Kuzenim sizofrenmis :(

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
İyi aksamlar. 20 yasinda bi erkek kuzenim var. Son donemler de garip davranislari olustu. İcine kapandi, suskunlasti, kendine bakmamaya basladi, bi soru sordugumuz da yarim dk dusunup oyle konustu. Cebinde hic parasi olmamasina ragmen evden cikip izmire istanbula gitti sonunu hic dusunmeden. Zorda olsa onu bi psikologa goturdu ablasi. Dr 15 dk konusmus kuzenimle ve sizofren demis. Hergun ilac almasi lazim demis.. Kuzen bunu kabul etmedi. İlaci reddetti. Bi sekilde psikiyatri hastanesine goturduk. Orada ki Dr yatacak hastanede, ben onu gozlemlicem oyle teshis koycam dedi. Ve bugun doktorla gorusuldu, doktor evet sizofren demis cok uzulduk. Gencecik cocuk. Omur boyu ilac kullanacak. Kuzenimin annesi yani teyzem de sizofren. Genetik olabilir demis dr. Cevrenizde sizofren hastasi var mi? İlaclar ne derece duzelmesini saglicak? cevresinde bu hastaliga yakalanmis ve ilac kullanmis biri varsa ne gibi sonuclar oldu iyilesme acisindan yazar misiniz?

Kuzeninizin annesi nedeniyle, en iyi siz bilirsiniz,en azından seyri konusunda, umarım burdan da yardımcı olanlar olacaktır. Çok geçmiş olsun.

off çok zor
çok geçmiş olsun, acil şifa versin Allah

bizim bir tanıdığımız intihara meyilli olmuştu şizofreni yüzünden
onu da yatırdılar hastaneye
iyileşmeyi bilmiyorum ama ilaçların aksatılmaması gerekiyor yoksa kendilerine veya çevrelerine zarar verebiliyorlar bazen

E
Kuzeninizin annesi nedeniyle, en iyi siz bilirsiniz,en azından seyri konusunda, umarım burdan da yardımcı olanlar olacaktır. Çok geçmiş olsun.
evet sma teyzem ilac kullanmayi kesinlikle reddetti. Hastanede omur boyu yatirmiyo ki. Bi sure ilac verdiler zorla tuttular sonra hergun bu ilaci alcak deyip eve gonderdiler. Hic bi gun icmedigi icin ne derece iyilesme oldu duzelme oldu goremedik.

E

evet sma teyzem ilac kullanmayi kesinlikle reddetti. Hastanede omur boyu yatirmiyo ki. Bi sure ilac verdiler zorla tuttular sonra hergun bu ilaci alcak deyip eve gonderdiler. Hic bi gun icmedigi icin ne derece iyilesme oldu duzelme oldu goremedik.
Anlıyorum ilaç kullanmamasına rağmen durumu nasıl teyzenizin

Kızımın arkadasinin babası sizofrendi...annesini işyerinde öldürdü "beni aldatiyor "gerekçesiyle....
Son zamanlarda ilaç kullanmiyormus ve kadın kocasının durumunu gizliyordu işinden olmasın diye..Kadın hemşireydi ve adam polis

Tum bolumleri tek tek eklemeyecegim ancak su programa goz atmanizi oneririm.
Zaten youtube diger bolumleri size onerir.
Gecmis olsun..

Sizofreninin cesitleri vardir.
Paranoid sizofreni
Sizoid sizofreni
Sizopital sizofreni ucununde farkli farkli belirtileri vardir. Kuzeninizin hangi gruba dahil oldugunu biliyor musunuz?
Sizofrenide kalitim cok onemlidir. Teyzeniz gundelik hayatina nasil devam ediyor? Tedavi goruyor mu?
Kuzeninizin cok duzenli bir sekilde ilaclarini kullanmasi gerekiyor yoksa korkulari hezeyanlari artabilir saldirgan tutumlar sergileyebilir.
Bu hastaligin kesin bir cozumu ve tedavisi yok surekli kontrol altinda olmali.

Benim babam kariyerinin zirvesindeydi ben yedi yaşında iken hasta oldu. Cok uzun Ama kısaca tedaviye simdi başlarsanız kurtulur bundan ilaçları kullanırsa iyi olur. Babamın ailesi izin verseydi onu da kurtarabilirdik ama simdi çok kötü halde görsen için erir. Ben de genetik olur diye senelerce ilaç tedavisi gördüm. Her insan da şizofreni vardır bazıları böyle ilerler daha genç olduğu için hastane ilaç Vs iyileşir allah izin verirse. Gecmiş olsun.

