kuruş kuruş para biriktirme

en çok yaptığımız gereksiz harcama

• Ankete Katılan
    140

amante

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
107
1
merhaba arkadaşlar yaklaşık 19 yıldır çalışıyorum ve şöyle donup baktığımda elimde avucumda hiç bişey yok bu 19 yıldan sonra hep borç ödedim elimde avucumda ne varsa ona buna harcadım 5 lirayla 10 lirayla paramı bırıkır dedim ve kıyıya köşeye beş kuruş bile atmadım şimdi eşek gibi pişmanım bu günden itibaren karar verdim belki günlük 5 kuruş bile atamıycam ama kararlıyım olsun ne olursa ne kadar olursa olsun biriktirecem borcum olduğu halde en azından hergun ayırdığım para olduğunda ayırıp buraya yazacam belki kendi kendimi hırslandırırım 0.5 lt. şişelerde bozuklukları biriktirmeye başlıyorum bugün itibariyle şu an 85 krş la başlıyorum..hayırlı günde hayırlı olur inşallah

Ben de 10 yıllık çalışma sonrasında elimde birşey olmadığını farkedince başlamıştım para üzerinde düşünmeye. O 10 yılda ayda sadece 100 lira biriktirip altına yatırmış olsaydım bile şu an en az 50.000 tl olurdu. Ayda 100 lira nedir ki. Hayırlısıyla güzel birikimler yaparsınız inşallah. Zaten para yönetiminin öneminin farkına varmak en önemli nokta. Yoksa ayda 10.000 tl de kazansanız hepsini yiyebilirsiniz. Eminim günde 85 kuruşla başladığınız birikim size daha büyük paraları biriktirme yolunu açacaktır.

ne güzel anlatmışsınız.
ben de 2001 ile 2006 yılları arasında kayda değer bir birikim yapmadığımı farkettim. ve bir kooperatif dairesine yazıldım 3 yılda her ay ortalama 1000 tl vererek (çünkü bazı aylarda ayda 1500 tl veriyorduk.) baştan da peşin 15000 tl ödeyerek 3 yılda bir apartman dairesi sahibi oldum. ve içini işletmek için de borç aldım bir yakınımdan.75000 tlye mal ettiğim daireyi 85000 tlye sattım.
şu an elimde 50000 tlyi geçik param 1 arabam ve de aldığım borcun kapatılmışlığı var.
şu an 2 tane termal devre mülk taksidi ödüyordum birinin kalan borcunu geçtiğimiz günlerde kapattım diğerini de ayda 350 tl olarak ödemeye nasipse devam edeceğim inşallah.
ve de nasipse bundan sonrası için her ay cumhuriyet altını almaya ve de günlere katılarak o taraftan da birikim yapmaya devam diyorum.
en öenmli şey karar vermek ve de uygulamayı sürekli hale getirebilmek. herkese hayırlı yatırımlar diliyorum.

atugba2000 sana kesinlikle katılıyorum iş hayatına başladığımız anda birikim yapmaya başlasaydık şu an kesinlikle daha rahat bir yaşam tarzımız olurdu oysa şuan hiç birşeye sahibiz senide davet ediyorum bu birikim olayına hep birlikte yapalım hatta hergün diğer topikte olduğu gibi birikime kattığımız 50 kuruş dahi olsa yazalım kesinle toplamdaki birikim arttıkça biz daha artırmak istiycez..
kryozlm sende katıl bize birlikte yapalım belki birikime katkıda bulunamıycağımız günde olacak misal dün ben hiç katamadım olsun ne olursa on kuruş dahi olsa kenara koyalım ve gerçekten damlaya damlaya göl oluşturalım..

farmasi seni kutlarım yazdıklarını okudukça dahada hırslandım oyle boş şeyler için paralar harcamışız ki bunu şu an farkediyorum ama zararın neresinden dönülse kardır ben biraz geç farkettim olayı insan 3-5 dmeden insan birikim yapınca neler başarıyor en güzel örneksin hep birlikte birikim yapmaya

