- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.446
- 158
Gece uyuyamadim kisa bir mesaj attim oyle uykuya daldim.Ağlayın ne var? Ağlatan utansın siz degil. Icinizden nasil geliyorsa oyle yapin. Ağlayarak anlatın. Sizin deger verdiğiniz seylere o da deger versin bi zahmet. Yani sokaktan 5 liraya bir gül alıp gelmek, veya bir pasta kesmek, disarida bir yemek yemek bu kadar zor olmamali. Fazla birsey beklemiyorsunuz kesinlikle. Ustelik nikahı kutlamadigi icin dile getirmissiniz ve düğünü kutlayacagini soylemis. Bir konusu gecmis yani. Beklenti icinde oldugunuzu biliyor. Onemsemesi gerekirdi.
Beraber yaşamak birbirinin isteklerine saygi duymayi da gerektirir. Evet hasta olunca corba da yapmali, evlilik yildonumu de kutlamali. Hastayken ihlamur getirdi diye, ozel gunlerdeki sorumlulugu bitmez. Tabii bu soylediklerim hep karsilikli
Ona da hediye almasi tam komediymis yalnizAman üzülmeyin ya eşim güya romantik adamdır doğumgünümde iftara gitmiştik , n'apiyim doğumgünün Ramazan'a denk geliyo demişti ki kendisi oruç tutmuyor.
Bir doğumgünümde de o zamanlar sevgiliydik , yanında arkadaşıyla gelmişti , arkadaşı yurt dışında yaşıyordu senede bir kere ülkeye geliyor günü kısıtlı diye ben , eşim ve onun çocukluk arkadaşı doğumgünümü kutlamıştık.Çocuk gelmiyim demiş bizimki Israr etmiş ve sıkı durun benim yanımda çocuk kendini eksik hissetmesin diye ona da hediye almıştı.Hâlâ anlatıp güleriz.Ay neler yaşamışım ben ya.
Cok dogru yazmissiniz. Zaten epi topu bi yemege cikacaktik. Ozel organizasyonlar istemedim ki gayet makul bisi istedim.Erkekler kadınlar gibi değil onları olduğu gibi kabul edeceğize katılmıyorum. Kadınlar nasıl ki erkekler için fedakarlık yapıyor, erkekler de kadınlar için yapacak. Gayet de çok romantik, her özel günü kutlayan eşine çok değer veren erkekler var. Ki bir erkek beni mutlu etmiyorsa, kendimi değerli hissetmiyorsa ben neden onunla olayım. Kendi kendime daha mutlu yasarim.
Kimisi özel günlere önem vermeyebilir, konu sahibi önem veriyor, eşi de onun eşi. Eşi , karısının önem verdiğini bile bile bir şeyler yapmiyorsa ayıp etmiş demektir. Önem vermeyen birine kimse yapmaz zaten. Ama konu sahibi için önemli, o zaman o adamda yapacak ya da onemsemeyen biri ile evlenecekti. Zaten özel günlerde özel sürprizler yapanlar , 365 gün değerli hissettirecek şeyler de yapiyorlar.
Tepkinizi gösterin , sizin önem verdiğiniz bir şeyi önemsemek zorunda. Bir çiçek alsa, bir yemeğe çıkarsa batmaz , eline de yapışmaz.
Bundan anlayacağını düşünüyorsanız bunu yapın.Gece uyuyamadim kisa bir mesaj attim oyle uykuya daldim.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. ben de onun dogum gününü kutlamiycam. Gunumuzde artik herkesin en kotu ihtimalle faceden kutladigi doğum gununde, karisi iyi ki dogdun bile demeyecek. Nasil oldugunu görecek o zaman
Eki Görüntüle 2168256
İlk evlenme yıl dönümü hediyem. Balkon giderinden böcek çıkmasın diye laf arasında istemiştim eşimden, o da ala ala o gün alıp gelmiş. Adam özel günlere özel bir gıcıklık duyuyor. 365 gün benim için özel diyor. Şimdi düşün bakalım hangimizin durumu vahim sence :)
Valla gülüyorum ben böyle şeylere , bi' kere de ben unutmuştum tanışma yıldönümümüzü bildiğin trip yapmıştı böyle mi olucaktı , şu hale bak sen ilişkimizi önemsemiyosun gibisinden.Komik anılar olarak bakıyorum ben , takılıyorum n'apiyim.Ona da hediye almasi tam komediymis yalniz
evde değildik ve olmayacağımız zaten haftalar öncesinde belliydi. o yüzden konuşmuştuk ve bulunduğumuz şehirde bir akşam yemeği yiyecektik. Yani öyle mesajlar güller çiçekler istemedim, beklemedim.Siz kutlasaydınız. İllaki dışarıda yemek yemekmidir. Evinizde şık bir masa hazırladaydınız, madem sizin için çok önemli. Sabahındada ona evlilik yıl dönümümüz kutlu olsun die bir msj atsaydnz. O da belki gelirken bişey alırdı. Dert etmeyin derim. Ben bile hatırlamam. Sadece çocuklarımın doğum gününü unutmam.
