- 8 Mayıs 2023
- 4.355
- 16.037
Tabii ki kusursuz evlilik yok, çünkü insan zaten kusursuz değil. Burda da iki insandan bahsediyoruz. Bizde de tabii ki tartışma anlaşmazlık ve nadiren 1-2 saat kadar küslük oluyor.(Kavga hakaret değil, tartışmadan bahsediyorum) Önemli olan birkaç şey yazayım genç arkadaşlar yeni evlenecek olanlar varsa belki faydalanmak isterler naçizane tecrübemdenMerhaba hanımlar. Bu aralar sürekli bunu düşünüyorum. Buradaki kitle genel olarak aklı başında kadınlardan oluşuyor. Birçok problemimi sizlere açtım, çok güzel dönüşler oldu. Ona güvenerek şunu sormak istiyorum; Kusursuz evlilik var mı? Yani şunu demek istiyorum; eşimle birbirimize hiç hakaret etmedik, hiçbir sadakatsizliğini görmedim, birbirimize hiç fiziksel olarak zarar vermedik, ailelerimizle ilgili hiç kötü konuşmadık, birbirimize hiç yalan söylemedik, hiç gerçekten şiddetli kavgamız olmadı, saçma sebeplerden kavga veya tartışma sıklığımız çok çok az, birbirimizin isteklerine hep önem verdik, ilk sıraya hep birbirimizi koyduk, çok huzurlu ve mutlu bir evliliğimiz var diyen var mı? Gerçekten merak ediyorum. Ben bunların hepsini yaşamıyorum yanlış anlaşılmasın ama evliliğim kusursuz diyemem. Var mı böyle bir evlilik? Böyle kusursuz bir evlilik yaşayan var mı? Dönüşlerin için şimdiden teşekkürler.
1-Asla ama asla anlaşmazlığı geceye/ertesi güne sarkıtmamak. Yani aynı gün içinde çözüp barışmış mutlu şekilde uyumak(buna asla ayrı yatmamak da dahil)
2-Karşındaki bi olay yaşadığında ailesiyle veya kendisiyle ilgili, tartışmadan hatta konuşmaya bile başlamadan önce direkt empati kurmak( bende çok işe yarıyor o yüzden çoğunlukla anlayışlıyım)
3-Birbirinize olan sevginizi ve daha da önemlisi saygıyı tüm isteklerin ve çevrenizin(aileler arkadaşlar hepsi dahil) her şeyin önüne koymak + şefkat. Yani yaralamaya çalışmadan tartışmak, geri dönüşü olmayan yollara girmenin önüne geçiyor.
4- Geçinmeye gönlünüz olacak yani, en önemlisi de bunların hepsini karşılıklı yapabilmek
Umarım karşınıza kendi niyetinize kalbinize göre insanlar çıksın