• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurumsal iş görüşmesi hakkında bilgi

chemist0

Uçmuyorsak Newton’a olan saygımızdan💂🏼
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
3.356
9.197
358
Merhaba
Daha önce hiç kurumsal bi yerle iş görüşmesi yapmadım. İş görüşmesi için çağırdılar üst düzey yöneticilerle olacakmış. Nasıl oluyor bu tip görüşmeler yardımcı olabilecek var mı? Şuan tek ihtiyacım olan şey bir iş ve ben bulamıyorum büyük bi fırsat benm için

Eğitiminiz, önceki iş deneyiminiz, çalıştığınız pozisyonlar, maaş beklentiniz bunlar konusulucak. Gitmeden firmayı da biraz okuyup araştırırsanız sizin için iyi olur. Onlar da biraz firmayı anlatıp iş tanımı, nasıl birini aradıklarını anlatıyorlar bu şekilde oluyor.
teşekkürler 🙏🏻

Başvurduğunuz pozisyona dair çok soru gelir. Yöneticiler sizin iletişiminizden işinize hakimiyetinize, donanımlarınızdan eğitim ve eski tecrübelerinize kadar pek çok şeye bakıp tanımaya çalışırlar. En büyük öncelik her zaman başvurduğunuz pozisyona hakim olmanız, tecrübeli olmanız ve istekli olmanız. Samimiyet ve güleryüze çok önem verirler. Görüşmede kişilik sıcak atılgan ve aktifse anlattığınız şeyler daha etkileyici ve gerçekçi görülecek şansınız artacaktır. Ayrıca pozisyona ek dil, program, hobi gibi alanlarda çeşitlilik ve donanım hoşlarına gider. Varsa bolca anlatın ama asla konuşurken ego emaresi göstermeyin

Çoğunun kafasında belli bir profil var onu arıyorlar. Mesela o pozisyona düşündükleri kişi 35-40 yaşlarında bir erkekse ve siz 28 yaşında bir kadınsanız donanımınızı pek önemsemiyorlar aksine eksikleriniz göze daha çok çarpıyor. Bir de iş görüşmelerinde laf salatasına girmeyin sorulara net yanıtlar verin yoksa salladığınızı ve o soruyu geçiştirmeye çalıştığınızı düşünüyorlar. Genelde kurumsal hayatta yönetici pozisyonunda çalışan kişiler net ve düz insanlar oluyorlar çok gözünüzde büyütmeyin. Linkedlinde falan denk geliyorum bir firmanın yöneticisi bitirdiği okul anadolu üni işletme :D

Tabiki öncelikle kılık kıyafet ve makyaj.soylememe gerek yoktur ama büyük kurumsal bir yerse kıyafet saç ve makyaj çok önemli(sade bir saç ve makyaj tabiki,kurumsal kimliğr yakışır şekilde) takım elbise kahverengi seçmeyin ,siyah yada lacivert olmalı. sizi deneyebilirler hiç sallamiyormus gibi davranabilirler tepkinizi ölçmek için. Ve en önemli o firma , pozisyon,görev için muhakkak bilgi sahibi olun, sektör neyle alakaliysa o sektörle ilgilide güncel bilgileriniz olmalı.

Back