kuruş kuruş para biriktirme

en çok yaptığımız gereksiz harcama

• Ankete Katılan
    140

kızlar ben bu haziran ayına kadar normalde 3 tane günüm vardı. ayda 300 tl biriktiriyordum.
fakat haziranda günlerin 2 tanesi sona erdi çünkü okuldaki arkadaşlarla yapıyorduk.
diğeri de ramazan ayına kadar devam edecek. ve benim yaz tatili için ilk başta planlarım şöyleydi;

---sağol canım benim günlerim de bitiyor artık ama ben her ay günüm varmış gibi durmadan yoluma devam etmeyi düşünüyorum sana tavsiyem gün miktarını baştan bir kenara ayır tıpkı günün varmış gibi canımcım.
benim okulda bayan arkadaşlarla ayda 100 tl günüm var. haziranda son.
erkek bayan karışık arkadaşlarla da her 15 gün de bir 50 tl veriyorduk ayda o da 100 tl ediyordu. haziranda son.
bir de annemlerle her 15 günde bir 50 tl günüm var o da ayda 100 tl ediyor. bu günüm de ramazan ayına kadar devam ediyor ramazanda ara veriyoruz.
ama benim düşüncem şu diğer biten iki günüm tıpkı devam ediyor gibi en azından temmuz ağustos aylarında ayda 200 tl gün parası ayırıp koymak.
o da yaz tatili boyunca 400 tl eder bence fena rakam değil.
bir de her ay olduğu gibi inşallah bir aksilik olmazsa bunların haricinde 1 adet cumhuriyet altını alırsam haziran temmuz ağustos 3 tane cumhuriyet altını almış olurum. bakalım şimdilik orta vadeli planlarım bunlar hayırlısı olsun ( diğer topikten alıntı)-----

gene diğer topikten alıntı

------benim yaz tatiline dair birikim planlarımda değişiklik yapmam gerekti
her ay 350 tl termal devremülk taksidi ödüyordum 1 adet cumhuriyet altının ve 300 tl gün paramın dışında.
geçen gün telefon ettim kalan taksitlerimi toptan ödersem indirim yaparlar mı diye onlar da kalan 4400 tl lik borcuma tapu masrafı dahil 700 tl lik bir indirim yapacaklarını söylediler.böylece kalan borcum 3700 tl oldu ve ben şimdi bu 3700 tl yi borç buldum ve bu yaz tatili boyunca bu borcu ödeyeceğim nasip olursa ve altın alamayacağım ama ramazan ayına kadar sürecek olan 15 gün de bir 50 tl ödediğim günüm devam edecek sadece.
bir de ramazanda zekat vermek de gerekecek tabi o yüzden altın filan almam mümkün olmaz.
bir de sadece 2000 tl -2500 tl sini borç alsam da elimdeki cumhuriyet altınlarından 2 tanesini bozdursam mı acaba diyorum.
borçlanacağım kişi çok yakınım olmasa bir özel finans kurumundaki 50000 tl lik hesabımdan çekim yapacaktım ama ona da dokunmak istemiyorum.
neyse bakalım Rabbim hayırlısıyla bir çıkış yolu verir inşallah.
ama nasip olursa ekim ayından itibaren gene altın almaya devam ederim inşallah.-------

------kızlar benim bu yaza ait planlarım şöyle
3700 tlik kendi devremülkümün tapu dahil borcunu tamamen kapattım.
1000 tl mi ayarlamıştım 2 ata altınımı bozdurarak , üzerini de yani 2700 tl yi borç aldım yakınımdan.
şimdi artık 2700 tl yi ödemeye geldi hayırlısıyla
artık eşimin devremülkünü ödeyeceğim sadece ayda 370 tl .
ayrıca onun tapu bedeli olarak da 3700 tl den hariç 200 tl yatırdım.
benden haberler şimdilik böyle
herkese hayırlısından ve helalinden kazançlar diliyorum.------

işte kızlar benim özetle hikayem bu. ve ben şu anda tam olarak neredeyim.
yaz tatilimde 2700 tl lik borcum var ve ben bunu kapatmaya çalışacağım.
bugün 200 tl sini ödedim bile
bankada 50000 tl yi geçik param.( bana ait)
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri en az 3000- 5000 tl arası .
2 tane cumhuriyet altınım var.
ve kumbaramda 42 tl var.
cüzdanımda 20 tl.
çantamın kuytu bir yerinde 50 tl işte benden haberler bugünlük böyle

Son düzenleme:
kızlar kumbaraya 10 lira daha attım..ay sonu paralarla çeyrek yapmayı düşünüyorum..

slm kızlarr...Bende buay itibariyle kuruş kuruş kenara atma seferberliğine girdim....Yıllardır çalışıyorum ama elde ne var sıfır.....Aslında boşada harcamadım ev geçimi için..Ama insanın zor zamanlar için arkasında 3,5 kuruşu olması gerek...Hadi bakalım kolay gelsin...

hoşgeldin canım ve de bereketli birikimler yapman dileğiyle...

inş canım güzel birikimler yaparız burda hep beraber...

