kuruş kuruş para biriktirme

en çok yaptığımız gereksiz harcama

• Ankete Katılan
    140
bende gelmek istiyorum bugun itibarıyla 4 tl attım bi okuldda yardımcı ööğretmenlik yapıyorum ve ücretim çok düşük deneme aşamasındayıııs 1 yıl sonra inş fazlalaşır .. bende eşimden araklıyorum her gece 1-2 lira .. harçlık verincede 5-10 atıyorum
bir defter tutuyorum kendime 4 hesabım var hergün azda olsa bişiyler atmak isitoyurm çeyrek hesabınıda bugun açtım inş alırım ..

iyi akşamlar kızlar neden kimse uğramıyor buraya ya benim kumbaramda 54 tl olduu

kızlar ben bayadır girmiyorum eskiden uğrardım burası sayesinde altınıklar biriktirmiştim hamileydm kızım için biriktiriyodum kızım doğdu 8 aylık oldu cok tatlı bi kuzum var bide çalışıyorum giremiyodum cok özledm burayı bu arada ev aldık 150000 civarı borcumuz var ve cok sıkıştık tekrar aldım elime kumbaaramı para biriktirmeye başlamaya karar verdim sizden destek bekliyorum beni motive edin nolur bir haftadır atıyorum yaklaşık 30-40 tl olmuştur hesabımda da maaştan kalan bi 100 lük var altın hesabım vardı önceden oraya atcam bakalım altın yükseldi bu haftada almadım ayın 15 de maaşı alınca birz daha koyar 2-3 gram alırım diyorum inş. baska ne yapabilirm bilmiyorum eşim hiç tuutmlu değil sigarası yemegi yolu ıvırı zıvırı bitmez mutfak masrafından cok yer nerdeyse 300-400 aylık harcıyor hesaplara el koycam dedim bakalım inş ikna edebilirm dün akşam kumbarama 5 tl attım :) bakalım ay sonu ne kadar birikecek eski lisetede vardım ama cıkmışımdır sanırım listeyi hala FARMASI Mİ YAPIYOR BURDAMISIN FARMASİ ÖZLEDM SENİ İDOLÜM BENİM NERELERDESİNN....

bura tam bana göreymiş,ben giyime çok harcıyorum maalesef: (
çalışmıyorum ama eşim veriyor harçlığımı,doğuda olduğumdan çok harcama yapacak yer yok,ama ben netten falan alıyorum gene: (
bende başlıyorum bugün itibariyle,bende 4 tl ile başlıyorum

hadi hanımlar burayı hareketlendirip,tekrar güncelleyelim,birbirimizi gaza getirip,istikrarlı bir şekilde para biriktirelim

Artık ben de burayı takip etmek istiyorum fakat sanki terkedilmiş gibi olmuş burası.Ben öğrenciyim.Ailemin yanında kalıyorum.
260 lira aylık kredi alıyorum.Babamdan hiç para almıyorum.
Şu an hesabımda 230 lira para var.(Ziraat)
Başka bir kartımda da 148 lira param var.(Halkbank)
Ekimde 200 lira civarı açıköğretime kitap parası yatıracağım sanırım.
100 lira vermem gereken adak param var.
Aylık okul yol param ortalama 80 lira olacak.
Evde kahvaltı yapmadan okula gitmeyeceğimki okulda bişey yemek zorunda kalmayayım.
Aylık kredim yattığında 60-80 lira civarı parayı Halkbank hesabıma yatırıp biriktirmeyi düşünüyorum.
Giderlerim:80 lira aylık yol parası
200*2=400(2 dönemlik açıköğretim kitap parası)
100 lira adak
Gelirim=Aylık 260lira.
Halkbank hesabımdaki 148 lira.

Başlıyorum bugünden itibaren birikim yapmaya
Gün gelir lazım olur.

şuan kendimden bir kez daha utandım...
birden öğrencilik günlerimi hatırladım. elimize geçen üç kuruşla hayatımızı idame ettirirdik. ve ben sağa sola para verirdim (gelmezdi olsun benden daha çok ihtiyacı var derdim almazdım.
şimdiyse elime geçen maaş öğrenciyken aldığım maaşın 3 katından fazla ama parayı yettiremiyorum.şunun şurasında 1 2 aydır biriktirmeye çalışıyorum...
bakıyorum geçtiğimiz yaz ayakkabı almamışım, kıyafet olarak 3 pantolon almışım (en pahalısı 40 liraydı).bir tane kitap almıştım.bir iki çeyizlik eşya, hee birde nişanım için alışveriş.
ee noldu geriye kalan para :44:

sanırım lüx yaşam beni de etkisi altına aldı.

