• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kutlanmayan evlilik yıldönümü

Değer verip vermediğini anlama ölçünüz cok garip benim icin hicbir ozel gunun anlami yok kutlamasa ne olacak başka zman seni mutku ediyor mu gerisi boş. Yapmacik içinden gelmeyen bir kutlama yapsa daha mi iyi.
Peki siz nasil anlarsiniz esinizin size deger verdiğini? birkac ornek verebilir misiniz.. ben abartiyorum belki de ya da isi melankoliklige veriyorum

Ne doğumgünleri kutlarız nede evlilik yıldönümüne anlam yüklerim

Bu adam ben hasta iken bana nasıl davranıyor
Bana sevgisi nasıl ben ona bakarım gerisi hikaye.
Canımın çektiğini alıyor hoşuma gideni alıyor (elhamdulillah) e daha ne hediyesi:KK66:
2 gun mide bulantsiindan öldüm. Acile gitmek istedim kendi kendine gecer dedi. Yine de zorla goturtturdum kendimi.
Tatli severim mesela. Bir gun benim icin alip geldigini hatirlamam.
Calisiyorum butun ihtiyaclarimi kendim alirim.
simdi kendimi iyice kotu hissettim

Eğer siz sevgiyi değeri kalıplaşmış bir günle ölçüyorsanız;sırf bu kıytırık sebep için eşinizden soğuma noktasına gelip çocuk işini erteliyorsanız asıl düşünmesi gereken eşiniz bence!!
Yaşınızın küçük olduğunu düşünüyorum ki umarım öyledir..

360 gün sevsin sizi ihtiyaçlarınızı gidersin ama üç beş formalite günleri atladı diye kötü eş düşüncesiz eş damgası yesin!!!

Haksızlık değil mi sizce??
Yasim 32.. esim kotu degil ama sanırım bana karsi bir sevgi beslemiyormus.

Eki Görüntüle 2168256
İlk evlenme yıl dönümü hediyem. Balkon giderinden böcek çıkmasın diye laf arasında istemiştim eşimden, o da ala ala o gün alıp gelmiş. Adam özel günlere özel bir gıcıklık duyuyor. 365 gün benim için özel diyor. Şimdi düşün bakalım hangimizin durumu vahim sence :)

Bu daha vahimmiş... Benimki de doğum günümü konuşurken laf arasında kutlamıştı. Sevgililer gününde ben hediye gönderdim o yine bir kuru telefonla kutladı. Bilmiyorum erkekler hep mi böyle umursamaz ya da bize böylesi mi denk geliyor... :)

Konu sahibi;
Neden ondan atraksiyon beklediniz ilk yıl için? Siz bir şeyler organize etseydiniz keşke. Doğum günü olsa ondan beklenebilir ama evlilik iki taraflı bir durum. Pasta yapıp, bir mum koysaniz zaten özel bir an olurdu. Sadece erkekler yapmak sorunda değil ki. Siz hediye almış mıydınız o gün için peki ?

2 gun mide bulantsiindan öldüm. Acile gitmek istedim kendi kendine gecer dedi. Yine de zorla goturtturdum kendimi.

:)
Çalışmıyorum ev hanımıyım tabiri caizse maddi anlam da eşime bağımlıyım..
İlk zamanlar sevdiğim çikolatadan alır gelirdi mutlu etmek için son zamanlarda nerdeyse sıfır..
Birinde hasta iken arkadaşları ile buluşmaya gitmeye kalktı kavga ettik kaldı evde:)
Sizce ben kendimi kötü hissetmeli miyim??
Cevap bana göre hayır
Erkekler biz gibi değil onları ya öyle kabul edeceğiz ya da hiç bulaşmayacağız (kötü huyları kastetmiyorum elbette)

Bu daha vahimmiş... Benimki de doğum günümü konuşurken laf arasında kutlamıştı. Sevgililer gününde ben hediye gönderdim o yine bir kuru telefonla kutladı. Bilmiyorum erkekler hep mi böyle umursamaz ya da bize böylesi mi denk geliyor... :)

Konu sahibi;
Neden ondan atraksiyon beklediniz ilk yıl için? Siz bir şeyler organize etseydiniz keşke. Doğum günü olsa ondan beklenebilir ama evlilik iki taraflı bir durum. Pasta yapıp, bir mum koysaniz zaten özel bir an olurdu. Sadece erkekler yapmak sorunda değil ki. Siz hediye almış mıydınız o gün için peki ?
Sehirdisinda onun ailesinin yanindayiz. Hediye almadim.cunku onunda almayacagina adim gibi emindim. hediye de istemiyorum zaten.