Kızlar bugün sağda soldaki bozukluklarımı topladım
Ve tam 21.25 tl cıktı ve o bozukluklardan en büyüğü 25 kr kendime inanamadım
Yani bugün kutuma 21 lira 25 kr attım

hepiniz hoşgeldiniz farmasi bizimde amacımız senin kadar birikim yapmak olsun
yetişemeyiz ama insan kendine bir hedef belırlemeli
benim hedefim de her ay 1 gr. altın almak şimdilik
çünkü borçlarım var onları bir an önce temizlemem lazım
ondan sonra ayda bır çeyrek yada yarım yapmak istiyorum
umarım istediklerimizi gerçekleştiririz.
birde bu arada çizelge yapacak gönüllü arıyoruz
bizi hırslandıracak başka fikri olan varsa burda bizimlede paylaşsın
farmasi sen yazdıkça ben dahada hırslanıyorum valla...:13:

Kızlar bugün sağda soldaki bozukluklarımı topladım
Ve tam 21.25 tl cıktı ve o bozukluklardan en büyüğü 25 kr kendime inanamadım
Yani bugün kutuma 21 lira 25 kr attım

işte canım tek 1 kuruşu bile asla küçümsemem dudak bükmem hepsi bizim için birer nimet yeterki Rabbim hakkımızda bereketli kılsın

inşallah canım inşallah neden olmasın Rabbim yeterki sağlığımıza ve kazançlarımıza bereket versin olmayacak şey değil inanki.
hedeflerini de çok beğendim.
ayrıca borç kapatabilmek de bir kazançtır kişi için emin ol.
amente diğer topikte yazmaya devam etmek istemez misin canım ?

canım merakımı bağışla devremülk nedir? nasıl bir yatırımdır?

canım merakımı bağışla devremülk nedir? nasıl bir yatırımdır?

estağfirullah canım

bizim afyonda bir termal tatil köyünde devremülkümüz var 2 tane onlardan bahsediyordum.
termal devremülklerde belli dönemlerde kalma sırası bize geliyor mesela bizim her biri 7 günlük istersek gidip kalabiliyoruz kiraya vermek istersek de günlüğü 200 tl den kiraya verebiliyoruz. o kadar.

[/COLOR]

maşallah azmine hayranım hep diğer sayfadan da.. özel olmazsa aylık gelirin ne kadar? evin masraflarını da karşılıyor musun yoksa eşine mi o ödemeler?

maşallah azmine hayranım hep diğer sayfadan da.. özel olmazsa aylık gelirin ne kadar? evin masraflarını da karşılıyor musun yoksa eşine mi o ödemeler?

merhaba canımcım öncelikle çok teşekkür ederim diğer topikte de sorulmuştu . orada da yanıtladığım gibi bahsedeyim.

canım benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum.
şimdi devremülk taksidi ödüyorum.

ve artık sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.

eşime yıktım kendi cep telini , elektriği, suyu mutfak masraflarını, çocukların masraflarını.bana da hediyeler vs alır
kendi arabasının mazotu kaskosu doğal olarak ona ait
eşim çok masraflıdır benim içkisi sigarası yoktur .
ama kuruyemiş ve tatlı düşkünüdür.
evimiz kira değil aile apartmanındayız kayınpedere ait.( 10 yıldır aynı evde oturuyoruz.)
ayrıca kayınvalidem -kayınpederimin etrafı geniş biz ilçedeyiz. etrafında köyde yaşayan insan çok.
ve de öyle süte sebze meyveye yaz geldi mi neredeyse para vermeye gerek kalmaz bana taşır dururlar sağolsunlar.
evimin ekmeğini bile kayınvalidem alır hergün.
kısacası oldukça şanslıyım bunu biliyorum ve bu şansımın tüm dostlarımın ve dost niyetlilerimin başına olmasını diliyorum canlar
kısacası şu anda sürdüğüm hayat tam birikim yapabileceğim zaman dilimini oluşturuyor . çocuklar küçükken ne biriktirebildik o kar diye düşünüyorum.
gelirim tam olarak ayda maaş+ekders 2000 tl yi geçiyor.
ben üstelik tam zamanlı çalışmıyorum. yani haftada 30 saat derse girmiyorum. sadece 20 saat derse giriyorum o da şu anlama geliyor hafta içi sadece 3.5 gün okula gidiyorum.ve haftada cumartesi pazar dahil 3.5 gün tatil yapıyorum.
30 saat derse girsem yaklaşık 500 tl ekders alırım ama biraz da ehli keyif bir insanım.
önümde Rabbim sağlık verirse ,nasip ederse emekli olmak için daha 20 -25 yıl var.11 yıllık çalışan olmama rağmen.
o yüzden çocuklarıma eşime kendime zaman ayırmak da istiyorum. fazla yıpranmadan bir ömür sürmek istiyorum.
çocuklar biraz daha büyürlerse ne olur bilmiyorum . tam zamanlı çalışmayı ister miyim istemez miyim? hayırlısı neyse hakkımızda o olsun diyorum. 10 yıldır bana verilmek istenen ders saatlerini şimdilik geri çeviriyorum bakalım .
eşimin geliri de çok şükür oldukça iyi durumda eşim kimyager ve tekstil işletmemiz var.maddi anlamda şükürler olsun Rabbime herhangibir sıkıntımız şu an için yok .
biraz uzun oldu ama benim özetlemeye çalıştığım hikayem bu.

