merhaba canımcım öncelikle çok teşekkür ederim diğer topikte de sorulmuştu . orada da yanıtladığım gibi bahsedeyim.
canım benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir.maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
şimdi devremülk taksidi ödüyorum.
ve artık sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum canlar
kısacası şu anda sürdüğüm hayat tam birikim yapabileceğim zaman dilimini oluşturuyor . çocuklar küçükken ne biriktirebildik o kar diye düşünüyorum.
gelirim tam olarak ayda maaş+ekders 2000 tl yi geçiyor.
ben üstelik tam zamanlı çalışmıyorum. yani haftada 30 saat derse girmiyorum. sadece 20 saat derse giriyorum o da şu anlama geliyor hafta içi sadece 3.5 gün okula gidiyorum.ve haftada cumartesi pazar dahil 3.5 gün tatil yapıyorum.
30 saat derse girsem yaklaşık 500 tl ekders alırım ama biraz da ehli keyif bir insanım.
önümde Rabbim sağlık verirse ,nasip ederse emekli olmak için daha 20 -25 yıl var.11 yıllık çalışan olmama rağmen.
o yüzden çocuklarıma eşime kendime zaman ayırmak da istiyorum. fazla yıpranmadan bir ömür sürmek istiyorum.
çocuklar biraz daha büyürlerse ne olur bilmiyorum . tam zamanlı çalışmayı ister miyim istemez miyim? hayırlısı neyse hakkımızda o olsun diyorum. 10 yıldır bana verilmek istenen ders saatlerini şimdilik geri çeviriyorum bakalım .
eşimin geliri de çok şükür oldukça iyi durumda eşim kimyager ve tekstil işletmemiz var.maddi anlamda şükürler olsun Rabbime herhangibir sıkıntımız şu an için yok .
biraz uzun oldu ama benim özetlemeye çalıştığım hikayem bu.
önce maşallah sonra da devamının gelmesi dileklerimle diyorum...ayrıca çok teşekkürler uzun uzun yazdığın için..sevgiler
farmasi bende öğretmenim:) bacım benim de 10. yılım..amaaa sana maşallah diyeyim hemen:) biz şimdiye bir ev bir araba sahip olduk:) şu devremülk olayını da senden öğrendim vallahi:) yatırım uzmanı bacım:)
sağolasın bitanem .
durumun gayet iyi Allah bereket versin canım 1 ev 1 araba hiç ama hiç de fena değil .hayırlısıyla daha nelerin sahibi olursunuz.
ben kooperatif dairemi sattım.
bizim kendimize ait evimiz yok ama ev alsak da çözüm değil bizim şartlarımız gereği alacağımız eve aynı ilçede kayın pederin mülkünü terkedip de gitmenin anlamı yok hele kiraya vermek zaten iş değil.
o nedenle biz para tarafını ya da farklı yatırımları tercih ettik. hepiimiz için hayırlısı olsun canım.
sende haklısın en doğrusunu yapmışsın:)
bende o durumda olsam öyle yapardım:) bizde düzen yok maalesef..biz istanbul a gidelim diye bekliyoruz ama adana dayız..karışık bizim işevi ist.dan aldık..ama adana da kiradayız..öylee karışık..bakalım inş.önce tayin:) hepimiz için hayırlısı tabi en başta:)
harikasınız kızlar valla inanın okurken gözlerim doldu keşke benimde bir işim olsada bende yatırım yapabilsem dedim insan mutlu oluyor kendi biriktirdikleriyle birşeyler almaktan hırslanıryor hevesleniyor bende çalışırsam her ay şu kadar altın alırım diye düşünüyorum hep inşallah iş konusunda şansım dönerde bende sizlere katılırım...
inşallah canım herşey gönlünce olur
kızlarr bende aranıza katılıyorum ufak ufak baklım bir ayda ne kdr biriktireceğim:)
hemşoooooooooooo ne yaptın
canım burayı da görünce okuyayım dedimmsana da kocaman maşallah diyorummm bitanem
harikasınız kızlar valla inanın okurken gözlerim doldu keşke benimde bir işim olsada bende yatırım yapabilsem dedim insan mutlu oluyor kendi biriktirdikleriyle birşeyler almaktan hırslanıryor hevesleniyor bende çalışırsam her ay şu kadar altın alırım diye düşünüyorum hep inşallah iş konusunda şansım dönerde bende sizlere katılırım...
kızlarr bende aranıza katılıyorum ufak ufak baklım bir ayda ne kdr biriktireceğim:)