• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küvet temizliğini nasıl yapıyorsunuz

guloylom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009
97
4
86
Ankara
selam arkadaşlar
evimdeki küvette lekeler çok fazla. ne kadar yıkasamda neler yapsamda çıkaramadım. kim ne dediyse yaptım ama sonuç yok. hep kirli gibi duruyor. ev benim olsa hemen değiştireceğim. çok uzun zamandır böyle. temizlemek için bir fikri olan varmı.

hani yıllarca yıkanmaz da kremrengi gibi bir renk olur ya öyleydi, bazı yerleride siyahımsı lekeler vardı. benden önce kullanan hiç temizlememiş herhalde. ama bu sorunumu da çözdüm. internetten çok araştırdım. sihirli su diye bir şey var. pembe renkli sıvı. evime yakın bir yerde de satılıyormuş. aldım bir şişe hemen. küvet kuruyken heryerine döktüm. fırçaladım. yarım saate yakın beklettim. sonra yine fırçayla temizleyerek duruladım. sonuç bembeyaz bir küvet.bu kadar zaman niye bunu duymadım diye de kendime kızdım.

hani yıllarca yıkanmaz da kremrengi gibi bir renk olur ya öyleydi, bazı yerleride siyahımsı lekeler vardı. benden önce kullanan hiç temizlememiş herhalde. ama bu sorunumu da çözdüm. internetten çok araştırdım. sihirli su diye bir şey var. pembe renkli sıvı. evime yakın bir yerde de satılıyormuş. aldım bir şişe hemen. küvet kuruyken heryerine döktüm. fırçaladım. yarım saate yakın beklettim. sonra yine fırçayla temizleyerek duruladım. sonuç bembeyaz bir küvet.bu kadar zaman niye bunu duymadım diye de kendime kızdım.

Cok merak ettim ya o suyu, markasi nedir? Icinde tuz ruhu olabilir, dikkatli ol bence.

Anlasilan o kuvet seni cok ugrastirmis. Biz sifirdan girdik eve, ben kendim aldim koydurdum cakuziyi.. simdilik bi asiri lekeler olusmadi, fakat ayda bir icini tamamen dolduruyorum ve icine makineyi ve kuveti tamamen temizleyecek ozel deterjan akitiyorum, makineyi calistiriyorum ve kopuk kopuk oluyor her yer temizleniyor. Bi kere duruluyorum tamam.
Ama sabun lekeleri, yag lekeleri olusuyor bazen onlari mecburen fircalamak gerekiyor.

benimde canım yandı bu küvet temizlemeden :1no2:,
saatlerce fırçalardım, çamaşır suyu, toz deterjan, çeşitli banyo temizleyicileri ne yaptıysam kar etmedi, istediğim gibi olmadı,
artık tam pes ettiğim bir sırada bim market'den kendi markası olan Mr. Bee markalı amonyaklı krem deterjanı aldım , pahalı markalarda aynı şeyi yapıyor nasıl olsa bu seferde bunu deneyim dedim ,
direk sıktım sonra normal bir bezle ovdum ve duruladım ,inanılmaz bir şekilde küvetimin parladığını ve temizlendiğini gördüm..
bence bir deneyin derim fiyatıda çok uygun 1.50 TL.yerimseniben

artık tam pes ettiğim bir sırada bim market'den kendi markası olan Mr. Bee markalı amonyaklı krem deterjanı aldım , pahalı markalarda aynı şeyi yapıyor nasıl olsa bu seferde bunu deneyim dedim

Amonyak ve tuz ruhu kaliplasmis lekeleri sokup atiyor, ama mutlaka elinize eldiven giyin, ve varsa agzinizi da kapatin. Benim bogazim tahris olmustu bi kere oyle sert deterjanlardan.

sihirli suyun içinde ne var bilmiyorum ama içinde kimyasal hiçbirşey yok dediler. olsa herhalde kokusu rahatsız ederdi. valla çok memnun kaldım. pet şişede pembe renkli bir sıvı.
sihirli su temizlik diye arattırırsan çıkıyor ama benim kullandığım markalı birşey değil. herhalde satan yer kendi hazırlıyor.
bende bimin mr.bee temizleyicisini kullanıyorum. hem ucuz hemde güzel temizliyor. ama benim bu küveti temizleyemedi.neyse kurtuldum.

