kardeşimin çocuğu" falan diyecek.
Bide annemle gerginlik falan. Napcam, bilmiyorum.

Son düzenleme:
aynı yaşlarda sayılırız. seni anlıyorum. bence her şey bi kenara en sinir bozucu olanı bi arkadaşın geldiğinde o da orada olacak özel bişey konuşacaksınız o da duyacak falan. ya da o arkadaşını getirecek sen sinir olacaksın kıyafetlerini eşyalarını falan kullanması da cabası ben de hiç hoşlanmam böyle şeylerden. bu konuda ne yapabilirsin bi fikrim yok malesef :44: baban ne diyor bu duruma ?
bu arada ders çalışırken seni etkilemesine asla izin verme uygun bi dille dile getir bu konudaki rahatsızlığını annen de zaten ders çalışma konusunda sana hak vermeden edemeyecektir diye düşünüyorum :26:

hadi sıkma canını Allah daha büyük dert vermesin iremden başka

Son düzenleme:
biz londradaydık, herkes bir heves gelip bizde kalmak isterdi
kiralar inanılmaz yüksekti orda
küçücük bi evimiz vardı 1 oda 1 salon, salon dediğim de türk evleri gibi değil
eve girilen yerle ve mutfakla birleşik bi bölüm.
ve birde abim var benim tek cocuk da değilim
yaz tatilinde gelir 3 ay kalırlardı
her kış dua ederdim vize alamasınlar yazın gelmesinler diye
zaten abimle ben salonda yatıyoruz, hala ne amacla gelip kalırlardı hala anlamıyorum
dahası bi kuzenim resmen bizim eve yerleşti
londrada üniversiteye başvurmuş kabul almış vizedir şudur budur işlemler tamamlanmış ucak bileti alınmış bizim öyle haberimiz oluyor, sürekli derslerden kala kala 6 yılda bitirdi ve hep bizde kaldı
asıl anlamadığım kendisi nasıl rahat etti acaba
hala tek sevmediğim kuzenim odur.
bir de ailesi dogru düzgün para yollamazdı, resmen babama güvenip yollamışlar çocugu
orda üniversite ücretleri inanılmaz yüksek, babam da prof.
amcan prof.ken sen orda para mı ödiceksin derdi amcam, ilk dönem parası yattı gerisi bizim üstümüze kaldı. babam da vermedi, denklik belgesiyle gitsen boğaziçine bile girersin git türkiyede oku paran yoksa dedi
bunu da anlamadılar amcam parayı yolladı ama cocuk yine bizim evde
abimle yaşları yakındı, normalde anlaşırlardı ama, şimdi bayramda dedemlerde karsılasırız, yüzüne bakasımız gelmez.
ben asla böyle bişey teklif edemem ya kimseye en yakın akrabam bile olsa

aman neyse arkadasım senin konunuda mahvettim kendi derdimi anlatmaya daldım kusura bakma
inşallah bu sorunu çözersin cünkü çekilcek gibi bir dert değil

Sağolun yorumlar için. Bugün anneme konuyu hafiften açayım dedim. Hemen başlıo. "Aman irem kçük aman o burda tek napar aman bzde kalır" .
Anneme bağırmak geldi ama tuttum yani. Çok canım sıkılıyo bu olaydan.

Ay birazdan kafayı yicem ! Annemle bi konuşuyim dedim demediği laf kalmadı ! Şimdi de İrem bitti diğer kuzenim de bizde kalacakmış tutturdu o da aynı yaşta ! Ne bu ya bide yüzsüz yüzsüz sizde kalıcam dio. Otel mi burası ! Offf

Canın arkadaşım..
seeni en iy ben anlarım senenin bşından beri bbamın kuzeni bizde kalıyor. üstelik üniversiteli.
ve ilk başlarda çok kavga ettik kolaymı yattığın yeri paylaşmak yemeğii paylaşmak her şyini paylaşmak ?
üstelik ben ne dersem tam trsini yapan bir tipti. kafyı yiydum her gece ağlıyrdum.. htta kendi kendime bir şir ble yazmışım..
'' bir yıldadaha ne kadar göz yaşı dökmek gerek
bu kadar mı zor bir defol demek' şimdi gülüoru o halie ben lise 1. sınıftaym
kardeş var orta 1 de :) am emin ol zamanla alışıyorsn.
eğer mecbursn kalmaa hiç endişelenme oda geçer oda biter

Of of nasıl geçer biter bilmiyorum. 1diler 2 oldular.
(Bu arada kardeş değiller)
Anlamıyorum bi insan çocuğunu nasıl böyle kolay gönderir. Sanki hediye postalıyo ya !
O kadar rahatlar ki. Annemle konuşuyorum. Kıskanıosun, hep tek çocuk olduğundan falan diyo. Kızıo bağrıyo.
Ama anlamıo benim asıl derdimi. Daha dayımgilin annemle konuştuğu falan da yok bu konu hakkında. Hiç gelecekler falan demediler henüz.
Ama kzenler maşallah. Şimdiden bizim evi sahiplendiler geçen gün bana irem faceden mesaj atıyo.
"Kuzi senin mavi elbisen var ya. Giyme onu. Ben giyicem. 1-2 ay sonra ordayım zaten. Sonra senin laptopa CDlerimi getiriyorum yüklücem. Hafızayı çok doldurma" yazıo.
Şuna bak. ! Elbise benim ! Laptop benim ! PC ile Elbisemi de sahiplendi. Artık buraya gelince kıyamet kopar bu gidişle o gözüküyo yani -.-
Hele Esra. O daha bi ayrı zaten.
"Yaa kuzi ne güzel aynı evde olcaz. Senin odanı da ortak kullanıcas artık. senin kıyafetler güzel.
Yazdığı şeye bak ! Az kaldı deliricem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…