Son düzenleme:

maşallah canım ya okudum da tüm topiği gaza getirmişsin kesinlikle tebrik ediyorum alkışlıyorum nazar nazar nazar diorum :)
durumun da iyi ama sen de kullanmayı biliyosun. eminim durumu daha iyi olan ama borç içinde yüzen bisürü insan vardır.

merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı birikimler diliyorum...

bende görmüştüm o çeyrek topiğini ama düzenli bi şekilde biriktiremediim için katılmadım. sizin topik de güzelmiş...

çok teşekkür ederim canım .
haklısın ben de nice insanlar gördüm geliri süper ama cebinde para olmayan işte bu hayatlardan ders çıkarmak lazım diye düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı birikimler diliyorum...

bende görmüştüm o çeyrek topiğini ama düzenli bi şekilde biriktiremediim için katılmadım. sizin topik de güzelmiş...

canım o topikte de yazıyorum ben .oranın sadece adı çeyrek biriktirme topiği ama bizler nasıl istiyorsak kendi gerçeklerimize ne uygun geliyorsa öyle biriktiyoruz . herhangi bir kısıtlama sözkonusu değil.

benimde günüm vardı aralıktan beri 15 günde 50 veriyo herkes ben 100 veriodum.. ve en son bendim çok seviyorum son olmayı baştan alınca ödemesi zor gelio ama şimdi kmse alamıcak elimden hepsi benim olcak inşallah.. :) ayda 200 veriodum bazen 300 oluyodu . cuma günleri oluyo ayın ilk günleri cumaya gelince ayda 3 kez oluyodu... neyse 8 temmuzda inşallah paranın tamamını alıcam 1700 tl gelicek inş. bende hem yatırım olsun ama hem de bana göre bişi olsun ki gaza geliim istiyorum çünkü hep kendi maaşımdan verdim ben onu ya .. çeyrek alıp atsam bişi anlamıcam biriktirdiğimden. şöööyle geniş bilezikler var onlardan alayım diorum . bi araştırma yaptım 3000 tl falan oluyo yaklaşık 42 gram. işte 1300 gibi bi eksik var. bana borç verir misiniz dermişim
benim bekarlıktan kalma yaptığım çeyreklerim var... onların çoğunu 40 - 45 tl dan almıştım o zamanlar üstünü onlarla tamamlayıp bilezik alamyı düşünüyorum sizce mantıklı mı...

1.yani para bulamam. babamın kasasında birikmişimiz var ama ona dokunmam.
2.ben işten ayrıldım artık tek maaşımız var.
3.o tek maaştanda normalde her ay 1000 olarak bababankta yaptığımız birikim artık sanırım 750 falan olur o yüzden maaştanda umudum yok aç kalırız..

bu sebeple en mantıklı çeyrekleri bozmak geldi. 10 tane bozmak gerekicek sanırım.

evet arkadaşlar onaylayanlar mantıklı bulanlar beğensin bakiim

bide ya dedim ya gün bitiyo die.. acaba kocacıma söylemesemiydimkine... şimdi gün parası vermez bana...
yada farmasi gibi gün devam ediomuş gibi aylık atayım ben en iyisi 200 . o çeyrekleride kendimden borç almış olayım. ay ay yerine koyarım inşallah...

canım o enli bileziklerden almak istiyorsan çeyreklerini bozdur ve al bence hem iyi bir yatırım hem de güzel, şık bir takı oluyor.
eşim bana geçen sene ağustosta 10 . evlilik yıl dönümümüzde almıştı o zaman 1750 tl idi. Benimkisi 22 ayar , 30 gr ağırlığında.
ama kendini de her ay gün varmış gibi biriktirmeye zorla.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…