Hepsine tek tek bakicam. Cok yardimci oldunuz tesekkur ederim. bundan bi sene oncesine kadar kuzenim nasil esprili konuskan aktif biriydi. Cok da iyi kalplidir. Sonra degisti. Bos bos bakislar, dalip gitmeler, konusmamalar... ne bileyim kimseye bi zarari yok ama. Sonradan olusurmu ki boyle bisey. Hastaneye gitmek ona sarilmak istiyorum.. Sevildigini hissetsin istiyorum. Ama o cesareti kendimde bulamiyorum. Karsimda gorunce biliorum hungur hungur aglarim

şizofreni tehlikeli olabilen ama kontrol de edilebilen bir rahatsızlık.
tvlerde falan gördüğünüz o çoluğunu çocuğunu kesen adamları bir unutun, onlar çoğunlukla tedavi olmayan ve çoğunlukla iyi bakılmayan hastalardır.
geçtiğimiz günlerde vefat eden John Nash de bir şizofrendi mesela, kendisi aynı zamanda bir matematik dahisi ve saygın bir bilim insanıydı. bilim ve sanat dünyası şizofrenlerle dolu.
öncelikle hastalığını kabul etmeli, siz de etmelisiniz. sonra da tedavi görmeli ve bunu bir düzene oturtmalı. düzenli bir işi ve düzenli bir hayatı olmalı, stresten ve sorundan mümkün olduğunca uzak bir hayat sürdürmeli.
zor bir hayatı ,olacak ama hastalığının türüne göre de kimseyi kesmeden, kendine zarar vermeden belki biraz sıradışı ama en az diğerleri kadar "normal" bir insan olarak yaşama şansı var.
eğer yakınsanız, tedavi olmasının yaşantısını bir düzen içinde tutmanın onun için ne kadar önemli olduğunu anlatın.
tabi bir de aile geçmesinde şizofreni gibi tanılar olanların çocuk sahibi olması çok önerilmez normalde, çünkü bu tür rahatsızlıklar genetik olduğu kadar sosyal çevre yoluyla da aktarılır, yani bir şizofrenin çocuğu olmak ve tedavi görmeyen sürekli halisünasyon gören biriyle aynı evde yaşamak akıl sağlığı için çok tavsiye edilen bir şey değil esasında.

İnternetten ilaç tedavisiyle yaşamını normale yakın bir şekilde idame ettirenlerin hikayelerini bulun okutun. marilyn monroe bir üstte John Nash'den bahsetmiş mesela.

Şeker hastaları gibi hep ilacını alacaksın deyin. Kendine veya sevdiklerine zarar vermek istemezsin deyin.

Genç bir erkek için ne zor ve ne mahvedici bir teşhis. O şimdi kimse benime evlenmez, çocuğum olmayacak mı, kim beni işe alır diye panik içerisindedir. Yine iş yakın ailesinde bitiyor. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Gecmis olsun.Psikotik ilaclar belirtileri kontrol altinda tutuyor, hastaligin tamamen tedavisi malesef yok.
İlaclarini duzenli kullanmasina dikkat edin.

Canim gecmis olsun. Evet sizofreni cogunlukla genetik sebeblerden ortaya cikar. O yuzden siz de konrole gidin belirli araliklarla

Merhaba pamukannesi

benim oglum, 2009 senesinde aniden rahatsizlandi. ertesi gün hemen hastaneye yatirdik ve ilac tedavisine baslandi. nasil perisan oldugumu anlatmama gerek yok .
6 ay hastanede yatti sonrasinda ilac tedavisi psyatir esliginde 2 sene devam etti. ilaclarini azaltarak birakti. sadece o ilk hastaliginda heyezanlari oldu. 6 sene gecti ve Allaha sükür tekrarlamadive ilac da kullanmiyor 4 senedir.
oglum hasta oldugunu hemen kabul etti, doktorlar hastaligini en ince ayrintisina kadar anlatip ögrettiler, ve ilaclarini cok düzenli aldi. ozamanlari okulda büyük stress yasamisti baski vardi üzerinde cok. sakin baski yapmayin cocuga stressden uzak tutun.
Allah acil sifalar versin insallah tedavisini olup, tamamen iyilesir.

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin benim abim bu şekilde evet genler çok büyük faktör ama yaşadığı ortamda bunu çıkarabilir.. Abim şizofren yıllarca anneler doktorlara götürdü abim mimar zeki biri birgün bize kendisini takip eden birilerinin olduğunu söyledi anneler maddi anlamda çok zorlandılar çünkü bu doktorları her biri farklı teşhis koydu hiç iyileşmedi uyudu falan en sonunda mevkii hastanesine götürdüler orada 1 ay yataklı tedavi gördü ve sonunda bir ilaç verdiler şuan abim işinde gücünde şantiyede çalışıyor yalnız bu hastaları anlamak lazım ilacını yemeğine katın mutlaka ilaç alması lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…