Eki Görüntüle 2168256
İlk evlenme yıl dönümü hediyem. Balkon giderinden böcek çıkmasın diye laf arasında istemiştim eşimden, o da ala ala o gün alıp gelmiş. Adam özel günlere özel bir gıcıklık duyuyor. 365 gün benim için özel diyor. Şimdi düşün bakalım hangimizin durumu vahim sence :)
Su iki gozu yasli kizi guldurdunuz ya, Allah ta sizi guldursun insallah:KK70:

Şimdi burada, ay özel gunleri kutlamak ne kadar onemsiz bidi bidi diyen yorumlar olacak. Ama bence gayet onemli. Karsisindakine deger veren de hatirliyor. 6 yillik evliyim, eşim ilk bulustugumuz gunu bile unutmadi.
Ki ilk evlilik yildonumu hatirlanmasi gereken ozel bir gun. Bence kırıldığınızı anlayacagi dilde anlatin. Huyunu bilirsiniz. Konusmak mi, küsmek mi artik hangisini anlayacaksa onu yapın. Ve telafi etmesini beklediginizi söyleyin. Eger siz de ozel gunlere onem vermeyen bir yapıya sahip olsaydiniz, tamam. Ama siz beklerken sizin beklentinizi karsilamamasi cok kırıcı

8 senedir evliyim ne sevgililer günü ne yıldönümü ne Doğum günü kutladık. Sevgiyi ve değeri sadece tek bir güne sığdırmak tek bir günde değerlendirip ölçmek çok anlamsız geliyor bana. Yine de yıldönümümüzde dışarıda yemeğe çıksak hayır demem ama bu sene bende eşimde unutmuşuz . 4-5 gün sonra hatırladım geçtiğini. Yemeğe çıkardık hatırlasaydık bir iki fotoğraf çekerdik hatırası olsun diye çocuklarla. Daha Fazlada anlam yüklemezdik.

Son düzenleme:
Şimdi burada, ay özel gunleri kutlamak ne kadar onemsiz bidi bidi diyen yorumlar olacak. Ama bence gayet onemli. Karsisindakine deger veren de hatirliyor. 6 yillik evliyim, eşim ilk bulustugumuz gunu bile unutmadi.
Ki ilk evlilik yildonumu hatirlanmasi gereken ozel bir gun. Bence kırıldığınızı anlayacagi dilde anlatin. Huyunu bilirsiniz. Konusmak mi, küsmek mi artik hangisini anlayacaksa onu yapın. Ve telafi etmesini beklediginizi söyleyin. Eger siz de ozel gunlere onem vermeyen bir yapıya sahip olsaydiniz, tamam. Ama siz beklerken sizin beklentinizi karsilamamasi cok kırıcı
Ben konusamam pek hemen aglarim. Yazip vereyim olmaz mi ki..

Benim için de önem arz eder,doğum günü ve evlilik yıldönümü..
Eşinin değer verdiği şeylere gönüllü olarak içinden gelerek ve isteyerek de olsa bir şey yapmalı..Küçücük bir şey bile biz kadınları mutlu etmeye yetiyorken aklına gelmeyip en azından "Karıcığım evlilik yıldönümüz kutlu olsun" demiyorsa o adama her türlü odunsu nesneyi yakıştırabiliriz..
Yani çok haklısınız ama nasıl başlarsa öyle gider..Birbirinizi evlilikte tanımadan çocuk sahibi olmamaya dikkat edin..

Ben konusamam pek hemen aglarim. Yazip vereyim olmaz mi ki..
Ağlayın ne var? Ağlatan utansın siz degil. Icinizden nasil geliyorsa oyle yapin. Ağlayarak anlatın. Sizin deger verdiğiniz seylere o da deger versin bi zahmet. Yani sokaktan 5 liraya bir gül alıp gelmek, veya bir pasta kesmek, disarida bir yemek yemek bu kadar zor olmamali. Fazla birsey beklemiyorsunuz kesinlikle. Ustelik nikahı kutlamadigi icin dile getirmissiniz ve düğünü kutlayacagini soylemis. Bir konusu gecmis yani. Beklenti icinde oldugunuzu biliyor. Onemsemesi gerekirdi.
Beraber yaşamak birbirinin isteklerine saygi duymayi da gerektirir. Evet hasta olunca corba da yapmali, evlilik yildonumu de kutlamali. Hastayken ihlamur getirdi diye, ozel gunlerdeki sorumlulugu bitmez. Tabii bu soylediklerim hep karsilikli