yok almadım. eşimin zaten kutlamaları çok sevmediğini biliyorum. o yüzden onu daha da zora sokacak şeyler yapmak istemedim.Peki siz bi hediye filan alip hazorlik yapmis miydiniz??? Soruldu mu bilmiyorum...minnos26
teşekkür ederim yorumunuz için. şimdilik üzerine basılmadı konunun ve bense hala çok kırgınımŞimdi çoğu kişi amaaaaan sende taktığın şeye bak ne önemi var diye başlamıştır bile çoktan.
Bu konuyu açan sizsiniz ve sizin için önemliyle önemlidir.Bitti..
Takıldığınız şeyin temelinde dafaatle önemsediğinizi her yoldan belli ettiğiniz halde hissettiklerinizin önemsenmemesi dahası dalga geçer gibi beklenilen şeylerin evrilerek başka durumlara karşılık getirşlmeye çalışılması var (yemek planı yapılmışken adamaın birgüzel evde yemeğini yiyip göbeğini kaşırken ''amaaaaan boşveeeer bişiler içeriz beee'' ye çevirmesi mesela) .Konuyu magazinleştirerek önemsizleştirmek yapılan saygısızlığı kapatmamalı...Düşüncelerinize hissettiklerinize saygı duyduğunu sanmıyorum.Tüm yorumlarınızı okuyunca böyle düşündüm.Bilemiyorum tabi doğrusunu...Sorunlu evliliklerde ki saygısızlıklar her evde aynı olaylarla başlamıyor..Kiminde önemsediği özel hissettiği kutlama hatırlanma durumlarının vs.yok sayılması, kiminde kv-gelin gerginliğinde gelinin buharlaşmışcasına konumunun hiçleştirilmesi, kimisinde de de evin ortak gelirinde kadının ötelenmesi gibi gibi...
Mesele özel gün kutlanmamasından daha farklı gibi geldi bana.
Çocuk kararını ertlemekle çok isabetli birşey yaparsanız eğer ciddiyseniz..İzleyin bakalım bi hayatınızı hiç acele etmeyin derim nacizane...
o pek sevmiyor sanırım kutlamaları. yani ben ona çok özenirim zaten ama o beni biraz zoraki kutlar.Bundan anlayacağını düşünüyorsanız bunu yapın.
Ama ben eşimle boyle sorunlar oldugunda,icimden gelen tum samimiyetle ve özenle kutlarim. Çok mutlu oldugunda da, "bak ben sana ozen gosterdigimde sen ne güzel mutlu oluyorsun, ben de senin bana özen göstermeni ve bu sekilde mutlu etmeni istiyorum" diyorum. O an yaşadığı için aklina dank ediyor
bizimkisi unutmak değil ama hem de ilk yılımız. Anlıyorum, kutlamaları sevmiyor. Ama fazla bişi istemedim ki ben. kutlama dediğim bi kuru yemekti.Bizim bir yılımız dolmadi sevgilimle. Ama her ay hatirladikca "ayy 1 ay daha geçmiş bugün" diyip birbirimize güzelce sarılıp kutlarız. Bazen benim aklıma gelmez o hatırlatır bazen de ben. Evlendiğimde de böyle şeylere takılmak istemiyorum. Canımız istediğinde özel olmayan günlerde hediye alıyoruz zaten. Sen de büyütme derim. Bı evlilik böyle şeylerle deger kazanıp kaybetmez. Babam özel günlere çok dikkat eder ama annemle iyi ilişkileri yok. Önemli olan birbirinizi mutlu etmeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?