Selam kızlar ben bu finans topiğini çok seviyorum.Ben gruplara falan katılmadım ama sürekli takipçilerindenim.Ben 9 yıldır çalışıyorum ama evlenene kadar babam sağolsun biriktirdi: para veya altın olarak ; ama düğün üzeri ihtiyaçtan solayı harcandı ve eşimle bir o kadar borca girdik.Aslında müslif birşey alınmadı ev aldık o yüzden bayağı bir borçlandık.Neyse gelelim şu ana hem borcum var hemde elimden geldiği kadar biriktirmeye çalışıyorum.ama bazen cüzdanımda böyle kuruş falan olduğu zaman hiç dikkate almıyorum.Markete girdiğimde paso harcıyorum.Bundan sonra kuruşlarımda kıymetli benim.3 aylık hamileyim ve doğumdan sonra çalışacağım belli değil.Özel sektör beklemezler diyorlar.Hayırlısı rabbimden.O yüzden kendimi doğuma kadar sıktım sıktım yoksa başka türlü nasıl birikim yapacağım.Bende bugün bir ufak su şişesi alayım biriktirmeye başlayayım.

çok fena gaza geldim küçük küçükte olsa evde bulduğum ekmek üstünden kalan bozuk paraları atıcam bende bi kenara.yarın ayın ay başı hepimiz ay sonunda birkitrdiğimiz paraları yazalım olmazmı kızlar.

evet doğru bende katılıyorum her ayın son günü herkes ne kadar biriktirmiş burda yazacak ayrıca günlük attığımız miktarlarıda yazalım ne olursa kaç lıra olursa ayın bırınde yanı yarın başlıyoruz benim 3.85 krş. var :)

Bende başlarım gündüz bozuklukları yazmaya.Yarından itibaren pet şişemi doldulmaya başlayacağım.Herkse bol biriktirmeler

teşekkür ederim canım. Ben ilk olarak nisan ayında haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz topiğini keşfettim. ve de çok iyi oldu. acayip bana kattığı artılar oldu. ve hala orada yazıyorum.
burada da yazarım sorun olmaz. herkese hayırlı birikimler.

Kızlar ben bu işi çok sevdim ya ..bende yarından itibaren para biriktirmeye başlıyorum..

Bende 7 yıla yakındır çalışıyoum ama kenarda 5 kuruşum bile yok..günlük 10 lira kesin harcıyorum..aldığım şeylerde ıvır vızır..bundan sonra karar verdim bende sizinleyimm..

esev canım sende hoşgeldin aramıza belki diğer topikteki gibi çizelge bile yaparız isterseniz herkesin birikimini görmesi için oyle daha heyecanlı olur biriktirdiğimizi görünce..
:13:

esev hoşgeldin aramıza hep birlikte birikim yapmaya belki diğer topikteki gibi çizelgede yaparız insan birikimini gördükçe daha çok hırslanır ne dersiniz..:13:

ben bianket düzenledim ama biraz acemice oldu fikri olanlar varsa yazsın ona göre düzenliym bakalım en çok hangi şık paracıklarımızı yiyo...

esev hoşgeldin aramıza hep birlikte birikim yapmaya belki diğer topikteki gibi çizelgede yaparız insan birikimini gördükçe daha çok hırslanır ne dersiniz..:13:

bencede çizelge güzel olur..hem daha çok hırslanırız..

öncelikle herkes günlük ne kadar kumbarasına para atmış onu yazsın..sonrada aylık çizelgeler yapalım.kim ne kadar para biriktirmiş diye.nasıl olur sizce..

ben şuan itibariyle 7 TL bozuK para kumbarama attım..

esev seni kutlarım şimdiden hakkettin şevk olsun bu kupa
çizelgeyi yaptım bi bakın isterseniz

günlük katılan toplam birikim

1 amante 3.65 tl.
2 atugba2000
3 kryozlm
4 farmasi
5 esev 7 tl.
6 rabia1984
7 polanegri

yok çizgisiz olmamış ben bı bakıymda yeni tablo yapıym bu olmadı çünkü

kızlar tavsiyem şudur ki
para biriktirmek için kumbara yapmayın
cunku hemen harcamaya meyil edersiniz
en ufak bir ihtiyacta el atarsınız
sebepler bitmez ama muhakkak istikrar olmaz
çok biriktirmek istiyorsanız bence bu işi bir kac kişiden oluşan (gün misali) grup yapın
ister günlük, ister aylık birikim yapın
hora gecer
denenmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…