Sihirli su gercekten sihirli o zaman, kimyasal agirlikli degilse kaydirigubbakcemile2

Her yerde satilan birsey degil galiba.. Kendi uretimleri ise, patlayabilir ama dusunsunler boshayallersmile

Amonyak ve tuz ruhu kaliplasmis lekeleri sokup atiyor, ama mutlaka elinize eldiven giyin, ve varsa agzinizi da kapatin. Benim bogazim tahris olmustu bi kere oyle sert deterjanlardan.

tatlım bahsettiğim üründe amonyak katkısı var sadece, amonyakdan ibaret değil ..
amonyak kendi başına solunması tehlikeli zaten :sinifsinif:, onu mutlaka sulandırmak lazım ..
ve tuzruhuna gelince neredeyse zehirleniyordum :1no2:
o yüzden tuzruhunu evime sokmuyorum
:olmaz:

marc banyo kristal parlaklık (sprey) kullanıyorum. küvet, lavabo, fayans temizliğinde muhteşem. spreyi sıkıp bekletiyorsunuz ovmaya bile gerek kalmıyor. tereddütle almıştım şimdi vazgeçilmezim oldu. sabun kalıntısı, kireç v.s den eser kalmıyor.

Benimde dus küveti su akintisindan dolayi kararmalar yapiyor...tek care domestos!

Bir güzel fircalayip 1-2 dak. bekletip akitiyorum! :lepi:

viking sıvı amonyaklı beyaz ovma deterjanı davlumbaz fırın ve yanık yağlı tencereler için süper valla

Ben Marc kullanıyorum banyomun her yerine lavabom küvetimde dahil pırıl pırıl oluyor mutfağımda da aynı ürünün mutfak için olanını kullanıyorum tezgahımda dolaplarımda ocağımda ve çok memnunum...

çamaşır suyuyla yıkıyorum ama o da nefesimi kesiyo eğilip sildiğim zaman nefes alamıyorum bazen,diğer temizleyicilerden falan kullanıyorum cif banyo ya da cillit bang banyo,çamaşır suyunu da artık ayrı bi viledayla siliyorum,temiz küvet diye diye geberip gidicem yoksazemuszemuskafamçokkarıştı

bizide oyle lekelr vardı daha oncekı evde tuzruhu dokmusler leke kalmıs oyleyse cıkmıyor kıra olunca malesef ne yapsanız olmuyor annem cıf dokup yıkıyor sımdıkı kuvette parlamıyor yanı eskı yapıcak bısey yok bızımle alakalı degıl tuzruhu boruları deler haberınız olsun alta su akmaya baslar

çamaşır suyuyla yıkıyorum ama o da nefesimi kesiyo eğilip sildiğim zaman nefes alamıyorum bazen,diğer temizleyicilerden falan kullanıyorum cif banyo ya da cillit bang banyo,çamaşır suyunu da artık ayrı bi viledayla siliyorum,temiz küvet diye diye geberip gidicem yoksazemuszemuskafamçokkarıştı

ay ben bir keresinde öyle domestos çamaşır suyuyla banyonun fayans aralarını sileyim dedim klozet kenarlarını felan çok dökmüşüm heralde banyomda dar zaten nasıl nefessiz kaldım ama anlatamam gözlerim yaşardı az daha boğuluyordum camda açık değildi açtım çıktım balkona derin nefes aldım az daha zehirleniyordum artık çok az sıkıyorum yada suyla seyreltiyorum çünkü çok yoğun ve kötü oluyor Allah korusun...

Canım elde yıkamak için kullandığımız bulaşık deterjanın ile fırçala ve sıcak suyla durula daha iyi çıkıyor bazı küvetler nasıl diyim seramik değil onlara ozon ya da cif döktüğünde sararma yapıyor bende bu yöntemi burdan bir arkadaş yazmıştı ondan öğrendim o bulaşık yıkadığımız yeşilli süngerle yapıyormuş ben fırçayla yaptım daha etkili oldu

ne deyim bilemedim, sihirli suyu hiç duymamıştım ama araştıracağım. Amonyak ve tuzruhunu da yapıp nasıloldu yazarım. Sağ olun kızlar.

eve ilk taşındığımda kireç kücü ve tuz ruhuna püskütrmeli kaba koyarakyıkadım
şimdi marcbanyo süper hele sabunkalıntıları için

marc banyo kristal parlaklık (sprey) kullanıyorum. küvet, lavabo, fayans temizliğinde muhteşem. spreyi sıkıp bekletiyorsunuz ovmaya bile gerek kalmıyor. tereddütle almıştım şimdi vazgeçilmezim oldu. sabun kalıntısı, kireç v.s den eser kalmıyor.

Bende uzun zamandır marcın mutfak ve banyosunu kullanıyorum. Memnunum ancak herzaman normal şişesini alırdım fısfıslı olanını almamıştım hiç ilk defa o çeşidinide hadi alayım dedim ama banyoyu temizlerken lavaboya ve klozete sıkarken çok keskin kokuyor öksüre öksüre bir hal oluyorum ki o kadar çeşit kullandm bu zamana kadar böyle olmamıştım. Size de oldu mu bilmiyorum ama normal şişesinde hiç böyle birşey olmadı. Resmen boğazlarımı yakıyor o yüzden bu bitince fısfıslı kristal parlaklık almıcam ben..

Back