Burada cok az ornek vermissiniz ama genel bir umursamazlik söz konusuysa kalkip bir gunlugune yemege cikinca cok mu deger veriyor olacakti?
Özel gunleri atlamayan adam normalde de umursuyordur zaten eşini. Yok biseyimi eksik etmez bize hergun yildonumu filan.... :)))) gecelim bunlari
Tamam anlam yuklemek veya kutlamak zorunluluk degil ama yapanin eline yapisacak kotu birsey de degil. Bahanesiyle daha özel bir gun gecilir. 365 gun yildonumu yasayanlar birtek evlilik tarihlerini atliyorlar heralde. :KK70: Bu kadar zor olmamali ama sizin yildonumunuzden once halletmeniz gereken genel bir umursamazlik sorununuz var gibi.

Konunuzun altından böyle şeyler çıkacağını düşünmüştüm okurken . Haklısınız evlilik değer bilen eşlerle güzel o zaman belirli bir günün önemi kalkar ortadan.

Biz ilk evlilik yildönümümüzde balkonda kahve icmisdik :) biz cok zorluklarla evlenmisdik o günün tadini bir kahveyle cikardik, el ele dolasdik :) vitamini kesecek, tedaviyi yarida birakicak ne var bunda? :110: BDV‘de acilan konularin yüzde 90, konusmakla hal olan konular. Esinizle konusun. Ha bide siz süpriz falan yapin kocaniza. Hep erkegin yapmasi sart degil ki :)

Yalan yok: Ben bu sene evlilik yildönümüzü unuttum. Esim cicek ve hediye alip geldi,bende odun gibi kaldim öyle. Normalde böyle günleri kutlamiyoruz ama. Bazi insanlar bunu sizin kadar önemsemiyebilir. Kendiniz plan yapabilirsiniz. Veya esinizle böyle günlerin önemi konusabilirsiniz. Ama böyle bir konu yüzünden vitaminleri birakip kurlari kesiyorsaniz cocugu gercekten daha sonra yapin. Henüz ikinizde evliligi oturtamamissiniz

Benim eşim de sevgisini çok belli edemez. Yani gelip seni seviyorum demez sık sık, ben dediğimde aynı şekilde cevap verir bazen.. Aşkım, hayatım, bitanem sözcüklerini sık kullanmaz. Ama hasta olduğumda yerimden kalkmama izin vermez, her şeyimi yapar Allah razı olsun. Benim ona baktığımdan iyi bakar bana.. Yorgunum desem hemen yemeği dışardan yiyelim der. Bir yerime zarar gelecek gözümün içine bakar. Üzerime titrer yani.. Ama dediğim gibi gelip öyle sarılıp öpeyim modunda değildir, nadiren yapar. Özellikle geceleri uyurken çok sarılır bana, öper ama hatırlamaz. Çok şükür istediğimi ölçüsünü bilerek alırım, yerim. Neden aldın, yedin demez. E bu adam şimdi bana hediye almış almamış çok umrumda olmaz. Bazen alır bazen almaz. Ama bana bu davranışları yeter. Değer gördüğünü bilmek bence kadını erkeği herkes için en büyük hediyedir.

Erkekler kadınlar gibi değil onları olduğu gibi kabul edeceğize katılmıyorum. Kadınlar nasıl ki erkekler için fedakarlık yapıyor, erkekler de kadınlar için yapacak. Gayet de çok romantik, her özel günü kutlayan eşine çok değer veren erkekler var. Ki bir erkek beni mutlu etmiyorsa, kendimi değerli hissetmiyorsa ben neden onunla olayım. Kendi kendime daha mutlu yasarim.

Kimisi özel günlere önem vermeyebilir, konu sahibi önem veriyor, eşi de onun eşi. Eşi , karısının önem verdiğini bile bile bir şeyler yapmiyorsa ayıp etmiş demektir. Önem vermeyen birine kimse yapmaz zaten. Ama konu sahibi için önemli, o zaman o adamda yapacak ya da onemsemeyen biri ile evlenecekti. Zaten özel günlerde özel sürprizler yapanlar , 365 gün değerli hissettirecek şeyler de yapiyorlar.

Tepkinizi gösterin , sizin önem verdiğiniz bir şeyi önemsemek zorunda. Bir çiçek alsa, bir yemeğe çıkarsa batmaz , eline de yapışmaz.

Son düzenleme:
Back
X