Mutfak Püf Noktaları Kuru fasülyem güzel olmuyor

aksamdan tuzlu normal ısıda suıda bekletıp sbh bi kaynatın,
sonra haşlanmıs haldeyken pişirme tenceresınde soslu suya koy öle pişirin yoksa gazlı oluyor.
aksam dan bekletmeden de pişmiyor.

annem soganını kavururken sarımsak koyaardı ıcıne bende oyle yapıyorum sarımsak gazını alıyor
ben dudukluden korktgum ıcın kısık ateste saatlerce pısırıyorum cınsıde guzelse guzel oluyor

canım benim bende akşam dan ıslatırım fasülyeyi.sabah o suyunu dökerim güzelce yıkarım düdüklü tencerede yağ soğanı kavururum.salcayı ve kırmızı toz biberide kavurup fasülyeyi ve suyunu (isteğe bağlı olartak etini)bir kaşık unu soğuk suda acarım onuda eklerim kıvamı cok güzel oluyo.sonra 1 saat pişiririm.afiyet olsun

a.sSevgili kardeşim ben 14 yıllık evliyim bu seneye kadar fasulye yemeğim güzel olurdu bende senin gibi denemediğim marka yada pişirme yöntemi kalmadı herkes bayılırdı fasulye yemeğime eşim de çok sever ama artık olmuyor geçen ağlıya ağlıya çöpe döktüm nimeti yarısı eridi yarısı pişmedi görüntü sofraya çıkacak gibi deil bende şaşırdım nazar mı değdi yoksa elimizdenmi anlamadım şaşkınım valla ama benim gibi biri daha varmış ben şuna karar verdim paket deilde erzincanın fasulyesi meşhur ısmarlıyacağım eğer oda aynı olursa artık nediyeyim:uhm:ya fasulye üstüne bukadar konuşulmamıştır herhalde :roflol::bbo:yerimseniben

marketlerden aldığımız paketler pişmek bilmiyor. ben bu kez pazardan yeni mahsül olarak aldım 1 kilo deneyeyim dedim. ilk önce ılık suyla ıslattım suyunu süzüp düdüklüye yeni su ile pişirdim. başka tencerede soğanını kavurdum birazda salça ekledim üzerine su. fasülyeyi süzerek koydum bir taşım kaynattım sonuç mükemmeldi. bir dahada marketten fasülye almam sizede tavsiye ederim.

valla canım benim annem hep derki ;kurufasulye yi en geniş tencerede üstünü örtecek su olacak şekilde haşla..tencere geniş olunca fasulyeler üstü üste az biniyor ve sürtünme az oluyo dağılmıyo kabukları soyulmuyo ..bide suyu azaldıkça biz soğuk su koyarız kaynar su eklemeyiz.yani pişmiş aşa soğuksu katılmaz tezini yalanlıyoruz daha iyi oluyo annem der bunu bende öyle yaparım çok ta lezzetli olur kuzum ..umarım yardım edebildim

ben fasulye,soğan,salçayı kavurmadan düdüklüye koyuyorum.üstünü örtecek kadar da su.piştikten sonra kapağını açıp tuz ve baharat koyuyorum.10 dak. da öyle pişiriyorum.harika oluyor

tatlım fasulyenin bi kısmı suyun üstünde kalıyosa o yüzden onlar pişmiyordur.bide ben önceden haşlayıp yapmam tencerede soğanı sonra salçayı koyarım kavururum ondan sonra fasulyeyi koyarım suyunu ve tuzunu eklerim öyle pişiririm.öyle çok lezzetli oluyo önce haşlayıp yapınca güzel olmuyo bi dene derim.yerimseniben

kuru fasulyeyi katı yağla yapmak lazım ayçiçek yağıyla yapılırsa ne kadar çok salça koyarsan koy kırmızı olmaz bulanık olur çare katı yağ

kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp ertasi gün tüm malzemeleri cigden koyup pişirin farkı görün düdüklüde

Alkım arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum bende önceden etli salçalı su yapıp haşlanmış fasulyeleri içine koyuyodum ama 1 senedir fasulyeyi geceden ıslatıyorum ertesi gün bütün malzemeleri koyuyorum 20dk pişiyor ama ne lezzet hafif suyunda kalıyor fasulyeler tam özleşmiş oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…