Ben de heralde çalışıyor olsam rahat olurdum :) Ama öğrenciyken lüks yaşamanın bi anlamı yok bence.

Baba parasıyla ya da burslarla yaşadığın şeylerin hiç bi tadı olmaz.Belki öğrenciyken babanın parasıyla şehir şehir gezersin ama bir de kendin kazanıp gez bakalım para kazanmanın zorluğunu insan o zaman anlar asıl.

Damlaya damlaya göl olur kızlar bende gaza geldim başlıyorum bugün biriktirme işine.
Bi küçük altın yapmıştım bozukluklarımı biriktire biriktire. Bidaha kaldı altını alınca bozukluk briktirme hevesim.
İnş. şimdi huy haline getiricem.

inş bereketli opl bol bol biriktirrsn canım öğrencilik cok zordur bilirim bu arada moralini bozmak istemem ama aöf harçları 250 tl diye biliyorum allh yardımcın olsun sen o paralarla brikim yapıyosun biz milyarlarla oynuyoruz ucuyo gidiyoo utandım kendimden

Yok yok moralimi bozmadınız :) Zaten şu an ne kadar olur gideceğim bölümün parası bilmiyorum.Düz hesap 200 olarak hesapladım.
Özel ders verme gibi bir durumum var şu an.Tam net değil ama olursa süper olacak.
Aslında şu an para biriktirmeye ihtiyacım yok.Alacağım bi ihtiyacım da yok çok şükür.
Ama kendi kendime geçinmeyi seviyorum.Hoşuma gidiyor böylesi.Hem ilerisi için de hayat tecrübesi olur bana.
Bir de 1 yıl önce etüt merkezi gibi bir yerde haftada bir gün ders veriyodum ve para kazanıyodum.Derslerim yoğunlaşınca yapamadım.
Para kazanmanın zevkine varınca harcamak pek de kolay olmuyomuş bunu öğrendim.

abur cubur yiyecekler
Bunun fark atacağını tahmin etmiştim.
Biz kızlar abur cubura ne kadar düşkünüz hele de çikolata olunca
Ben sürekli para birikirme kararı alanlardanım ama bir şekilde harcanıyor işte.

Merhaba kızlar
Sizleri görünce şevklendim baya umarım ben de katılırım kervana:)
çoğu kişiye göre çok iyi bir gelirim var ama gelin görün ki 4 yıldır çalışmama rağmen hala ayı eksiyle kapatıyorum. Son 3 aydır frenlemeye çalışıyorum kendimi. Kredi kartlarını anneme bıraktım memleketten dönerken harcama yapmamak için, olan borçları bitirmeye çalışıyorum. Güne girdim dairedeki arkadaşlarla, öte yandan her ay bir kaç gram altın almaya başladım, gelecek ay düzenli olarak bir miktar dolar da almaya niyetliyim, eve de kumbara koyacağım bu akşam, bozuklukları atıp ay sonu olduğu kadarının üzerini tamamlayıp çeyrek alırım diye düşünüyorum. umarım gerçekleştirebilirim hedeflerimi. hepinize bereketli yatırımlar:)

Merhaba tekrar kızlar
Bu eylül ayı için hedeflediğim parayı bi kenara koyamadım çünkü anneme 100 lira verdim.Gelecek ay başlarım inşallah.
Bu yıl cumartesi günleri sabah 9'dan öğlen 1'e kadar ingilizce dersleri vereceğim 4-8. sınıflara.Sanırım 150 lira alacağım.(Daha fazlada olabilir tam bilmiyorum)
Bir tane özel ders vereceğim öğrenci buldum.Daha doğrusu o beni buldu :)

Eğer olursa haftada 3 saat ders vereceğim türkçe,matematik ve ingilizce.Aylık buradan da 300 lira kazanmış olacağım.
Aldığım kredi bursum var aylık 260 lira o da.
Toplam gelirim:710 tl olacak Allah bereket versin.
Ayda bir çeyrek yapıp kenara koyacağım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…