merhaba arkadaşlar yaklaşık 19 yıldır çalışıyorum ve şöyle donup baktığımda elimde avucumda hiç bişey yok bu 19 yıldan sonra hep borç ödedim elimde avucumda ne varsa ona buna harcadım 5 lirayla 10 lirayla paramı bırıkır dedim ve kıyıya köşeye beş kuruş bile atmadım şimdi eşek gibi pişmanım bu günden itibaren karar verdim belki günlük 5 kuruş bile atamıycam ama kararlıyım olsun ne olursa ne kadar olursa olsun biriktirecem borcum olduğu halde en azından hergun ayırdığım para olduğunda ayırıp buraya yazacam belki kendi kendimi hırslandırırım 0.5 lt. şişelerde bozuklukları biriktirmeye başlıyorum bugün itibariyle şu an 85 krş la başlıyorum..hayırlı günde hayırlı olur inşallah
Ben de 10 yıllık çalışma sonrasında elimde birşey olmadığını farkedince başlamıştım para üzerinde düşünmeye. O 10 yılda ayda sadece 100 lira biriktirip altına yatırmış olsaydım bile şu an en az 50.000 tl olurdu. Ayda 100 lira nedir ki. Hayırlısıyla güzel birikimler yaparsınız inşallah. Zaten para yönetiminin öneminin farkına varmak en önemli nokta. Yoksa ayda 10.000 tl de kazansanız hepsini yiyebilirsiniz. Eminim günde 85 kuruşla başladığınız birikim size daha büyük paraları biriktirme yolunu açacaktır.
atugba2000 sana kesinlikle katılıyorum iş hayatına başladığımız anda birikim yapmaya başlasaydık şu an kesinlikle daha rahat bir yaşam tarzımız olurdu oysa şuan hiç birşeye sahibiz senide davet ediyorum bu birikim olayına hep birlikte yapalım hatta hergün diğer topikte olduğu gibi birikime kattığımız 50 kuruş dahi olsa yazalım kesinle toplamdaki birikim arttıkça biz daha artırmak istiycez..
kryozlm sende katıl bize birlikte yapalım belki birikime katkıda bulunamıycağımız günde olacak misal dün ben hiç katamadım olsun ne olursa on kuruş dahi olsa kenara koyalım ve gerçekten damlaya damlaya göl oluşturalım..
farmasi seni kutlarım yazdıklarını okudukça dahada hırslandım oyle boş şeyler için paralar harcamışız ki bunu şu an farkediyorum ama zararın neresinden dönülse kardır ben biraz geç farkettim olayı insan 3-5 dmeden insan birikim yapınca neler başarıyor en güzel örneksin hep birlikte birikim yapmaya
esev hoşgeldin aramıza hep birlikte birikim yapmaya belki diğer topikteki gibi çizelgede yaparız insan birikimini gördükçe daha çok hırslanır ne dersiniz..:13: