• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuruntular..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nurgul35

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2020
197
578
18
merhaba hanımlar
Ben yaklaşık 1 aylık nisanli bir kadinim . Daha once de konu açmıştım nisanlim evlenip boşanmış cocuklu bir beyefendi. İki buçuk yıldır beraberiz Ne çocukla ne de nisanlimla herhangi bir problemim yok. Evlenince cocuk da benimle yasayacak objektif yorum yapabilmeniz için bu ayrıntıları verdim
Normalde nisanimiz mart basi gibi (koronadan once ) olacakti .fakat annesi diger oğlunun çocuğuna bakmaya gittigi zamanında gelmediği ve geldiğinde de virus başladığı için bu zamana kadar ertelendi . Ben cocugun öz annesi ile de iletisim halinde oldum onunla da bi problemim yok . Geçmişte evliliğin bitiş nedenlerinden birinin nisanlimin erkek kardeşi olduğunu bir cok kez ağlayarak söylemişti anlasamadiklarini sorunlar yaşandığını nisanlimin agzindan duymuslugum da var . Nisan günü erkek kardeşi abimin kahvesine tuz koyma gibi saçma sapan bi istekle gelince ertesi gün bende şarteller atti. Sanırım bilincaltima kodladim onun tehlike oldugunu ve şimdi uzatmak istemiyorum ipler epey koptu. Annesiyle babasiyla en ufak tartışmam olmadığı halde en ufak bi teşekkür icin aramadılar zaten ailemle de nisandan bi gun once tanıstılar.
Gelenek görenek adi altında kisi somurulmesine hep karşı olmuşumdur fakat bu insanlar tamamen ölüyü oynayınca iyice uzaklaştım sonradan aradılar aramasına ama içimde en ufak vicdan kırıntısı yok. Bayram yaklaşıyor ornegin daha şimdiden taktim kadinin istanbulda olmasına. Bana neler oluyor bilmiyorum, hic böyle beklentilerim yoktu ama ilk bayramda gelin görülmeye gelinir gibi isteklere girdim. Kendimi biliyorum eger istanbuldan gelmezlerse asla aramam kadin aradığında da cümlelerini cimbizla seçer oldum
Nisanlim mahvoldu arada. Aramızdaki buyu de bozuldu . Biliyorum ciddi bir yardıma ihtiyacım var ama cok mu haksızım?

Bence abartıyorsunuz. Kahveye tuz atmak bir gelenektir ne var bunda bu kadar sinirlenecek? Yapmazsanız yapmayın da tepkiniz çok aşırı olmuş.
Dedim ya ilk evliliğin bitmesinde onun herseye maydanoz olmasının etkisini bilince kodladim beynime.. bi de sanırım erkek haliyle ne alaka oldum

nişanlını seviyorsan şu saçma sapan adetlere takılma. ne kaynınla ne de kaynananla evlenmiyorsun.. gülü İçin dikenine katlanmak lazım bazen. Ama “bazen
İnanın hiç bir adete takılmadım.. maddi manevi herseyi kendim yaptım ki doğrusu da bu fakat insan sanirim icinde bulunduğu toplumdan azade olamıyor. Nisanın ertesi gunu kaçar gibi gitmek , bi sag olun dememek bana fazla geldi ..

Kahveye tuz koyma sözünden iplerin kopma noktasına gelmesine, nişanlizin mahvolmasina gerek var mıydı?

Daha önce yaşananlar kulağınıza küpe olurdu ama bu kadarı gereksiz zararı da size olmuş zaten.

Bari kayınvalide kayınpeder için yapmayın aynı şeyleri.

Neye teşekkür ediliyor anlamadım? İkincisi iyi de olsa kötü de olsa eski eşle mıç mıç olmayın. Eş ailesine beklentiye girmeyin, mesafe iyidir. Kardeşi de bir şey dememiş abartmayın yani. Bundan daha büyük problem çocuğuyla yaşamak bence. Hiç istemezdim. Evliliğin ilk zamanları özel ve yalnız geçirilmeli diye düşünüyorum. İçinizdeki dert bu da maskeliyor musunuz acaba?

Kahveye tuz koyma sözünden iplerin kopma noktasına gelmesine, nişanlizin mahvolmasina gerek var mıydı?

Daha önce yaşananlar kulağınıza küpe olurdu ama bu kadarı gereksiz zararı da size olmuş zaten.

Bari kayınvalide kayınpeder için yapmayın aynı şeyleri.
Orda ben hatalıyım cok büyüttüm ama ne yalan söyleyeyim cok da pişman değilim.. atını biraz geri bagladi , az biraz tanıyorum, her konuda fikri var ve asiri sinir bozucu bi üsluba sahip ..
Peki gerçekten bu kız tek sorun çıkarmadan 9 yaşındaki erkek çocuğuyla ayni hayati gogusleyecek, kendi evladım için azicik gönlünü hoş tutayım demez miydiniz siz ?

Orda ben hatalıyım cok büyüttüm ama ne yalan söyleyeyim cok da pişman değilim.. atını biraz geri bagladi , az biraz tanıyorum, her konuda fikri var ve asiri sinir bozucu bi üsluba sahip ..
Peki gerçekten bu kız tek sorun çıkarmadan 9 yaşındaki erkek çocuğuyla ayni hayati gogusleyecek, kendi evladım için azicik gönlünü hoş tutayım demez miydiniz siz ?
Ben derdim açıkçası. Dedim de abimde benzer bir evlilik yaptı.
Ama demesem de bizi suçlayamazdi gelinimiz. Çocuklu bir insanla evlenmeyi tercih eden kendisi neticede.
Sizde çocuk konusundan dolayı bir ayrıcalık, ayrı bir hassasiyet beklentisine girmeyin. Her beklenti sonunda sizi üzer çünkü.

Neye teşekkür ediliyor anlamadım? İkincisi iyi de olsa kötü de olsa eski eşle mıç mıç olmayın. Eş ailesine beklentiye girmeyin, mesafe iyidir. Kardeşi de bir şey dememiş abartmayın yani. Bundan daha büyük problem çocuğuyla yaşamak bence. Hiç istemezdim. Evliliğin ilk zamanları özel ve yalnız geçirilmeli diye düşünüyorum. İçinizdeki dert bu da maskeliyor musunuz acaba?
Bu bir gelenektir. Karsi taraf en ufak bi yardımda bulunmadı, kendi ağızları ile de söylediler bizi mahcup ettiniz biz bu kadar hazırlık beklemiyorduk diye.. onlarda da bizde de ertesi gün bi aranıp hersey için teşekkür edilir
Tekrar ediyorum nisandan bi gun once tanışıp nisanın ertesi günü gittiler cidden normal mi ? Bi karşılıklı ağırlanmaz mi ?
Cocuk konusu ince çizgim bu konuya hiç girmeyelim onunla bi problemim yok esku eşle de asla mic mic degilim

Ben derdim açıkçası. Dedim de abimde benzer bir evlilik yaptı.
Ama demesem de bizi suçlayamazdi gelinimiz. Çocuklu bir insanla evlenmeyi tercih eden kendisi neticede.
Sizde çocuk konusundan dolayı bir ayrıcalık, ayrı bir hassasiyet beklentisine girmeyin. Her beklenti sonunda sizi üzer çünkü.
Hah bak iste tam burda başlıyor hersey.. hay ağzını öpeyim.. ben benim beklentim olmasin kimsenin de benden beklentisi olmasin kafasındayım ama nisamlim cok uzuluyo az da olsa iletisim olsun yoksa evlilikler sürmüyor mantığında
Simdi ilk bayramda beni görmeye gelmeyen ,nisanin ertesi gunu giden kadini ben niye arayayim?

Bu bir gelenektir. Karsi taraf en ufak bi yardımda bulunmadı, kendi ağızları ile de söylediler bizi mahcup ettiniz biz bu kadar hazırlık beklemiyorduk diye.. onlarda da bizde de ertesi gün bi aranıp hersey için teşekkür edilir
Tekrar ediyorum nisandan bi gun once tanışıp nisanın ertesi günü gittiler cidden normal mi ? Bi karşılıklı ağırlanmaz mi ?
Cocuk konusu ince çizgim bu konuya hiç girmeyelim onunla bi problemim yok esku eşle de asla mic mic degilim
Hanım efendi cidden siz kendinizde misiniz? Ergen gibi triplere girmişsiniz her yorumunuz ayrı bir saçma. Yok bayramın ilk günü gelin görmesi olur o İstanbul’da ama gelmezse aramam şu bu millet gelip gitmeyin diye bas bas bağırıyor gelin hanım bayram günü gelmicek tribinde pess. Ülkede vaka sayısı artmış siz gelmicek şehir dışında diye aramıcam vs saçmalıyorsunuz. Aramayın çokta takmaz merak etmeyin. Bayramda büyükler aranır şu süreçte gelin görmeye gitmek absürt karşınızda ki kaç yaşında ki kadın ayağınıza mı gelsin prenses

Hanım efendi cidden siz kendinizde misiniz? Ergen gibi triplere girmişsiniz her yorumunuz ayrı bir saçma. Yok bayramın ilk günü gelin görmesi olur o İstanbul’da ama gelmezse aramam şu bu millet gelip gitmeyin diye bas bas bağırıyor gelin hanım bayram günü gelmicek tribinde pess. Ülkede vaka sayısı artmış siz gelmicek şehir dışında diye aramıcam vs saçmalıyorsunuz. Aramayın çokta takmaz merak etmeyin. Bayramda büyükler aranır şu süreçte gelin görmeye gitmek absürt karşınızda ki kaç yaşında ki kadın ayağınıza mı gelsin prenses
Ya hu kadin bi gelemicez kusura bakmayın desin , kendine gelince arasin sorsun , yakin oturalım, maddi olarak evlenince de azicik yardim edin tribinde prenses ben mi oluyorum?
Sirf benden daha fazla bu dünyada yaşadı diye geleneklerin tum toleranslarin benden büyüğe verilmesine karşıyım .onun yüzünden hersey aksadı zaten
Tum mesajları okumadan yorum yapmayın zaten toplamda bi kez tenezzül etti hanimbefendi ,nisanin önceki günü o da saka gibi ..
Benim derdim ben bi beklentiye girmiyim kimse de benden beklemesin cool cool devam edelim bu konuda yorum istiyorum
Ama bosverin siz konumdan uzak durun

Hah bak iste tam burda başlıyor hersey.. hay ağzını öpeyim.. ben benim beklentim olmasin kimsenin de benden beklentisi olmasin kafasındayım ama nisamlim cok uzuluyo az da olsa iletisim olsun yoksa evlilikler sürmüyor mantığında
Simdi ilk bayramda beni görmeye gelmeyen ,nisanin ertesi gunu giden kadini ben niye arayayim?
Eşiniz haklı bence de.
Ortada çok büyük olaylar olmadığı sürece en azından asgari düzeyde bir ilişkinin olması gerektiğini düşünüyorum bende.
Nişanlınız ailenizle iletişimini kesmek istese çok büyük şeyler yokken ne düşünürsünüz?
İlk bayramda sizi niye görmeye gelsin koca koca insanlar? Nisandan sonra kalıp ne yapacaklardı? Bence siz yer arıyorsunuz mesafe koymak için .

Çocukla beraber zor bir alışma süreci yaşayacaksınız muhtemelen birde aile meselesini büyütüp şu zamanları ve evliliğin ilk zamanlarını kendinize de nişanliniza da iyice zorlaştırmayın derim.
Bana kalırsa siz çocuklu adamla yapılan evlilik endişesini bu şekilde atmaya çalışıyorsunuz ve yanlış yapıyorsunuz.

İsteme, söz, nişan kız tarafı yaptığı için abartıp abartmamak size kalmış bir şey. Göreviniz yani yapmak bana göre. Siz de içindesiniz kendiniz için yapıyorsunuz teşekkür beklemek saçma geldi bana. :) Düğün için de teşekkür etmedi ailem eşime karşılıklı güzel gün oldu dedik, mutlu olduk o kadar. Tanışma filan olmama sebebi virüs mü peki? Normal şartlarda aile ziyareti olur karşılıklı. Bayramda da gelinir. Bunlarda haklısınız ama yapmıyorlarsa da kafaya takmayın. Nişanlınız zaten önceki evliliğini de abisi yüzünden değil mesafe koyamadığı için bitirmiş. Sizinki de fazla uzun sürmez bu nişanlım üzülüyor, bayramda ara dedi, ailemi hoş gör dedi hareketleriyle. İyi değerlendirmek lazım. Ailemle sen iyi geçin ama onlar bir bayram ziyareti yapmasın, tanışmaya gelmesin aman onlar yorulmasın da sen peşlerine dolan halleri hayra alamet çıkmaz. Siz şimdi sevdiğiniz için suçu karşı tarafa atıyorsunuz ama işin aslı o değil.

Ya hu kadin bi gelemicez kusura bakmayın desin , kendine gelince arasin sorsun , yakin oturalım, maddi olarak evlenince de azicik yardim edin tribinde prenses ben mi oluyorum?
Sirf benden daha fazla bu dünyada yaşadı diye geleneklerin tum toleranslarin benden büyüğe verilmesine karşıyım .onun yüzünden hersey aksadı zaten
Tum mesajları okumadan yorum yapmayın zaten toplamda bi kez tenezzül etti hanimbefendi ,nisanin önceki günü o da saka gibi ..
Benim derdim ben bi beklentiye girmiyim kimse de benden beklemesin cool cool devam edelim bu konuda yorum istiyorum
Ama bosverin siz konumdan uzak durun

Bir de maddi beklentisi mi var sizden.. Nişanlınız ne diyor bu duruma?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back